DENGE

Hey ne güzel konular açmışsın haberimiz yok... boşluk var içimde. Tamamlamak adına. Sade yaşam ile ilgili yazılara bakıyorum. Napmalı ki????
En iyisi uyumalı sakın kafayla düşünmeli..
Ben en iyi gece vakti düşünüyorum. Bosluklari sorularla doldururum ben.

Aralik ayi kararlarim

Onceliklerimi belirledim. Kendimde eksik gordugum seylerden biri uykuydu. Onunla ilgili guzel gelismeler yasiyorum. Yeni topik actim. Orada omrum yettigince daha erken kalkmaya calisacagim

Bir diger odak noktasi sahip oldugum esyalarla ilgili calisiyorum. Elime gecen her esyaya soracagim.

• Senin yerin burasi mi
  • Seni kullaniyor muyum
  • Seni seviyor muyum
  • Bana lazim misin
  • Sen kaybolsan umrumda olur mu
:KK70: bu hayat memat sorularini sorduktan sonra gelen cevaplara gore o esyaya yol verecegim yada evde tutacagim. Benzer sorulari yeni alacagim esyalara da sormayi dusunuyirum.

Haftada 5 günumu egzersize ayirdim. Cunku cok kilo aldim. Bunun icinde bir takima yazildim. Su kadar surede su kadar kilo vermeyi hedeflemiyorum. Sadece daha az kacamak daha cok spor yapacagim. Ne kadar giderse..

Bu ayi ev detoksuna yoneltiyorum. Evimde yukte hafif pahada agir degisiklikler yapacagim. Sonucu ocakta bildiririm.
Kendi kendini alintilayan insanin drami :KK70:

Saka bir yana OCAK ayi geldi. Yeni bir yil geldi. Sancilara deginmeyecegim. Ben icsel sancilarimla ilgilenecegim. Bencillik mi? Belki de..

Kararlarima deginecektim ama gene felsefe yapasim geldi. Kagida yazar paylasirim belki. Neyse konuyu cok dagitmadan rapora geceyim.

• Sabah kalkip geri uyumama isini cozdum. Topikte simdilik guzel gidiyor. 3. Gundeyim. 40 gun sonra aliskanligimi kazanmis olacagim. Ve 2. 40 gunluk surecimi 15 dk daha erkene alarak devam ettirecegim.
  • Egzersiz olayi da guzel gidiyor. Kendime bustiyer ve tayt aldim spor icin. Kizim begenmedi. Cunku bustiyerin biliyorsunuz karni acik. Bosluklari siz doldurun :KK70: :KK70: bir de elimdeki kitap bittiginde aylar onceden aldigim yeme aliskanliklarimizla ilguli bir kitap var ona baslayacagim
  • Esyalar konusunda hala yetersizim cunku vaktim yok.

Veee OCAK AYI KARARLARIM

• Zaman yonetimi calisacagim. Cunku bulamadigim zamani yaratmam lazim. Haa bu arada yaratmak kelimesine takilabilirsiniz. Yaratmak Allah a mahsustur. Basim gozum ustune. Ama yazmak. Okumak. Konusmak. Bunlarin hicbirini biz yapmiyorux. Gozler mi yapar? Okumayi. Agiz mi yapar konuşmayi? O halde goz kapaliyke nasil gorur insan? Agzi muhurluyken nasil konusur? Bunlari bir dusunun. Her sey allah a mahsus. Ve biz bir vesileyiz. Aslolanin golgesiyiz sadece.
Tamam geyigi birakiyorum :KK70:

Bu ay ki odak noktam zamanin nasil bereketlenecegi ile ilgili olacak. Ilk ayak olan erken kalkmayi hallettim. Simdi diger seyler makaleler videolar.

Her zamanki gibi.. paylasirsaniz taktiklerinizi, mutluluk haneme bir chentiq atarsiniz...

Şubat Ayına geldim

Her ayın 1 inde gelme ritüelini kaçırmışım bu ay. Analiz sonuçlarımı iliştireyim hemen şuracığa.

Bu ay fark ettiklerim:
  • Davranış kalıplarımı değiştirmiyorum. Kendime körü körüne bağlıyım. Yaşadığım olaylardan ders alıp da ona göre davranış sergilemem lazım ancak yapmıyorum. sonra da neden böyle oldu yakınmaları..
  • Bu konuda kendime bir rol model belirledim. cnntrm cnntrm benim sergilediğim "ergen" davranışlarını ergenlikte terk etmiş. Biraz geç olsa da yapabilirim diye düşünüyorum.
  • Bu hafta içinde kendi kişiliğimle taban tabana zıt ve yanlış olduğunu dusundugum cok sey yaptım. u konuda kendime dur demem gerekiyor. her insana güven duymak çok yanlış. hala 15 yaşın getirmiş olduğu bir saftirilikle davranıyorum insanlara. tamam. arkadaş çevremde bu sorun yaratmaz. ama iş yerinde 33 yaşında evli barklı ve çocuklu bir kadının sevgi pıtırcığı şeklinde gezmesi sonradan önlemini alamayacağım şeylerle karşılaşmama sebebiyet verebilir. biraz daha ağırbaşlı olmakta fayda var...
  • bir diğeri plan yaparken AZ ve ÖZ başla ve SÜREKLİ yap kısmını atladım. bir şeyi yapabildiğimi görünce diğerlerini de yaparım yanılgısına düşüp maymun iştahlı oldum
sonuç:

• tekrar ve yeniiden denemek. kendimi inceledim. değiştiriyorum

Zaman yonetim ile ilgili taktik sormussun ya ordan alinti yapamadim.buraya yazayim.
Tv nin fisini cek. O kadaaaaaaaaaaaaaazr cok zamaninolacakki inanamazsin.
Resmen insani hipnoz ediyor.
Bilgisayar tlf. Da cabasi...

Zaman yonetim ile ilgili taktik sormussun ya ordan alinti yapamadim.buraya yazayim.
Tv nin fisini cek. O kadaaaaaaaaaaaaaazr cok zamaninolacakki inanamazsin.
Resmen insani hipnoz ediyor.
Bilgisayar tlf. Da cabasi...
Canim Teşekkürler. Bizim evde tv acilmaz :) cocuklar cizgifilm icin acarlar o da kisitli bir sure icin. Pc desen ona da oturmam. Telefon elimden dusmez. Onda da kk yi takip ederim ama bdv falan gibi seyleri degil kendi actigim topikteki yazilanlari ve benim takip ettigim topiklerde yazılanlari :KK51:

Bunlari yazacagini tahmin etmistim.
Konularini okuyorum genelde. Bu farkindaliga ulasan kisi benim onerilerimi yapiyordur zaten diye dusunerek yazdim.
Bende genelde bu tarz konulari okuyorum. Kendimi gelistirmeye calisiyorum. Sosyal medyada zaman oldurecek durumum yok. 2 cocuk,es,ev,is ...dunya kosturmacasi icinde debelenip duruyoruz hepimiz. Neyin telasini yasiyosak artik.

Bunlari yazacagini tahmin etmistim.
Konularini okuyorum genelde. Bu farkindaliga ulasan kisi benim onerilerimi yapiyordur zaten diye dusunerek yazdim.
Bende genelde bu tarz konulari okuyorum. Kendimi gelistirmeye calisiyorum. Sosyal medyada zaman oldurecek durumum yok. 2 cocuk,es,ev,is ...dunya kosturmacasi icinde debelenip duruyoruz hepimiz. Neyin telasini yasiyosak artik.
Zaman genislesin. Kocaman olsun istiyorum. Sinirlerim yipranmasin istiyorum. Ofkemi kontrol etmek istiyorum. Yoruyor yasadigim hayat beni.

Şubat Ayına geldim

Her ayın 1 inde gelme ritüelini kaçırmışım bu ay. Analiz sonuçlarımı iliştireyim hemen şuracığa.

Bu ay fark ettiklerim:
  • Davranış kalıplarımı değiştirmiyorum. Kendime körü körüne bağlıyım. Yaşadığım olaylardan ders alıp da ona göre davranış sergilemem lazım ancak yapmıyorum. sonra da neden böyle oldu yakınmaları..
  • Bu konuda kendime bir rol model belirledim. cnntrm cnntrm benim sergilediğim "ergen" davranışlarını ergenlikte terk etmiş. Biraz geç olsa da yapabilirim diye düşünüyorum.
  • Bu hafta içinde kendi kişiliğimle taban tabana zıt ve yanlış olduğunu dusundugum cok sey yaptım. u konuda kendime dur demem gerekiyor. her insana güven duymak çok yanlış. hala 15 yaşın getirmiş olduğu bir saftirilikle davranıyorum insanlara. tamam. arkadaş çevremde bu sorun yaratmaz. ama iş yerinde 33 yaşında evli barklı ve çocuklu bir kadının sevgi pıtırcığı şeklinde gezmesi sonradan önlemini alamayacağım şeylerle karşılaşmama sebebiyet verebilir. biraz daha ağırbaşlı olmakta fayda var...
  • bir diğeri plan yaparken AZ ve ÖZ başla ve SÜREKLİ yap kısmını atladım. bir şeyi yapabildiğimi görünce diğerlerini de yaparım yanılgısına düşüp maymun iştahlı oldum
sonuç:

• tekrar ve yeniiden denemek. kendimi inceledim. değiştiriyorum

Rol model mi:KK57: Estağfirullah canım ya ben biraz soğuk kanlı ve rahat bir insanım. Ergenlik falan değil kişilik özelliği bunlar :KK66:

2 ay geçti en son yazdıklarımın üstünden.
DENGE devam ediyor mu?
................................
............................
......................

Bir çırpıda okudum eski yazdıklarımı.
6 haziran/5 ağustos/6 kasım/12 kasım/2 aralık/3 ocak/12 şubat
Güzel açılımlar yaşamışım. Şimdi geçirdiğim sürenin raporunu vereyim.

• EŞYALAR: Artık almıyorum. Gereksiz hiç bir şey giremiyor evime. Evdekileri de değerlendirmek adına ya elden çıkarıyorum ya geri dönüştürüyorum.
  • ERKEN KALKMA: Hala sıkıntım var. Söz konusu 40 gün erken kalkma işi yalan oldu. O kadar oynak bir yaşamım var ki. Hafta içini bir şekilde hallediyorum ama hafta sonu bir türlü kalkamıyorum.
  • ZAMAN YÖNETİMİ: Önem öncelik sıralamasını yapamıyorum. Kafamda oturmuş bir plan yok
Bunlardan hariç. Biraz içimi dökeyim şuraya. Çok savruldum, çok dağıldım. Her bir parçam ayrı ayrı savruldu sanki. Tüm dengelemeye çalıştıklarım terazinin kefesinden havalandı gitti. Güya nefes alayım dedim. Güya dinleneyim dedim. KK dan 2 ay ayrı kaldım. İlgilenmedim. Düşüneyim dedim. Ne öğrendim biliyor musun? Düşünceler de coşkun bir ırmak gibi. Ket vurmazsan, yönlendirmezsen önüne ne katarsa alıp götürüyor. Zihin dev bir çarklı.. Bu sözü söyleyeni bulayım da çalıntı olmasın.

İnsan beyni değirmen taşına benzer. İçine yeni bir şeyler atmazsanız, kendi kendini öğütür durur
İbn-i Haldun

O misal... Hayatımda her sıçramayı dibe vurdukça yaptım. Şimdi sıçramam için bir kez daha buradayım. Kendi kendime çıkartmam gereken dersleri almak üzere.. Zira acıyı bedene indirmezseniz, o acıyı sadece acı olarak çekersiniz.

Bu konu ile ilgili olarak lütfen şu videoyu izleyin. Harika tespitler yapmış:

NİSAN AYI KARARLARIM:

• Her günüm için binlerce kez şükür olsun. Çocuklarım, eşim, evim, akrabalarım, arkadaşlarım, mesleğim, sağlığım. O kadar çok nimetler içindeyim ki. Hamdolsun. Bol bol zikir çekeceğim.
  • Ve insanım, hatalıyım. Günahlarımdan dolayı kötü bir insan olduğumu düşünüyorum. Ama kötülüğü yapan ben değilim. İçimdeki nefis. Onu terbiye etmeyi öğreneceğim. Ne ile? Okuyarak. Kitap sipariş edeceğim ve bu ay daha manevi kitaplar okuyacağım. Az yemek, az uyku, az konuşmak. Modern çağda bunların ne kadarını yapabilirim bilmiyorum. Sadece seçiyorum
  • Gelen mesajları değerlendireceğim. Evren her türlü bize mesaj yollar. Sorduğumuz her sorunun cevabı vardır. Sorumu sorup, yanıtı bekleyeceğim. Örneğin şuraya ilk sorumu yazayım bakalım ne zaman cevap gelecek. Nefsimi bana tanıtacak olan. Nerdesin?
  • Daha çok manevi bir detoks yapacağım evet. Kararlarımı yazarken ortaya çıktı bu. Önce BEN i inşaa etmem lazım. Çünkü dünya çok genel geçer geliyor. Bazen sohbet ediyorum insanlarla. Onlara çekici gelen bana gelmiyor.
  • ime hizmet edeceğim. Güler yüzlü anlayışlı sevgi dolu bir eş. Arzuladığı kadından biraz daha farklıyım. Keskin olan hatlarımı yumuşatacağım

Çok fazla da yüklenmeyeyim. Bu kararlar biraz havada ve ölçülebilir kararlar değil farkındayım. O yüzden şuraya hedefimi de yazayım

MAYIS HEDEF LİSTEM:

• Kalbime soracağım, chentiq memnun musun benden? Bugün Allah sana nazar etti mi? Gözyaşların var mı, günahın için mi ağlarsın, içine dolan huzurdan mı? Aynaya baktığımda kendi kendime gülümseyeceğim. Fiziken ve ruhen ışıl ışıl olacağım. İşte benim hedefim. Ve yüzüme bakanlardan şu sözü duymam lazım. Chentiq senin yüzüne, gözlerine nur gelmiş sanki. Hayırdır ne yaptın? Rıza-i ilahidir hedefim. Ötesi ne gam!!!

hedeflerin makul olsun ki zorlanma.
aşama aşama ilerle.
ya hep ya hiç değil.

evren değil de Allah sana neyi ne için gönderiyor.
kimi ne için karşına çıkarıyor,neden bazı şeylerden mahrum bırakıyor.

hikmet nazarıyla bakarsan etrafına basiret gözün açılır.

maddenin ardındaki manaya odaklan.
gördüğüne değil,göremediklerine....

hedeflerin makul olsun ki zorlanma.
aşama aşama ilerle.
ya hep ya hiç değil.

evren değil de Allah sana neyi ne için gönderiyor.
kimi ne için karşına çıkarıyor,neden bazı şeylerden mahrum bırakıyor.

hikmet nazarıyla bakarsan etrafına basiret gözün açılır.

maddenin ardındaki manaya odaklan.
gördüğüne değil,göremediklerine....
bu dediklerini yapabilmek benm de isteğim,
hikmet nazarı ile bakmak..
öyle bakamadığımdan sanırım içim öfke, hınç ve korku ile dolu,
güvensizlk içinde çırpınıp duruyorum,,
nasıl olacak o hikmet nazarı ile bakabilmek?????????

haziran ve temmuz ayindaki hedefleriin merak ettim bende takipteyim bu konuyu:) çok sevdim konunu hayırlı olsun.

haziran :KK12:
temmuz:KK43:
ağustos:hasta:
eylül:110:
ekim:silah:

Sonra da ben neden dengelenemedim olmaz tabiki de.

kasım ile beraber yeniden başlayacağım. İsteyenler kendi karar listelerini oluşturup paylaşabilir. :rapci:

Bende dengeli sağlamak için burdayım ise başlamaya surda 3 ayım kaldı kızım yaşına girecek.
O an dengelerin çok fazla evime iyi bakmak ...
Bı yere gezmeye gitmek istiyorum ama işte dengeli bir yaşam olsa:KK43:

chentiq chentiq yani ne yazsam bilemedim nerden başlasam.. sadece bi rahatlama hissediyorum.. aaaa benle bu kadar benzer şeyler yaşayan başkaları da varmış hissi.. bu bile öyle güzel ki tabii ardından gelen harekete geçme isteği.. o şevk motivasyon gaz adına ne denirse:) internette çevremde hep gözlemlediğim herkes herşeyi muhteşem yetiştiriyo bi ben beceriksizim hep kafamda bitmemiş işler ve ertesi sabah planlarıyla uyuyorum :KK43: evet bazı olumsuz taraflarımı kabul ediyorum biraz obsesif taraflarım var fazla detaya inme mesela.. her neyse uzun lafın kısası takipteyim sizi lütfen bırakmayın keşke yüzyüze konuşabilseydik dediğim bi insan oldunuz..hedeflerimize hayırlısıyla ulaşmak dileğiyle..

chentiq chentiq yani ne yazsam bilemedim nerden başlasam.. sadece bi rahatlama hissediyorum.. aaaa benle bu kadar benzer şeyler yaşayan başkaları da varmış hissi.. bu bile öyle güzel ki tabii ardından gelen harekete geçme isteği.. o şevk motivasyon gaz adına ne denirse:) internette çevremde hep gözlemlediğim herkes herşeyi muhteşem yetiştiriyo bi ben beceriksizim hep kafamda bitmemiş işler ve ertesi sabah planlarıyla uyuyorum :KK43: evet bazı olumsuz taraflarımı kabul ediyorum biraz obsesif taraflarım var fazla detaya inme mesela.. her neyse uzun lafın kısası takipteyim sizi lütfen bırakmayın keşke yüzyüze konuşabilseydik dediğim bi insan oldunuz..hedeflerimize hayırlısıyla ulaşmak dileğiyle..
iyi ki varsın

Kendimi çok uzun zaman ihmal etmişim. Dengeyi kurabilmenin zorlukları. ;Başaranlar nasıl başarmışlar acaba.

MAYIS AYI KARARLARIM

• istikrarlı olmak: hedef belirlemek ve hedefleri yazmak
  • günlük/haftalık/aylık hedefleri yazmak
  • bu konular ile ilgili yazıları takip etmek
  • otobanı değiştirmek
  • kendine yol müzikleri ve yol arkadaşları bulmak

X