Dekorasyonda şu kardeşine akıl verecek bayanlar lütfen buraya :)

dolphine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
184
0
46
Nevşehir
şimidddiiii olay şöyledir ki :38:
ben haziran gibi düğün yapcam ve ev eşyaları alcam.:39:
yemek odası istemiyoruM. onun yerine mutfağa bir masa almak istiyorum (büyük) .misafirlerim de orda yesin bizde diye.nedense bana salonun ortasında kocamaaaan bir masada yemek yemek saçma gelmiştir hep:31:.konsolmuş gümüşlükmüş onlardan da istemiyorum.:10:
oturma odamada küçük bi köşe takımı istiyorum küçük bi tv sehpası ve duvar kitaplığı o kadar sade olacak.:54:
neyse eeee gelelim konuya ben salonu nasıl döşeyebilirim yaa?? bi salon Takımı bi de yaşam ünitesi çok sade olmaz mı??
salonumun boyutu 4*4 çok büyük de değil.
nasıl yapmalı ne yapmalıyım gözünüzü seviyim bana bi akıl verin.mutfağım geniş bu arada :)
aYYY KURTARINNN :) :emir_bebek: :24::23::22::4:

Yemek odası yapılacak ayrı bir oda yoksa ve mutfak genişse bence de yemek masası mutfakta olmalı canım.
Annem malesef masayı salona koydu, küçük olan salon iyice küçüldü ve masayı açmamız gerektiğinde koltukları
ittirmekle uğraşmamız gerekiyor,değer mi yaniiii:19:

Köşe takımı+tv sehpası+kitaplık çok mu sade olur demişsin, daha ne olsun kiiii? Bir de sade orta sehpa alırsan
çok güzel olur bence:31: Zulamı bi karıştırayım, bakalım senin zevkine uygun salon resimleri bulabilecek miyim:1:

Bazılarında tv, kitaplık yok, onları da odanın diğer köşesinde hayal edersin:1:
Köşe takımı almama ihtimalini göz önüne alarak çiftli koltuklar da var ;)
$640-galeri-22-1298737447-1.webp
Eki Görüntüle 306353
Eki Görüntüle 306354
Eki Görüntüle 306355
$living_room_82.webp
$lkjhgfdghjkl.webp
Eki Görüntüle 306358

Son düzenleme:
Salonun büyükse eğer , yemek masası almanı tavsiye ederim . Çünkü ; her misafir mutfakta ağırlanamıyor .

Oturma odası için düşündüğün fikir gayet mantıklı , uygulanabilir .

mutfakta misafir ağırlaman sorun olur senin için,mutfağın kokusu, ikram yaparken dağılması falan.salonun müsaitse oraya da bir masa koymanı tavsiye ederim....konsol, gümüşlük almasan da olur senin zevkine kalmış.resimdeki örnekler çok şık.güzel geniş bi koltuk takımı,şık aksesuarlar tv ünitesi,sehpalar odayı doldurur sorun olmaz...

valla benim kocaman bi mutfağım var orda 8 kişilik bir yemek masam var ama salona da 6 kişilik masa aldım ancak yetiyor misal bayramda seyranda ramazanda gelen olunca yetmiyor bile bir de mutfak her zaman müsait olmayabiliyor özel misafirlerin olunca...sen bilirsin ama ilerde kalabalık olunca gelenin gidenin artınca sıkıntı oluyor..

şimidddiiii olay şöyledir ki :38:
ben haziran gibi düğün yapcam ve ev eşyaları alcam.:39:
yemek odası istemiyoruM. onun yerine mutfağa bir masa almak istiyorum (büyük) .misafirlerim de orda yesin bizde diye.nedense bana salonun ortasında kocamaaaan bir masada yemek yemek saçma gelmiştir hep:31:.konsolmuş gümüşlükmüş onlardan da istemiyorum.:10:
oturma odamada küçük bi köşe takımı istiyorum küçük bi tv sehpası ve duvar kitaplığı o kadar sade olacak.:54:
neyse eeee gelelim konuya ben salonu nasıl döşeyebilirim yaa?? bi salon Takımı bi de yaşam ünitesi çok sade olmaz mı??
salonumun boyutu 4*4 çok büyük de değil.
nasıl yapmalı ne yapmalıyım gözünüzü seviyim bana bi akıl verin.mutfağım geniş bu arada :)
aYYY KURTARINNN :) :emir_bebek: :24::23::22::4:

istemiyosan alma bende kiracıyım çok hoş köşe takımım var tv sehbası aldım yemek masam bile yok yer yok diye
mutfağa küçük masa aldık ama şu söyliyim yemek masası olmadan olmuyo misafir gelince çok problembende şimdi duvar
ünitesi alıcam ve yemek masası 82 ekran tv 106 alıcam biz kadınlar hiç bıkmıyoruz devamlı yanilik

ben de farklı bi alternatif sunmak istiyorum benim evim de mutfak salon ve oturma odam aynı yerde odam var ama ayda yılda bir gelen özel misafirler için ayrı bir salon yapmak istemedim onun yerine çocuklarım için bi oda daha mantıklı geldi bana senin soruna gelince canım neden masanın illa açık vaziyette salon da durması gerekiyo artık çok farklı masalar var katlanıp yer kaplamayan misafirlerin için o masalardan alıp kilerin varsa mesela orda muhafaza edebilirsin zira ben öyle yapıcam

bence sorun olmaz çünkü masayı sadece misafirlerin gelince kullancaksın ve üzerinde bi masa örtüsü olcaktır muhakkak masa görünmücek bile bak internetten sihirli sehpa die arat salonda aslında sehpa gibi duruyo ama masada olabiliyo:)

bence sorun olmaz çünkü masayı sadece misafirlerin gelince kullancaksın ve üzerinde bi masa örtüsü olcaktır muhakkak masa görünmücek bile bak internetten sihirli sehpa die arat salonda aslında sehpa gibi duruyo ama masada olabiliyo:)

orta sehpa gibi kullanılıyor kardeşimde de var hoş şey

Misafire göre yaşanmaz bu hayat , keyfini çıkarmak lazım. Her kurala uyacak olsak oooo , bir kural da sen koyuver , böyle istedim oldu de olsun bitsin. :) Kim olduğu hiç önemli değil misafir eve değil sizi görmeye geliyor , siz özel görüp yemek ikram etmek isterseniz nerede yiyeceklerine bakmamalılar.

Ama şu da var , mutfak da yemek kokuları , dağınıklık arasında yemek yemek sizin içinde pek zevkli olmaz bana göre. Sizin en değerli misafiriniz eşiniz ve kendiniz , e sürekli temiz tutacağım diye stres yapmaya da gerek yok.

Temizlik konusunda sıkıntı yok ve yerleşim de müsait ise açık mutfak düşünün veya mutfaktan çalıp odaya ekletin. Dışarıdan konuşmak kolay tabii , bunlar için bir sürü engel olabilir , uymazsa unutuverin :)

Benim ev de misafir odam yok. en büyük oda oturma odam , sonraki de yatak odam. Oturma odası olabilir boyuttaki odam oğluma ait. En küçük odayı soyunma odası ve misafir odası olarak kullanıyorum. Oturma odamda masa var ve yemeklerimizi orada yeriz. Yıl da 2-3 kere kalabalık misafirim olur yemeğe davet ettiğim. O zaman da yemek masasına yemeklerimi dizerim , self servis herkes yemeğini alır. Orta sehpa ve kurtarıcı yer kaplamayan zigonlarda rahatça yerler yemeklerini. Gayet modern ve dertsiz bir yöntem.

Çok uzattım pardon , sonuç olarak kurallarını kendin koy , canın nasıl istiyorsa öyle yap. Ayrıca şu masa olan orta sehpayı ben de görmüştüm nette , sağlamlığını bilemem ama süper bir icat ve fikir . :)

açıkçası bende oyle eski tarz salon büfesi gümüşlüğü vs sevmiyorum o yüzden eski takımımı attım. ama mutfakta herzaman misafir ağırlanmıyor malum yemek kokuları vs. bir de mutfağın çok düzenli olması lazım birileri ağırlanacaksa. yuvarlak küçük bir masa salonda işini görür sonuçta onlarda artık açılıp büyüyen mekanizmalara sahip. o tarz şeyleri ben hep ikeada görüyorum. takım mantığından çıkıp tek tek alınan eşyalar hem artık çok modern hem de kullanışlı oluyor

sihirli sehpa işi süpermiş.hepsinde haklısınız aslında.yılda belki bi kaç defa yemek yicem diye koskoca sehpa almayım.süperisiz:54:

oldum olası bende hic haz etmem salondaki yemek takımlarından gümüslükten vitrinden falan.benimde mutfagım müsait yemek masamı mutfaga koydum.kaynanamın ısrarıyla mecbur kücük bi gümüslük aldım :(ama salonda sadece tv ünitesi ve gümüslük var ve gayette güsel oldu kim demis salona masa konur die.senede kac kere kalabalık misafir gelcekte salonda masaya ihtiyac duycan.gelenlerde kusura bakmasınlar yemek mutfakta yenir yaa.zaten kusura bakcak insanlarda gelmeyiversin.neyse bu sadece benim görüslerim ve bu mantıkla evimi dösedim gayette memnunum evimden genis ferah ve rahat benim istedigim gibi arkadaslarımın akrabalarım görmek istedigi gibi degil.

BURDAKİ YAZILARI OKUDUKÇA BAZI DEĞERLERİMİZİ İYİCE YİTİRDİĞİMİZİ TABİR DOĞRUMU BİLMEM AMA AVRUPALI OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUM. NEDEN DERSENİZ HERKES NEDENSE EN İYİ ODAMI MİSAFİREMİ AYIRCAM. ONA NE GEREK VAR. V.B. BİZ MODERNLEŞME DERKEN NEDENSE KÜLTÜRÜMÜZÜDE DEĞİŞTİRİYORUZ. ESKİLERDE MİSAFİR EVin en güzel yerinde baştacı olurdu.
şimdi bende salon bu zamana kadar düşünmemiştim. çalışıyordum bana yeter dedim. ancak misafirim sık geldiği için belli bir zaman sonra sıkıntı yaşamaya başladım. ev dağınık olabiliyor topla topla misafir gelmeden yorgunluk derken misafir ağırlamamaya başladım ama bu bana göre değil ben misafiri çok severim. şimdi ise misafirime çok şık bir salon döşüyorum. oturma odam da şık. zaten misafir odası diye oturmayacağım diye bir kural yok. canım sıkılır ordada oturum. ama bence şık bir salon. misafir için bir masa bence çok gerekli. hatta şık bir konsol da tabak çanak için uygun olur bence.
bence bu konularda yabancılaşmayalım. tamam çekirdek aile olduk ama iyice küçülüp içimize kapanmayalım.
bu sadece benim görüşümdür. herkese saygılıyım. ama bence herkes biraz düşünsün.

salonuna mutlaka masa ve rahat sandalyeler almanı ayrıca 4-5 tanede üst üste geçen plastik taburelerden almanı öneririm. plastik tabureler üstüste geçtiğinden çok yer kaplamıyor hem mutfakta hem her yerde balkonda falan gerektiğinde kullan yani.
kalabalık misafir geldiği zaman masanın sandalyeleri çok kullanılıyor hatta tabureler bile.
bu arada sandalyelerini deneyerek ve kaliteli almanı önemle tavsiye ederim. bunlar evin demirbaşı niteliğndedir. masa çok mühim değil üüzerine örtü ötersin sadece falan.

kelebek mobilyanın kanepeleri çok güzel kaliteli fiyatıda uygun ben yeni aldım tavsiye ederim. açılıncada 2 kişi çok rahat yatabiliyor çooooook araştırıp aldım ben yoruldum siz yorulmayın.

kanepe, masa ve sandalyeler birde konsol alın tv de onun üstüne monte edin tamam tv ünitesinde ölü alan çok açık alan bol durma toz al dur yani.

mutfak masanı mutlaka verzalit al derim çoook kullanışlı cizilmez bozulmaz leke yapmaz ben üzerinde börek bile kesiyorum o derece.
yeter bu kadar bilmişlik dimi bye.

Back
X