Delirmek üzereyim ,Yetişin..

Marketlerden fenalık geldi hemde baya pahalıya maloluyor günlük yemem içmem 10 eurodan aşağı tutmuyor.schnitzel den zaten fenalık geldi burda devamlı yemekten :)
Ben market ürünlerinden ziyade biraz evyapımı daha sağlıklı şeyler olsun dedim ama bu kıytırık mutfakla mümkün değil sanırım ..

Yemeklerinizi akşamdan yapıp buzdolabına koyun ısıtıp yersiniz.Üvezler bizde de oluyor bazen.Limon falan kuruyunca üvezler uçuyor.Bir iki tane olunca ben aldırış etmiyorum.

Ama nereye uçacaklar ki evde balkon kapalı.Zaten tek oda da yaşıyorum..Limondan kaçıyolar sanırım.Öldüren birşey biliyormusunuz? sizce neden oluyor? Yeşillik bir yerde mi oturuyorsunuz?

Yani ben de anlamam hiç mutfaktan, hayatımda yemek yapmadım, aklıma o yüzden bunlar geldi..

Elbette sıkıyordur sürekli hazır köfte-tavuk vs

Evet yalnizca mercimek var.sulu.mercimekleri sogan ve salca ile kavuruyorum suyunu dokuyorum.tuzunu ekliyorum bu kadar

Ama nereye uçacaklar ki evde balkon kapalı.Zaten tek oda da yaşıyorum..Limondan kaçıyolar sanırım.Öldüren birşey biliyormusunuz? sizce neden oluyor? Yeşillik bir yerde mi oturuyorsunuz?
Yeşillik yok gibi ama neden olduğunu bende pek bilmiyorum.Maydonoza falan çok geliyorlar bir de kılıç gibi bitkilere.Şu Raid in prize takılan ilaçları vardı belki işe yarar.

Yeşillik yok gibi ama neden olduğunu bende pek bilmiyorum.Maydonoza falan çok geliyorlar bir de kılıç gibi bitkilere.Şu Raid in prize takılan ilaçları vardı belki işe yarar.
Nedenini anlayamadığım şekilde diğer sineklerden zor ölüyolar.Direkt üstüne baya nir sprey sıkmam gerekiyor ölmeleri için

patlıcan ya da havuç varsa onların yoğurtlu salataları yapılabilir mercimek köftesi yapılabilir... makarna salatası hamur kızartması olabilrir tava böreği olur...

Guveye yakindan bakinca kanatlati.renkli parlak parlak cok guzeeell bizim evdede tek tuk vardi birkac ay once birde teyzemin torununa giymistik bize sehriye corbasi.yapacakti kavanozu bir acti.guve uctu.ki bugday ve bu tarz seylere gelirmis teyzemin torunuda hiic tinlamadi sanki.sehriyenin parcasiymis da sehriye onsuz mahcup olacakmis.muamelesi gordu bize de ondan corba yapti

Nette arasyirdim faydasi.olur belki

• İlaçlama şirketlerinden destek alıp ev, depo veya is yerlerinizi ilaçlatabilirsiniz.
  • Birçok markete bulunan Raid güve savar ilacını tavsiye ederim. Bu ilaç tablet seklinde olur, güve tehlikesi olan bölgelere koyun. Bu şekilde elbiselerinizi güve saldırısından koruyabilirsiniz.
  • Lavanta, kekik ve nane yapraklarını beze sarıp dolabınızın içine koyun. Bu bitkilerin kokuları güveleri rahatsız edip oradan uzaklaşmasını sağlayacaktır.
  • Aktarlardan temin edebileceğiniz sandal ağacı kabuğu, sedir ağacı yaprağı ve defneyaprağı da çok etkili olacaktır.
  • Elbiseleri tavan arası gibi kuru yerlere koymayarak, temiz dolaplarda saklayınız.
  • Depo ya da kuru dolapları ayda bir kez mutlaka havalandırılmalı ve ye

Gugul amcaya baktim üvez bir tür bitkiymis dogru mu ?

Ay keşke mercimek köftesi yapabilsem ama yumurtadan mercimek köftesine geçişim baya ani olur kıvamı tutturamam canım çekti şuann

patlıcan ya da havuç varsa onların yoğurtlu salataları yapılabilir mercimek köftesi yapılabilir... makarna salatası hamur kızartması olabilrir tava böreği olur...

Güve değil benimkiler üvez/ivez denilen minik uzunlamasına tipsiz sinekler..elimde 2 çeşit güçlü ilaç var (sprey) ancak nedense işe yarıycağını düşünmüyorum..yarın kullanıcam evde yokken.zor ölüyorlar özellikle şekerli şeylere ve sıvılara geliyorlar

Balkona çöp koymaktan vazgeçin. Çöpe geliyorlar muhtemelen. Evide bir gözden geçirin,kenarda köşede yiyecek birşey unutulduysa orada üruyor olabilirler.
Yemek konusunda pratik önerebileceğim ocakta pişecek tarzda ,makarna salatası,patates salatası, olabilir. Çorba yapabilirsiniz mercimek,domates çorbası,yanına minik doğradığınız ekmekleri sarmısak,baharat ve zeytinyağı ile tavada kavurun,kıtır kıtır olunca soğutup kavanoza alın. Çorbalarınıza eklersiniz,hem lezzetli hemde doyurucu olur.
Bunların dışında,tavuk,balık,köfte atabilirsiniz buzluğa,sabahtan dolaba indirirseniz,akşama kadar çözülür ,sizde pişirip yersiniz.
Börek sarıp pişirmeden buzluğa atabilirsiniz,tavada kızartıp tüketebilirsiniz.
Bunların dışında ekmek ve kahvaltılık bulundurursunuz. Yumurtalı ekmek yapabilirsiniz. Patatesli yumurta pizzası yapabilirsiniz tavada. Patatesleri küp doğrayıp kızartıp tavadan alıp süzdürün kağıt havluda. Tavadaki fazla yağı döküp,aynı tavada sucuk,sosis ne istiyorsanız kızartıp kenara alın. Sonra tavaya önce patatesi,sonra çırptığımız yumurtayı,ekleyip, baharatlayıp kısık ateşte pişirin. Üzerine kaşar rendesi,önceden pişirdiğiniz salam,sucuğu,dilimlenmiş zeytin,isteğe bağlı minik chery domateslerden ikiye bölup,ekleyip kapağını kapatıp,kaşarlar eriyene kadar pişirin. Gayet lezzetli oluyor. Bizim pazar sabahı spesyalimiz. Çokda doyurucu.
İlk aklıma gelenler bunlar.
Kolay gelsin

Yok hayır çöpe gelmiyorlar zatn kaç gündür anlamak amaçlı havasız tutuyorum evi.Çöplerimin hem ağzı kapalı hemde çok az duruyorlar.Zaten balkon harici tutabilceğim biryer yok evde tutmam daha kötü olur.Yiyecek birkez bırakmışım birdaha özellikle dikkat ediyorum asla ortada yiyecek falan bırakmıyorum.Bunlar neticede beslenemeyince ölecekler di mi? Çorbalarıma kruton alıp katıyorum onu hazırlamaya değmez ancak o son bahsettiğiniz tarif gerçekten çok lezzetliye benziyor.Bu haftasonu bende sizin pazar spesyalinizi denicem.Burda domuz olmayan sosis falan bulmak zor ama onlarsızda yapabilirim..

Tek yaşayan bir öğrenci olarak not ettim bunları Ellanaz ablacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…