Delirmek üzereyim ,Yetişin..

Yesillikten geliyordur eski evim 1.kattı sağı solu bahçe. Asma vb .sinek çok olurdu ozellikle küçük Sineklerden dokunduğu yeri yakar ve kasindirirdi.

Bunlar bana bulaşmıyor sürekli yiyecek,içecek üstüne konma derdindeler ıyğğğ..evimde birşey içemez oldum..

Tava böreği,krep ve pankek aklima yeni gelenler

Pankek bende çok severim ancak kahvaltı da..çünkü kurstan sonraki öğünlerime hafif kalır çünkü akşam üstü 17:30 gibi yiyio birdaha ıvır zıvır harici yemek yemiyorum..tava böreği nedir? Sigara böreği haricinde?

Bunlar bana bulaşmıyor sürekli yiyecek,içecek üstüne konma derdindeler ıyğğğ..evimde birşey içemez oldum..
Üvez sineği diye de geçiyor heralde de çok büyük değiller heralde de.pencere yada kapıya tel taktirma imkanın var mı o zaman gecemezler. Bu mevsim de kapı pencere çoğunlukla kapalı aslında.

Yanmaz yapışmaz tavayı yağlayıp böreği tepsiye döşer gibi koyuyorsunuz.Arasına da iç malzemesi ne koyacaksanız artık.İç malzemesinden hariç hafif süt ve sıvıyağ karışımı da koyuyorum.Kısık ateşte iki yüzünü kızartıyorsunuz.Bunun için kapaklı tavalar var yoksa da herhangi birşeyle çevirebilirsiniz.

Üvez sineği diye de geçiyor heralde de çok büyük değiller heralde de.pencere yada kapıya tel taktirma imkanın var mı o zaman gecemezler. Bu mevsim de kapı pencere çoğunlukla kapalı aslında.

Yok baya minicikler..şimdi bu ev (aslında otel odası gibi bir yer) küçük olduğundan havasız kalıp,çabuk ısınıyor.Bende o sebeple havalandırıyordum.Pencerem yok boydan boya cam ve cam kapı.kapıda normal boyutta değil baya yüksek..diyelimki yapıştırmalı tellerden aldım çöplerim orda duruyodu çöpleri artık çok minik temizlik malzemelerini koydugum bir kilerimsi var,oraya koyarım

Aaa ben bunu hiç bilmiyordum,tek kat yufka mı koyuyorsunuz ? Bir türk marketine gidip yufka bulup hemen denicem

Sigara böreği sarabilirsin
Yavada börek diycemde pek bilgim yok diyorsun aslunda çok basit
Kısır
Patates salatası
Makarna salatası makarnayı fazla haşlayıp dolaba koyup yenileceği zaman garnitürlersin
Konserve nohutla bulgur pilavı
Tavuk haşlayıp kızartabilir çorba yada salata yapabilşrsin
Köfte yapıp buzluğa atabilirsin ben mesela çubuk şişlere yapıp atıyorum sonra kızartıp dürüm yapıyorum
Krep pancake pişi fincanda kek aklıma bunlar geldi

O yaratıklar çok hızlı ürüyolar.. Dikkat ettiyseniz evde önce biri belirir, sonra birden yüzlerce oluverirler Mutfağınız güneş alıyosa fesleğen almanızı öneririm.. Limonlu ev yapımı pratik esanslar da öneriyolar ama tan tarifini bilmiyorum, netten bulabilirsiniz pratik bi çözüm..

Hazır yufka alıp bolca sigara böreği ve muska böreği koayabilirsiniz buzluğa.. Ocakta pişer bunlar.. Fırının yerini tutmasa da börek işte :) Makarna türevleri (salçalısı, rus salatası vs.)... Ama bunları zaten yiyosunuzdur.. Boş bi gününüzde kavanozlara minik yemekcikler hazırlayın, fasulye,nohut,taze fasulye,menemen vs. Artık saklayabileceğiniz sevdiğiniz bişeyler.. özellikle bakliyatları haşlarsanız çok kolay olur pişirmeniz.. Bi de köfte koyarsanız buzluğunuza çok işinizi görür..

Uvez der annem gilde.
Ayni seyden bahsediyorsak ben daha cok meyvelerin etrafinda gorurum uvezleri.
Disarda sekerli biseymi birakiyosun acaba agzini kapatmadan?

Nohut kısmına kadar olanları yiyorum zaten burda her çeşit makarna salatası ve patates salatası satılıyor.Sadece marketteki pahalı tabi ..bakliyat hiç yemiyorum..

Düdüklü olmadan kuru fasülye kaç saatte pişer?

Sebze ya da patates çorbası yapıyorum onlar için buzdolabı kapları almam lazım.çorba yanında doyurucu şeylerde gerekiyor tabi

Uvey der annem gilde.
Ayni seyden bahsediyorsak ben daha cok meyvelerin etrafinda gorurum uvezleri.
Disarda sekerli biseymi birakiyosun acaba agzini kapatmadan?

Evet meyve sineği de denirmiş sanırım..hayır çok dikkat ediyorum ama birkez bırakmıştım birşey ama şekerli değildi sanırım

Ben bakliyat neredeyse hiç yemiyorum ve bu hiç iyi değil..Rahmetli babanem güzel sulu,bakliyat yemekleri yapardı

Bir gece önceden islat. Ertesi gün hasla sonra yemege koy yarim saat bir saatte piser

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…