Değişmek istiyorum..

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.337
15.788
Merhabalar hanımlar,

İnsan ailesini secemiyor.

Annem de babam da biz çocukken,ergenken hatta yetişkinken(evleninceye kadar) en ufak hatamizda hep parlayıp eleştirdiler,azarladilar,kaş cattilar.Küçük çocukken büyük olgunluğu beklediler.

Geçen yıl 5 yaş olan oğlum bana "Anne her şeye kızmak zorunda değilsin,uyarabilirsin." dediğinde farkettim ki gerçekten anne babamın onaylamadigim o tepkilerini ben de çevremdekilere uyguluyormusum ve bundan aşırı rahatsızım.Her akşam eve geldiğimde,şu öğrencime neden hatasından dolayı kızmak yerine tatlı dille uyarmadim,neden annesine bildirmek yerine sakince çözmedim,bugün oğluma neden kızdım,kibarca konuşmadım diye icim içimi yiyor.

Mesela biliyorum ki insanın karakteri 0-6 yaş arasında oluşur, çocuklar ebeveyninin krizlere verdiği tepkileri yetişkinlikte taklit ederler biliyorum sakin karsilamaliyim,iyi örnek olmalıyım fakat parliyorum sert çıkıyorum sonra da üzülüyorum.

Artık hiç kimseye kaş catmayan,sakin, ılımlı, yapıcı biri olacağım diyorum ama günün sonunda yine aynı şeylerle yüzleşiyorum.

Sizce bir insan 44 yaşından sonra da olsa değişebilir mi ,nasıl değişebilirim

Son düzenleme:
Unutmayın ki siz de insansınız ve öğrenmenin yaşı olmaz. Deneye deneye öğreneceksiniz, tepkilerinizi anca böyle kontrol edebilirsiniz. Çok kafanıza takıp vicdan yapmamaya çalışın, ortasını bulmak daha önemli.

Vitaminlerle alakasi olabilir mi hic baktirdinız mi bi yere kadar huy yada yaş degisir mi degismez mi diye düşünebilirsiniz ama arkadasimin kizi cok asabi bi cocuktu vitamin degerlerinin eksik olmasina baglamisti doktor acaba diyorum yetiskinleride etkiliyor mudur bu durum cunku belli siz bilincli birisiniz

Yazinca bi bakayim dedim acibadem sayfasinda cikti direkt galiba degerlerimizlede alakali cok sinirli gergin asabi olmak

Eklentiler

• Screenshot_20241218-233350_Chrome.jpg
    67,5 KB · Görüntüleme: 37
Aslında bu da doğru olabilir.Kanima baktırayim bir an önce

Değişim sizinle başlar. Yalnız yapamayabilirsiniz ama doğru adımlarla başlayabilirsiniz.

Zaman içinde tükeniyoruz, sömürülüyoruz ve değişiyoruz. Verdiğiniz tepkiler yorgunluklarınızın ve öğrenmişliklerinizin etkisi. Yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

Cocugunuzun karakterının oturma yaşında olduğunu kendınıze hatırlatın ve ona bu karakteri aşılamak istemiyorsanız devlet hastanelerının ücretsiz doktorları var randevu alın gidin maddi olarak da düşünmek zorunda kalmazsınız .

Peki eşiniz nasıl? En azından çocuğa karşı uyarmadı mı hiç?
Ayrıyız..Oğlum bana "Sen bana kaba davranıyorsun,babam kibar davranıyor." demişti.Babasi bana kaba ama çocuğa kibar,beraber olsaydık bence ben de onunla kiyaslayip duygumu kontrol edebilirdim.

Yazinca bi bakayim dedim acibadem sayfasinda cikti direkt galiba degerlerimizlede alakali cok sinirli gergin asabi olmak
B 12 de hep eksik çıkar bende, hatırlattığiniz iyi oldu, baktırayim ve iğne yazarlara kullanayım,belki o da tetikliyor olabilir,teşekkürler

Ayrıyız..Oğlum bana "Sen bana kaba davranıyorsun,babam kibar davranıyor." demişti.Babasi bana kaba ama çocuğa kibar,beraber olsaydık bence ben de onunla kiyaslayip duygumu kontrol edebilirdim.
Üzüldüm. Ama gerçekten geç değil. Klasiktir ama önce derin bir nefes alın. Sakin olunca her şey gerçekten çok daha kolay oluyor. Ben gergin olduğumda çocuk da berbat bir gün geçiriyor. Ama bol öpmeli bol sarılmalı günler şahane bitiyor.

Oğluma karşı daha bir dikkatli olmaya başladım.Bir hata yaptığında "Anne sakın kızma.." diyerek cümleye başlıyor, üzülüyorum.Bilerek yapmadığın hiçbir şeye kizmam,merak etme diyorum ki her şeye kızan bir anne imajim silinsin bir an önce.Okulda da 1.sinifim ve bana sürekli bağıran, inatlaşan, arkadaşlarini iten kakan öğrencim var,sanırım o da tahammül seviyemi düşürüyor Şu öğrencimi niye kırdım deyip ertesi gün ona belli etmeden bir bahaneyle kitap vs veriyorum ya da bir şey bulup takdir ediyorum.Ogrenciler kısmını da acilen cozmeliyim

O kadar sene kolay gelen ve artık alışkanlık haline gelmiş tepkilerin kendi irademizle düzeleceğine inanmıyorum ben.Sizdeki stressi yönetmek ve daha farklı tepkiler verio bunları eski tepkilerle değiştirebilmeniz için bence bilişsel davranişcı terapi ialabilirsiniz.Bir araştırın derim

Bugün bir psikolog bulma fikri oluştu kafamda direkt benim de.Biraz uygun olsalar keşke ama sağlığıma yatırım olarak düşünüp gitmek istiyorum mutlaka

böyle bir destek alacaksanız lütfen önce psikiyatri ile görüşün. hem sizi testleriniz konusunda da yönlendirir.

Değişim için her zaman fırsat olduğunu düşünüyorum o aydınlanma ne zaman gelirse o zaman başlar, sizin aydınlanmanız oglunuzun sözüyle başlamış. 3 saniye kuralı bende işe yarıyor bir tepki vermeden önce 3 saniye bekliyorum nefes alıyorum bu tepkiyi vermelimiyim diyorum zaten o 3 saniye çok yüksek olan tepki hafifliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…