Demans hastalığı hakkında bilgisi olan?

beyaz toprak

çirkin ama tatlı cadı=)
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2007
4.888
24
45
iyi geceler hanımlar uzun süredir annemde aşırı unutkanlık dalgınlık ve kendini ifade edememe söyleneni algılayamam gibi sorunlar yaşıyoruz nöroloji bölümüne götürdük yapılan tetkiklerden sonra demans polikline yönlendirdiler netten baktığım kadarıyla alzaymır hastalığının ikiz kardeşi gibi görünüyor annem daha çok başında tedavi olabilmesini yada daha çok ilerlemesini engelleyebileceğimizi umut ediyorum bu konuyla ilgili herhangi bir bilgisi tecrübesi olan arkadaşların paylaşımlarını rica ediyorum ufacık bir şey bile bizim için çok önemli şimdiden tşk ederim..

keşke bu konuyu paylaşabileceğim birileri olsaydı buralarda

Geçmiş olsun. Annenize hastalığı ile ilgili doğal tedavi maddeleri olan omega 3 ve arı sütü ile özellikle ginkgo biloba kullandırmanızı tavsiye ederim. Bu maddelerin bu gibi hastalıklar üzerindeki pozitif etkilerini de internet üzerinden araştırınız.

tavsiyeleriniz için tşk ederim ginkgo yu 2 ay kadar kullandık aslında ama sonra bıraktık devamını getirmedik dikkate almam gerkiyor aslında bunu ve diğer tavsiyelerinizde uygulayacam tekrar tşk ederim

tavsiyeleriniz için tşk ederim ginkgo yu 2 ay kadar kullandık aslında ama sonra bıraktık devamını getirmedik dikkate almam gerkiyor aslında bunu ve diğer tavsiyelerinizde uygulayacam tekrar tşk ederim

Omega 3 ve ginkgo biloba gibi ürünleri düzenli kullanırsa muhakkak faydasını görür.

demans olmayan şeyleri görme ffalan diye biliyorum
hayaller
hayali sesler falan
bi tarz kafayı üşütme gibi alzaymırdan ziyade

demans olmayan şeyleri görme ffalan diye biliyorum
hayaller
hayali sesler falan
bi tarz kafayı üşütme gibi alzaymırdan ziyade

yok canım o şizofren senin dedğin demans alzheimer in bir çeşidi unutkanlık bunama neyi nasıl yapıcanı bilememe bir nevi bebek oluyorsun zamanla bazen hırçın bazen sakin

ginkoyu aldım ve kullanmaya tekrar başladım canım çok tşk ederim özel msjın içinde desteğin içinde...

merhaba,bu ginkgo bilobanın faydalarını gördünüz mü acaba..benim de annemde unutkanlık başladı,ilaç tedavisine başladık.bu hastalığın ilk evresi olduğunu söyledi doktorumuz,umarım mesajı görürsünüz..acil cevap bekliyorum lütfen,bu hastalık acayip birşey gerçekten ve insan annesine konduramıyor ne yazıkki..

merhaba; anneniz kaç yaşında bizim doktorumuz herhangi bir ilaç vermedi kullana bileceği bir ilaç olmadığını kullanabilir diye önereceği ilaçlarında pek faydası olmıyacağını söyledi ginkoyu ilk hastalığının çıktığı zamanlarda kullandım 2 ay kadar bıraktım sonra pişman oldum tabiki sürekli kullanılması gereken bir şey 1 aydır tekrardan kullanmaya başladık çok çok süper diyemesemde etkisi olduğuna inanıyorum...Ayrıca ibrahiç saraçoğlunun sitesindede inceleyebilirsiniz her gün sıkılmış taze havuç suyunu önermekte onuda yapıyorum sizede tavsiye ederim..

merhaba annem 67 yaşında henüz..ebixa diye bir ilaç,iki tane ayda 1 ve 15günde bir olmak üzere iki iğne verdi ayrıca annemde anksiyetik bozukluğu da tespit etti bunun için de tofranil diye bir ilaç daha verdi..havuc suyunu bende duydum ama ben evliyim ve evde olamadığımdan dolayı onu yapamıyorum..anneme diyorum kendin yap,akşamları iç diyorum uğraşması zor geliyor,her akşamda ben gidip yapamıyorum..ilaçları kullanıp daha kötü olmasından da korkuyorum..biz başka bir rahatsızlık için gitmiştik doktora,bu demans hastalığı o anda ortaya çıktı..annemde unutkanlık olduğunu biliyorduk ama bu denli ciddi olduğunu düşünememiştik..şok oldum resmen.doktorun yanında..anneminde morali acayip bozuldu..bu ginkgoyu almayı düşünüyorum bende..cevabın için teşekkür ederim..sizin annenizin yaşı kaç acaba..

ne güzel annenizi 67 yaşına kadar sağlıklı görmüş ve onun sohbetlerinden faydalanmışsınız benim annem 51 yaşında ve bu hastalık 3 yıl önce kendini gösterdi yani henüz 48 yaşındaydı anneniz yalnızmı yaşıyor ki öyleyse bundan en fazla 2 yıl sonra mutlaka yanında biri olması gerekecek çünkü bildiğiniz 2 3 yaşında yeni yürümeyi yeni yemek yemeyi öğrenen ve neyi nasıl yapacağını bilmeyen çocuk oluyorlar yalnız kalmaları mümkün değil ocağı açık unutmak yemek yapmayı unutmak kapıyı camı açık unutmak yada bir yere gitmek için çıkmak evin yolunu bulamamamak bunlar zamanla ortaya çıkan şeyler sizi üzmek istemezdim ama eğer annenize bu teşhis konulduysa yaşayacağınız bunlar hazırlıklı olmalısınız rabbim daha beterinden korusun

annem yanlız değil,babam hayatta çok şükür ama o da bypss ameliyatlı annem babama bakıyordu,bizler çocukları yakınındayız,evlerimiz 5 er dakikalık mesafede..bu rahatsızlığa yakalanan bir akrabamız şu anda bakım evinde yatıyor,o aşamaya gelmesinden korkuyorum..elimizden geldiğince yanında olmaya çalışıyoruz,özellikle de ben olmaya çalışıyorum..daha yeni evliyim,yalnız bırakmak istemiyorum,bırakmam da zaten..ilaçlarla,bitkisel yardımcı tedavilerle bu hastalığı yavaşlatmak tek isteğim..dediğiniz gibi Allah beterinden korusun,Allah yardımcımız olsun..

amin canım gelişmeleri tedavi sürecini benle paylaşmaya devam edersen sevinirim yeni bir şey keşfedersen bende aynı şekilde seni bilgilendirirm bir birimize destek olursak çok memnun olurum...

amin canım gelişmeleri tedavi sürecini benle paylaşmaya devam edersen sevinirim yeni bir şey keşfedersen bende aynı şekilde seni bilgilendirirm bir birimize destek olursak çok memnun olurum...

bende çok memnun olurum,destek olalım birbirimize..şimdilik ilaçlara devam ediyoruz..annem aslında sağlıklı çok şükür..o bana daha çok destek,benim birşeyim yok iyiyim,endişelenecek durum yok diyor ama inan çok korkuyorum ilerlemesinden..şu anda iyi çok şükür..havuç suyu mesele oldu onu içmesi için ikna ettim..evde meyve sıkacağı yoktu şimdi iki tane var:)ablam abim kendi evlerinden getirdiler,onlar benim kadar endişe etmiyorlar sanki..ben biraz daha paniğim,onlar daha rahatlar gibi..başka ne yapabilirim diye sürekli araştırıyorum.çok üzülüyorum..kendi derdimi unuttum,tek düşüncem annem oldu..cuma günü doktorumuzla kontrolümüz var ginkgo ürününü de soracağım bakalım ne diyecek?herşeyi annemin yanında da konuşmaya da çekiniyorum,hasta değilim ben diyor..bu arada bende tüp bebek aşamasındayım kadınlar kulübüne o yüzden giriyordum..şimdi bu bölümde annem için çareler aramakla meşgulüm,ama dediğimiz gibi Allah beterinden korusun..çok uzun yazdım kusura bakma ama birbirimizi anlıyor olmak bana iyi geldi..dertler paylaştıkça azalırmışya çok doğru..sende kendinden bahseder misin sakıncası yoksa?

canım bende eşimden ayrıldım 6 yıldır annemle yaşıyorum çocuklarımdan ayrıyım çok sıkıntılar atlattım ama annemin hastalığı çıktıktan sonra hepsi bana basit gözükmeye başladı tabi evlat hasreti hariç sık sık görüşsemde onlarla yanımda olmamaları üzüyor beni neyse 3 yıl oldu annemin rahatsızlığı ortaya çıkalı dha öncede sorunlar yaşıyorduk kapıyı pencereyi çekmeceleri açık unutuyor kıyafetlerini bulamıyor pazardan aldıklarını unutarak geliyor yada parasını kaybediyor hep annemin dağınıklığına yordum ama ne zaman ki çok iyi bildiği yolda evimize yakın bir yerde kayboldu durumun basit bir dikkat dağınıklı olmadığını düşünmeye başladım ilk doktora gittiğinde b12 eksik denildi çok iğne vuruldu hap içti ama bir etkisi olmadı daha sonra nerolojiye gittik alzheimer başlangıcı dedi direk ilaç verdi ama konduramadım ilaçları bir müddet kullandık pek faydası olmadı özel hastaneye götürdüm ordada aynı sonuç yine yok dedim bu kadar kolaymı istanbula bakır köy devlet hastanesine gittik 10 gün yatış verdiler emar beyin pedi çekildi çeşitli testler yapıldı ve sonuç maalesef yine aynı annemin beyninin sol tarafındaki hücrelerde ölmeler başlamış ve beyni küçülmüş deman dediler ancak piyasadaki ilaçların hastalık sürecini hızlandırdığının kanatindeyiz diyerek herhangi bir ilaç önermediler 3 yıldır 6 ay da bir düzenli kontrole gidiyoruz dr çok fazla ilerlememsinden dolayı şanslı olduğumuzu söylüyor çünkü bu illet genç hastalarda daha çabuk ilerlermiş bende sen gibi her duyduğuma atlıyorum hocaya götürüyorum alternatif tıptan yararlanmaya çalışıyorum geçen biyo enerji tedavisi yapan birini duydum ona götürdüm yeterki faydası olsun diye şimdilik çooook çok büyük sorunlarımız yok ama yemek yapamıyor önüne koymazsak yemek yemek aklına gelmiyor dışarı yalnız çıkamıyor üstünü başını yardımsız değişemiyor küçük çocuk gibi umarım daha fazla ilerlemez ben daha fazla uzattım sanırım Allah yardımcımız olsun...

canım zor günler geçirmişsin, Allah kolaylıklar versin,annenin yanında olman çok güzel,çocuklarından ayrı olmana da çok üzüldüm,bazen herşey üstüste geliyor ama Allah beterinden korusun yinede çok şükür halimize..annen çok gençmiş gerçekten inşallah dediğin gibi ilerlemez ne kadar yavaş ilerlerse hepimiz için en iyisi bu..yaş kaç olursa olsun kimse annesinin o halini görmek istemez,konduramaz gerçektende ama hayat işte bazı şeyleri yaşamamız gerekiyor,bir çeşit imtihan oluyoruz,sabır etmek,isyan etmemek gerekiyor..Rabbim çekemeyeceğimiz dert yük vermesin omuzlarımıza..bizler annelerimizin bu hallerinede razıyız çok şükür..

GİNKGO BİLOBA:

Mevcut bilimsel araştırmalar Alzheimer(Hafıza Kaybı, Unutkanlık) rahatsızlıklarında, hafıza güçlendirmede, baş dönmesini önlemede ve zihinsel konstantrasyon arttırmada gingko özünün mutlak yararları bulunduğuna işaret etmekte olup, olası diğer faydalarına ilişkin çalışmalar sürmektedir.

GİNKGO BİLOBA bir beyin toniği olarak kabul edilmiştir; hem kısa, hem de uzun süreli hafıza geliştirmekten, reaksiyon sürelerini arttırmaktan ve zihinsel açıklığı geliştirmekten sorumlu olabilmektedir.
GİNKGO BİLOBA'nın bu yararları nedeniyle alzheimer hastalığını ve diğer serebral yetmezlik belirtileri taşıyan yaşlı hastaları tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Ginkgo demans tedavisi için Avrupa’da kullanılmaktadır. Bazı çalışmalarda gingko’nun Alzheimer ya da vasküler demans olan kişilerde hafıza ve düşünme üzerinde olumlu etkisi olduğu görülmüştür.

Alman Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu bu bitkinin baş dönmesi, kulak çınlaması ve bunamalarda kullanımını onaylamıştır.

UYARILAR

• Yüksek dozda kullanılmamalı. Gastroentestinal sorunlar, kanama, ishal ve mide bulantısı gibi yan etkiler meydana gelirse kullanımına son verilmelidir.
• GİNKGO BİLOBA’nın kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi olduğundan kan sulandırıcı ilaçlarla beraber kullanılmamalı.

• Romatizma ilaçları, idrar söktürücü ilaçlarla, MAO inhibitör antidepresanlarla birlikte alınmamalı.

• GİNKGO BİLOBA ekstresi Procardia adlı tansiyon ilacıyla etkileşime girer.

• Ayrıca GİNKGO BİLOBA ve bazı bitkiler kan sulandırıcı özellikleri olduğu için herhangi bir ameliyattan önce bu tür bitkilerin kullanımına son verilmiş olması gerekir.

• Hamilelerin kullanması önerilmez

OMEGA 3 YAĞ ASİTLERİ (Konuşma dilinde ise balık yağı):

Çalışmalar, beyindeki düşük seviyede olan DHA' nın idrakin azalmasına neden olduğunu kanıtlamaktadır. Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) görevli bilim adamları, Omega 3 yağ asitleriyle hazırladıkları özel beslenme diyeti ile besledikleri kobay farelerde hafızanın güçlendiğini ve öğrenmenin hızlandığını tespit etti. Son yapılan bilimsel çalışmalar balık yiyenlerde ya da daha yüksek miktarlarda Omega 3 yağ asitleri, özellikle DHA taşıyan formülasyonları (kapsül veya tablet) kullananlarda Alzheimer hastalığı riskinin önemli ölçüde düşürülebildiği ortaya çıkardı.
Amerikalı bilim adamlarınca yapılan bir araştırma, balık, soya, semizotu ve kabuklu yemişler gibi omega 3 yağ asitlerince zengin yiyecekleri tüketmenin Alzheimer hastalığı ve bunama riskini azaltabildiğini gösterdi.
Kaynak: ABD’deki Ulusal Yaşlanma Enstitüsü’nün katkısıyla yaşı 65′in üstündeki, bunama problemi bulunmayan 1219 kişi üzerinde yapılan araştırma Neuorology adlı tıp dergisinin internet sayısında yayımlandı.

UYARILAR
Balık yağı alanlarda mide-barsak problemleri

Omega-3 takviyesi alanlarda bariz bir yan etki görülmez. Başlıca yan etkiler balık kokusu ve nadiren görülen bulantı, ishal vb mide-barsak problemleridir. Safra kesesi çıkartılanlarda mide-barsak problemleri daha fazla olabilir.

Balık yağı ve kanama
Omega-3 yağ asitleri doz artışı ile paralel olarak kanama zamanını uzatır. Fakat şimdiye kadar omega-3 takviyesi yapılan kişilerde yüksek doz bile alsalar, çok ciddi bir kanama bildirilmemiştir. Fakat pıhtılaşma azaltıcısı (antikoagülan) alanlarda yüksek doz balık yağı kullanılmamalıdır. Aslında balık yağı alanların ayrıca Aspirin gibi hafif antikoagülan almaları gereksizdir. Balık yağı Aspirinin bu etkisine de sahiptir. Üstelik yan etkileri de Aspirinle kıyaslanmayacak kadar azdır. Ancak kan sulandırıcı ilaç (coumadin, warfarin vb.) kullananların kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekir.
Herhangi bir ameliyat söz konusu ise bu tür ürünlerin kullanımı 2 hafta önceden bırakılmalıdır.

Bu iki madde dışında B12 ve folik asit komplekslerinin de santral sinir sistemi ve nörolojik fonksiyonların düzgün çalışması üzerinde etkileri büyüktür.

Ginkgo ve Omega 3 yağ asit takviyeleri ile demans ve diğer nörolojik fonksiyon kaybı olup da pozitif sonuç alamadığımız hiç bir hasta görmedim. Ancak etkilerin görülebilmesi 3 ayı bulabilmektedir dolayısıyla düzenli bir şekilde bu takviyeler kullanılmalıdır.

Geçmiş olsun.

verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim..ebixa,bepanthen iğne,dorex iğne ve tofranil kullanıyor annem..tofranil antidepresan ilacı olarak biliyorum,doktorumuz kaygı bozukluğu için verdi bu ilaçlarla birlikte kullanabilir miyiz ginkgo yu..gerçi bugün doktorumuza da danıştık kullanabileceğimizi söyledi umarım yan etki yapmaz..

Tofranil MAO inhibitörleri sınıfından bir antidepresan olmadığı için kullanımında bir problem olmaz doktorunuz da bu yönde gerekli onayı vermiş. Ayrıca omega 3 ve ginkgo düzenli kullanıldığında zaman içerisinde kaygı bozukluğu problemi de ortadan kalkacak ve buna bağlı olarak malum ilacın kullanımından ve yan etkilerinden anneniz kurtulmuş olacak inşallah.

Omega 3 yağ asitlerinin psikolojik rahatsızlıklar üzerindeki pozitif etkileri ile ilgili bazı çalışmalardan örnekleri de paylaşayım.

Kanada'da yapılan bir araştırmada balık yağının depresyona giren kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerine olanak tanıyacağı belirtildi.

Montreal Üniversitesi'nde 432 hasta üzerinde yapılan araştırmada balık yağında bulunan omega 3 yağ asitlerinin kaygı bozukluğu yaşayan depresyon hastalarını rahatlattığı açıklandı.

Omega 3 yağ asitleri yiyenlerde depresyonun azaldığı ve dolayısıyla intihar risklerini azalttığının ortaya koyulduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Köse, “Antidepresanlar yerine belli miktarlarda omega 3 yağı alımının antidepresan ilaçlardan daha yararlı olacağı düşünülmektedir,dedi.

Omega-3 yağ asidinin beyin ve sinir sisteminin sağlıklı şekilde çalışmasındaki etkileri yapılan pek çok araştırmada ortaya konmuştur. Ayrıca balık yağı takviyelerinin depresyon ve şizofreni belirtilerini hafifletebildiği, Alzheimer hastalığını (bellek kaybına sebep olan, günlük yaşam aktivitelerini engelleyen bir beyin hastalığı) önlediği gösterilmiştir. Örneğin depresyon geçiren ve 12 hafta boyunca 1 gram omega-3 yağ asidi alan kişilerde, belirtilerin -endişe, hüzün ve uyku problemleri gibi- azaldığı belgelenmiştir.

Omega 3 yağ asitleri Nörolojik fonksiyon bozuklukları ve kardiyovasküler (kalp-damar sistemi) sistem başta olmak üzere daha bir çok hastalığın ilerlemesini durdurması yada iyileştirilmesine yardımcı olması bakımından fitoterapi uygulamalarında destekleyici olarak kullandırdığım benim tabirimle asrın en büyük buluşlarından bir tanesidir. Diğer buluşlardan biride yine bir hayvanın yaptığı arı propolisidir ki geleceğin kanser ilacı olacaktır.

Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…