Demans hastalığı hakkında bilgisi olan?

annem ilaçları kullanmak istemiyor,yan etkileri oldu,durup dururken hasta ettiniz beni diyor,zorlayamıyorum..havuç suyu içiyor hergün..bitkisel ne yaparsan kabulum ama ilaç verme bana diyor..ne yapacağımı şaşırdım..ginkgoyu da alacağım onu da içerim diyor,pazarlık yapıyor benimle..

valla arkadaşım bende bu kimyasal ilaçların faydadan çok zararı olduğunu düşünüyorum bizim dr umuzda önermredi hastalık sürecini ilerlettiğini belirtti he doktor aynı görüşü paylaşmıyor bizimde kafamız karışıyor

şimdilik kullanmayı bıraktık,iğnelere devam ediyoruz..bir haftada bile annemi hem bedenen,hem de psikolojik olarak etkilemeyi başardı haplar..

şimdilik kullanmayı bıraktık,iğnelere devam ediyoruz..bir haftada bile annemi hem bedenen,hem de psikolojik olarak etkilemeyi başardı haplar..

Anneniz pazarlık yapmakta haksız değil. Mevcut bilimsel araştırmalar ilaç şirketlerinin finansı ile yapılmaya devam ettiği sürece maalesef bu kimyasallardan kurtulmak pek olası gözükmüyor.

Beynin yani genel tabirle nörolojik sistemin ihtiyacı olan en büyük şey EPA (omega 6 yani fındık ve ayçiçek yağını örnek verebiliriz) ve DHA (omega 3 yani balık yağı dediğimiz) yağ asitleridir ki malum yağlar beynin %60'lık kısmını oluşturur. Ancak beyinde bulunan temel yağ asitleri oranına bakıldığında ise DHA'nın EPA'dan daha fazla etkin olduğu ve buna bağlı olarak da beynin omega 3 e daha fazla ihtiyacı olduğu anlaşılmıştır. DHA yağ asitleri, temel yağ asidi olarak bilinir. Vücut bu yağ asitlerini sentezleyemediği için, besin kaynaklarından almak zorundadır ve en fazla da soğuk sularda yaşayan somon, uskumru gibi balıklarda bulunur.

Nörolojik sistemde meydana gelen bütün fonksiyon bozukluklarının tek nedeni bilimsel araştırmalar ışığında hep omega 3 eksikliğine dayanmaktadır. Dolayısıyla nörolojik sistem hastalıklarının hepsi omega 3 takviyesi ile engellenebilir ve mevcut bir çok hastalıkta da tedaviyi destekleyebilir denilmektedir.

Bunun dışında B vitaminleri ve antioksidanlardan zengin beslenme şeklinde yapılan bir çok araştırmada bu gibi hastalıkların tedavisinde pozitif ve emniyetli sonuçlar vermiştir.

Ülkemizde 2014 yılı itibariyle tıp fakültelerindeki müfredata reiki, bitkilerle tedavi, homeopati vb. tamamlayıcı tıp yöntemleri ile ilgili eğitimlerde dahil oldu ve 7 yıl sonra bu konuda eğitilmiş ilk doktorlarımız görevlerine başlayacak inşallah.

Geçmiş olsun,amcamı demanstan kaybettik ve ilaçların hastalığı hızlandırdığı doğrudur,bizde son surat ilerledi,yemek yemeyi unutması gene iyi,çiğnemeyi unutmuştu amcam zaten en son 30 kiloya düştü.Acil şifalar diliyorum,bakan kişilerinde pskolojisinin çok sağlam olması gerekiyor,gerçekten çok zor bir hastalık. Tekrardan acil şifalar

desenize daha çok ağır günler bizi bekliyor Allah yardımcımız olsun

fito terapist konuyla bu kadar ilgilendiğin için sana çok tşk ederim...

sizin bu konuyla ilgili bilginiz bizden daha çok gerçekten teşekkür ederiz,peki bu omega 3 ya da balık yağı kapsülü ile ginkgo bilobayı bir arada kullanmak sakıncalı mi? yani günde birer tane her ikisinden de kullandırsak herhangi bir yan etkisi olur mu? başka bir sorun daha var annemin,kulaklarında uğultu oluyor çok sık olarak..bu konuyla ilgili önerebileceğiniz birşey olabilir mi?ben çaresiz kaldım ne yapacağımı bilmiyorum,doktorlar çare bulamadılar kulakla ilgili bir sorun olmadığını söylediler..yalnız kaldığında özelllikle olduğunu söylüyor,yanlız bırakmamaya çalışıyorum elimden geldiğince ama çare olamıyorum,herşeyi kafaya takan bir yapısı var..yapabileceğimiz sizin önerebileceğiniz birşey var mı bu konuda acaba..yardımlarınız bekliyorum.

Son düzenleme:

Rica ederim sonuçta tamamlayıcı tıp mesleğim gereği bilgili olmak zorundayım. Omega 3 ve Ginkgo biloba aşağıdaki uyarılar dikkate alınarak birlikte kullanılabilir.

OMEGA 3 İLE İLGİLİ UYARILAR

Balık yağı alanlarda mide-barsak problemleri:

Omega-3 takviyesi alanlarda bariz bir yan etki görülmez. Başlıca yan etkiler balık kokusu ve nadiren görülen bulantı, ishal vb mide-barsak problemleridir. Safra kesesi olmayan insanlarda mide-barsak problemleri daha fazla olabilir.

Balık yağı ve kanama:

Omega-3 yağ asitleri doz artışı ile paralel olarak kanama zamanını uzatır. Fakat şimdiye kadar omega-3 takviyesi yapılan kişilerde yüksek doz bile alsalar, çok ciddi bir kanama bildirilmemiştir. Fakat pıhtılaşma azaltıcısı (antikoagülan) alanlarda yüksek doz balık yağı kullanılmamalıdır. Aslında balık yağı alanların ayrıca Aspirin gibi hafif antikoagülan almaları gereksizdir. Balık yağı Aspirinin bu etkisine de sahiptir. Üstelik yan etkileri de Aspirinle kıyaslanmayacak kadar azdır. Ancak kan sulandırıcı ilaç (coumadin, warfarin vb.) kullananların kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekir.
Herhangi bir ameliyat söz konusu ise bu tür ürünlerin kullanımı 2 hafta önceden bırakılmalıdır.

GİNKGO BİLOBA İLE İLGİLİ UYARILAR

• Yüksek dozda kullanılmamalı. Gastroentestinal sorunlar, kanama, ishal ve mide bulantısı gibi yan etkiler meydana gelirse kullanımına son verilmelidir.
• GİNKGO BİLOBA’nın kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi olduğundan kan sulandırıcı ilaçlarla beraber kullanılmamalı.

• Romatizma ilaçları, idrar söktürücü ilaçlarla, MAO inhibitör antidepresanlarla birlikte alınmamalı.

• GİNKGO BİLOBA ekstresi Procardia adlı tansiyon ilacıyla etkileşime girer.

• Ayrıca GİNKGO BİLOBA ve bazı bitkiler kan sulandırıcı özellikleri olduğu için herhangi bir ameliyattan önce bu tür bitkilerin kullanımına son verilmiş olması gerekir.

• Hamilelerin kullanması önerilmez.

Kullanım dozu tavsiyeme gelince omega 3 yağ asitleri günde 3 gram a kadar kullanılabilir. Günde 3 gram omega 3 kullanımı romatoid artritli hastalarda ve damar tıkanıklığı olan kişilerde çok olumlu sonuçlar vermiştir.
Örneğin 4 damarı tıkalı olan 66 yaşındaki bir diş hekimi hocamızın bütün damarlarını 5 ay düzenli omega 3 kullanımı ile açtık çok şükür ama kendisi de bir tıp doktoru olan kızı buna pek inanamadı :). Bu nedenle annenize de günde 1-2 gram arasında kullandırmanızı tavsiye ederim. Zira günlük tüketim miktarı 250 mg dan az olmamalıdır.

Ginkgo için doz tavsiyem maksimum 120 mg dır ki bu tıbbi araştırma dozlarıdır. Piyasada bulunan ginkgo preparatlarının günlük dozu ortalama 60 mg dır ve yeterli gelmektedir.

Ginkgo biloba Almanyada kulak uğultusu/çınlaması problemlerinde de doktorlar tarafından kullanılmaktadır. Bunun dışında kulakta bir problem yoksa ginkgo annenize bu konuda da oldukça yardımcı olacaktır.

Bu gibi ürünlerin kullanım süresi ile ilgili tavsiyeme gelince omega 3 her insanın ihtiyacı olan bir madde olduğundan hiç ara vermeden düzenli kullanılmalıdır ki ilerleyen yaşlarda olası nörolojik fonksiyon bozuklukları ve kalp hastalıklarından korunmak bununla mümkündür.
Ginkgo biloba için ise 8 haftalık (2 ay) kullanımdan sonra 15 gün kadar ara vermek yerinde olacaktır. Ayrıca marka ve ürün seçimine de dikkat etmek gerekiyor özellikle de omega 3 takviyelerinde. Bu konuda buraya omega 3 testi ile ilgili bir video yüklemek isterdim ama sanırım mümkün olmuyor. Linkini veriyorum youtube üzerinden Kadri hocamın trt de yapmış olduğu programdan bir kesit var izlersiniz.

trt haber Yeterli ve dengeli beslenme omega 3 deneyi - YouTube

Son düzenleme:
verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim,gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz..artık kullanmakta bir sakınca görmüyorum,omega 3 ile ilgili linki izledim o tür bir marka biliyorum denenmiş,bardağı delip geçiyor..tekrar teşekkür ederim.

İlk nasıl başladı unutkanliklari bende 41yasindayim başladı unutkanliklr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…