Delireceğim sonunda...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofof23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım ya evliliğin ilk yılları tamam alışma süresi olurmuş ... ama seninki bence o süreçlerden biri değil... eşin hem senle ilgilenmeyecek ; sen ilgileneceksin yaranamayıcaksın ; ilgilenmeyeceksin yine sen hatalı olacak...

sen eziyet çekmek için mi evlendin... kusura bakma ama hangi evliliği kurtarmak istiyorsun ?

bir kere onlara neden para veriyosun ki ... evde o kadar dul hatun varsa hepsinin ya nafakaları ya da maaşları vardır... gündüz sizin evdeyken yediklerinin içtiklerinin masrafını sen ödemeyeceksin... eşin işten ayrılmayı biliyorsa evini geçindirmeyi de bilecek...

bir şekilde aldığın parayı az göster.. kriz var bu sene zam alamadık de... az zam aldık de... kesinti yaptılar de... ama kendi paranı onlara verme... hem kenarda birikmişin de olsun... zor gününde lazım olur... eşin madem evin erkeği ve ailesiyle koloni halindesiniz onlara bakmayı da bilsin...

sen de üzerine gitme bence... ilgi filan gösterme... herkes hakettiğini alır bu hayatta... hakederse senin ilgini o zaman gösterirsin...

şimdi bana birsi sorsa neden boşanacaksın diye bunları bir bir söylerim ve alacağım cevap kesinlikle "bunun için" miydi olur. insanlarda derdi bir küçümseme var. soruyorlar dövüyor mu hayır aldatıyor mu hayır sövüyor mu yoooo e niye boşanıyorsun. bunaldım artık bu küçümsemeden düşünün annem bile böyle söylüyor. ama babam benim yanımda biliyorum.ya benim aşa ekmeğe yemeğe paraya ihtiyacım yok ki ondan tek istediğim sevgi ve saygı. yemek vermişm para vermiş gül gibi yaşatmış aldatmamış dövmemiş hayatı zehir ediyor işte. inanın bilseydim böyle bir adam olacağını değil evlenmek sıfatına bile bakmazdım. ben onu nerelere koymuştum oysa. ama şunu öğrendim küçük şeyler aslında büyük şeylermiş.evlenmeden önce küçük küçük sinyaller almıştım ama şakadır demiştim öyle geyik yapar gibi söylüyordu ki.
pişmanlığım büyük hiç aklıma gelmezdi boşanmak durumunda kalacağım. insan başıma gelmez dememeliymiş.o kadar zor ki eve yatağıma o kadar alıştım ki kötü şeyler yaşadım ama alışmışım.
ben mi abartıyorum diyorum ama dönüp bakınca çok bile dayanmışım diyorum.
bir de şundan şüphe ediyorum özellikle eşimde bence cinsel bir sorun var. normal değil bence. bir erkek ilk geceden 4 gün sonra eşi ne oluyor diye sorunca yanaşır mı?

Canım ya, siz severek mi evlendiniz?
Önceden bir flört döneminiz oldu mu?

ben işe gireli 2 ay oldu daha yeniyim burada ve bu iş yerinin işleride kötü az bir sarsıntıda gidecek olan benim. 1 senedir iş bulamıyordum. bekarken teklifler yağardı evlendim 1 sene iş bulamadım resmen kısmetim kapandı. yeni girdim buraya ve sanırım çıkartılacağım çünkü çok müşteri kaybediliyor.iş konusu böyle giderken dün gece mesaiden eve 11 de geldim yüzüme bile bakmadı selam verdim odama girdim 1 saat sonra yanıma geldi ve ben sinirden ağlıyordum. hem işe canım sıkıldı hem adama niye ağlıyorsun dedi önemli değil öyle ağlamak geldi dedim. niye yanıma gelmedin dedi bende eve geldiğimde ağlamaklıydım gelemedim dedim. gitti ve ben öylece uyudum. sabahta kalktım işe geldim şu saat olmuş ne aradı ne sordu.....
ve sevdiğim adam tarafından bu muameleyi görmek çok incitiyor beni...

evet 1,5 seneye yakın bir ilişkiden sonra evlendik ve ben o adamile evlendim sanıyordum şimdi evde oturanla hiç bir alakası yok...

bana devamlı sen değiştin diyor evet değiştim o böyle olunca hala o sevgiyle bakan değer veren kızı bulacağını sanıyordu galiba...

eşinin ve ailesinin sana saygı ve sevgisi yok neden hala o evdesin baban sana boşan dediği halde :uhm:
ben şahsen Büyük konuşmak olmasın boşanırdım :1closedeyes:

bazen bı laf dövmekten beterdır boşanmak ıcın ılla dayak şart mı saçma

bir karar verdim
doğum günüme 8 ay var
bu 8 ay süresinde tepkisiz olacağım ben onun annesine yalakalık ailesine sırıtmak zorunda değilim terbiyesizlik yapmam olur biter. eşime gelince de üstüne düşmeyeceğim ve konuşmayacağım çünkü şu anda sağlıklı düşünemiyor ona düşünme payı vereceğim haaa 5-6 ay sonra en çok doğum günümde bunları konuşacağım kararlarımı söyleceğim hiç bir şey yapmadan haaa kabul etti etti etmedi eyvallah. o zamana kadar da günü birlik yaşayıp aramıyor mu aramasın arıyor mu ha değer diyeceğim dur bakalım kendi değerini kendi göstersin bakalım.....
ama bu sürede umarım çocuk mocuk olmaz adam iştaha geliverirde veya kumpas yaparda hamile kalırsam eyvah ki ne eyvah.....

ya okadar üzüldümki okurken içim yandı ya.nası bi eş böyle yapar.severekmi evlendiniz.nişanlık dönemınde aılesı nasıl.aılenden hiç bahsetmemişsın aılen ne dıor.cnm bnce bırakır gıderım dıe tehdıt et.senı sevıosa evlılıgı yürütmek nıyetındeyse konuşalım anlaşalımder.ama güle güle derse zaten senın varlıgın yoklugun onun için farketmes demekki.o aılesıde cok bılıosa senın kazandıgın parayı yemesın yıyosada laf sylemesın allah razı olsun desın oglum calışmıo bı senın elıne bakıos desın

:uhm: sana az geliyorsa 8 ay ne diyelim

Hayatım sen ne yap et ama mutlaka korun. Sakın bu esnada hamile kalayım deme. Daha ne olacağınız belirsiz. Bir sürü korunma yöntemi var, bir de bu belirsizlikte bebek içinden çıkılmaz bir hale sokmasın her şeyi.

bana hep "aslında ben esirgeme kurumundan anası babası olmayan bir kız ile evlenecektim" derdi hep. şimdi anlıyorum esirgeme kurumundan muhtaç olsun da gidemesin eziyetlerine katlansın istiyormuş beyefendi....

güzel karar vermişin ama. cocuk konusuna gelince sakın yapma . boyle bi durumda bide cocuk zor olur senin için. dikkat et bence

bana hep "aslında ben esirgeme kurumundan anası babası olmayan bir kız ile evlenecektim" derdi hep. şimdi anlıyorum esirgeme kurumundan muhtaç olsun da gidemesin eziyetlerine katlansın istiyormuş beyefendi....

eee yani bunu söyleyerek niyetini çok belli etmiş zaten...

karar vermişsin umarım uygulamada sorun yaşamazsın ve doğru karardır...

ama bence de mutlaka korunmalısın... doktora git ; en azından hap kullan...

Bir de hayatım sen 8 ay süre veriyorsun ama eşine bundan bahsetmeyi düşünmüyor musun?
Yani durum tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok şekline dönmesi sonra.

Bir de 8 ay bana biraz çok gibi geldi.
Hani eşine kalkıp da sana 8 ay süre bir şeyleri düzeltmek için desen ciddiye almayabilir gibi geldi.
Nasılsa unutur o kadar zaman sonra demesin bi de sonra?

aileme de çok kırgınım aslında çünkü aramaktan ve nasılsınız diye sormaktan başka bir şey yapmıyorlar tek bir vasıtayla gelinebiliyor ama en son 1 ay önce geldiler.aslında onlar geldiklerinde rahat edemiyorlar biliyorum ama beni çok yalnız bırakıyorlar burada. ailem gelse belki ben bu kadar yalnız kalmam. evelendiğimizden beri biz annemlere gidiyorduk ama bence şimdi gelmeliler.bir de annem damadını çok seviyordu bunlar duyulmadan önce fakat bu sevgi kızımı üzme oğlumdan ileri gelen bişeydi. ama şimdi ise hala annem arıyor eşine selam söyle de ki annem seni çok özlemiş de diyor bana bende sinir oluyorum sadece selam söylüyorum. yani beni üzdüğünü hadi onu geç size gelmediğini gelmek istemediğini bile bile nasıl sevebiliyorsun neden bu kadar beni ezik hissettiriyorsun. ama babamda hiç öyle bir tavır yok fakat o da ağırlığını koymuş değil. tamam yanındayız boşan diyor ama, eşime de artık kendilerini gösterme zamnı geldi. çünkü benim ile onlardan dolayı da dalga geçiyor.

Ailen değil canım tepkiyi göstermesi gereken sensin. Çocuk değilsin kaç yaşındasın bilmiyorum ama herşeyi ailenden bekleme veya ailenin tamam şunu yapabilirsin demesini bekleme. Mutluluğun için çaba göstermesi gereken kişi sensin.Eşine tavrını koy.

şaka mı bu?
ünv mezunu, çalışan bir bayansınız, İst da yaşıyorsunuz ve korunma yöntemlerini bilmiyor musunuz?
böyle bir ailede çocuk yapmak; kendi elinle idam fermanını imzalaman olur. daha şimdiden ondan ayrılacak cesaretin yok, çocuk olunca bu sefer onu düşünerek ayrılmayacaksın. en kısa zamanda bir doktora git. maddiyatı düşünerek gitmiyorsan, belediyenin ücretsiz anne-çocuk merkezleri var. onlara git, bilgi al.

duygularını bir kenara bırak, mantıklı düşün lütfen. yoksa bu şekilde sağlığını bozacaksın.
yazdıklarında eğer samimi isen ve abartmamışsan, bence babanın dediğini ciddi ciddi düşün.

sana saygı duymayan, bu şekilde ezen bir adamdan koca olmaz.
beyfendi çalışmıyor, işyerinin bilgisayarına el koymayı düşünüyor.
kayınvaliden sana yetmiyor gibi teyzesi de kaynanalık yapmaya çalışıyor...
en önemlisi, eşin de bunlara ses çıkartmıyor, seni suçluyor.
bu aileden hiç hoşlanmadım açıkçası. seni sevmiştir belki de ama seninle uysallığın ve onların kahrını çekeceğin için evlenmiş gibi geldi bana. yanlış düşünüyorsam da kusura bakma lütfen.

boşanmak dünyanın sonu değil. en fazla 1-2 sene pişman olursun ama evliliğini bu şekilde devam ettirirsen bir ömür boyu pişman olursun.

Son düzenleme:
Evlilik olayı sevgili, flört döneminden farklı bi olay diye boşa demiyorlar demekki. Keşke insanlar en başında nasılsa öyle olabilse sonradan böyle süprizler yapmasa. Kaynanayla aynı evde yaşamak zor, eşinle bile anlaşmazlıklara düşerken. Balık baştan kokarmış! Saygı ve sevgi yitirildiği zaman evliliğin yürümeyeceğine inanıyorum. İnşallah evliliğini kurtarabilirsin verdiğin kararla ama önemli olan ilk önce sensin. Hakkında hayırlısı olur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…