- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 30
- Konu Sahibi WanttobeGeek1
-
Evet meyve sineği de denirmiş sanırım..hayır çok dikkat ediyorum ama birkez bırakmıştım birşey ama şekerli değildi sanırım
Fasulye tencerede 1saati buluyo pişmesi konserve alabilirsin ama iyi özleşmeşi için un kavur sogan salçayla beraber. Bulgur pilavı seversen çok çeşiti i yaparsın etli tavuklu nohutlu siyah mercimekli patlıcanlı kabaklı patatesli ben çok yaparım hem doyurucudur. Yurt dışındamısınNohut kısmına kadar olanları yiyorum zaten burda her çeşit makarna salatası ve patates salatası satılıyor.Sadece marketteki pahalı tabi ..bakliyat hiç yemiyorum..
Düdüklü olmadan kuru fasülye kaç saatte pişer?
Sebze ya da patates çorbası yapıyorum onlar için buzdolabı kapları almam lazım.çorba yanında doyurucu şeylerde gerekiyor tabi
Bir gece önceden islat. Ertesi gün hasla sonra yemege koy yarim saat bir saatte piser
Bir şey degilTeşekkürler
Yeni bir eve taşındım,studio daire gibi tek oda ve bir banyodan oluşuyor.Açık minik bir mutfağı var odanın içinde..Balkon var..Ve orman gibi çok yeşillik bir alana bakıyor hatta o sarmaşıklar falan bir kısmı benim balkona uzanıyor,yemyeşil yani kısacası..
Şimdi bana kafayı yedirten soruna geleyim.Evin içinde sürekli üvez var ,çıldırcam.Zaten hertürlü uçan sineğe,böceğe bilumum haşrelere fobim var.Üvezden bile tiksiniyorum.Birşey yerken bardaklarımın üstünü örtmekten,tabağımı korumaktan,yemek yemek işkence haline geldi..evin içinde çöp bulundurmuyorum,açıkta yiyecek vs bulundurmuyorum.Nerden gelebilir? Yeşillikten geliyor olabilir mi? Ve ne yapılabilir? Günde bilmemkaçtane spreyle öldürüyorum yine de bitmiyor devamı geliyor..
İkinci sorunum; yemek olayı..Ben daha önce hiç tam anlamıyla, yalnız yaşamak zorunda kalmadım.Ya annem ya erkek arkadaşım ya arkadaşlarım bir şekilde pişiriyordu.Genelde de hep dışardan yerim.Ancak burda dışardan yemek çok pahalı ,günlük 60 tl ye falan denk geliyor ve bunu daha fazla yapmamaya karar verdim.Sorun şu..kurstan yorgun argın gelip,yemek yapmak istemiyorum zaten kendime göre fazla yol yürüyorum ve yorgun oluyorum,kendimi yatağa zor atıyorum,çoğu zamanda 2-3 saat uyuyakalıyorum(evet pek bir canım tatlıdır) aslında yemek yiyip , biraz dinlenip,kütüphaneye geçmem gerekiyor.Bunu yapabilmek içinde; dışardan almak ya da söylemek daha kolay geliyor.Ama ben şöyle birşeye karar verdim,bazı şeyleri haftalık(ya da en azından birkaç günlük) pişirip o şekilde tüketmek.Ben kendimi bildim bileli türk yemeğine düşkünlüğüm yoktu,evimizde de annem hiçbirzaman dolmalar,imam bayıldılar,içli köfteler pişiren bir kadın olmadı.Genel olarak hep tercihim dünya mutfağından yanaydı.Ancak bugün farkettim ki ben burda kısır,börek falan özlemişim :)) acaba öyle atıştırmalık yemekler yapıp dolaba mı koysam, buarada fırınım ve mikrodalgam yok.Sizce neler pişirebilirim sadece ocakta?
tavada börek yada gözleme yapabılırsın yufkadan - tencerede kek bıle yapılıyor :)
ya da tum sebzelerın kavurmasını yapabılırsın (yag sogan ve salcayla oluyo hepsı :) )
ton balıgı bulundur he bı kac konserve.
sarma yap 3 gün yenır zeytınyaglı bısı olmaz :)
sandavıc malzemelerı bulundur (kasar salam vs.. )
hiç bişi yapamadıysan peynır zeytınle atıstır benım en sevdıgım en pratıgı o :))
kısırı yapınca bı kac gun yıyemezsın kokar :)
salam ve ekmek buzlukta hep olsun buzlukta hıcbırsey olmuyor :)
Ozaman çorba yap çokça doldur cam kavanozlara pişer pişmez at buzdolabına
4-5 ay taze kalıyor sana yeter
Bunu yemeklere de yapabilirsin maksat cam kavanozda yemeği sıcak sıcak doldurup ağzını sıkıca kapatmak
valla yemek yapmayı ben de bilmiyorum kocam yapıyor . ama dondurulmuş nugget'lar falan yapabilirsiniz o da öyle yapıyor.
Peki acaba eski kiracidan biyerlerde bisey kalmis olabilirmi?
Mtfak dolaplarinin ustunde kuflu bisey, yada bi meyve?
Dolaplarin uzerinde seker bulasmis olabilir mesela.
Tasinirken genis capli bi temizlik yaptinmi?
bende hıc yapmamıstım ılk kez unıversıtede yaptım ılk dolmama tuz koymayı unutmustum cunku annem dusunur dıye malzemelerın arasında onu saymamısBen hayatımda ilkkez yemek yapmaya başladım.Sarma ,tencere kek falan zaten imkansız..Benim annem bile bu dediklerini yapmıyor :))
O kavurmaları sevmiyorum ama ton balığı,sandvic malzemeleri bulunduruyorum hep.
Peynir falanda atıştırıyorum .tesekkürler :)
kılo sorununuz yok herhalde :) ben ögrencıyken bunları yapsam panya yavrusu gıbı yuvarlanırdım herhaldeBen öğrenciyim.Kaldığım apartta kendime ait mutfağım var.Yemeklerimi kendim yapıyorum. Ama tam olarak seninde bahsettiğin dertlerden müzdarip olduğumdan dolayı doldurdum buzluğu superfresh'in mantısıyla pizzasıyla kızartmalık patatesiyle. Dolabımdada nugget ve en sevdiğim beyaz peynir domates salatalık krem peynir salam eksik olmaz. Bir sandvic bile bazen beni kurtarabiliyor. Bunun dışında makarnam acılı ketcabım ve turşum olmadan asla diyebilirimsonraaa dediğin gibi mutlaka bazı boş vakitlerimde kendime kısır yaparım kapalı bi kapta dolaba koyarım gider gelir yerim. He birde 1 dakikada yapılan içinde kıtırları olan çorbalara sardım tadı gerçekten güzel oluyor.Kaynar suyu koy karıştır bitti:))))) bunlar benim olmazsa olmazlarım. Bunların dısında da markette gördüğüm en aperatif seyleri alırım.Hazırlaması kısacık süren seyler. Çokkkkk yorgun olduğum zamanlar için 3 dakikada yapılan mantar soslu domates soslu makarnalardan alırım. Noodle'larım vardır mutlaka kaynar suyu dök karıştır otur ye:)) Sanırım bunlar dısındada pek bisey yemiyorum. Ekstra canım birsey isteyince dışarıya yöneliyorum artık. Durum budur:)
kılo sorununuz yok herhalde :) ben ögrencıyken bunları yapsam panya yavrusu gıbı yuvarlanırdım herhalde
metabolızma sorunumda aburbur ayagımda var ondan dedım ben boyle yapsam kotu olurdu dıye :):))))))) kilo sorunum yok hep 2-3 kilo fazlam oldu en fazla acıkcası. Ama bunları yemenin yanısıra ne kadar yendiği hangi saatlerde yendiği ne ölçüde yendiği de önemli. Gece yemek yemem mesela, gün içerisindede okul yüzünden pek yemeğe vaktim olmuyor ağzıma bişiler atıp koşarak uzaklaşıyorum yurttan:)))) döndüğümde aksam 6-7 civarı oluyor. Bi tabak mantı yada kucuk boy pizza yada bi tabak makarna yemek taabiiiiki kilomu etkilemiyor :)))) üstelik her gün bunlar yenmiyor zaten. Zaten daha cok bahsettiğim gibi ''çoookkk'' yorgunluk hali olduğundan bu kupadan çorba içip noodle yiyerek günü kapatıyorum:)))) Yani sizide cok etkiliceğini düsünmüyorum yavas bir metabolizmanız yada aburcubura fazla düşkünlüğünüz yoksa.
metabolızma sorunumda aburbur ayagımda var ondan dedım ben boyle yapsam kotu olurdu dıye :)
yenı yenı degısıyor beslenme alıskanlıklarım.. yenı yenı aburcbura hayır dıyebılmmeye basladım . metabolızma ve ınısulın dırencı ıcınde dr tavsıyelerını uyguluyorum hızlanacak ınsallah benımkıde :)
Ben öğrenciyim.Kaldığım apartta kendime ait mutfağım var.Yemeklerimi kendim yapıyorum. Ama tam olarak seninde bahsettiğin dertlerden müzdarip olduğumdan dolayı doldurdum buzluğu superfresh'in mantısıyla pizzasıyla kızartmalık patatesiyle. Dolabımdada nugget ve en sevdiğim beyaz peynir domates salatalık krem peynir salam eksik olmaz. Bir sandvic bile bazen beni kurtarabiliyor. Bunun dışında makarnam acılı ketcabım ve turşum olmadan asla diyebilirimsonraaa dediğin gibi mutlaka bazı boş vakitlerimde kendime kısır yaparım kapalı bi kapta dolaba koyarım gider gelir yerim. He birde 1 dakikada yapılan içinde kıtırları olan çorbalara sardım tadı gerçekten güzel oluyor.Kaynar suyu koy karıştır bitti:))))) bunlar benim olmazsa olmazlarım. Bunların dısında da markette gördüğüm en aperatif seyleri alırım.Hazırlaması kısacık süren seyler. Çokkkkk yorgun olduğum zamanlar için 3 dakikada yapılan mantar soslu domates soslu makarnalardan alırım. Noodle'larım vardır mutlaka kaynar suyu dök karıştır otur ye:)) Sanırım bunlar dısındada pek bisey yemiyorum. Ekstra canım birsey isteyince dışarıya yöneliyorum artık. Durum budur:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?