• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

canım arkadaslarımmmmmmmmm nasılsınız?
ben ayın 9'unda katıldım gemıye. cok guzel gunler gecırıyorum. Varna'ya oldu ılk seferımız. dısarı cıktık 4 gun boyunca. Bulantı, denız tutması vs hıc bıcı olmadı. ılk zamanlar sallanınca panıklıyordum ama alıstı bunyem sanırım. yatakta yatması guzel oluyor sallanınca gemı. beşık gıbı :))) Ayrıca tum personel pırlanta gıbı. hepsı cok sıcak, içten davranıyorlar. ılk aslarda benım oldugum yere pek gelmezlerdı. sanırım esımden cekındıklerı ıcın. ama artık alıstık hep beraber yaşamaya. bugun mutfakta kek yaptım tum personele. koca kek kalıpları var. yadırgadım bıraz ama guzel oldu. ascıbasının ozel ıstegı ıle havuclu kek yaptım. balık tutmasını ogrettı esım sagolsun. aksamları balık tutuyorum. sımdı ızmıtte gemı. yarın lımana yanasıp yuk bosaltacak gemı. sonra Israıle gıdıyoruz. mescıd_ı aksayı gormeyı cok ıstıyordum. Nasıp olacak ınsallah. Carkcıbası cok babacan bırı. kızım dıye seslenıyor bana. gemıye gelırken dolma sarmıstım ve mantı yapmıstık komsularla onları getırdım. hepsı cok mutlu oldu. Bence ınsanın en az bır kere ıle bu deneyımı yasaması gerekıyor. cok ozel anlar. çunku eslerımızın halını aska turlu anlamayız. ben artık daha anlayıslıyım. ben karada ıken arardım yorgunum, uykum var derdı kızardım. az daha konussak sonra yatsan olmaz mı derdım. ama gercekten cok streslı ıslerı var. Gecen gece bogaz gecısınde bı gemı bıze yetıstı ve az daha kaza yapıyoduk ıkımızde. dogru durust uykuları yok. Ama karada onları bekleyen cok guclu eslerı, sevgılılerı, aılelerı var. bunun bılıncıyle calısıyorlar. hepsı eslerıne asık. dertlesıyorlar bırbırlerıyle. gemıde herkes bırırı ıle cok ıyı anlasıyor. sakalar,espiriler havada ucusuyor. herkes sukredıyor boyle bbır gemıde calıstıgı ıcın. Ve tabıkı en onemlısı suan esımın yanındayım. ona yardımcı olmak benı mutlu edıyor. dumenı bana tutturuyor bazen. ogren lazım olur dıyor. O da cok mutlu benım burda olmamdan. Insallah sızlerde tez zamanda kavusursunuz eslerınıze, sevgılılerınıze... Rabbım sıze daha guzel anları nasıp etsın ınsallah. Sıze bırde Varna'da esımle cektıgımız resmını yukluyorum. mutlulugumuza sızde tanık olun ıstedım. bılıyorum kı sızler benı cok ıyı anlıyorsunuz. Sızlerı cok sevıyorum. Allah'a emanet olun. dualarınıza benı de katmayı unutmayın. Sızlerde benım dualarımdasınız. Arada sıze gelıp anlatırım yasadıklarımı.

Eki Görüntüle 226030 Eki Görüntüle 226027 Eki Görüntüle 226029 Eki Görüntüle 226028

canım nesrincim sen bu mutluluğu fazlasıyla hakettin rabbim daim etsin pruvanız neta olsun:)) çok güzel bir mesaj olmuş.inşş bizede nasip olur. dediğin gibi bize yaz arada yoksa çok merak ederiz paylaş maceralarını bizede deneyim olsun belki onların ne kadar zor şartlarda olduğunu daha ii anlarız:) Allaha emanet olun...

slm kızlar artık evimizdeyiz kızımla sanki oda özlemiş odasını beşiğini daha sakin ve huzurlu ama ben eşim gittikten sonra ilk evde kalışım yatağımızda kokusu çok kötü oldum neredeyse 2 ay bitecek yani yarıladık diyorum hayırlısıyla sağlıkla rabbim kavuştursun bizi ve tüm bekleyenleri
nesrin nasıl sevindim nasıl mutlu oldum kelimelerle tarifi yok orada eşinle aynı havayı solumak çok farklı bir tecrübe artık çok daha iyi anlayacaksın eşini bende çok sabırsızım ve tek tartışma konumuz telefon neden çekmiyor çeksin hat yok derdi bende ben anlamam bu ne biçim hat hep kopuyo görme göremiyorum bari sesini doğru duyayım derdim ama tabi benimki biraz şımarıklık sanırım orda olupta tlf çekmeyip annemle iki kelime konuşamayınca daha iyi anladım eşimi

evine hoşgeldin ablacım:))

Ayh eeddd o telefon çekmeliiiii bulsunlar artık bir çaresini yaa ne bu pahalı pahalı tarifeler çekmeyen hatlar off:(( Allah sabır versin ablacım hem artık yanında çok güzel bir melek var yanlız uyumuyosun ne güzel:) çok öpüyorum prensesimi:)

canım arkadaşlarım sizleri çok seviyorum sizlerle ne seferler atlattık bana çok destek oldunuz... ilk seferimizde bu topiği bulmasaydım ağlayıp duracaktım ne yazarsam yazayım buranın değerini anlatamam ben... o zamanlar daha küçüktim canım o kadar acıyordu ki ne olduğunu anlamadan gitmişti yanımdan... ve aylar geçti ardından yılları savurdu götürdü... ve yine ayrılık tarihi geldi sefer gözüktü... hani bana demiştiniz ya alışmak die bişey yok son seferde ilk sefer gibi koyacak diye... her defasında anıyorum bu sözü... ve malesef bu seferde koyuyor... Çok korkuyorum içimde tuhaf bi sıkıntı var sanki onu kaybedicekmişim gibi gelior içim daralıyor kendimi yiyip bitirir haldeyim:( biliyorum bana çok kızacaksınız eskiden beri beni tanaynalar artık alış diyecekler belki... biliyorum evliler çocuklular var onlar için daha zor... lakin tek sebep bu değil bu aralar dert dert üstüne geldi biraz fazla doldum sanırım...

kendinize çok iyi bakın güçlü bayanlar hepinizi çok öpüyorum:):71:

Kızlar mrb nasılsınız. İşler güçler ihmal ettim sizi biliyorum. Kaptanın Karısı'nı gönderimisiz sefere ne güzel onun adına çok sevindim darısı başıma inşallah.:16: Bizimde nikahımız oldu Nisanda. Düğünümüzde Ekim ayında olacak. Benmki nikahı kıydı 2 hafta sonra gitti yine denizlere. Ağustos ortalarında bekliyorum bakalım gelecek. Bende gitmek istiyorum onunla. Kursa filan gidecekmişim sanırım. Liman cüzdanı ve gemi adamı belgesi almak için. Hem de full 3 hafta boyunca offff bunun daha kolay bir yolu yokmu yaa. Dayanıcaz artık napalım aşkımız için. Hepinizi öpüyorum.

arkadaşlar eşi/sevgilisi tankerde çalışan var mı acaba bana yardımcı olabilir mi özelden mesaj atarsanız sevnirim cecvaplarınızı bekliyorum hepinizi çok öpüyorum:))

Kızlar mrb nasılsınız. İşler güçler ihmal ettim sizi biliyorum. Kaptanın Karısı'nı gönderimisiz sefere ne güzel onun adına çok sevindim darısı başıma inşallah.:16: Bizimde nikahımız oldu Nisanda. Düğünümüzde Ekim ayında olacak. Benmki nikahı kıydı 2 hafta sonra gitti yine denizlere. Ağustos ortalarında bekliyorum bakalım gelecek. Bende gitmek istiyorum onunla. Kursa filan gidecekmişim sanırım. Liman cüzdanı ve gemi adamı belgesi almak için. Hem de full 3 hafta boyunca offff bunun daha kolay bir yolu yokmu yaa. Dayanıcaz artık napalım aşkımız için. Hepinizi öpüyorum.

canım merhaba. seferde olan benım captanın karısı degıl. sanırım bır karısıklık oldu. Evet kursa gıtmen gerekıyor. bende 15 ıs gunu toplam 3 hafta gıttım kursa. oncelerı sıkılırsın belkı ama sonradan eglencelı oluyor. bızım kurs hocalarıda gelenlerde cok ıyıydı. bana cok yardımcı oldular. asıl ıs ondan sonra aslıyor zaten. 1 hafta evrak pesınde prosedur pesınde kosturdum durdum. sıstemler calısmadı, banka yanlıs para tahsıl ettı vs vs. ama su an o zaman cektıgım sıkıntıları ıyı kı cekmısım dıyorum. keske daha once gelseymısım bıle dıyorum.ınsallah ıran once gıdersın canım...

az once 2. carkcı 3. carkcı esım ve ben okey oynadık. ben kazandım ama kazandıgım sey sıgara. ben ıcmedıgım ıcın pek sevınemedım desem yerı olur:)) ama gırgırı ıle yetıyor. sımdı esım kamarada tıras oluyor bır gemıcısı kuaformus o yapıyor. ısı bıtınce kıc tarafa balık tutmaya gıdıcez. 2 gun once caparıyı saldım. hıc akmadım bıle. 3 saat sonra bı gıttım agır caparı cekemıyorum. esım geldı. zar zor cektık bı baktık kı kırlangıc balıgı. ılk defa gordum hayatımda. buyuktu ve mısına ınce ıdı. malesef cekmeyı basaramadık. dip alıgı oldugu ıcın su ustune cıktıkca kendını sısırırmıs. su ustunde kıyıya dogru gıttı gozxlerımızın onunde. hava oldugu ıcın bot cagırmadık. dun de batos tuttuk ama yukarı cekıp ınceledıkten sonra gerı saldık. kuyrugu zehırlı dıye. sımdı canakkalede demırdeyız. yarın lımana yanasacagız. yuk alıp ısraıle gıdıcez. Allah ızın verırse kudus mescıd_ı aksaya gıdıcem. sıkıntınız, dılegınız varsa ozelden mesaj atın o mubarek yerdem dua edebılırım. hepınızı cok sevıyorummmmm

canım arkadaşlarım nasılsınız? uzun çok uzun zamandır yoktum aranızda biliyorsunuz eşimden ayrıldım:( ama size iyi haberlerim var ingilterede araştırma yapıyordum vee artık yardımcı doçentim:) en azından kariyer yapıyorum diye avutuyorum kendimi ama ben eşimi çok özlüyorum keşke bende sefer beklesem diyorum:( nesrin savaş tebrik ederim allah daha çok mutluluk versin...

eşim (eski eşim) çokçok seyrek olsada arıyor işte...tekrar bir araya gelmek istiyorum bakalım belki görüşürüz ilerleyen zamanlarda ya da körelir bu istek günden güne ve yok olur... hepinizi çok öpüyorum

canım arkadaşlarım nasılsınız? uzun çok uzun zamandır yoktum aranızda biliyorsunuz eşimden ayrıldım:( ama size iyi haberlerim var ingilterede araştırma yapıyordum vee artık yardımcı doçentim:) en azından kariyer yapıyorum diye avutuyorum kendimi ama ben eşimi çok özlüyorum keşke bende sefer beklesem diyorum:( nesrin savaş tebrik ederim allah daha çok mutluluk versin...

eşim (eski eşim) çokçok seyrek olsada arıyor işte...tekrar bir araya gelmek istiyorum bakalım belki görüşürüz ilerleyen zamanlarda ya da körelir bu istek günden güne ve yok olur... hepinizi çok öpüyorum

merhaba, tanışmamıştık ama yazdıklarınızı okumuştum diye hatırlıyorum. ben de yeni katılanlardanım şimdilik yazılanlar takip ediyorum genelde,ve önceki sayfaları okuyorum tabi tekrar tekrar :) bazen ben de düşünüyorum acaba özlemeyi mi seviyorum, kavuşmamızı mı seviyorum, yoksa onu mu seviyorum diye ama hepsi sanırım. sonucta uzakta olunca duygular her türlü daha derin oluyor galiba :(

slm kızlar arada girip bakıyorum ama pek kimsecikler yok yaz geldi sokaklarda herkes biz kızımla evdeyiz :( akşam üstü bahçeye çıkıp hava alıyoruz o kadar

Merhaba sevgili arkadaslarım nasılsınız,umarım hepiniz iyisinizdir ve en yakın zamanda sevdiklerinize kavuşursunuz...

4 ay oldu sevgilim gideli :( Dönmesine az kaldı inşallah 1 aya kadar dönecek,çok zor oldu,ilk ayrılığğımızdı belki de ondan zor geldi ama şimdi kalan 1 ay sabırsızlıkla geçiyor ,kazasız belasız gelmesini diliyorum ...

Kimi arkadaşlar eşleri ile gemiye gidiyor ne güzel,adınıza çok sevindim,burdan bize gemide yaşadıklarınızı da paylaşmaya devam ederseniz seviniriz.

Ben de şu aralar İhsan Oktay Anar' ın Amat eserini okuyorum,biraz fazla yabancı denizcilik terimi var ama güzel...

Artık denizcilikle ilgili süsler,takılar,kitaplar,haberler her şey ilgisini çekiyor insanın her yer denizciliği hatırlatan seyelrle doldu evde:)))Çok farklı bir baglılıkmıs bu iyi ki bir kaptan ı sevmişim diyorum ne kadar zorlugu olsa da ...

Allah kısa zamanda kavuşmayı nasip etsin hepimize...

Merhaba, benim de aynı şekilde denizle denizcilikle ilgili her şey ilgimi çekmeye başladı, neyse ki bu yaz elbiseler çapalı falan mavi beyaz kırmızı ağırlıklı olunca hepsini alasım geliyor :) gerçi sevgilim haziran sonunda gelmişti bir daha o gelene kadar sonbahar gelir, ben o elbiseleri giyemem ama olsun :61:
hatta bi tane t shirt aldım geçen gün normalde hiç giymem öyle bir sarı ama sırf üstünde gemi var diye aldım, gemi var, pencereleri kalpten üstünde de bi my sailor yazıyor, özledikçe giyiyorum :)

ehehehe bende aynısı yapıyorum her yer denizi ve denizciliği hatırlatan şeylerle doldu:)) yatağımın kenarında bir fırtınaya yakalanan bir gemi ve onu rüzgara karşı bekleyen bir kız varr:)) kıyafetlerde cabası yetmiyor onun üniformasınıda giyiyorum ay çok komik oluyor:))

ehehehe bende aynısı yapıyorum her yer denizi ve denizciliği hatırlatan şeylerle doldu:)) yatağımın kenarında bir fırtınaya yakalanan bir gemi ve onu rüzgara karşı bekleyen bir kız varr:)) kıyafetlerde cabası yetmiyor onun üniformasınıda giyiyorum ay çok komik oluyor:))

özel mesaj atmaya çalıştım ama atamyormuşum hala. senin sevgilin de sivil değil mi? eski mesajlarına baktım da 7 bucuk ay görüşemediğiniz olmuş :53: benim en fazla 3,5 ay oldu sanırım o seferdeyken. sonra bi 6 saatliğine de olsa görebildim, gene gitti tabi :( şimdi de 40 gün oldu daha gideli, yakın zamanda dönmesini beklemiyorum , dayanma sınırımı 3,5 ay diye belirledim şimdilik :1: off daha çok var yaa :50:

özel mesaj atmaya çalıştım ama atamyormuşum hala. senin sevgilin de sivil değil mi? eski mesajlarına baktım da 7 bucuk ay görüşemediğiniz olmuş :53: benim en fazla 3,5 ay oldu sanırım o seferdeyken. sonra bi 6 saatliğine de olsa görebildim, gene gitti tabi :( şimdi de 40 gün oldu daha gideli, yakın zamanda dönmesini beklemiyorum , dayanma sınırımı 3,5 ay diye belirledim şimdilik :1: off daha çok var yaa :50:

merhaba... umarım tez zamanda kavuşursunuz kazasız sağsağlim Allah bütün denizcilerimizi korusun denizleri sakin olsun inş..eed benimkide sivil... 7 bu.uk 8 aya yakın bir süre bekledim ama Allah sabrını veriyor sözde daha erken inecekti ama inemedi işte...dayanma sınırı die bişey yok canım canları sağ olsun da... sonuçta 3 buçuk ay sonra inemezse çok üzülürsün kendini şartlama çok dua et umarım çabuk döner

bu arada özdel mesaj atabilmek için sanırım belli sayıda mesaj yazman gerekiyor sende bir kaç topik daha bul yaz yazabildiğin kadar özel mesaj hakkın gelsin:65::66::60:

evet azıcık diğer topiklere de bakayım ben, sürekli bu topikteyim zaten :) şimdi de senegale gidiyormuş ya, oralara gidince beklemesi daha zor oluyor, başına bişey gelmez inşallah, keşke hep avrupaya gitse ben de rahat olsam :)

evet azıcık diğer topiklere de bakayım ben, sürekli bu topikteyim zaten :) şimdi de senegale gidiyormuş ya, oralara gidince beklemesi daha zor oluyor, başına bişey gelmez inşallah, keşke hep avrupaya gitse ben de rahat olsam :)

malesef canım uzak yol zor... inş Allahın izniyle hiç bir şey olmaz sen yinede duanı eksik etme:)

Ben de şu aralar İhsan Oktay Anar' ın Amat eserini okuyorum,biraz fazla yabancı denizcilik terimi var ama güzel...

Artık denizcilikle ilgili süsler,takılar,kitaplar,haberler her şey ilgisini çekiyor insanın her yer denizciliği hatırlatan seyelrle doldu evde:)))Çok farklı bir baglılıkmıs bu iyi ki bir kaptan ı sevmişim diyorum ne kadar zorlugu olsa da ...

Merhaba, benim de aynı şekilde denizle denizcilikle ilgili her şey ilgimi çekmeye başladı, neyse ki bu yaz elbiseler çapalı falan mavi beyaz kırmızı ağırlıklı olunca hepsini alasım geliyor :) gerçi sevgilim haziran sonunda gelmişti bir daha o gelene kadar sonbahar gelir, ben o elbiseleri giyemem ama olsun :61:
hatta bi tane t shirt aldım geçen gün normalde hiç giymem öyle bir sarı ama sırf üstünde gemi var diye aldım, gemi var, pencereleri kalpten üstünde de bi my sailor yazıyor, özledikçe giyiyorum :)
ayy kızlar hastalığa siz de yakalanmışsınız, okurken ister istemez gülümsedim
ben denizci kocayı şutlayalı yıllar oldu; iyi hatıralar dahil herşey gitti de bu denizcilik kültürü yadigar kaldı:)))
sağolsun sağlam bir "marinal ideoloji(!)" salgılamış bana hala deniz ve deniz kültürüne dair ayrıntılar menzilimde durmaya devam ediyor.
nerde denizci bağları, kupaları, kırmızı-beyaz-mavi olarak tasarlanmış ya da ince halatlarla süslenmiş objeler görsem büyük bir iştahla stokluyorum.
deniz adeta bir özgürlük anlatısı gibi ve huzuru çağrıştıran bir imge...sahile çıkıp patine edilmiş salaş sandalyelere çöküp biramı yudumlamayı, roman okumayı, balıkçıları seyretmeyi, martıları izlemeyi, en sıkı dostlarla gevşek gevşek muhabbet çevirmeyi ve tüm bunları yaparken gündeliğin hayhuyundan uzaklaşmayı...mutlu anlar denilebilecek pekçok şeyi deniz bahşediyor gibi hayatıma...
NOT: ihsan oktay anar'ın "puslu kıtalar atlası"nı da tavsiye ederim tatlım
sevgilerimle

Back