- 27 Ağustos 2022
- 4.287
- 7.344
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Kan veya demir eksikliğinde hangi değerlere bakıyorsunuz? Dün vermiş olduğum kan sonuclarım aşağıdaki gibidir.Ferritin 3 ya da 5 çıkıyor, kansızlık yok demişsiniz.
Ama kansızlık buna deniyor bu arada yani anemiksiniz ve bu da kansızlık demek oluyor.
Sorunuzun cevabı evet kullandığınız ilaçtan dolayı.
Benzer şeyleri ben de yaşıyorum demir ilacı kullandığım zaman hatta bende baş dönmesi ve mide bulantısı da ek olarak ortaya çıkıyor.
Kullanmasak zaten olmaz başka türlü yükselmiyor.
Doktorunuza danışın tolerasyonu daha kolay bir muadil varsa size ondan yazsın.
Onu da tolere edemezseniz, hiç içememektense 2 gün ara ile içebilirsiniz. Ben dışkılama yaptıkça içiyordum ayıptır söylemesi çünkü ilaç çok fazla bağırsakta birikince rahatsız ediyordu beni. Yine bunu da doktorunuza danışın tabi. komple bırakmaktansa aralıklı kullanmak faydalı olabilir.
Bu arada ferittin değerim 20 gün öncesine göre 1 puan düşmüş.Bu değerlerle damardan demir preparatı verilmesi lazım. Şurupla falan düzelecek değer değil bunlar. Hematolojiye bi görünün isterseniz. Demir ilaçları genelde kabızlıl yapar
Kullandikca normale donuyorArkadaşlar hepinize merhaba 30 yaşında bayanım 3 senedir demir anemim var hep ferittin ya 3 cıkıuor ya 5 kansızlık suan için yok ama sınırda o da tabi endoskopi de eroziv gastrit karpas mide çıktı şimdi benim sorum şu bana ferrum şurup yazıldı 15 gün kullandım şiddetli Kabızlık ve koyu dıskı yaptı 7 gündür bıraktım Kabızlık geçmiyor demir ilacındanmı başka şey mi anlayamadım ilacı bıraktım rengi düzeldi de Kabızlık düzelmedi benim gibi olan var mu
MerhabalarBenim de feritinim 3lerdeydi kendimi bildim bileli, yaşım 34. Doktorum bana da ferrum verdi ama kullanmadım. Onun yerine Ventura ve sidefer kullandım. Şu an ilk defa hayatımda feritin değerim 30larda. Sideferi bi arastirin ya da doktorunuza sorun derim.
Hemoglobin çok yüksek. Yani çok iyi. Doktor hangi akla hizmetle kolonoskopi önerdi ??? Vücutta kan kaybı olsa Hgb düşük olur. Ne tuhaf dr müsveddeleri var. Bu olayı birebir yaşadım. Kan kaybından Hgb Yani Hemoglobin 4 oldu. Kan verildi. Bana haklı olarak kolonoskopi yapıldı. Sizde kan kaçağı kesinlikle yok. Demir de çok düşük değil. Ferrum hausmann çözelti kullanın. Günde 3 ampul için. Kolonoskopi filanda yaptırmayın.Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Kan veya demir eksikliğinde hangi değerlere bakıyorsunuz? Dün vermiş olduğum kan sonuclarım aşağıdaki gibidir.
Demir (Serum/Plazma)
Sonuç:127
Normal Aralık: 33-195
Demir bağlama kapasitesi
Sonuç:230
Normal Aralık: 125 - 345
Ferritin (Serum/Plazma)
Sonuç:29,5
Normal Aralık: 30 -400
HGB
Sonuç 15,0
Referans Değeri 12.0-18.0
WBC
Sonuç 3,26
Referans Değeri 4.50-10.50
B12
Sonuç:123
Normal Aralık:212 - 911
Doktor tanıya anemi yazdı ve kolonoskopi önerdi. İlaç yazdı ve 1 ay sonra kontrole gel dedi
Muhtemelen ferrium değerlerim 2 hafta içersinde yaklaşık 7 puan düştüğü için kolonoskopi önerdi. (30 dan 23 e düştü.) Tabi şimdilik doğal yöntemlerle yükseltmeye çalışıyorum. Karaciğer ,dalak ,ceviz , badem ve fındık gibi doğal yöntemlerle. Umarım biraz da olsa yükselmiştir. Pazartesi kan vermeye gidiyorum inşallah.Hemoglobin çok yüksek. Yani çok iyi. Doktor hangi akla hizmetle kolonoskopi önerdi ??? Vücutta kan kaybı olsa Hgb düşük olur. Ne tuhaf dr müsveddeleri var. Bu olayı birebir yaşadım. Kan kaybından Hgb Yani Hemoglobin 4 oldu. Kan verildi. Bana haklı olarak kolonoskopi yapıldı. Sizde kan kaçağı kesinlikle yok. Demir de çok düşük değil. Ferrum hausmann çözelti kullanın. Günde 3 ampul için. Kolonoskopi filanda yaptırma
Arkadaşlar hepinize merhaba 30 yaşında bayanım 3 senedir demir anemim var hep ferittin ya 3 cıkıuor ya 5 kansızlık suan için yok ama sınırda o da tabi endoskopi de eroziv gastrit karpas mide çıktı şimdi benim sorum şu bana ferrum şurup yazıldı 15 gün kullandım şiddetli Kabızlık ve koyu dıskı yaptı 7 gündür bıraktım Kabızlık geçmiyor demir ilacındanmı başka şey mi anlayamadım ilacı bıraktım rengi düzeldi de Kabızlık düzelmedi benim gibi olan var mu
Canım geçmiş olsun. Ama kan kaçağı olsa hgb muhakkak düşer bilgin olsun. Çünkü benim bağırsak kanaması olayında sadece hemoglobin takip edildi. Hemoglobin sen de çok iyi maşallah. Demir sonradan yükseliyor. Ben de demir değeri çok iniş çıkışlı. Güzel haberlere inşallah.Muhtemelen ferrium değerlerim 2 hafta içersinde yaklaşık 7 puan düştüğü için kolonoskopi önerdi. (30 dan 23 e düştü.) Tabi şimdilik doğal yöntemlerle yükseltmeye çalışıyorum. Karaciğer ,dalak ,ceviz , badem ve fındık gibi doğal yöntemlerle. Umarım biraz da olsa yükselmiştir. Pazartesi kan vermeye gidiyorum inşallah.
Çok teşekkür ederim. Allah sana da şifa versin.Canım geçmiş olsun. Ama kan kaçağı olsa hgb muhakkak düşer bilgin olsun. Çünkü benim bağırsak kanaması olayında sadece hemoglobin takip edildi. Hemoglobin sen de çok iyi maşallah. Demir sonradan yükseliyor. Ben de demir değeri çok iniş çıkışlı. Güzel haberlere inşallah.
Bugün gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye gittim. Gitmisken ferritin ve B12 değerlerine bakayım dedim.Canım geçmiş olsun. Ama kan kaçağı olsa hgb muhakkak düşer bilgin olsun. Çünkü benim bağırsak kanaması olayında sadece hemoglobin takip edildi. Hemoglobin sen de çok iyi maşallah. Demir sonradan yükseliyor. Ben de demir değeri çok iniş çıkışlı. Güzel haberlere inşallah.
Benim hgb 11.8 ama demir çok düşüyor emilim problemi olabilir kan kaçağı olsa hgb de düşer dediğin gibiCanım geçmiş olsun. Ama kan kaçağı olsa hgb muhakkak düşer bilgin olsun. Çünkü benim bağırsak kanaması olayında sadece hemoglobin takip edildi. Hemoglobin sen de çok iyi maşallah. Demir sonradan yükseliyor. Ben de demir değeri çok iniş çıkışlı. Güzel haberlere inşallah.
HGB:14.5 (1 Ay önce 15.5)Canım geçmiş olsun. Ama kan kaçağı olsa hgb muhakkak düşer bilgin olsun. Çünkü benim bağırsak kanaması olayında sadece hemoglobin takip edildi. Hemoglobin sen de çok iyi maşallah. Demir sonradan yükseliyor. Ben de demir değeri çok iniş çıkışlı. Güzel haberlere inşallah.
Kan kaçağı olamaz. Hbg normal. Bende de aynı olay devam ediyor. Bugünkü tahlillerde hbg 14 ama fe düşük. Ferritin düşük. Şimdilik bir iğne yazdı. Ne yapacağımı şaşırdım. Hemoglobin yüksek ama demir aylık tahliller de sürekli düşüşte.HGB:14.5 (1 Ay önce 15.5)
Normal Aralık:12-18
Ferritin:26, 5 (14 gün önce 23, 3 idi)
Normal Aralık:30-400
B12:132 (14 gün önce 147)
Normal Aralık:211-911
Bağırsaklarda kan kaçağı olabilir mi? HGB sonucu yeni çıktı ve 1 ay öncesine göre düşmüş.Saliya doktora randevum var.