- 29 Temmuz 2015
- 1.652
- 1.890
- 53
- 44
- Konu Sahibi WanttobeGeek1
-
Yesillikten geliyordur eski evim 1.kattı sağı solu bahçe. Asma vb .sinek çok olurdu ozellikle küçük Sineklerden dokunduğu yeri yakar ve kasindirirdi.
Tava böreği,krep ve pankek aklima yeni gelenler
Uvez küçük kirmizi top gibi olan bitki degil mi? Bocek falan değil yani? Cama tel falan taktirin bence
Üvez sineği diye de geçiyor heralde de çok büyük değiller heralde de.pencere yada kapıya tel taktirma imkanın var mı o zaman gecemezler. Bu mevsim de kapı pencere çoğunlukla kapalı aslında.Bunlar bana bulaşmıyor sürekli yiyecek,içecek üstüne konma derdindeler ıyğğğ..evimde birşey içemez oldum..
Manti ,tava böreği,tost,mercimek çorbası da iyidir protein sağlar yaninda bulgur pilavı.yogurt
Yanmaz yapışmaz tavayı yağlayıp böreği tepsiye döşer gibi koyuyorsunuz.Arasına da iç malzemesi ne koyacaksanız artık.İç malzemesinden hariç hafif süt ve sıvıyağ karışımı da koyuyorum.Kısık ateşte iki yüzünü kızartıyorsunuz.Bunun için kapaklı tavalar var yoksa da herhangi birşeyle çevirebilirsiniz.Pankek bende çok severim ancak kahvaltı da..çünkü kurstan sonraki öğünlerime hafif kalır çünkü akşam üstü 17:30 gibi yiyio birdaha ıvır zıvır harici yemek yemiyorum..tava böreği nedir? Sigara böreği haricinde?
Üvez sineği diye de geçiyor heralde de çok büyük değiller heralde de.pencere yada kapıya tel taktirma imkanın var mı o zaman gecemezler. Bu mevsim de kapı pencere çoğunlukla kapalı aslında.
Iyyykkkkkk ben de çok tiksinirim sineklerden. Sinek ilaci alsan?Uçan minik sinek çeşidi üvez..evde cam yok sadece boydan boya bir balkon kapısı varsaçmalığa bakın ya..
Yanmaz yapışmaz tavayı yağlayıp böreği tepsiye döşer gibi koyuyorsunuz.Arasına da iç malzemesi ne koyacaksanız artık.İç malzemesinden hariç hafif süt ve sıvıyağ karışımı da koyuyorum.Kısık ateşte iki yüzünü kızartıyorsunuz.Bunun için kapaklı tavalar var yoksa da herhangi birşeyle çevirebilirsiniz.
Iyyykkkkkk ben de çok tiksinirim sineklerden. Sinek ilaci alsan?
Az once baktim netten. Isiriyormusta onlarBen her tür haşereden hem korkuyorum hem tiksiniyorum.Baya fobim var,baygınlık hissi geliyor.
İlacım var zırt pırt sıkıp öldürüyorum ama bitmiyolar ki haysiyetsizler
Sigara böreği sarabilirsin
Yavada börek diycemde pek bilgim yok diyorsun aslunda çok basit
Kısır
Patates salatası
Makarna salatası makarnayı fazla haşlayıp dolaba koyup yenileceği zaman garnitürlersin
Konserve nohutla bulgur pilavı
Tavuk haşlayıp kızartabilir çorba yada salata yapabilşrsin
Köfte yapıp buzluğa atabilirsin ben mesela çubuk şişlere yapıp atıyorum sonra kızartıp dürüm yapıyorum
Krep pancake pişi fincanda kek aklıma bunlar geldi
Uvey der annem gilde.
Ayni seyden bahsediyorsak ben daha cok meyvelerin etrafinda gorurum uvezleri.
Disarda sekerli biseymi birakiyosun acaba agzini kapatmadan?
O yaratıklar çok hızlı ürüyolar.. Dikkat ettiyseniz evde önce biri belirir, sonra birden yüzlerce oluverirlerMutfağınız güneş alıyosa fesleğen almanızı öneririm.. Limonlu ev yapımı pratik esanslar da öneriyolar ama tan tarifini bilmiyorum, netten bulabilirsiniz pratik bi çözüm..
Hazır yufka alıp bolca sigara böreği ve muska böreği koayabilirsiniz buzluğa.. Ocakta pişer bunlar.. Fırının yerini tutmasa da börek işte :) Makarna türevleri (salçalısı, rus salatası vs.)... Ama bunları zaten yiyosunuzdur.. Boş bi gününüzde kavanozlara minik yemekcikler hazırlayın, fasulye,nohut,taze fasulye,menemen vs. Artık saklayabileceğiniz sevdiğiniz bişeyler.. özellikle bakliyatları haşlarsanız çok kolay olur pişirmeniz.. Bi de köfte koyarsanız buzluğunuza çok işinizi görür..
Az once baktim netten. Isiriyormusta onlar
Bir gece önceden islat. Ertesi gün hasla sonra yemege koy yarim saat bir saatte piserNohut kısmına kadar olanları yiyorum zaten burda her çeşit makarna salatası ve patates salatası satılıyor.Sadece marketteki pahalı tabi ..bakliyat hiç yemiyorum..
Düdüklü olmadan kuru fasülye kaç saatte pişer?
Sebze ya da patates çorbası yapıyorum onlar için buzdolabı kapları almam lazım.çorba yanında doyurucu şeylerde gerekiyor tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?