• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demir Hapı

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
Arkadaşlar hamilelikte kullandığımız bu demir haplarını doğumdan ne kadar sonraya kadar kullanmalıyız? Bir ay kullanıp bırakan da var. 1 yıl diyen de var? Hangisi doğru?

Ben birkaç gündür kestim kullanmayı ve acayip yorgun hissediyorum kendimi. Bebeğimi de emziriyorum ama emzirdikte zorlanıyorum. Hapı kesmemden olabilir mi? Gyno Ferro Sanol kullanıyordum.

ben de doğumdan sonra bir kutu kullandım o kadar,doktor gerek görmedi fazla kullanmama.doğumdan sonra kalsiyum ve magnezyuma da devam edenler var,her bünyenin ihtiyacı farklı oluyor.

doktorum bana ılk altı ay mutlaka kullan dedı.kendımı sureklı yorgun hıssedıyorum.bacalarım kollarım karnım acayıp et kesmesı gıbı agrıyor.bu nedena caba?oturuyorum mesela uzun sure.kalkarken kalkalmıyorum agrıdan.

ben hiç kullanmadım, hamilelikte de pek düzenli kullandığım söylenemez, bi zararını görmedim, yorgunluğum falan da yok

Arkadaşlar hamilelikte kullandığımız bu demir haplarını doğumdan ne kadar sonraya kadar kullanmalıyız? Bir ay kullanıp bırakan da var. 1 yıl diyen de var? Hangisi doğru?

Ben birkaç gündür kestim kullanmayı ve acayip yorgun hissediyorum kendimi. Bebeğimi de emziriyorum ama emzirdikte zorlanıyorum. Hapı kesmemden olabilir mi? Gyno Ferro Sanol kullanıyordum.

Ben de aynını kullanıyorum canım, doktor lohusalık dönemi de dahil düzenli kullan dedi. geçen haftaya kadar günde 1 tane kullanıyodum, bu kez kontrolde kan sayımım düşük çıktığı için günde 2 tane kullanmam gerektiğini söyledi. Lohusalık dönemi bittikten sonra bırakıyosun.

Back