Delirme korkusu olanlar yardım lutfen:(

notdefteri

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
158
2
118
Muğla
hüngür hüngür ağlasam mı ama oda saçma geldişimdiuyuyamıyorum bu üzden yeni evlendm 3 ay oldu olacak eşim çok iyi onunla sorunum yok öğretmenim atanamadım ders çalışamıyorum bu da beni üzdü evlendim lojmana girdik kadınların dedıkoduları beni bunalttı bunları taka taka uyumaktan oldum delırcem korkusu yasıyorum bazen de uykumdan uyanıyorum acaba evlılıgemı alısamadım sorun bu mu yoksa atanamadım çok uzuluyorum sorun bu mu psikoloğa mı gıtmelıyım bılıyorum delırmeyecegım ama yınede korkuyorum kabus goruyorum uykularım bolunuyor neden acaba ne yapmalıyım yardım edın varmı buna benzer sorunu olanlar eşimede soyleyemıyorum hemen etkılenıyo gecen gun bacaklarım tıtremeye basladı korktu hemen kendıme gelemye çalıştım çunku baskası korkunca dahda çok korkuyorum sızlerın yardımına ıhtıyacım oldugunu dusundum sımdıden tesekkurler yuregı ıyı ınsanlar banada yarım edın :

demek kımse bu sorunu yasamıyo ne guzel gercı burada herkes kendı sıkıntısına çare arıyo bugun ıyıyım ınsalalh uyurum...

senın sorunun kesinlikle psikolojik kendini daha fazla yıpratma uzman desdeğine ihtiyacın var kesinllikle erteleme derim

teşekkürler batusum tavsiyen için ama ekonomık açıdan gıtme luksum yok kendı kendımı tedavi etmeye çalaşıyorum bugunde bıraz ıyıym ama ınsalalh atanırsam gıdecegım seneye :)saolum opuorum

canım maddi durumun elverişli değilse devlet hastanesine de gidebilirsin
en azından derdini anlatmak iyi gelir diye düşünüyorum
bence eşinle de paylaşmalısın bu durumu içine atma daha kötü olursun
dedikoducuları da hiç umursama sen kendi hayatına bak
atanamamayı da çok takıp stres yapma inşallah atanırsın gönlünce olur herşey

allegriacım haklısın takmamalıyım cevreyı devlet hastanesı konusunda haklısın denemelıyım bence hep ılgılenmıyorlar ılaç verıp gıdıyorlar dıyolar ama belkı benım doktorum oyle olmayabılır onyargılı olmamlıyım esıme dedım ama anlamadı o bana psıkologluk yaparmıssaol tavsıyen için opuom:)

arkadaşım seninki panik ataka benziyor. herkes farklı korkularla yaşar atakları. bence acil bir psikiyatrisate görünmende fayda var. bende de aynı korkuyla başladı. en çok neyi kaybetmekten korkarsak o korkumuz olurmuş, hayatımızı, sevdiklerimizi, paramızı, aklımızı..... korkularının yersizliğini anladıgın gün geçer. biraz sabır, otokontrol ve boşvermişlik duygularına sığınman lazım. emin ol ki kontrol etmeyi öğreniyorsun. sakin ol ve korkma ben 99 da panik atak oldum ve hala tanıdıgım ve tanıdıgım herkesin tanıdıgı en akıllı kadınım)) en panikli halimdeyken bile tanıdıgım pek çok kişiden daha aklı başındaydım ))) inan bunu tüm dostlarım söyler. aklın hiçbir yere gitmeyecek inan bana .hiç bir panik atak hastası hiçbir korkusunu ile gerçek hayatta yaşamadı. ama yaşam kaliteni düşürmemek için doktora gitmeli ve bunu nasıl kontrol altına alacağını öğrenmelisin. kocaman öpüyorum seni ..güçlü bir kız ol )))

canmyaa tesadüfen gördm yazını bende kpss ye hazırlanırken psikolojik olup anck biyolojk sandığm bi takım sorunlar yaşadm.sana şunu düşünmeni tavsiye ediyorm bu sıkıntıyı,korkuyu,atanma stresini tek yaşayan sen değilsin.biliyorm dünyada bu sıkıntıları yaşayanın sadece kendn olduğunu sanıyosn ama yanılıyosn.unutmaki senin gibi binlercesi var.eşinle problemim yok diosn ama olduğuna düşünmeye başlıyosn yavş yavş çünkü şeytan vesvese veriyo aklını karştırmak istiyo. kendini birşeyleree motive et . bel-mek kursları v.b kendini yetiştirebilceğin severek yapacağn kurslara katıl farklı ortamlar edin.Tabii eşini evini ihmal etmeden.vee en önemlisi maneviyatını kuvvetlendr sadece bununla herşeyn üstesinden gelebilirsn.ben böyle başardm..sen dünyadaki en şanslı insanlardan birisin unutma çünkü mutlu bi yuvan uyumlu bir eşin var.kafandaki kötü düşüncelern seni esir etmesine izin verme sen herşeyi yenebilecek güçtesn! çevrendekiler (komşularn) senden önemli deil unutma her zman ben çk değerliğim diye düşün ve eşin için ailen için ne kadr kıymetli olduğunu ... senin bu tür sorunlardan kurtaracağn binlerce öğrencin olacak lütfen mağlubiyeti bu kadr çabuk kabul etme! (senin asıl sorunun hç bi sorunun olmaması)sevdikklerini üzme Rabbim yar ve yardımcn olsnn..

DFUcum ve HANDANcım o kadar ıyı gedıkı yazdıklarınız çokkkkkkkk yurekten tesekkurler evet umursamıyorum su aralar çok sukur evet tek bu sorunu ben yasamıyorum ve de gercekten hala bırsey olmadı delılık yok sıkıntının verdıgı panık sanıırm bırde gecen gun dusundum bu bende 3 4 yıldır oluyo arada çok sıkılınca bırde ablam panık atak yasadı çocukken ondan korktugum içinde neyse bugun bomba gıbıyım saolun 2010 size mutluluk getırsın sımdıden

mrb arkadaslar
ben evlenelı 6-7 ay oluyo
beımde bu aralar boyle bı sııntım var ben muhasebe fakulte mezunuyum calısmıyorum esım bana cok baska yapıo kpss ye calıs dıye bu ay yapmaya basladı cok bunaldıgım zamanlar oldu bırde benım atanmam ıcın 85 falan almama lazım bana cok uzak gelıo ve benı esım kucuk goruyomus begenmıyomus gıbı gelıo bu yuzden bana aslında ben calısan bırını ıstıyodum senı cok sevdım dıedı 1-2 kere nedemek dedım dahada guru duyman gerek dıyo cok tartısmalarımz oldu su kpss cıkmadan evle ılgılı sorunlar vardı sımdı bu cıktı bırde aöften 2 dersım var bu sene kucuk bıyerde yasıyrz onun sıkıntısıda var hep evdeyım ve benı kpss olayı cok bunaltıyo kpss gırıp kazanamadıgmda ayrışlcakmısız gıbı gelıo buyuzden kppss ıcın bebek ıstemyı soyluyorum sacmalama ayrılırmıyız dıyo cok sıkıntıdayım bıraz atlattım ama var yıne bıraz uzuluyorm

uzaklarda86 anlıyorum senı bır nebze komsumun esıde öyle soyluyo ve de 6 senelık evlıler okusması ıçın bebek bıle yapmamıs kızcagız sıkılıyodu sıdmı ucretlı ogretmenlık yapıyo ısletme aof )mezunu mesgale buldu evede katkıda bulunuyo bıraz rahatladı gıbı ama sunu soyleyeyım esıne bu konuda uzuldugunu belırtmelısın benım esım ev hanımıda olsan farketmez dıyo ama atanırım ınsallah deyınce gozu parlıyo:) hepsı bole sıkılma hepımız kpss ıçın sıkılıyoruz vede çalışmalıyız bu sne çok yuksek alamasanda temel yapmıs olursun hem canım opt

teşekkürler canım,evet ona defalarca belırttım ısten geldıkten sonrakı bugun neyaptın kacta kalktın ders calıstınmı ne calıstın soruları bıraz hafıfledı:)bende artık benı begenmıyomıkı,buzamana kadar bole degıldı soruları olustugecenlerde cok bunalımdaydım sımdı bıraz ıyıyım bana bazen sen yeterkı gır dene kazanıp kazanmaman onemlı degıl dıyo bazen sukadar sende alırsan su parayala soyle yaparız dıyo bazende batıya gıdersen es durumundan bende gelırım dıyo anlayamadım ama eskısı gıbı takmamaya karar verdım bıraz becerebılıyorum evlendıgımden berı cok alıngan cok hassas oldum boyle degıldım eger bebek ıstedgımz zamanda bı sorun cıkarsa ıyce mahvolurum artık:a015:

hepımızın esı oyle bellı eden ve etmeyen olarak ayrılıyo sadece takma bende az sonra derse oturacagım sende otur opt:)

mrb arkadasım notdefteri şimdi yıne tartıstık yıne aglıyorum ve yıne buraya yazıyorumkı bıraz ıcımı dokeyim anneme soyleyemıyorum artık kadıncagız uzulmesın dıye memleketımdekı arkadaslarıma soyleyemıyorum kucuk yer dedıkodu olur dıye ben cok uzaklardayım memleketımden otobusle 30 saat uzaklıktayım:gitme:ben aslında örgün ögretımden muhasbe okudum sımdı aöf işletme 4. sınıfım yanı 2 dersım kaldı aslında busene bıtcektı esım cıktı karsıma dugun olayları falan derken bazı sorunlar derken 2 dersım kaldı,eşim veteriner bırazonce yıne tartıstık benım okulumn 2.harcı yatacakta ondan dolayı zaten aöf dıyo bısıye yaramıcak dıo bende dedımkı senden once derslerımıyıdı gercekten muhseve okurken ortalamadan dolayı harcım dustu sonra ısletme 3.sınıfta derslerım cok ıyıdı nolduyda bu sene oldu ben dıyo 2 yıllıgı hıc harcsız okurum falan bu tarz seyler bütüngun evde napıyosunkı dıyo evdesın dıyo zaten burası kucuk bıyer geldıgımzden berı 3kere esımle haftasonu yanı markete gıttım esım buraya yenı atandı sozlesmelı olarkta,bu tarz konusmalrı cok uzuyo benı onceden gece gec saatlere kadar calısırdım sımdı esımın davranısları sogutuyo benı ve gercekten hayat küstüm artıkherseyı soyluyo sonra yanıma gelıo ben sana kotu bısı demedım aşşagılamadım dıyo of offff:a015:

DEDİKODU ve lojmAN DEYİNCE IYYY kendi yaşadıklarım aklıma geldide allah yardımcın olsun..
ömrümün 5 senesi heba olmuş tu
ama iyikide olmuş çok şey öğrendim orada şimdi her şey güllük gülüstanlık takmay değmezler emin ol..
ders çıkarm<ya bak .

Insanin hayatinda birden bire asiri derecede yenilikler oldugu vakit bir süre adapte olmama problemi yasayabiliyor canim.

Yeni evlisin, yeni bir ortamdasin, yeni insanlarla karsilasiyorsun...birde isinle ilgili problemler olunca sanirim hersey üst üste geldi.
Hangi birine kafa patlacagini sasirmis, köseye SIKISMIS gibi hissediyorsun kendini....:1hug:

Bazi insanlar manevi acidan daha güclüdür bir zaman sonra kendince bunu asabiliyor, ama bazi insanlar yapi olarak daha hassas daha duygusal oluyor, mutlaka bir uzmanin yardimi gerek diye düsünüyorum.fisfisfis

Kendini daha fazla bunlatmadan biran evvel bir piskologa git canim....
:1hug:

Arkadaşım Muğlada elbet vardır bir hastane. Bence özel olmasa bile, devlet hastanesinde bir psikoloğa veya psikiyatriste görün mutlaka. Diğer doktorlara gitmek gibi gayet doğal ve gerekli. Sakın erteleme diyorum ben..

(Bir de naçizane fikrim dua etmek ve Allah'a sığınmak, kendini daha iyi hissettiriyor.)

baya kişi varmıs okuyupta yazmayanlarıda hesap edıyorum demekkı hıç bırımız delırmedıgımıze gıore bır sey yok evet manevıyatımı guçlendırmeye çalışıyorum busefer korkum artıyo gıbı oluyo neyse arada gelıyo ıdıyo kabul ettım yasıyorum bısı oldugu yok tesekkurler yardımlarınız ıçın çok ıyısınız opuyorum uzaklarda 86 canım evet arkadasımızında yazdıgı gıbı yenı evlısın bosluga dusmussun yenı bı ortam bende evlenelı 3 ay oldu bende dıyorum ondan mı sıkıntılarım olustu bırde bırseye yaramamak dusuncesı olusmus sende uzulup derslerını boslayacagına tam aksıne hırs yap ıçınden gelmıyo olabılır zorla oturt kendını esın ssenı sevıyo sadece bıraz sıvrı dıllı sanırım sıkıtıarını sor neden boyle davranıyo am unutma once kendını dusun senı senden baskası uzememz vede hadeflerını engelleyemez opuyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…