Bebek Beslenmesi demir damlasını nezaman ve nasıl veriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

s_eker

ŞükürlerOlsunAllah'ımSana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2008
407
3
118
Bursa
arkadaşlar bizim doktorumuz demir damlasına yeni başlattı.vereceğim ama aç karnına yazmış eczacı ama aç karnına mide bulandırıyor ben senelerdir kullandığım için biliyorum demir ilaçlarını.siz ne zaman veriyorsunuz?birde diş etlerine değmemesi lazım çünkü diş köklerini sarartırıyor kızım biberon almıyor.diş etlerine gelmeden nasıl verebilirim?siz nasıl yapıyorsunuz?

ben sabah uyandığında veriyorum aç karnına ve bir sorunda yaşamadım.
tok verirsem kusuyor yediklerinide

ben de sabah uyanınca veriyodum.bi sorun olmadı.ayrıca dr.a sormuştum dişlerine değerse leke falan olur mu diye.bizim dişlerimiz 5. ay dolmadan çıkmıştı.değmesiyle leke olmaz dedi dr. lekelenme vücuttaki emilimle alakalıymış.bilmiyorum artık ne kadar doğru..

ben demir damlasını süt yoğurt hariç yedikleri ile karıştırıp veriyorum
tek verdiğim zaman midesi bulanıyo tiksiniyo kuzum

benim oğlum 7 aylık, öğlene doğru yemek yedikten sonra veriyorum bana hemşiresi aç karna tok karna ver,farketmez dedi, ayrıca demir damlasını ve d vitamini ilacını bana sağlık ocağından bedava veriyorlar para ile eczaneden almıyorum. ayrıca su ile karıştırıpta verebilirsin ben bazen öyle yapıyorum veya ilacı içtiği gibi bir iki çay kaşığı suda içiriyorum.

merhaba,ne aç ne tokken veriyorum damlayı.meyve suyuyla da verebilirsin c vitamini demir emilimini arttırıomuş.başta ferro sanol kullandık ama hep kustu.doktor ferruma geçirdi.bi problem olmadı.

ben nasıl denk gelirse veriyorum. tiksiniyor ağlıyor ama zorla veriyorum valla. üstüne de emziriyorum

banada aç tok farketmez dediler, genellikle öğle öğününde meyve püresi ile birlikte veriyorum ben, c vitamini ile daha kolay emilir diye

Ben demir damlasını direk veriyorum ama şuna dikkat ediyorum emzirmişsem süt yada süt ürünlerinden yedirmişsem aradan en az 1.5 saat geçmesini bekliyorum demiri verip en az 20 dakika geçmesini bekliyorum emzirmeden yada süt ürünü vermeden.Süt ve süt ürünleri emilimini azaltıyormuş faydası olmaz yada az olur o nedenle süt ürünleriyle birlikde vermeyin yakında vermeyin vakit geçsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…