Deneyimlere İhtiyacım Var (18ay ve civarı sütten kesme)

Bir gün misafirliğe gittik annesi çocuğu emzirmeden keseli bayaga olmuş ama çocuk her misafire 'senin memen var' diyor 😂😂😂😂 o utancı anlatamam 😂😂😂😂 bir de ergensin yeni yeni çıkıyorlar zaten :D
Anaaammm 🤭🤭🤭 ayy ne utanç bir durum 😁😂 annesi napıodu peki 😳

Selam sevgili annelerrr..

Bebeğimi sütten kesme zamanının geldiğini düşünüyorum. Çünkü gece uykusunun bozuk oluşu gündüzü ve sonraki geceyi ve sonraki gündüzü........ Etkiliyor.

Gece uyanması gazdan değil çünkü 2 buçuk ayından sonra çok şükür ki gaz problemimiz kalmadı. Diş hiç değil çünkü bütün dişleride tamamladi maşallah 😁 bir tek 2 yaş dişi kaldı onu da kontrol ettim hiç bir belirti yok.

Bende hazır şuan hiç bir sıkıntımız yokken sütten kesmek istiyorum ama önce deneyimli annelerden bilgi edinmem lazım.
Eğer gece emmek için uyaniyorsa su verin gece emzirmesini kesin neden tamamen kesiyosunuz. Benim oğlum 8 buçuk aylık gece emzirmesini kestim hiç zayiflamadi aksine kaliteli uykuyla hiç olmadığı kadar iyi toparladı düşük kilolu doğdu çocuğum. Buna rağmen 6 aylık olduğunda gece 12 den sonra emzirmeleri kestim şuan 22.00 da emziriyorum sonra sabah kalkınca. Bence çocuğunuz için böyle faydalı bir besini kesmeyin gece uykularını duzenleyecek şeyler yapın.

Eğer gece emmek için uyaniyorsa su verin gece emzirmesini kesin neden tamamen kesiyosunuz. Benim oğlum 8 buçuk aylık gece emzirmesini kestim hiç zayiflamadi aksine kaliteli uykuyla hiç olmadığı kadar iyi toparladı düşük kilolu doğdu çocuğum. Buna rağmen 6 aylık olduğunda gece 12 den sonra emzirmeleri kestim şuan 22.00 da emziriyorum sonra sabah kalkınca. Bence çocuğunuz için böyle faydalı bir besini kesmeyin gece uykularını duzenleyecek şeyler yapın.
Daha önce denedim ama gündüz emdiği için gece de istersem verebileceğimi bildiği için olayı bir türlü kabullenemedi. O yüzden keseceksem bir kesmem lazım.
Bir de benim çocuğum her şeyi yer çok şükür hiç yemek ayırt etmez onun dışında kuruyemiş, incir, meyve gibi şeyleri de çok severek yer bu yüzden acaba kilo verir mi ya da beslenemez mi gibi düşüncem hiç yok şükür.
Bir de zaten sadece uyumak için beni kullanıyor bu da sadece uykuya geçişte bir araca ihtiyacı var demek oluyor.

Daha önce denedim ama gündüz emdiği için gece de istersem verebileceğimi bildiği için olayı bir türlü kabullenemedi. O yüzden keseceksem bir kesmem lazım.
Bir de benim çocuğum her şeyi yer çok şükür hiç yemek ayırt etmez onun dışında kuruyemiş, incir, meyve gibi şeyleri de çok severek yer bu yüzden acaba kilo verir mi ya da beslenemez mi gibi düşüncem hiç yok şükür.
Bir de zaten sadece uyumak için beni kullanıyor bu da sadece uykuya geçişte bir araca ihtiyacı var demek oluyor.
Zaten 18 aylık olmuş bir bebeğin ana doyma gıdası ek gıdadır. Anne sütü bağışıklık için bir takviyedir. Anlattiklarinizdan çocuğunuzun uyku eğitimine ihtiyacı olduğunu anlıyorum gece de muhtemelen emmek istediği için değil uykuya tekrar dalabilmek için memeyi istiyor. Kendi kendine uyumayı öğretmeniz gerekiyor. Açıkçası ne olursa olsun ben memeyi de bir anda bırakmanın doğru olmadığını düşünüyorum çünkü meme emen bebekler için sizin dusundugunuzden dhaa fazla anlam barındırır.

Zaten 18 aylık olmuş bir bebeğin ana doyma gıdası ek gıdadır. Anne sütü bağışıklık için bir takviyedir.
Ekstra probiyotik yemesi gibi.. Bunu herkes bilir hatta bebeğini hiç emziremeyen anneler bilee.

Anlattiklarinizdan çocuğunuzun uyku eğitimine ihtiyacı olduğunu anlıyorum gece de muhtemelen emmek istediği için değil uykuya tekrar dalabilmek için memeyi istiyor. Kendi kendine uyumayı öğretmeniz gerekiyor.
Kendi kendine tekrar uykuya dalmada sorunu yok aslında, mesela emmek istemezse uyanınca bana bakar ve bana değerek tekrar uykuya devam eder. Asıl sorun gece emmek için uykusunu bozması, kalkıyor ve sadece emmek istiyor.

Açıkçası ne olursa olsun ben memeyi de bir anda bırakmanın doğru olmadığını düşünüyorum çünkü meme emen bebekler için sizin dusundugunuzden dhaa fazla anlam barındırır.
Bu konuda ne düşündüğümü söylediğimi sanmıyorum. Zaten bir anda keseceğimi de yazmamıştım.

Zor olmuyormu 1 yasindan sonra ? Benim oglan 6 aylik sadece emerek sakinleşebiliyor. O yuzden kamuya acik hiçbir yere gidemiyorum. Dar giyinemiyorum. Emzikte kullanmiyor. Isin garibi ek gidadanda hoşlanmadi pek ama dusunuyorum da 1 yasindan sonra emziremem heralde

Zor olmuyormu 1 yasindan sonra ? Benim oglan 6 aylik sadece emerek sakinleşebiliyor. O yuzden kamuya acik hiçbir yere gidemiyorum. Dar giyinemiyorum. Emzikte kullanmiyor. Isin garibi ek gidadanda hoşlanmadi pek ama dusunuyorum da 1 yasindan sonra emziremem heralde
Bende öyle diyordum 😂
Oğlum 1 yaşına gelince daha küçük geldi gözüme ama şuan kendi işini halledebiliyor, konuşabiliyor bu yüzden içim daha rahat.

Bende öyle diyordum 😂
Oğlum 1 yaşına gelince daha küçük geldi gözüme ama şuan kendi işini halledebiliyor, konuşabiliyor bu yüzden içim daha rahat.

Gercekten kucuk geliyor hala degil mi 🙈 blmiyorum 1 yasinda cok buyuceklermis gibi geliyor. Auan bile emzirirken 50 defa kafasini kaldiriyor yurumeye baslayinca gidip gelip emmek isterse sknti olurmu yada yaparmi bilemiyorum. Simdi gezmeniz emzirmekten onemlimi diyenler olacaktir. Degl elbette ama insan bunaliyor evde otur otur. Ve sirf sadece emdigi icin disari cikamiyorum ve artik 1 saatligine de olsa cikmak istiyorum

Gercekten kucuk geliyor hala degil mi 🙈 blmiyorum 1 yasinda cok buyuceklermis gibi geliyor. Auan bile emzirirken 50 defa kafasini kaldiriyor yurumeye baslayinca gidip gelip emmek isterse sknti olurmu yada yaparmi bilemiyorum. Simdi gezmeniz emzirmekten onemlimi diyenler olacaktir. Degl elbette ama insan bunaliyor evde otur otur. Ve sirf sadece emdigi icin disari cikamiyorum ve artik 1 saatligine de olsa cikmak istiyorum
Her anne çocuğu için en iyisini ister o yüzden baskalarin dediklerine çok takmamak lazım ama insanın modelini ağır bozuyorlar. Bazıları sanki 'ay çocuğum için en kötüsü neyse onu yapıyım' demişiz gibi davranıyorlar. 😏

Emzirme önlüğü ya da kanguru da denediz mi emzirmeyi? Ben doğduğu günden beri emzirme önlüğü kullandım dışarda çok rahat ettim. Kanguru da çok rahat oluyor. Sen yürüyorsun, geziyorsun bebek de emiyor

Sütten kesim işlemi tamamlanmistir.
Benim gibi bu aylarda yardım isteyenler için şuraya gidisatimizi bırakıyorum.

Kesme işlemine basladan önce (benim bebeğim meme bilmedi hiç hep bu ne dediğinde anne sütü dedim) 'anne sütü azaldı.' keserken de 'anne sütü bitti ama istersen sana inek sütü ya da mama verebilirim' dedim ve hep yanımda biberon buldurdurdum. Gerçi benim oğlan onu da istemedi, almadı ama en azından dikkati dağıldı.

İlk hafta gündüz 1 kere emek uyuyan çocuğuma emmeden uyumayı öğrettim(salıncakta salladım ayağımda salladım v.s... bir de şarkı ve ninnilerden destek aldım.). Sonra gündüz hiç bir an süt vermemeye başladım ki zaten 1 anca 2 defa anca emerdi.

İkinci hafta gece emmeden uykuya geçmesini öğrettim. Gündüzden alışkın olduğu için buna alışması daha kolay oldu. 1 kere uyuyup uyanınca emzirmeye devam ettim.

4. Hafta gece emmesini ful kestim ilk gün biraz mırıldandı ama uykuya geçişte zorlanmadı. 'wheels on the bus' şarkısını açtım gözleri kapalı onu dinleyerek uyudu. Bir pedigogd şöyle demişti. Anne sütü kesme donemi önemli bir dönem bu yüzden 1 alırken 1 ver yapmanız lazım. Çizgi film yasaksa onu izlemeye başlasın v.s.. bu yüzden çocuk şarkısı dinlemesine hiç karismadim ama dinleyerekte uyudu hep.
İkinci gün de zor değildi daha az kalktı.
Üçüncü gün 4 saat uyuyarak kalti
Ve 4 gün saatlerce uyumadi beklenen kriz günü geldi ve patlama yaşadı gece 4 ten sonra sabah 9a kadar uyumadi gece de yarım saatte bir uyandı şöyle kucakta, şarkıyla, salıncakta falan oyalamaya çalıştım sonra sabah oldu zaten. Gündüz bir baktım ben yemek koyarken kendiliğinden uyuya kalmış.
5.gun yani bugün süperdi aks 10.30 sabah 5 hiç kalkmadı. Bu arada dundne beri müzik dinleyerek uyutmayi bıraktım kendim ninni soyluyorum ya da oyunla falan uykuya dalmasini sağlıyorum.

İnşallah düzene oturttuk sayılır.
Gece uykusu olmayan her çocuğa umut olsun bu kadar kolay bıraktırmak herkesin başına gelsin 🤭

Back