- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
Canım yaa affet karistirmisim..bunları ben mi demişim.
arkadaşımın vereceği oydan banane.ben aileme karışmıyorum,arkadaşıma ya da burdan birine neden karışayım
hani bazıları dahada yazmam dedıkten sonra gelıp 1515463 msj yazıyorya onlar gbı hıssedıyorum kendımı şuan..çünkü siz var ya siz, aslında siz -ve maalesef- itaat istiyorsunuz, kürtler de itaat etmiyor, direniyor, yıllarca direndiler, buna ifrit oluyor, kuduruyorsunuz. hepiniz gizli gizli devletinize itaat ediyorsunuz çünkü, akp karşıtı tweet atmakla, ileti paylaşmakla isyan etmiş olmuyorsun, gezi'de isyan ederek dahi olmuyorsun hatta, bunlar hep başlangıç ama sürekli bir mücadele değil ve sonuca götürmez seni, götürmüyor da zaten.
sizi bilmem ben çok sıkıldım yıllarca aynı vatan bölünmez, şehit kanı kutsaldır, birlik beraberliğe ihtiyacımız olan bu günlerde diye başlayan nutukları dinlemekten, ben çok usandım, devletin kürtlere, fakirlere, garibanlara ettiği bu eziyetlere bire bir şahit olmaktan, ben artık bir şeylerin değişmesini istiyorum. değişir değişmez bilmiyorum, ama en azından tek oy hakkımı hdp'ye kullanacağım, belki bu sefer değişir.
Sirf diyarbakir zindaniyla ilgili ufak bi okuma yapmak bile neler oldugunu anlamak icin yeterli.'Kürtler ezilmedi yeaa' modunda yorumlar okudum. Arkadaşlar adamlari asit kuyularinda yaktik biz. Kürtçe konuşup kürtçe sarki söyleyip kürtçe turkulrrde halay çekmek istiyorlar diye vatan haini ilan ettik. Üstüne bir de türkçe kinusacaksiniz diye baski yaptık.
Oglunu hapishanede ziyarete giden anneyi oğluyla konusamadan sadece bakismaya mecbur ettik. Neden? çünkü kürtçe konuşmak yasaktı ve o anne türkçe bilmiyordu.
Bu yazdiklarim çeyreği bile değil.
iyi de arkadaşım çözüm süreci ve demokrasi paketleri sayesinde istedikleri haklar verildi hala mağdur ezik edebiyatı yapıyorlar ona tepkimiz
peki o zaman haklarını aramak için neden dağa çıktılar meşru yollarla hak arayabilirlerdi
Hayal gücünüz çok geniş bu topraklarda bir senin dedelerin savaştı değil mi Sırt sırta savaşmadık...Çok merak ediyorum acaba kendilerine özerklik verilse ama türkiyeden aldıkları herseyi kessek buyrun kendi yağınizda kavrulun diye türkiye sınırlarına giriş çıkışları vize tarzı birseyler gerceklesse ne derler. Yooo öyle olmaz dimi.. ben yine doktor öğretmen atayım okul yapayim elektriğini suyunu gönderiyım pkk güçlerinden oluşan yeni Polis teşkilatları benim nüfus kağıdıma bakarak kontrollü giriş çıkış sağlasın ama onlar türkiyenin 4 bir yanında at kostursunlar:)) eskiden katıydim bu konuda 1 karış toprak gidemez vs. Yok ama bu iyilik resmen. Vereceksin toprağını da ozsrkligini de al kendi yağında kavrul diyeceksin sonra gör tantanayi...
İşte ben de onu diyorum nedir bu özerklik muhabbeti???Hayal gücünüz çok geniş bu topraklarda bir senin dedelerin savaştı değil mi Sırt sırta savaşmadık...
Hanimlar bu Pkk devlet eliyle kurulmus bir orgut. Apo kurt bile degil ermeni asilli. Hanimlarida kurt degil. Cok guzel bir oyunla bir suru insani kandirmislar. Burda en buyuk suclu devlet. Apo mit uyesiymis ilk baslarda esi ve kayinbabasida mit uyesi. Devletin yanlis politikasi yuzunden basimiza neler geldi. Sonra devlet pkkdan kurtulmak icin Hizbullah orgutunu ortaya cikardi simdi bu ikisi birbirini yiyor. Bu hdp zaten meclisteydi simdi hic olmazsa biraz daha törpulendiler.
Bende sizin gibi dusunuyorum bencede bir daha Apo yada imrali dememeliler. Bence bunu yapmak istiyorlar ama bir anda olmaz diye tepki mi toplamak istemiyorlar bilmiyorum.Meclise girince neden törpülendiler? Silahla başarılamayanı siyaset yoluyla elde etmek için.
Hdp artık bir Türkiye partisi olarak Pkkdan, Aponun öğretilerin sıyrılmalıydı. Onun yerine seçim öncesi böyle bir açıklama yapabiliyorlar. ' Başkan Aponun emeğini iktidara taşıyıp Türkiyeyi değiştireceğiz. '
Bu sözler size ne anlatıyor? Alt metni dahi yok, direkt amacı ortaya koyuyor.
Aponun geçmişiyle ilgili yazdığınız şeyler doğru olabilir. O konuda kapsamlı bi araştırma yapmış değilim. Doğru olduğunu farz ediyorum. Bu yine devlet düşmanlığı sebebi olamaz. Şöyle örneklendireyim. Evinizin içinde gayet iyi geçindiğiniz biri var, birgün birşeyler oluyor çıkarlarınız ters düşüyor, kanlı bıçaklı oluyorsunuz. Size silah doğrultuyor. Evin içindeki haini mi dışarı atarsınız? Yoksa tümden evi mi yakardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?