• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

denedim gerçekten oldu

greeneyes o dediğini annemde söylemişti bana oda büyüklerden duymuş bana çok mantıksız geldi ama kılları almakla boy abdestinin ne alakası olabilirki acaba...

ya babanem vücuttan bi tüy kopsa günah diyo kafamı karıstrıyo yemek falan yapma diyo bn o yüzden hep temizlk yaptıkan sonra direk dusa giriyoomm

anam kizlar bende dun aksam limon ve tuzu yuzumde denedim..eyvahedigeldismile yandim yandim geberdim yaaa.. :1shok:cok yakti yuzumu bakalim sonuc ne olacak :sm_confused:

merhaba kızlar acaba koltuk altında nasıl olur?hani su değmemesi gerekiyotmuş ya . ama oralar terliyor aydınlatırsanız sevinirim :)

ben de dün akşam yaptım limon tuzu...acayiip yaktı ya....ağdayla aldım ağda yağıyla temizledim güzelce...sonra peçeteyle sildim iyicene....sonra limonu sürdüm ilk sonra tuzla ovaladım öyle kavurdu ki oh dedim çıkmayın bi daha:) koltuk altına bi de genital bölgeye yaptım..bakalım azalıcak mı...daha önce limon pudra yapmıştım gene çıkmıştı ama biraz incelmişti...limon tuz daha çok yaktı ya...

ağda bittikten sonra kuafrm eve gidince limon sür yıkama 3 gün sür dedi ve ağda yaptıkdan sonra banyo yapmayın kızlar sivilce yapıyor yerimseniben

S LM Kısçelr hepimiz aynı dertten muzdaribiz ...limon tuz kürünü toplam kaç gün yapıyoruz 3 gün mü, hergün 1 aymı? bu tüyler kökünden gidiyorsa yanmaya razıyım!!!!

slm, bende bu siteyi ilk gordugumde bu limon+tuz karisimi cok okudum ve forumlari gezdikten sonra uyguladim.
uygulama: yikandiktan sonra epilasyon, sonra yikamadan limon suyu ve tuz karisimini epilasyon yaptigim bolgelere surdum (bacak), yine yikamadan 3 gun boyunca karisimi surdum. dogrusu beni yakti ama abartili sekilde dgl, 3. gun yikadim ve nemlendirici surdum,
sonuc: ilk uygulamadan sonra fark gordum evet, normal epilasyon ypatiigmda killar batik sekilde cikiyrdu, bu sefer batik cikmadi, gayet ince ve yumusak cikti.. gecikme olmadi ama dedigim gibi ilk uyglamam. belki gelecek haftalarda incelme dvm eder azalma olur... hosuma gitmeyen sadece su: limon suyu cildimi kuruttu, bu sebebten dolayi nemlendirici kullaniyrm. Cildimi de beyazlastirdi, malesef beyaz tenliyim tam renksiz oldum :-))
sonuclari yazarim..
baska uygulayan varsa lutfen yazin

iyi akşamlar arkadaşlar vucudumuzun herhangi bir bölgesinden kılları aldığımızda boy abdesti almaya kesinlikle gerek yoktur,boy abdesti adet bitiminde alınması gerekir.Böyle bir söylenti vardır ama kitaplarda boy abdesti gerektiren maddeler arasında böyle bir şey yok.eskiden annelerimiz belkide ağdadan sonra rahat edemediklerinden dolayı bonya yapmışlar, ortaya böyle bir söylenti çıkmış olabilir.Sadece temizlediğiz bölgeyi yıkar yada sileriz bu kadar kolay

greeneyes o dediğini annemde söylemişti bana oda büyüklerden duymuş bana çok mantıksız geldi ama kılları almakla boy abdestinin ne alakası olabilirki acaba...

¤ decemBer ¤;12871104 .!.:
hayır yok öle bişi. hatta hanefi fıkhına göre tüy alındığında namaz abdesti dahi bozulmaz (kanama hariç)
bu konuları araştırmakla zamanında baya uğraşmıştım, güvenebilirsiniz.[/QUOTE
bende tam bilmiyorum kıl almayla abdesti kızlar ama
şunu çok iyi biliyorum adetliyken kesinle kaşınızı bile almayın. çünkü bedeninize ait olan birşeyi abdessiz atmış oluyorsunuz

bende faydasi oldu demistim daha once, inceldiler ve yumusadilar tuylerim.
fakat birsey farkettim, tuylerim oncekinden daha hizili cikiyrlar, kardesim'de aynisi oldu, aranizda boyle hizli buyume oldumu?
beany'cim, bi ara limon'un icerdigi madeler baktigimda cild'e iyi geldigini gorumustum, ve bu hizli buyume sonucundan sonra acaba diyrm limon suyunda keratini yani tuyleri besleyen bir madde mi iceriyr. yoksa bu bende ve kardesimde ki hizli buyume epilasyon icin makine'yi kullandigimiz icin mi oluyr? sonucta askorbik asit bir vitamin (C)'dir ve cild'i besliyr, bakterilere ve soguga karsi koruuyr.

Son düzenleme:
limonla ilgili bahsettiklerini inceleyip döneceğim.
şunu hatırlatmak isterimki,yağ salgısını gereğinden uzun süre fazla bloke etmekte yağ salgısını tetikler
yani aşırı şekilde engellemeye çalıştığımızda alttaki deri altı yağlardan hızlı transfer gerçekleşebilir ,buda anti etki yapabilir,askorbik asitteki collegenic ve vasodilatör etki şüphesiz kıl kök hücrelerine istediğimiz etkiyi göstermeyi engelleyecektir ,ben sadece bu iki etkiye bakıpta bilgi verdim şuan ama 30 un üstünde farklı etkileri var,bu iki etki hiç olmaması gerektiğine göre diğerlerini pek inceleme gereği bile görmedim.
bu bilgiler limondaki askorbik asit için geçerliydi,limonda daha başka aktiflerde var biliyorsun.

evet ya benim de hızlı çıkıyo ...beany haklısın galiba..uf ya...mecburen devam edicem..çıktıkça basıcam limonu..çare yok..

agda yapmadan önce abdestsizseniz alınır diye biliyorum çünkü alınan kıllar abdestsiz vücuttan ayrılmasın diye yani inanç meselesi tabi agda yaptıktan sonra abdest almayın kızlar açılan gözenekten mikrop kapabilirsiniz en azından 4 5 saat kadar. bence...

limonla ilgili bahsettiklerini inceleyip döneceğim.
şunu hatırlatmak isterimki,yağ salgısını gereğinden uzun süre fazla bloke etmekte yağ salgısını tetikler
yani aşırı şekilde engellemeye çalıştığımızda alttaki deri altı yağlardan hızlı transfer gerçekleşebilir ,buda anti etki yapabilir,askorbik asitteki collegenic ve vasodilatör etki şüphesiz kıl kök hücrelerine istediğimiz etkiyi göstermeyi engelleyecektir ,ben sadece bu iki etkiye bakıpta bilgi verdim şuan ama 30 un üstünde farklı etkileri var,bu iki etki hiç olmaması gerektiğine göre diğerlerini pek inceleme gereği bile görmedim.
bu bilgiler limondaki askorbik asit için geçerliydi,limonda daha başka aktiflerde var biliyorsun.

evet askorbik asit kolajen de cok faydasi var, bunu da diger arkadaslara soyluyrm, kolajen cild yapiminda cok rolu vardir fakat sadece cild icin dgl, bir cok epitelium yani organlarimizi kaplayan doku da, kemikleri kaplayan madde de vs.. cesitli oranda bulunmaktadir. askorbik asit yani vitamin C bu kolajenin uretiminde cok etkisi vardir.
evet biliyrm baska aktifler de var. baska Vit'ler de bulunuyr..
ama bence tuy'un incelmesine sebeb olan sitrik asit ve digerleri. yag bezlerin odeme benzer bir pislik gibi bir olusma olurmu diyrsun? bu hipoteze dayanarak limon suyunu surdukten sonra anca bir kac saat biraktiktan sonra suyla "nemlendirmek" mi gerekir diyrsun? cok sordum ama.. bende bakacam biraz..

hizli buyumelerine ragmen limon suyunu kullanmakta vazgecmem, cunku hizli yumusak ve ince buyumeleri okdr rahatsiz edici dgl, heleki ben acik tenliyim ve acik tenli olduguma ragmen gorunmeyecek kdr ince cikiyrsa bence sorun yok. cildim direk yoldan vitamin yuzu gorur :-)

limonu bir bütün olarak düşündüğümüzde,yaprağında,dış kabuğunda,çekirdeğinde ve suyunda,hepsinde ayrı etken maddeler var
meyve suyunda en çok ön plana çıkan maddeler ,askorbik asit ve sitrik asit..
limon ve tuzdan kıl azaltıcı etkiye dair birşey beklemeyin...
sadece limon tuzu(sitrik asit) ,yapılacak bir karışımda asitlik düzenleyici ve refrigerant(soğutucu)etkiyle yardımcı olabilir.
tuzun düşük kontrasyonuda yüksek kontrasyonuda işe yaramaz,ödeme dolayısıyla su tutulumuna yol açar..
benim kıl azaltıcı hazırlayacağım karışımda bu iki elemanında yeri hiçbirzaman olamaz,bu kadar yazabiliyorum bu konuyla ilgili,vesselam.....

Back