• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

denedim gerçekten oldu

limonu bir bütün olarak düşündüğümüzde,yaprağında,dış kabuğunda,çekirdeğinde ve suyunda,hepsinde ayrı etken maddeler var
meyve suyunda en çok ön plana çıkan maddeler ,askorbik asit ve sitrik asit..
limon ve tuzdan kıl azaltıcı etkiye dair birşey beklemeyin...
sadece limon tuzu(sitrik asit) ,yapılacak bir karışımda asitlik düzenleyici ve refrigerant(soğutucu)etkiyle yardımcı olabilir.
tuzun düşük kontrasyonuda yüksek kontrasyonuda işe yaramaz,ödeme dolayısıyla su tutulumuna yol açar..
benim kıl azaltıcı hazırlayacağım karışımda bu iki elemanında yeri hiçbirzaman olamaz,bu kadar yazabiliyorum bu konuyla ilgili,vesselam.....

sen karisiminda sitrik ve ascorbic asit buldurursun ozmn..
son 1 haftadir tuz'u biraktim ben, sadece limon suyunu kullaniyrm, simdilik boyle idare ederim, ince ve yumusak, kesin bir yontem cikasiya kdr..
yontemin tamam oldugunda bize de bir hbr ver..
ama lutfen calismalarini bana bildir, artik bazi seyleri sirrin olarak bir muddet tutarsin belki de, en azindan cat pat bilgilendir :-))

askorbik asiti ve sitrik asitide kullanmam,bu elemanlar iş görmez,ben olası durumlar için anlattım.(yani limondan faydalanılacaksa nasıl faydalanırım ancak bu şekilde demek istedim) haa birde sitrik asit iyi renk açıyor,örneğin bazı bitkiler ciltte renk bırakıyor,çözeltinin rengini açmak için iyi bir alternatif olabilir:)
ben şuan burda kullanılan yöntemlerdeki maddeleri inceler bilgilendirmeye çalışırım sizi
ama çalışmalar bitmeden ne ettiğime dair bilgi vermem doğru olmaz.

askorbik asiti ve sitrik asitide kullanmam,bu elemanlar iş görmez,ben olası durumlar için anlattım.(yani limondan faydalanılacaksa nasıl faydalanırım ancak bu şekilde demek istedim) haa birde sitrik asit iyi renk açıyor,örneğin bazı bitkiler ciltte renk bırakıyor,çözeltinin rengini açmak için iyi bir alternatif olabilir:)
ben şuan burda kullanılan yöntemlerdeki maddeleri inceler bilgilendirmeye çalışırım sizi
ama çalışmalar bitmeden ne ettiğime dair bilgi vermem doğru olmaz.

okeey tesekkurler simdiden..
bilmiyrm sacma gelirmi ama bazi bitkiler reng birakiyr derken tipki karotenin cild'e gzl bir bronz rengi verdigi gibi, belki bu cilde bazi kara lekeleri yok etmez ama cildi daha gzl bir reng verir. Ama bunu oylesine soyluyrm.. degerlendilirme olmasin..

hayır hayır kalıcı bir renkten bahsetmiyorum,örneğin maydanozun yeşili diyelim,cilde sürldüğünde yeşilimsi bir renk bırakıyor ve yıkamana rağmen geçmiyorsa sitrik asitle çözeltiyi seyreltip rengini açabilirsin gibi düşün.yada bazı meyve suları vardır giysiye döküldüğünde inatçıdır kolay kolay çıkmaz,bunları önlemek gibi birşey ....

bronzluk veren renk farklı.....

bende bugün denedim sonunda makinayla aldım.
limonla tuzu karıştırdım limonda abya sürdüm. yalnız bende çok yanma olmadı neden bilmiyorum bacaklarıma denedim
inşallah faydasını görürümde heryerime denerim

bende deneyeceğim ve de yanmaya razıyım yeterki gitsin bu tüyler sonuna kadar savaşacağım tabi sonuç nasıl olur bilemem. ağda yaptıktan sonra suyla yıkanırsa niye olmuyor? tam tersine gözeneklerde ağda kalıntıları varsa temizlenmiş olur. gözenekler de daha açık olur. bu limon ve tuzu ne kadar süre deneyeğiz. yani tahminen kaç ayda kurtuluruz tüylerden. yaaaaa ben bu tüy sorunu yüzünden evlilikten korkuyorum..... 1 senye kadar evleneceğim hep korku hep korku..... derdime çareeeeeeeeeee.

bende deneyeceğim ve de yanmaya razıyım yeterki gitsin bu tüyler sonuna kadar savaşacağım tabi sonuç nasıl olur bilemem. ağda yaptıktan sonra suyla yıkanırsa niye olmuyor? tam tersine gözeneklerde ağda kalıntıları varsa temizlenmiş olur. gözenekler de daha açık olur. bu limon ve tuzu ne kadar süre deneyeğiz. yani tahminen kaç ayda kurtuluruz tüylerden. yaaaaa ben bu tüy sorunu yüzünden evlilikten korkuyorum..... 1 senye kadar evleneceğim hep korku hep korku..... derdime çareeeeeeeeeee.

evet, evlenenler icin ve evli olanlar icin buyuk sorun, adamin karisina tuylu de cikmak olmaz ama kirpi gibi sagsolun batan halle de cikmak olmaz...:-S

Back