• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En başarılı bulduğunuz Pasta Tarifleri hangileridir? (3 oy hakkınız var)

• Ankete Katılan
    746
  • Anket Kapalı .
Annem her turşusuna koyar yaprağını

Turşusuyla meşhur Çubuk'un salatalık turşusuna da dere otu koyuyorlar
Evet annem de koyar kerevizi mutlaka. Ama çubuk turşusuna derotu kondugunu bilmiyordum, o güzel aroması ordan geliyor demek. 😋

Senin kesin turşun da güzeldir bir tarifini alırım 😋
Ölçülü mü istiyorsun, göz kararı yaparım ben çünkü🤓

Ama şunu söyleyeyim. Sirke, şeker, kaya tuzu, limon tuzu, ve bir miktar suyu beraber kaynatıyotum tuzlar erisin diye.
5 litrelik bidona 6 kaşık kaya tuzu, 1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 bardak kadar sirke ölçerim. Üstüne 2 bardak içme suyu ekleyip, kaynatırım, turşulukların olduğu bidona dökerim, üstüne de içme suyunu doldururum.
Sarımsak ne kadar dersen, 1 başa yakın koyarım 5 litrelik bidona.🤓

Yok artık çöp şişi dana mı yapacaktın 🤣
Screenshot_20220926_173705.jpg

🌝

Ölçülü mü istiyorsun, göz kararı yaparım ben çünkü🤓

Ama şunu söyleyeyim. Sirke, şeker, kaya tuzu, limon tuzu, ve bir miktar suyu beraber kaynatıyotum tuzlar erisin diye.
5 litrelik bidona 6 kaşık kaya tuzu, 1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 bardak kadar sirke ölçerim. Üstüne 2 bardak içme suyu ekleyip, kaynatırım, turşulukların olduğu bidona dökerim, üstüne de içme suyunu doldururum.
Sarımsak ne kadar dersen, 1 başa yakın koyarım 5 litrelik bidona.🤓
Bir tek turşu olmuyor benim de elimden 🥹
Dur bir de aynen böyle deneyeyim 😘

Olur canım, belki turşuyu kurduktan sonrası doğru değildir.
Soğuk ve karanlık ortamda mı bırakıyorsun?
İzmir de ne kadar böyle bir ortam bulabilirsem evet🥹
Bu sene küçük bidonlarda buzdolabına koydum. Gerçi onlar zaten güzel, çünkü annem yaptı 🥹

Back