Ben de dengeli translokasyon taşıyıcısıyım 21 ve 9 kromozomlarım problemli bi tane 8 haftalık kalp durması oldu ben hamileyken öğrenmiştim taşıyıcılığım olduğunu düşükten sonrada 6 ay kadar ara verip tüp bebeğe yöneldim. Doktorlar zar atmak gibi diyor sağlıklı olma ihtimali az ve her kürtajda vs rahim zarar görüyor sonuçta bi işlem bunu göze almak bir risk hemde çocuk sağlıklı olsa bile onunda taşıyıcı olma ihtimali çok yüksek dedi bana doktor oda sizinle aynı şeyleri yaşayacak demek oluyor bu evet maliyet konusunda haklısınız benim histeroskopi ameliyatı vs derken 150 bine yaklaştı hala transfer olmadım o süreçtede yine bi sürü şey çıkar ama devlet raporu çıkarabilirseniz bi nebze en azından ilaçlara katkı sağlar benim tüp bebeğe başladığımda 1 yılım bile dolmamıştı evleneli o yüzden rapor çıkartamadımMerhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim ve 3 kere kimyasal gebelik yaşadım hepsi 5 ve 6 haftalikti ve hepsi doğal yolla oldu.Doktorlar hep normal desede en son bütün testleri yaptırdım ve translokasyon taşıyıcısı olduğumu öğrendim.Aylardir araştırıyorum kimisi tüp bebek dene kesinlikle diyor cok az bir azınlıkta doğal yolla dene diyor çok kararsız kaldım.Tup bebeğin maliyetide oldukça yüksek ne yapacağım bilmiyorum benim gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bilgi almak çok isterim iyice umutlarım tükendi.
Anlıyorum senide İnşallah en kısa zamanda kavuşuruz bebeklerimize.Ama maalesef devlet pgt yi karşılamıyor normal tüp bebek tedavisini karsiliyormus.Oyle sıkıntılı süreç ki bilmiyorum ne olacak.Erkenden farketmene çok sevindim herşey gönlünce olsunBen de dengeli translokasyon taşıyıcısıyım 21 ve 9 kromozomlarım problemli bi tane 8 haftalık kalp durması oldu ben hamileyken öğrenmiştim taşıyıcılığım olduğunu düşükten sonrada 6 ay kadar ara verip tüp bebeğe yöneldim. Doktorlar zar atmak gibi diyor sağlıklı olma ihtimali az ve her kürtajda vs rahim zarar görüyor sonuçta bi işlem bunu göze almak bir risk hemde çocuk sağlıklı olsa bile onunda taşıyıcı olma ihtimali çok yüksek dedi bana doktor oda sizinle aynı şeyleri yaşayacak demek oluyor bu evet maliyet konusunda haklısınız benim histeroskopi ameliyatı vs derken 150 bine yaklaştı hala transfer olmadım o süreçtede yine bi sürü şey çıkar ama devlet raporu çıkarabilirseniz bi nebze en azından ilaçlara katkı sağlar benim tüp bebeğe başladığımda 1 yılım bile dolmamıştı evleneli o yüzden rapor çıkartamadım
Birde benim ablamda taşıyıcı aynı şekilde bende zaten onun sayesinde bu kadar erken farkettm taşıcılığımı ablam 3. Normal denemede sağlıklı çocuğu buldu doğurdu ama 2. Hamileliği çok zordu 5 aylık bebeği suni sancıyla öldürüp doğurttular psikolojisi baya bozuldu yani karnında sıvı alınmıştı zor bi süreç atlattı yani 3. Çocuğu normal yolla denemesinin bedeni de tüp bebek yapmamak için değil genetik test sonuçları geldiğinde tüp bebek araştırması yapıyordu hatta fiyat vs bile anlaşmıştı o sırada hamile olduğunu öğrendi bilinçli yapılmış bi şey değil yaniMerhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim ve 3 kere kimyasal gebelik yaşadım hepsi 5 ve 6 haftalikti ve hepsi doğal yolla oldu.Doktorlar hep normal desede en son bütün testleri yaptırdım ve translokasyon taşıyıcısı olduğumu öğrendim.Aylardir araştırıyorum kimisi tüp bebek dene kesinlikle diyor cok az bir azınlıkta doğal yolla dene diyor çok kararsız kaldım.Tup bebeğin maliyetide oldukça yüksek ne yapacağım bilmiyorum benim gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bilgi almak çok isterim iyice umutlarım tükendi.
Amin inşallah evet malesef birde dolar üzerine pgte ben 7ay fln biriktirdim geçen sene dolar anca karşıladım yani peşin istiyorlar birde bu yıl dolarda arttı Allah yardımız olsunAnlıyorum senide İnşallah en kısa zamanda kavuşuruz bebeklerimize.Ama maalesef devlet pgt yi karşılamıyor normal tüp bebek tedavisini karsiliyormus.Oyle sıkıntılı süreç ki bilmiyorum ne olacak.Erkenden farketmene çok sevindim herşey gönlünce olsun
Ayyy çok Zor olmuştur onun için kıyamam yaBirde benim ablamda taşıyıcı aynı şekilde bende zaten onun sayesinde bu kadar erken farkettm taşıcılığımı ablam 3. Normal denemede sağlıklı çocuğu buldu doğurdu ama 2. Hamileliği çok zordu 5 aylık bebeği suni sancıyla öldürüp doğurttular psikolojisi baya bozuldu yani karnında sıvı alınmıştı zor bi süreç atlattı yani 3. Çocuğu normal yolla denemesinin bedeni de tüp bebek yapmamak için değil genetik test sonuçları geldiğinde tüp bebek araştırması yapıyordu hatta fiyat vs bile anlaşmıştı o sırada hamile olduğunu öğrendi bilinçli yapılmış bi şey değil yani
Merhaba bende tasiyiciyim 9 ve 15. Kromozom. Malesef bu durum cok sansa kalmis bisey. Ben 2 tup bebek olumsuz sonuclaninca ogrendim. Snra iki kez kendim hamile kaldim ama kurtaj ve dusuk oldu. Su an yine hamileyim fakat buyuk ihtimal dusuceek . Normalde 3 gebelikte 1 saglikli sansiniz var derler . Benm nerdeyse artk 5 oldu genede saglikli gelmedi. Eger yaptirabiliyorsanz pgt deneyin bana kalirsa.Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim ve 3 kere kimyasal gebelik yaşadım hepsi 5 ve 6 haftalikti ve hepsi doğal yolla oldu.Doktorlar hep normal desede en son bütün testleri yaptırdım ve translokasyon taşıyıcısı olduğumu öğrendim.Aylardir araştırıyorum kimisi tüp bebek dene kesinlikle diyor cok az bir azınlıkta doğal yolla dene diyor çok kararsız kaldım.Tup bebeğin maliyetide oldukça yüksek ne yapacağım bilmiyorum benim gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bilgi almak çok isterim iyice umutlarım tükendi.
Sizin ilk tüp bebek denemeniz olacak sanırım nerede yaptiriyorsunuzAmin inşallah evet malesef birde dolar üzerine pgte ben 7ay fln biriktirdim geçen sene dolar anca karşıladım yani peşin istiyorlar birde bu yıl dolarda arttı Allah yardımız olsun
Amin inşallah evet malesef birde dolar üzerine pgte ben 7ay fln biriktirdim geçen sene dolar anca karşıladım yani peşin istiyorlar birde bu yıl dolarda arttı Allah yardımız olsun
Çok şanssız bir durum ve dediğim gibi maliyeti yüksek.Normal denemeden de çok zorlayacak,normal ayrı bı zor zaten.Sizde düşük gözüyle bakmayın lütfen inşallah bu sefer tutunurMerhaba bende tasiyiciyim 9 ve 15. Kromozom. Malesef bu durum cok sansa kalmis bisey. Ben 2 tup bebek olumsuz sonuclaninca ogrendim. Snra iki kez kendim hamile kaldim ama kurtaj ve dusuk oldu. Su an yine hamileyim fakat buyuk ihtimal dusuceek . Normalde 3 gebelikte 1 saglikli sansiniz var derler . Benm nerdeyse artk 5 oldu genede saglikli gelmedi. Eger yaptirabiliyorsanz pgt deneyin bana kalirsa.
Bu kadar durumdan sonra inanin ne olacagini az cok anlayabiliyorsunuz. Translokasyon tasiyicisi olup yasama ihtimali yuzde 25. Ceyrek ihtimalle yasayan biri oldguma sevineyimmi uzuleyimmi bilemiyorum artik. Ve isin komik tarafi ailemde dusuk oykusu yok. Abiminde iki cocugu var ve problemsiz oldular. Hayatin tokadi bi bana miydi diyorum bazen.Sizin ilk tüp bebek denemeniz olacak sanırım nerede yaptiriyorsunuz
Çok şanssız bir durum ve dediğim gibi maliyeti yüksek.Normal denemeden de çok zorlayacak,normal ayrı bı zor zaten.Sizde düşük gözüyle bakmayın lütfen inşallah bu sefer tutunur
Aynısını ben yaşıyorum sulalede tek düşük öyküsü olan benim.Moralim de bozuk ayrıca yüzde 25 sağlıklı yüzde 25 dengeli geçme şansı var inşallah sağlıklı olur.Kac haftalık bu aradaBu kadar durumdan sonra inanin ne olacagini az cok anlayabiliyorsunuz. Translokasyon tasiyicisi olup yasama ihtimali yuzde 25. Ceyrek ihtimalle yasayan biri oldguma sevineyimmi uzuleyimmi bilemiyorum artik. Ve isin komik tarafi ailemde dusuk oykusu yok. Abiminde iki cocugu var ve problemsiz oldular. Hayatin tokadi bi bana miydi diyorum bazen.
Daha 1 gun once ogrendm testte silik biz cizgiyle. Ama cok belim agriyor . Benim diger gebeliklerimde boyle oldu hep belim agridi ve hep dustuler. Doktor bel agrisini iyi gormuyoruz rahim kasilip bebegi sagliksiz oldugu icin atiyor demisti. Ben ayni zamanda polikistik overliyim . Evlendikten sonra ikiyil denedik olmadi snra yumurta takibi yaptik 6 ay hic gebelik olmadi her tedavidede uygun yumurtam olusmustu. Snra tup bebek denedk 2 transferde hemen dusuk oldu. Belki onceden 1 kez bile olsa dusuk yapsaydim ilk olumsuz denemeden sonra suphelenip genetik test yaptirirdm. Sen en azndan tedaviye baslamadan durumunu ogrenmissin bu acidan cok sanslisin . Hayat benm cocugum olmasin diye ugrasiyor isteAynısını ben yaşıyorum sulalede tek düşük öyküsü olan benim.Moralim de bozuk ayrıca yüzde 25 sağlıklı yüzde 25 dengeli geçme şansı var inşallah sağlıklı olur.Kac haftalık bu arada
Bazen benimde isyan edesim geliyor herşeye fakat imtihan deyip geçmek istiyorum yoksa nefes alamıyorum artık düşünmekten öyle yorucu süreç ki,devlette bı katkı saglamiyor,hem psikolojik,hem fiziksel olarak bitik durumdayım öğrendiğimden bu yana.Siz hangi sehirdesiniz acabaDaha 1 gun once ogrendm testte silik biz cizgiyle. Ama cok belim agriyor . Benim diger gebeliklerimde boyle oldu hep belim agridi ve hep dustuler. Doktor bel agrisini iyi gormuyoruz rahim kasilip bebegi sagliksiz oldugu icin atiyor demisti. Ben ayni zamanda polikistik overliyim . Evlendikten sonra ikiyil denedik olmadi snra yumurta takibi yaptik 6 ay hic gebelik olmadi her tedavidede uygun yumurtam olusmustu. Snra tup bebek denedk 2 transferde hemen dusuk oldu. Belki onceden 1 kez bile olsa dusuk yapsaydim ilk olumsuz denemeden sonra suphelenip genetik test yaptirirdm. Sen en azndan tedaviye baslamadan durumunu ogrenmissin bu acidan cok sanslisin . Hayat benm cocugum olmasin diye ugrasiyor iste
Bursadayim. Cok iyi anliyorum sizi. Etrafimda herkesin sorunsuz cocugu olurken bir tek ben mi fazlaliktm diye dusunmeden edemiyorum ama bi faydasi olmuyo iste. Olabildigince dusunmemeye calismaktan baska yapicak bisi yokBazen benimde isyan edesim geliyor herşeye fakat imtihan deyip geçmek istiyorum yoksa nefes alamıyorum artık düşünmekten öyle yorucu süreç ki,devlette bı katkı saglamiyor,hem psikolojik,hem fiziksel olarak bitik durumdayım öğrendiğimden bu yana.Siz hangi sehirdesiniz acaba
Bende bursadayim tüp bebek olursa hangi hastaneye giderim çok kararsız kaldımBursadayim. Cok iyi anliyorum sizi. Etrafimda herkesin sorunsuz cocugu olurken bir tek ben mi fazlaliktm diye dusunmeden edemiyorum ama bi faydasi olmuyo iste. Olabildigince dusunmemeye calismaktan baska yapicak bisi yok
Mehmet aral atalay a daha once kurtaj oldum tatli bir doktor dusunebilirsnz. Osman develiogluda instadan gordgm kadariyla bilgili ama yuzyuze hic gorusmedm. Ben tup bebek yaptrdgm donemde istnbulda yasiyodum o yzden dondurulmuslarim orda. Bende bursada 3. Transfer ettirirsem kime yaptiririm diye dusunuyorumBende bursadayim tüp bebek olursa hangi hastaneye giderim çok kararsız kaldım
Benimde aklımdaki isim Osman Develioğlu.Sizin maliyetiniz ne kadar tutmuştuMehmet aral atalay a daha once kurtaj oldum tatli bir doktor dusunebilirsnz. Osman develiogluda instadan gordgm kadariyla bilgili ama yuzyuze hic gorusmedm. Ben tup bebek yaptrdgm donemde istnbulda yasiyodum o yzden dondurulmuslarim orda. Bende bursada 3. Transfer ettirirsem kime yaptiririm diye dusunuyorum
Ben 2020 21 de yaptirdim 30 falan tutmstr ama cok net hatirlamiyorum . Pgt olmadan yapildi. Sonraa ogrendm ben birdaha da kendimi hic hazir hissetmedm. Su an 100 bin civari olur pgt yle diye dusunuyormBenimde aklımdaki isim Osman Develioğlu.Sizin maliyetiniz ne kadar tutmuştu
Ben anlamıyorum ya şu ülkede elini attığın herşey nasıl olurda böyle imkansız hâle getirirler,biz neden bir şeye ulaşmak istediğimizde hiçbir hak talep edemiyoruz.Zora sokan şey translokasyon değil bunun tedavisinin bu kadar dengesizce pahalı olması, insanları soymalari başka şekilde aciklanamiyor maalesef, devlet hastanesi zaten hiç el atmıyor duruma yazık düşündükçe deliriyorumBen 2020 21 de yaptirdim 30 falan tutmstr ama cok net hatirlamiyorum . Pgt olmadan yapildi. Sonraa ogrendm ben birdaha da kendimi hic hazir hissetmedm. Su an 100 bin civari olur pgt yle diye dusunuyorm
Malesef ve asil sknti su pgt yede garanti veremiyorlar. Dolarla olmasi cok buyuk yük bizlere.Ben anlamıyorum ya şu ülkede elini attığın herşey nasıl olurda böyle imkansız hâle getirirler,biz neden bir şeye ulaşmak istediğimizde hiçbir hak talep edemiyoruz.Zora sokan şey translokasyon değil bunun tedavisinin bu kadar dengesizce pahalı olması, insanları soymalari başka şekilde aciklanamiyor maalesef, devlet hastanesi zaten hiç el atmıyor duruma yazık düşündükçe deliriyorum
3 Gebelikte 1 sansiniz var diyorlar benim 4 tane olmasina ragmen denk gelmedi ama ilkinde bile denk gelen var. Tup bebek yapana kdr normal denemek en mantiklisi.. nasrettn hoca gibi ya tutarsa diyip yasicazBen anlamıyorum ya şu ülkede elini attığın herşey nasıl olurda böyle imkansız hâle getirirler,biz neden bir şeye ulaşmak istediğimizde hiçbir hak talep edemiyoruz.Zora sokan şey translokasyon değil bunun tedavisinin bu kadar dengesizce pahalı olması, insanları soymalari başka şekilde aciklanamiyor maalesef, devlet hastanesi zaten hiç el atmıyor duruma yazık düşündükçe deliriyorum