Demir eksikliği

Bu değerlerle damardan demir preparatı verilmesi lazım. Şurupla falan düzelecek değer değil bunlar. Hematolojiye bi görünün isterseniz. Demir ilaçları genelde kabızlıl yapar

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Kan veya demir eksikliğinde hangi değerlere bakıyorsunuz? Dün vermiş olduğum kan sonuclarım aşağıdaki gibidir.

Demir (Serum/Plazma)
Sonuç:127
Normal Aralık: 33-195

Demir bağlama kapasitesi
Sonuç:230
Normal Aralık: 125 - 345

Ferritin (Serum/Plazma)
Sonuç:29,5
Normal Aralık: 30 -400

HGB
Sonuç 15,0
Referans Değeri 12.0-18.0

WBC
Sonuç 3,26
Referans Değeri 4.50-10.50

B12
Sonuç:123
Normal Aralık:212 - 911

Doktor tanıya anemi yazdı ve kolonoskopi önerdi. İlaç yazdı ve 1 ay sonra kontrole gel dedi.

Kullandikca normale donuyor

Benim de feritinim 3lerdeydi kendimi bildim bileli, yaşım 34. Doktorum bana da ferrum verdi ama kullanmadım. Onun yerine Ventura ve sidefer kullandım. Şu an ilk defa hayatımda feritin değerim 30larda. Sideferi bi arastirin ya da doktorunuza sorun derim.

Merhabalar
Bahsettiğiniz ilaçlar receteli mi? likit veya hap formunda mı? Benimde 2,8 zombi gibi yaşıyorum şu aralar

Solgar'in Gentle İron takviyesi kabızlık, bulantı vs yapmıyor bilginize. Benim demir değerlerim normal ama period donemlerimde kullaniyorum.

Hemoglobin çok yüksek. Yani çok iyi. Doktor hangi akla hizmetle kolonoskopi önerdi ??? Vücutta kan kaybı olsa Hgb düşük olur. Ne tuhaf dr müsveddeleri var. Bu olayı birebir yaşadım. Kan kaybından Hgb Yani Hemoglobin 4 oldu. Kan verildi. Bana haklı olarak kolonoskopi yapıldı. Sizde kan kaçağı kesinlikle yok. Demir de çok düşük değil. Ferrum hausmann çözelti kullanın. Günde 3 ampul için. Kolonoskopi filanda yaptırmayın.

Muhtemelen ferrium değerlerim 2 hafta içersinde yaklaşık 7 puan düştüğü için kolonoskopi önerdi. (30 dan 23 e düştü.) Tabi şimdilik doğal yöntemlerle yükseltmeye çalışıyorum. Karaciğer ,dalak ,ceviz , badem ve fındık gibi doğal yöntemlerle. Umarım biraz da olsa yükselmiştir. Pazartesi kan vermeye gidiyorum inşallah.

Benim de degerler depolar çok fenaydı

Yükleme yapıldı (sonrasında alerjik reaksiyon oldu ama herkeste olacak diye bir şey yok )

Canım geçmiş olsun. Ama kan kaçağı olsa hgb muhakkak düşer bilgin olsun. Çünkü benim bağırsak kanaması olayında sadece hemoglobin takip edildi. Hemoglobin sen de çok iyi maşallah. Demir sonradan yükseliyor. Ben de demir değeri çok iniş çıkışlı. Güzel haberlere inşallah.

Çok teşekkür ederim. Allah sana da şifa versin.

Bugün gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye gittim. Gitmisken ferritin ve B12 değerlerine bakayım dedim.

Ferritin:26, 5 (14 gün önce 23, 3 idi)
Normal Aralık:30-400

B12:132 (14 gün önce 147)
Normal Aralık:211-911

Bu kan testlerini tok karnına verdim. Nefes darlığı sebebi bu düşük değerler olabilir mi acaba?

Bir türlü bu değerlerim özellikle B12 normal seviyeye gelemedi.

3 gün önce doktorun biri tablet bugün ise başka doktor B12 için iğne yazdı.Hangiaini kullanacağımı bilmiyorum İğne daha iyi olur dedi doktor.Umarim faydasını görürüm.

Benim hgb 11.8 ama demir çok düşüyor emilim problemi olabilir kan kaçağı olsa hgb de düşer dediğin gibi

HGB:14.5 (1 Ay önce 15.5)
Normal Aralık:12-18

Ferritin:26, 5 (14 gün önce 23, 3 idi)
Normal Aralık:30-400

B12:132 (14 gün önce 147)
Normal Aralık:211-911

Bağırsaklarda kan kaçağı olabilir mi? HGB sonucu yeni çıktı ve 1 ay öncesine göre düşmüş.Saliya doktora randevum var.

Tabi bu son 2 haftada gittiğim her doktor kan istedi. Özellikle kulak çınlaması ve baş dönmesi için. Ferritin ve B12 değerlerine bakmak için. Pek anlamam ama düşüş nedeni bu olabilir mi yoksa kan kaçağı mi var çözemedim. Ferritin 2 haftasına göre artarken HGB düşmüş.

Kan kaçağı olamaz. Hbg normal. Bende de aynı olay devam ediyor. Bugünkü tahlillerde hbg 14 ama fe düşük. Ferritin düşük. Şimdilik bir iğne yazdı. Ne yapacağımı şaşırdım. Hemoglobin yüksek ama demir aylık tahliller de sürekli düşüşte.

Kullanmaya devam et evet kabızlık ve koyu dışkılama normal demirden dolayı benim 3 tü ferritin 50ye yükselmiş uzun süre kullanman lazım maalesef.bende küçük küçük morluklar var kansızlıktan olabilir diyorum böyle birşey yaşayan var mı aranızda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…