Değişip gelişip güzelleşip ben burdayım diyelim 3:)

Hanımlar ,bu konuda yorumlar yapmanız beni çok mutlu eder, hem birbirimize bişeyler katmış oluruz :KK5: sende 1 elma bende 1 elma olsa, sen bana bir elmanı versen ben sana bir elmamı versem yine ikimizde de birer elma olacak
Fakat sende 1 bilgi bende 1 bilgi varsa, sen bana 1 bilgi ben sana 1 bilgi versem, ikimizde de ikişer bilgi olur :KK9:
Sevgi hakkında insanların birbirini sevmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimler sevilmeye layıktır, sevdiğiniz kişi/kişiler için neler yapabilirsiniz :kahve::KK36::KK60::KK19:
Valla sevilmeye layık olmak çok göreceli bişey bence abla. Yani içi fesatlık dolu olan insanı bile seven varken,tek derdi insanları mutlu etmek olan birinin seveni yeri gelir olmaz mesela. Yani bu tarz şeylerin pek kalıbı olmadığını düşünsem de; ben daha çok bana yüreğiyle gelen,bana pozitif enerji veren,benim iyiliğimi düşündüğünü hissettiğim,bana her koşulda yardım edebileceğini bildiğim,bir gülümsemesinin bile bana yeteceğini bildiğim insanları severim. Yani daha çok manevi açıdan.
Eğer bir insana duamda yer veriyorsam o insanı kesin çok seviyorumdur. Ve bi insan bana duasında yer veriyorsa kesin çok seviyordur:)

Valla benim yapabileceklerimin bi sınırı yok. Çok severim ve gözümün alıp alamayacağı her şeyi yapabilirim:)

canim bu konular cok ilgimi cekiyor ama usengecligimden yapamadım hic..

sende güzel etkileri olduysa bize de soyleyebilir misin :)
Canım hoş geldin aramıza:) bu yöntemi iki arkadaşım çok stresli dönemlerden geçiyordu, onlara destek olmak için çareler düşünürken buldum:KK23: bu uygulama herkese mucizeler yaşatıyor ama herkesin mucizesi farklı oluyor :KK36: hayatlarımız, onu algılayışımız ve hatta şükrettiğimiz şeyler bile farklı tıpkı isteklerimiz gibi:KK39:
Üşengeçliğin olayı nedir biliyor musun; şimdi yapabileceğin halde yapmazsın, yarın yapmak istesen de yapamazsın :işsiz: mesela bugün dişini fırçalamazsan yarın çürür dökülür, istesen de fırçalayamazsın :halay: ya da spor ,bugün üşenir yapmazsın yarın dizlerin kireçlenir istesen de yapamazsın :skandal:bu her konuda böyledir :KK19:

Yalnız o kadar bunalımlı bi dönemden geçiyorum ki bu konu denk gelmiş, manevi anlamda da güzelleşmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. :) Fikirlerinizi, önerilerinizi dikkate alıcam.
mezun olalı 1 sene oluyor ve hiçbi işim rast gitmiyor, hevesim kırıldıkça bi şey yapasım da gelmiyor. "Kıza bak yine kedi gibi dört ayağının üstüne düştü, ne şanslı" dedikleri ben, son 1 senedir bahtsız bedevileri oynuyorum. Nazara mı geldik ben mi olumsuz düşünüp olumsuzlukları çekiyorum üstüme bilmiyorum ama, eğer böyle bi dönemden geçmiş arkadaşlar varsa nasıl atlattıklarını sormak isterim :KK61:

Valla sevilmeye layık olmak çok göreceli bişey bence abla. Yani içi fesatlık dolu olan insanı bile seven varken,tek derdi insanları mutlu etmek olan birinin seveni yeri gelir olmaz mesela. Yani bu tarz şeylerin pek kalıbı olmadığını düşünsem de; ben daha çok bana yüreğiyle gelen,bana pozitif enerji veren,benim iyiliğimi düşündüğünü hissettiğim,bana her koşulda yardım edebileceğini bildiğim,bir gülümsemesinin bile bana yeteceğini bildiğim insanları severim. Yani daha çok manevi açıdan.
Eğer bir insana duamda yer veriyorsam o insanı kesin çok seviyorumdur. Ve bi insan bana duasında yer veriyorsa kesin çok seviyordur:)

Valla benim yapabileceklerimin bi sınırı yok. Çok severim ve gözümün alıp alamayacağı her şeyi yapabilirim:)
Ne kadar tatlısın :KK19: peki sence neden insanlar kendisine acı ya da zarar veren kişileri severken, emek harcayanı göz ardı edebiliyorlar

Yalnız o kadar bunalımlı bi dönemden geçiyorum ki bu konu denk gelmiş, manevi anlamda da güzelleşmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. :) Fikirlerinizi, önerilerinizi dikkate alıcam.
mezun olalı 1 sene oluyor ve hiçbi işim rast gitmiyor, hevesim kırıldıkça bi şey yapasım da gelmiyor. "Kıza bak yine kedi gibi dört ayağının üstüne düştü, ne şanslı" dedikleri ben, son 1 senedir bahtsız bedevileri oynuyorum. Nazara mı geldik ben mi olumsuz düşünüp olumsuzlukları çekiyorum üstüme bilmiyorum ama, eğer böyle bi dönemden geçmiş arkadaşlar varsa nasıl atlattıklarını sormak isterim :KK61:
Hayatta her işimiz rast giderse şükredecek neyimiz kalırki? Mesela şöyle düşün; en basitinden bi grip olduğunda kolunu kaldıracak halin olmadığında bile sağlığının değerini anlıyorsun.
Hayatta biraz da düşmeye ihtiyaç varki; daha sağlam kalkıp yol alalım:emir_bebek:
Bu günlerin sadece daha güzellerine gidecek bir yol olduğunu düşün.
Ve nazar değdiğini düşünüyorsan 3 felak 3 nas tamamdır bu iş:KK49:

(Gerçi benimde hala işlerim yoluna girmiş değil ama elbet birgün girecek. Girmeli. Mecbur:sopa:)

Ne kadar tatlısın :KK19: peki sence neden insanlar kendisine acı ya da zarar veren kişileri severken, emek harcayanı göz ardı edebiliyorlar
Bence ona hala bir açıklama bulunamadı:halay:
İnsanoğlu(istisnalar hariç) nankör ya. Ben de dahil olmak üzere. Emek harcayan istiyoruz o varken onu görüp değerlendirmeyi bilmiyoruz. Elimizin tersiyle itiyoruz.
Yani hep bi zoru seviyoruz,uğraşmayı. Biraz da inat olabilir mi acaba? Hani didinip uğraşıp istediğimiz hale getirmeyi düşünüyor olabilirmiyiz? Tamam bu adam emek vermiyor zarar veriyor ama olsun ben bunu yola getirir istediğim kalıba sokarım düşüncesi de olabilir.
Ay bilemiyorum. Sorun hangi tarafta:dondurma:

Ben mesela böyle durumlar yaşadıpımda çok yönlü düşünürüm, yüzbinlerce yalan değil gerçekten yüzbinlerce zikir sure dua okuyup, derdi olan tanımadığım insanlara hediye ederim, kitap okurum, şiir okurum, güçlü dururum, insanlara kulaklarımı kapatırım bi de :KK47: sana da ya Fettah zikrini tavsiye ederim günlük 1.000-2.000 kaç tane çekebilirsenHoppa

Hayatta her işimiz rast giderse şükredecek neyimiz kalırki? Mesela şöyle düşün; en basitinden bi grip olduğunda kolunu kaldıracak halin olmadığında bile sağlığının değerini anlıyorsun.
Hayatta biraz da düşmeye ihtiyaç varki; daha sağlam kalkıp yol alalım:emir_bebek:
Bu günlerin sadece daha güzellerine gidecek bir yol olduğunu düşün.
Ve nazar değdiğini düşünüyorsan 3 felak 3 nas tamamdır bu iş:KK49:

(Gerçi benimde hala işlerim yoluna girmiş değil ama elbet birgün girecek. Girmeli. Mecbur:sopa:)

Haklısınız, belki de fazla şükürsüzlük ettim bilemiyorum. Genelde imtihandır, sabredip beklemek lazım diyip kendi kendimi teselli edebiliyorum, ama bazen de kendimde o gücü bulamıyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Ben mesela böyle durumlar yaşadıpımda çok yönlü düşünürüm, yüzbinlerce yalan değil gerçekten yüzbinlerce zikir sure dua okuyup, derdi olan tanımadığım insanlara hediye ederim, kitap okurum, şiir okurum, güçlü dururum, insanlara kulaklarımı kapatırım bi de :KK47: sana da ya Fettah zikrini tavsiye ederim günlük 1.000-2.000 kaç tane çekebilirsen

Aklıma geldikçe çekiyorum ama bundan sonra artıracağım inşallah. :) Sağolun Hoppa

Bence ona hala bir açıklama bulunamadı:halay:
İnsanoğlu(istisnalar hariç) nankör ya. Ben de dahil olmak üzere. Emek harcayan istiyoruz o varken onu görüp değerlendirmeyi bilmiyoruz. Elimizin tersiyle itiyoruz.
Yani hep bi zoru seviyoruz,uğraşmayı. Biraz da inat olabilir mi acaba? Hani didinip uğraşıp istediğimiz hale getirmeyi düşünüyor olabilirmiyiz? Tamam bu adam emek vermiyor zarar veriyor ama olsun ben bunu yola getirir istediğim kalıba sokarım düşüncesi de olabilir.
Ay bilemiyorum. Sorun hangi tarafta:dondurma:
Buna psikolojide stokholm sendromu deniliyor Canım Hoppa:KK4::KK37: acı verene bi çeşit hayranlık ve aşk beslemek olarak basit bir özet yapabiliriz

Aklıma geldikçe çekiyorum ama bundan sonra artıracağım inşallah. :) Sağolun Hoppa
Ben bi gün şükürsüzlük ettim Allah anında cvp gönderdi :KK11: ben kafama bişeyler takıp şikayet ediyordum söylenip duruyordum böyle:oops: öyle boş boş dolaşayım dedim kulüpte, öyle rast gele bir sayfa açıldı :cry: sayfa çocukları çeşitli kalıtsal hastalıklara sahip olan annelerin paylaşım sayfaları :eek: o kadar utandım ki, ben neden şikayet ediyordum insanlar nelere şükredip azim gösteriyordu:KK67: kafama dank etti Allah de o inşasını yapar :dua:

İşte bu tam olarak ben oluyorum, gözardı edilen yani. Hatta gözardı edilmekten çok "kaybol gözüm görmesin" denilen insan oluyorum genelde. İnsanı düzelmeyecek biçimde kıran acıtan bir şey ama yine de hayat bu bir yolunu buluyor ve devam ediyorum yine. Ha kim sevilmeye layık diye düşündüğümde de bir cevap bulamıyorum, çünkü ben sevmeye ve sevgimi o kişiye vermeye layık olduğum için veriyorum sevgiyi de emeği de, artık karşımdaki bunun değerini anlayacak ve o sevgiye layık olacak kişi olabiliyor da olmayabiliyor da. Genelde olmuyor tabi, işte bunlar da acı ve zarar veren kişiler. Akacak kan gibi sevgi de damarda durmuyor ne edek:işsiz:
Buna hiçbir çözümüm yok elimle verdiğim hiçbir şeyin peşine düşmemek, karşılığı bu muydu demekten vazgeçmek dışında. Elimle verdiklerimi helal ediyorum ama emeğimi, zamanımı, gözümün yaşını helal etmediğim birileri var.

İşte bu tam olarak ben oluyorum, gözardı edilen yani. Hatta gözardı edilmekten çok "kaybol gözüm görmesin" denilen insan oluyorum genelde. İnsanı düzelmeyecek biçimde kıran acıtan bir şey ama yine de hayat bu bir yolunu buluyor ve devam ediyorum yine. Ha kim sevilmeye layık diye düşündüğümde de bir cevap bulamıyorum, çünkü ben sevmeye ve sevgimi o kişiye vermeye layık olduğum için veriyorum sevgiyi de emeği de, artık karşımdaki bunun değerini anlayacak ve o sevgiye layık olacak kişi olabiliyor da olmayabiliyor da. Genelde olmuyor tabi, işte bunlar da acı ve zarar veren kişiler. Akacak kan gibi sevgi de damarda durmuyor ne edek:işsiz:
Buna hiçbir çözümüm yok elimle verdiğim hiçbir şeyin peşine düşmemek, karşılığı bu muydu demekten vazgeçmek dışında. Elimle verdiklerimi helal ediyorum ama emeğimi, zamanımı, gözümün yaşını helal etmediğim birileri var.
İstersen özele geçebiliriz Canım benimmmm :KK19: ben seni çok seviyorum, ve herkes de sevecek :cool: yoksa onları sopayla kovalarımm:sopa:
Neden başka insanları bu kadar hayatının merkezi yapıyorsun :işsiz:evet bayan ,sen:KK51:

X