- 14 Ocak 2013
- 190
- 23
-
- Konu Sahibi beyaz toprak
şimdilik kullanmayı bıraktık,iğnelere devam ediyoruz..bir haftada bile annemi hem bedenen,hem de psikolojik olarak etkilemeyi başardı haplar..
annem ilaçları kullanmak istemiyor,yan etkileri oldu,durup dururken hasta ettiniz beni diyor,zorlayamıyorum..havuç suyu içiyor hergün..bitkisel ne yaparsan kabulum ama ilaç verme bana diyor..ne yapacağımı şaşırdım..ginkgoyu da alacağım onu da içerim diyor,pazarlık yapıyor benimle..
canım bende eşimden ayrıldım 6 yıldır annemle yaşıyorum çocuklarımdan ayrıyım çok sıkıntılar atlattım ama annemin hastalığı çıktıktan sonra hepsi bana basit gözükmeye başladı tabi evlat hasreti hariç sık sık görüşsemde onlarla yanımda olmamaları üzüyor beni neyse 3 yıl oldu annemin rahatsızlığı ortaya çıkalı dha öncede sorunlar yaşıyorduk kapıyı pencereyi çekmeceleri açık unutuyor kıyafetlerini bulamıyor pazardan aldıklarını unutarak geliyor yada parasını kaybediyor hep annemin dağınıklığına yordum ama ne zaman ki çok iyi bildiği yolda evimize yakın bir yerde kayboldu durumun basit bir dikkat dağınıklı olmadığını düşünmeye başladım ilk doktora gittiğinde b12 eksik denildi çok iğne vuruldu hap içti ama bir etkisi olmadı daha sonra nerolojiye gittik alzheimer başlangıcı dedi direk ilaç verdi ama konduramadım ilaçları bir müddet kullandık pek faydası olmadı özel hastaneye götürdüm ordada aynı sonuç yine yok dedim bu kadar kolaymı istanbula bakır köy devlet hastanesine gittik 10 gün yatış verdiler emar beyin pedi çekildi çeşitli testler yapıldı ve sonuç maalesef yine aynı annemin beyninin sol tarafındaki hücrelerde ölmeler başlamış ve beyni küçülmüş deman dediler ancak piyasadaki ilaçların hastalık sürecini hızlandırdığının kanatindeyiz diyerek herhangi bir ilaç önermediler 3 yıldır 6 ay da bir düzenli kontrole gidiyoruz dr çok fazla ilerlememsinden dolayı şanslı olduğumuzu söylüyor çünkü bu illet genç hastalarda daha çabuk ilerlermiş bende sen gibi her duyduğuma atlıyorum hocaya götürüyorum alternatif tıptan yararlanmaya çalışıyorum geçen biyo enerji tedavisi yapan birini duydum ona götürdüm yeterki faydası olsun diye şimdilik çooook çok büyük sorunlarımız yok ama yemek yapamıyor önüne koymazsak yemek yemek aklına gelmiyor dışarı yalnız çıkamıyor üstünü başını yardımsız değişemiyor küçük çocuk gibi umarım daha fazla ilerlemez ben daha fazla uzattım sanırım Allah yardımcımız olsun...
Geçmiş olsun,amcamı demanstan kaybettik ve ilaçların hastalığı hızlandırdığı doğrudur,bizde son surat ilerledi,yemek yemeyi unutması gene iyi,çiğnemeyi unutmuştu amcam zaten en son 30 kiloya düştü.Acil şifalar diliyorum,bakan kişilerinde pskolojisinin çok sağlam olması gerekiyor,gerçekten çok zor bir hastalık. Tekrardan acil şifalar
fito terapist konuyla bu kadar ilgilendiğin için sana çok tşk ederim...
sizin bu konuyla ilgili bilginiz bizden daha çok gerçekten teşekkür ederiz,peki bu omega 3 ya da balık yağı kapsülü ile ginkgo bilobayı bir arada kullanmak sakıncalı mi? yani günde birer tane her ikisinden de kullandırsak herhangi bir yan etkisi olur mu? başka bir sorun daha var annemin,kulaklarında uğultu oluyor çok sık olarak..bu konuyla ilgili önerebileceğiniz birşey olabilir mi?ben çaresiz kaldım ne yapacağımı bilmiyorum,doktorlar çare bulamadılar kulakla ilgili bir sorun olmadığını söylediler..yalnız kaldığında özelllikle olduğunu söylüyor,yanlız bırakmamaya çalışıyorum elimden geldiğince ama çare olamıyorum,herşeyi kafaya takan bir yapısı var..yapabileceğimiz sizin önerebileceğiniz birşey var mı bu konuda acaba..yardımlarınız bekliyorum.
verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim,gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz..artık kullanmakta bir sakınca görmüyorum,omega 3 ile ilgili linki izledim o tür bir marka biliyorum denenmiş,bardağı delip geçiyor..tekrar teşekkür ederim.Rica ederim sonuçta tamamlayıcı tıp mesleğim gereği bilgili olmak zorundayım. Omega 3 ve Ginkgo biloba aşağıdaki uyarılar dikkate alınarak birlikte kullanılabilir.
OMEGA 3 İLE İLGİLİ UYARILAR
Balık yağı alanlarda mide-barsak problemleri:
Omega-3 takviyesi alanlarda bariz bir yan etki görülmez. Başlıca yan etkiler balık kokusu ve nadiren görülen bulantı, ishal vb mide-barsak problemleridir. Safra kesesi olmayan insanlarda mide-barsak problemleri daha fazla olabilir.
Balık yağı ve kanama:
Omega-3 yağ asitleri doz artışı ile paralel olarak kanama zamanını uzatır. Fakat şimdiye kadar omega-3 takviyesi yapılan kişilerde yüksek doz bile alsalar, çok ciddi bir kanama bildirilmemiştir. Fakat pıhtılaşma azaltıcısı (antikoagülan) alanlarda yüksek doz balık yağı kullanılmamalıdır. Aslında balık yağı alanların ayrıca Aspirin gibi hafif antikoagülan almaları gereksizdir. Balık yağı Aspirinin bu etkisine de sahiptir. Üstelik yan etkileri de Aspirinle kıyaslanmayacak kadar azdır. Ancak kan sulandırıcı ilaç (coumadin, warfarin vb.) kullananların kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekir.
Herhangi bir ameliyat söz konusu ise bu tür ürünlerin kullanımı 2 hafta önceden bırakılmalıdır.
GİNKGO BİLOBA İLE İLGİLİ UYARILAR
Yüksek dozda kullanılmamalı. Gastroentestinal sorunlar, kanama, ishal ve mide bulantısı gibi yan etkiler meydana gelirse kullanımına son verilmelidir.
GİNKGO BİLOBAnın kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi olduğundan kan sulandırıcı ilaçlarla beraber kullanılmamalı.
Romatizma ilaçları, idrar söktürücü ilaçlarla, MAO inhibitör antidepresanlarla birlikte alınmamalı.
GİNKGO BİLOBA ekstresi Procardia adlı tansiyon ilacıyla etkileşime girer.
Ayrıca GİNKGO BİLOBA ve bazı bitkiler kan sulandırıcı özellikleri olduğu için herhangi bir ameliyattan önce bu tür bitkilerin kullanımına son verilmiş olması gerekir.
Hamilelerin kullanması önerilmez.
Kullanım dozu tavsiyeme gelince omega 3 yağ asitleri günde 3 gram a kadar kullanılabilir. Günde 3 gram omega 3 kullanımı romatoid artritli hastalarda ve damar tıkanıklığı olan kişilerde çok olumlu sonuçlar vermiştir.
Örneğin 4 damarı tıkalı olan 66 yaşındaki bir diş hekimi hocamızın bütün damarlarını 5 ay düzenli omega 3 kullanımı ile açtık çok şükür ama kendisi de bir tıp doktoru olan kızı buna pek inanamadı :). Bu nedenle annenize de günde 1-2 gram arasında kullandırmanızı tavsiye ederim. Zira günlük tüketim miktarı 250 mg dan az olmamalıdır.
Ginkgo için doz tavsiyem maksimum 120 mg dır ki bu tıbbi araştırma dozlarıdır. Piyasada bulunan ginkgo preparatlarının günlük dozu ortalama 60 mg dır ve yeterli gelmektedir.
Ginkgo biloba Almanyada kulak uğultusu/çınlaması problemlerinde de doktorlar tarafından kullanılmaktadır. Bunun dışında kulakta bir problem yoksa ginkgo annenize bu konuda da oldukça yardımcı olacaktır.
Bu gibi ürünlerin kullanım süresi ile ilgili tavsiyeme gelince omega 3 her insanın ihtiyacı olan bir madde olduğundan hiç ara vermeden düzenli kullanılmalıdır ki ilerleyen yaşlarda olası nörolojik fonksiyon bozuklukları ve kalp hastalıklarından korunmak bununla mümkündür.
Ginkgo biloba için ise 8 haftalık (2 ay) kullanımdan sonra 15 gün kadar ara vermek yerinde olacaktır. Ayrıca marka ve ürün seçimine de dikkat etmek gerekiyor özellikle de omega 3 takviyelerinde. Bu konuda buraya omega 3 testi ile ilgili bir video yüklemek isterdim ama sanırım mümkün olmuyor. Linkini veriyorum youtube üzerinden Kadri hocamın trt de yapmış olduğu programdan bir kesit var izlersiniz.
trt haber Yeterli ve dengeli beslenme omega 3 deneyi - YouTube
İlk nasıl başladı unutkanliklari bende 41yasindayim başladı unutkanliklrne güzel annenizi 67 yaşına kadar sağlıklı görmüş ve onun sohbetlerinden faydalanmışsınız benim annem 51 yaşında ve bu hastalık 3 yıl önce kendini gösterdi yani henüz 48 yaşındaydı anneniz yalnızmı yaşıyor ki öyleyse bundan en fazla 2 yıl sonra mutlaka yanında biri olması gerekecek çünkü bildiğiniz 2 3 yaşında yeni yürümeyi yeni yemek yemeyi öğrenen ve neyi nasıl yapacağını bilmeyen çocuk oluyorlar yalnız kalmaları mümkün değil ocağı açık unutmak yemek yapmayı unutmak kapıyı camı açık unutmak yada bir yere gitmek için çıkmak evin yolunu bulamamamak bunlar zamanla ortaya çıkan şeyler sizi üzmek istemezdim ama eğer annenize bu teşhis konulduysa yaşayacağınız bunlar hazırlıklı olmalısınız rabbim daha beterinden korusun