OLAY/DURUM | DÜŞÜNCEM NEDİR | DUYGUM NEDİR | TEPKİ/DAVRANIŞ |
---|---|---|---|
bardağı kırmam | sakarın tekiyim | öfke | yüzümü buruşturmak |
14.09.2015 Pazartesi
-------------
- Bugün ne yaptım?
Küçük ama her gün kullandığım bir şeyi temizledim: Cüzdan
Yakın zamana ait olmayana fişler ve faturaların hepsi yırtıldı ve çöpe gitti. Kalması gereken makbuzlar ve yakın zaman ait faturalar bir defterin arasına kondu ve kaldırıldı.
--------------
Bugünü hiç bir şey yapmadan bitirmediğim için mutluyum.
Odadaki dolapları toplama işini, cuma cumartesi ve pazar günlerine bıraktım. Diğer günlerde de ufak ufak "eşya azaltma" işini yapacağım.
Bu süreçte, sağlıklı bir uyku düzeni istiyorum. Bunu başarmak demek, günün yarısını uykulu geçirmemek demek.
--------------
- Sağlıklı bir uyku için?
Şu zamana kadar yaptığım araştırmalara göre, sağlıklı bir uyku için gerektiğine inandığım ama bir türlü uygulamaya koyamadığım maddeler.
-Bir uyku öncesi rutini. (Duş, diş fırçalama, yüz temizleme, kitap okuma, günlük yazma vs.)
-Her gün aynı saatte yatağa girmek.
-Uyku öncesi bir kaç saat su içmemek.
-Belli bir saat sınırı koyup, o saatten sonra kahve ve çay tüketmemek.
-Bilgisayar ve telefondan son bir saat uzaklaşmak. (Evet, çünkü beynimiz bu yapay ışıklardan dolayı kendini uyku moduna almıyor.)
-Günlük yazmak (Uykusuzluğun en büyük sebebi, kafadaki seslerdir. Düzgün cümleye gerek yok. Sadece yazmak lazım o sesleri. Yazdıkça susacaklar.)
-Ertesi günü planlamak (Yarın ne giyileceğini, çantayı ve yapılacakları ayarlamak gerekiyor. Böylece yarını planlamanın rahatlığıyla, uykuya dalınıyor. Ve bazı işler akşamdan yapıldığı için sabah hazırlanması kolay oluyor.)
--------------
Şu an ben istediğim saatte uyuyor olmayacağım. Bu saati biraz daha erkene almam lazım. Çünkü sabah gerçekten çok erken kalkıyorum. Ve günlük 6 saat uyumak istiyorum.
Şimdi "uyku öncesi rutini"mi uygulayıp, uyuyacağım.
Yarın yeni bir gün.
---------------
Ayni seyleri bende hissediyordum biliyormusun:)3 maddedeki ifadene bayildimBaşarısız iki gün geçirdim.
Sabah namazlarına artık kalkabiliyorum çok şükür. Tabi bunda sürenin 07:20 ye kadar olmasının etkisi de var. Sonrasında her ne kadar uyumayacağım desem de uyudum.
Sebepleri?
- Kocamın yanında olmak istedim
- Sabah yapacak iş bulamadım
- Etraf çok sessizdi herkes uyurken uyanık kalmak mallık gibi geldi.
- Kocamla akşamları daha çok birebir vakit geçirmek. Sohbet olsun, ortak hobi olsun. Böylelikle sabahları yanına gitmeme gerek kalmaz. Hem onu sabahleyin işe yataktan değil kapıdan uğurlamak daha çok hoşuna gidebilir.
- Sabah yapılacak işleri akşamdan ayarlayacağım. Ses çıkarmayan, banyo temizleme, ütü yapma gibi işler olabilir. Hem ses çıkarsa bile çocukların 7/30-8/00 gibi kalkmasından doğal ne olabilir ki?
- Tüm yaratılmışlar uyanıkken, bitkiler bile fotosenteze başlamışken uyumak sanki daha büyük bir mallık :)
Bu gün uyandıktan sonra bir daha uyumadım. Güzel bir cumartesi günü geçiriyorum. Çocuklarımla oynadım, evimi topladım, yürüyüşümü yaptım, çayımı demledim kahvaltımı yaptım. Sabah erken kalkmayı cazip hale getirecek şeyler bulmalıyım.
Bugünlük bu kadar. İnşallah en az 3 gün daha devam ettirebilirim. Sonu gelmez diyetler gibi, bugün olmadı belki yarın demem.
:))) o malligi yapmaya devam ettim yalniz benAyni seyleri bende hissediyordum biliyormusun:)3 maddedeki ifadene bayildim
Bir onceki sayfada duygu durum tespiti diye bir tablo paylasmistim. Sıkıntı ne tam olarak anlamadim ama belki o tablo isinize yarayabilir.Takipteyim. Benim de hayatım boyunca ilk kez bu yıl yaşadığım bişey var. öfke mi heyecan mi üzüntü mu yaşadığım çok yoğun bir duygu oluyor bunun ne olduğunu adlandiramiyorum
. tam olarak nedeninı de bulamiyorum. bu duygu ne şimdi diyorum.
Yaşayan var mi
Gene esnekli olur ya.. kendimizi de cok sikmamak lazim.. sen nasilsin? Neler yaptin ablacim? Temizlik topigini neden biraktinPlanlı olmak çok rahatlatıcı, zaman kazandırıcı. 5 yıllık plan, 3 aylık plan, aylık, haftalık günlük planlar hep yaparım.uygulamada esneklik yapıyordum , bu yıl esneklik olmayacak kararlılık olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?