delirmek üzereyim akıl verin lütfen

pinkaya87

varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
1.423
5
116
Mardin
Merhaba arkadaşlar

3 yaşını dolduran bir kızım var. o kadar akıllı ve uyumlu bir çoçuktuki anlatamam size. herkez imrenirdi kızıma iki arkadaş gibi gezerdik.
geçen yıl arkadaşın oğlu vardı pısırık mızmız uyuz bişey eşimde bende sanırım kınadık. şimdi kızımız aynı şekillde sadece gece yatmada tuvaete gitmek için yarım saat yalvartırıyor. insan içinde elini kolunu yalıyo. sevimsiz sevimsiz konuşuyo çevremizde artık kimse sevmez oldu kızımdan ayrılamayan insanlara bile artık itici geldi. ne kadar düzetmeye çalışsamda olmuyor. güzellikle denedim yok
kızdım bağırdım yok.
babası çk düşkün olmasına rağmen babasını bile çıdırttı. artık ne yapacağımı nasıl davranacağımı biemez oldum. 7 aylık hamileyim kardeşide söylemedik . bu halimle sürekli kucağımda taşıyrum hiç bir işini kendi yapmaz odu bir yaşındayken beşikten inen çkçuk şimdi kucağımda iniyor. her şeyini bana yaptırıyor. çizgi film izlerken bile sanki istek dışı yapıymuş gibi evi dapıtıyor. örtüleri kaldırıyor.
bana akıl verin lütfen nasıl davranayım

hmm ben bu anlattıklarınızın sadece problemin yansıyan kısmı olduğunu düşünüyorum,size uzmandan yardım almanızı öneririm,zira tavsiye edeceğimiz şey evladınız için dahada derin sorunlara yol açabilir. adem güneş sitesinden cevplanmış sorulardan oluşan kısma bir bakabilirsiniz,yada direk soru sorup uzmndan yardım alabilirsiniz. Allah yardımcnz olsun

Merhaba arkadaşlar

3 yaşını dolduran bir kızım var. o kadar akıllı ve uyumlu bir çoçuktuki anlatamam size. herkez imrenirdi kızıma iki arkadaş gibi gezerdik.
geçen yıl arkadaşın oğlu vardı pısırık mızmız uyuz bişey eşimde bende sanırım kınadık. şimdi kızımız aynı şekillde sadece gece yatmada tuvaete gitmek için yarım saat yalvartırıyor. insan içinde elini kolunu yalıyo. sevimsiz sevimsiz konuşuyo çevremizde artık kimse sevmez oldu kızımdan ayrılamayan insanlara bile artık itici geldi. ne kadar düzetmeye çalışsamda olmuyor. güzellikle denedim yok
kızdım bağırdım yok.
babası çk düşkün olmasına rağmen babasını bile çıdırttı. artık ne yapacağımı nasıl davranacağımı biemez oldum. 7 aylık hamileyim kardeşide söylemedik . bu halimle sürekli kucağımda taşıyrum hiç bir işini kendi yapmaz odu bir yaşındayken beşikten inen çkçuk şimdi kucağımda iniyor. her şeyini bana yaptırıyor. çizgi film izlerken bile sanki istek dışı yapıymuş gibi evi dapıtıyor. örtüleri kaldırıyor.
bana akıl verin lütfen nasıl davranayım

öncelikle ALLAH yardımcınız olsun ve sabır versin diyorum..
ben sizin yerinizde olsam bol bol kitap okurdum.çocuk eğitimiyle ilgili..
gerçekten zararı olmaz faydası olur..
özellikle türkiye de alanında çok iyi olan çocuk gelişimi profesörü Haluk Yavuzer in kitapları çok yardımcı olacaktır..
mesela çocuğunuzun ilk altı yılı kitaBıyla başlayabilirsiniz..
çok faydalı kitapları var hocanın..
ALLAH yardımcınız osun tekrar..

merhaba benimde oglum 4 yaşında zaten sıkıntılarımız vardı şimdi bi de kardeş geldi 4 aylık oldu bebişimiz ama oglum iyice huy degiştirdi sakin ol ve ne çok fazla ilgi göster nede ilgisiz kalma inan çok zor bi süreç anlattıklarının hepsini yaşıyodum bebeiş gelince dahada fazla sorunla karşılaştım geçecek cnm ama sabırrr en önemli etkenn emin oll :)

Yahu cocuk bu buyuyor. İnsan otuzundan sonra bile hala degisebiliyorken buyumeye calisan bir cocugun da bazi donemlerde (ki kendi tecrubelerimden yola cikarak 4 yasin bu donemlerden biri oldugunu dusunuyorum-ben de kizimi taniyamiyordum cok degismisti) huy degistirmesi neden anormal olsun? Bence son zamanlarda travmatik bisey olmadiysa hayatinizda, o kadar da onemsemeye gerek yok. Bir de tabii artik herseyi daha fazla anliyor ve kendince de anlamlandiriyor. Mesela tv artik daha tehlikeli. Bence siz onun buyumeye dolayisiyla da degismeye devam ettigini dusunerek dizayn edin onunla iliskinizi ve yasaminizi.
Yalniz kardes meselesi ne diyim zor hakkaten :) Allah yardimciniz olsun:)

Back