- 31 Aralık 2017
- 6.460
- 22.146
- 348
- 28
- Konu Sahibi pumpkinnnn
Bana mı yazdınız? Annem 12 senelik demans/Alzheimer hastası kesin olarak.Şuan alzheimer mi kesin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana mı yazdınız? Annem 12 senelik demans/Alzheimer hastası kesin olarak.Şuan alzheimer mi kesin
Evet, başlarda fark ediliyor. Annem niye ben böyleyim, niye böyle oluyor diye ağlıyordu ilk iki sene falan. Nöroloji bölümünde üzerine gidin mutlaka. Başlangıç seviyesi vs olursa anlıyorlar. B12 seviyenize de bir baktırın, düşükse mutlaka takviye alın.Evet size yqzdim siz bir alzaymer hastası yakını olarak ilk evrede kendinde olan değişiklikleri fark edermi ...benim gibi buralara yazıp araştırma yapabilir mi çok korkuyorum unutkanliklarimdan dolayı
Hayır, benim annemin başından beri hiçbir şeyi temiz çıkmadı. Annem Alzheimer başlangıcı teşhisi aldığında 46 yaşındaydı. Tahlillerinizin hepsi temiz çıkıyorsa B12 takviyesi ve psikolojik yardım önerebilirim size. Belki çok stres altında olabilirsiniz.Ben çok doktora gittim sorular sorup hafıza testleri yapıyorlar geçiyorum yok bişey diyorlar...pet ve emar sonucu eeg sonucu temiz çıkıyor...sizin anneniz de emari temiz çıkmıştı sonradan tekrar emar cektirdinizmi yaşım genç ondanmi bişey göstermiyor emar
Annemin beyin görüntülerinde sarı benek yok. Alzheimer’da fiziksel en önemli bulgu bu, protein birikmesi oluyor, annemde bu yoktu yani. Ve beyinde küçülme de çok yakın zamana kadar yoktu. Ama hiçbir zaman direkt temiz çıkmadı. Öğrenme güçlüğü var dediler, Alzheimer başlangıcı var dediler. Hiçbir tahlili temiz çıkmadı annemin. Karışıklık olmuş sanırım.Ben Mi yanlıs hatırlıyorum sızın annenizın ilk emarı temız cıkmamısmıydı actıgınız konuyu bulamıyorum alzheimer ile olanı
Merhabalar,bana da yaerdimci olursaniz çok sevinirim. Babam 75 yaşında bir anda bizim evdeyken aklı gitti elektrik kesintisi gibi düşünün sonrasinda düzeldi şuan elhamdülillah iyi. Ama ben norolojiye götürdüm ertesi günü. Emar egg çekildi. Boyundan beyne giden damarlarda tıkanıklık olduğu hipofiz bezinde tümör olduğu saptandı. Aynı zamanda yasa bagli beyin küçülmesi de var. Bu hafta da hipofiz emarindan emar çekindi daha sonucu çıkmadı. Babam ahizemir olabilir mi. Açıkçası endişeliyim. Tek cocugum. Ozon tedavisi falan denilmiş beni aydınlatırsanız çok sevinirimAnnemin beyin görüntülerinde sarı benek yok. Alzheimer’da fiziksel en önemli bulgu bu, protein birikmesi oluyor, annemde bu yoktu yani. Ve beyinde küçülme de çok yakın zamana kadar yoktu. Ama hiçbir zaman direkt temiz çıkmadı. Öğrenme güçlüğü var dediler, Alzheimer başlangıcı var dediler. Hiçbir tahlili temiz çıkmadı annemin. Karışıklık olmuş sanırım.
Merhaba. Tümör olduğu için farklı durumlar söz konusu olabilir. Tıkanıklık kaynaklı demans semptomları gösteriyor olabilir. Siz nörologunuzun söyleyeceklerine dikkat edin.Merhabalar,bana da yaerdimci olursaniz çok sevinirim. Babam 75 yaşında bir anda bizim evdeyken aklı gitti elektrik kesintisi gibi düşünün sonrasinda düzeldi şuan elhamdülillah iyi. Ama ben norolojiye götürdüm ertesi günü. Emar egg çekildi. Boyundan beyne giden damarlarda tıkanıklık olduğu hipofiz bezinde tümör olduğu saptandı. Aynı zamanda yasa bagli beyin küçülmesi de var. Bu hafta da hipofiz emarindan emar çekindi daha sonucu çıkmadı. Babam ahizemir olabilir mi. Açıkçası endişeliyim. Tek cocugum. Ozon tedavisi falan denilmiş beni aydınlatırsanız çok sevinirim
Dun sonucumuz çıktı. Hipofiz bezinde bir kitle ilaç ile tedavisi oluyormuş. Hipofiz bezi unutkanlık yapmazmis. Babamın boynuna giden damarlarda tıkanıklık varmış o da unutkanlık yaparmi acaba. Sizin anneniz nasıl su an da. Ozon tedavisinin faydasını gördünüz mü. Dediğiniz gibi doktoruma soracağım haftaya Çarşamba randevu aldım doçent ten. Açıkçası çok endişeliyim. Acaba demans falan olabilir mi diye. Aydınlatırsanız çok sevinirmMerhaba. Tümör olduğu için farklı durumlar söz konusu olabilir. Tıkanıklık kaynaklı demans semptomları gösteriyor olabilir. Siz nörologunuzun söyleyeceklerine dikkat edin.
Ozon tedavisi de şöyle, devlet hastanelerinde ücretsiz yapılıyor. Biz anneme haftada bir hastanede ozon uygulaması yaptırdık. Bir de vitamin gibi gıda takviyesi şeklinde günlük ozon kullandırdık anneme. Ozon tedavisi damarların organlara oksijen taşıma kapasitesini artırıyor. Ancak tümörün büyümesine de sebep olabilir sizin durumunuzda. Doktorunuza sorun kullanılmadan mutlaka
Ozon tedavisinin faydasını çok gördük. İlerlemesi yavaşladı. Tuvaletini söylemeye, kendisi yemek yemeye başlamıştı. Ama benim annem artık 12 yıllık bir hasta. Artık altında bez var.Dun sonucumuz çıktı. Hipofiz bezinde bir kitle ilaç ile tedavisi oluyormuş. Hipofiz bezi unutkanlık yapmazmis. Babamın boynuna giden damarlarda tıkanıklık varmış o da unutkanlık yaparmi acaba. Sizin anneniz nasıl su an da. Ozon tedavisinin faydasını gördünüz mü. Dediğiniz gibi doktoruma soracağım haftaya Çarşamba randevu aldım doçent ten. Açıkçası çok endişeliyim. Acaba demans falan olabilir mi diye. Aydınlatırsanız çok sevinirm
Belirgin verileri var aslında bakılması gereken. Değişiyor. Bize genetik sebepli dendi yıllarca. Yurtdışına numune göndererek genetik test yaptırdık, genetik değil bir darbe sebepli olduğu ortaya çıktı.Rabbim şifa versin. Allah kolaylıklar versin sizlere. Ben Ankara da ikametgah ediyorum araştıracağım ozon tedavisini. Ben sadece şunu merak ediyorum emar ve egg de demans alzheimer belli olmuyor mu. Emin olamiyorlar sanki
Darbe derken düşme kafayı çarpma şeklinde miBelirgin verileri var aslında bakılması gereken. Değişiyor. Bize genetik sebepli dendi yıllarca. Yurtdışına numune göndererek genetik test yaptırdık, genetik değil bir darbe sebepli olduğu ortaya çıktı.
Evet, annem otobüsün ani fren yapmasıyla kafasını otobüsün direğine vurmuştu. Birkaç gün ağrıyor dediğini hatırlıyorum. Pek önemsemedik. Yıllar sonra sebebi o olabilir mi diye düşünmeye başladık. Alnında göçük de var çünküDarbe derken düşme kafayı çarpma şeklinde mi
Demekki darbeye yönelik de olabiliyor. Her şey Rabbimden. Allah yardımcınız olsun. Birde size birşey soracağım doktorun verdiği ilaçlar faydası oluyor mu. Cevremdekiler hiç faydasi yok diyorEvet, annem otobüsün ani fren yapmasıyla kafasını otobüsün direğine vurmuştu. Birkaç gün ağrıyor dediğini hatırlıyorum. Pek önemsemedik. Yıllar sonra sebebi o olabilir mi diye düşünmeye başladık. Alnında göçük de var çünkü
Doktorların verdiği her ilacı, söylenen dozda kullanması ve kontrolünün yapılması çok önemli. Hap yutamadığı için dil altı ya da şurup yazdırdık biz. Demans ilaçları ilerlemesini yavaşlatıyor, psikiyatrik ilaçlar da hastayla ilgilenmemizi kolaylaştırıyor. (Zamanla agresif davranışlar gösterebildikleri için).Demekki darbeye yönelik de olabiliyor. Her şey Rabbimden. Allah yardımcınız olsun. Birde size birşey soracağım doktorun verdiği ilaçlar faydası oluyor mu. Cevremdekiler hiç faydasi yok diyor
Anladım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun herşey bizim için. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederimDoktorların verdiği her ilacı, söylenen dozda kullanması ve kontrolünün yapılması çok önemli. Hap yutamadığı için dil altı ya da şurup yazdırdık biz. Demans ilaçları ilerlemesini yavaşlatıyor, psikiyatrik ilaçlar da hastayla ilgilenmemizi kolaylaştırıyor. (Zamanla agresif davranışlar gösterebildikleri için).
Maalesef bu tarz hastalıkların hiçbir tedavisi yok. Sadece bakımını kolaylaştırmak, durumunun kötüleşmesini yavaşlatmak, hastayı rahatlatmak gibi faydası var ilaçların.
Babanız nasıl ben Ankara da ikametgah ediyorum. Benim babam da şüpheler var yardımcı olur musunuzRabbim şifasını versin inşalllah. Benimde babam 6 yıldır demans,doktor 1 evre dedi bantları,ilaçları var onları kulllanıyor arada bir unutsada genel olarak iyi durumu.Kendi ihtiyaçlarını görebiliyor marketine kasabına gidebiliyor şükür bunada.
Babam şu anlık iyi ara ara unutuyor bazı şeyleri ama genelinde iyi kendini götürebiliyor.Mesela bulaşık makinesini boşaltıyor,evi gırgır yapıror,:)etrafı toparlıyor,ona bi terapi oluyor bizde karışmıyoruz kafası dağılıyor yani.Rabbim sizin babanızada şifa versin.Babanız nasıl ben Ankara da ikametgah ediyorum. Benim babam da şüpheler var yardımcı olur musunuz