• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DEHB dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu

sedaa1903

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
6
3
286
34
İstanbul
Oğluma 6 yaşında dehb tanısı konuldu şu an 7 yaşında ve öğretmenin farketmesiyle terapilere gittik ama faydasını göremedik en son çare olarak psikiyatriye gitme kararı aldık ve ilaç kullanmasını dışında başka çaremiz yoktu derslerini asla odaklanamıyor ve dürtülerinden dolayı etrafındakilerde zarar veriyordu ilacı 8 saat etkili okul süresince eve geldiğinde çok zorlanıyorum çok yıprandım asla laf dinlemiyor hiç bir yere götüremiyorum insanı rezil ediyor derslerini çok zor yapıyor bazen çok küçük bir bebek gibi bazen yetişkin gibi davranıyor sizler neler yapıyorsunuz annelerim :((((

Merhaba. "Cognizin Sitikolin " gıda takviyesi öneriyorlar bu durumda. Marka olarak "Sorvagen Smart" kullaniyor süt oğlum da . Eczaneden almisti arkadaşım. Instagramda Orhan Çura öneriyor Sorvagen Smartı icinde Sitikolin ve Balık yağı omega3 bulunuyor. Düzenli kullanınca etkili olduğu söylendi

Merhaba. "Cognizin Sitikolin " gıda takviyesi öneriyorlar bu durumda. Marka olarak "Sorvagen Smart" kullaniyor süt oğlum da . Eczaneden almisti arkadaşım. Instagramda Orhan Çura öneriyor Sorvagen Smartı icinde Sitikolin ve Balık yağı omega3 bulunuyor. Düzenli kullanınca etkili olduğu söylendi
Teşekkür ediyorum ilginiz için :(

Oğluma 6 yaşında dehb tanısı konuldu şu an 7 yaşında ve öğretmenin farketmesiyle terapilere gittik ama faydasını göremedik en son çare olarak psikiyatriye gitme kararı aldık ve ilaç kullanmasını dışında başka çaremiz yoktu derslerini asla odaklanamıyor ve dürtülerinden dolayı etrafındakilerde zarar veriyordu ilacı 8 saat etkili okul süresince eve geldiğinde çok zorlanıyorum çok yıprandım asla laf dinlemiyor hiç bir yere götüremiyorum insanı rezil ediyor derslerini çok zor yapıyor bazen çok küçük bir bebek gibi bazen yetişkin gibi davranıyor sizler neler yapıyorsunuz annelerim :KK43:(((
Dehb tanısı olmadan bile 2 çocuk zaten zordur. Tek başınıza mücadele etmeniz mümkün değil. Eşiniz yardımcı olmuyor mu ? İşten gelince o ilgilensin oğlunuzla, enerjisini atmak için çeşitli spor aktivitelerine götürebilir, takım oyunlarında arkadaşları ile uyumlanmayı öğrenir.
İlaç kullanmanız bence iyi bir şey , en azından okulda aşırı dışlanmasını ve uyumsuz olmasını engeller.
Gerekirse doktorla görüşüp , ek tedavi yöntemlerini gözden geçirebilirsiniz. Suç işlemiş çocuklarla ilgili davalarda müdafilik yapıyorum , bir kısmında çocukken bu tanı konulmuş , bazıları doktora bile götürülmemiş oluyor, bu çocuklarla uyuşturucu ve suça yönelme artıyor. Ne kadar etkili bir biçimde topluma uyum sağlarsa , o kadar iyi olur oğlunuz için. Çok geçmiş olsun.

Dehb tanısı olmadan bile 2 çocuk zaten zordur. Tek başınıza mücadele etmeniz mümkün değil. Eşiniz yardımcı olmuyor mu ? İşten gelince o ilgilensin oğlunuzla, enerjisini atmak için çeşitli spor aktivitelerine götürebilir, takım oyunlarında arkadaşları ile uyumlanmayı öğrenir.
İlaç kullanmanız bence iyi bir şey , en azından okulda aşırı dışlanmasını ve uyumsuz olmasını engeller.
Gerekirse doktorla görüşüp , ek tedavi yöntemlerini gözden geçirebilirsiniz. Suç işlemiş çocuklarla ilgili davalarda müdafilik yapıyorum , bir kısmında çocukken bu tanı konulmuş , bazıları doktora bile götürülmemiş oluyor, bu çocuklarla uyuşturucu ve suça yönelme artıyor. Ne kadar etkili bir biçimde topluma uyum sağlarsa , o kadar iyi olur oğlunuz için. Çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ediyorum amin inş eşim çok yoğun çalışıyor ilgilenemiyor gerçekten çok zor bir süreç

Çok teşekkür ediyorum amin inş eşim çok yoğun çalışıyor ilgilenemiyor gerçekten çok zor bir süreç
Ne kadar yoğun çalışabilir ki i, ne iş yapıyor? Sabah 6 da çıkıp , gece 12 de gelmiyorsa, haftanın 7 günü çalışmıyorsa ailesine özellikle çocuğuna vakit ayırması gerekir. İlgilenemiyor değil, ilgilenmek istemiyor ve bu kararını uyguluyor gibi . O ne diyor , ne gibi katkılarda bulunuyor oğlunuzla ilgili ?

Back
X