- 21 Ocak 2018
- 8.261
- 20.411
- 32
Müdür yardimciligi amelelik bana göre. Tatilleri bile yok..meslekte yükselmek bu degilBIlmryenler icin mebde kadrolu idareci olmak için önce yazili sinava giriyordunuz sonra genellikle formalite olan bir mülakata girip acik normu olan okulları tercih yapıp yerlesiyordunuz bir müdür bir okulda 4+(uygun görülürse)4 yıl kalabiliyordu. Önce müdür yardimcisi olup 4 yıl sonunda tekrar mudürlük icin yöneticilik sınavına giriliyordu. Bu sinav icin en az 2 yıl mebde öğretmenlik yapma şartı olduğu için ben bu yıl basvurabilecektim ancak. Bakan Tekin açıklama yaptı. Artık yazılı sınav kaldırılacakmış. Tamamen mülakatla alım olacakmış. Mudür yardimcilarini da mülakatla müdür seçecekmiş. Yani herkes kendi tanıdiğını alacak. Benim bulundugum sehirde (ilceler,köyler dahil) zaten normaldede kadın idareci pek yok, toplasaniz 50 yoktur. Yani hicbir müdür bir kadını tanıdıgı değilse müdür yardımcısı olarak almaz. Ve müdurlerin gorev suresi uzatıldı 5+5 yıl olarak. Ben geleceğe dair tüm planlarımı idareci olmak uzerine yapmıstım. Yüksek lisansım, 2.üniversitem,alan degisikligi hayalim, milli eğitime yükselmek,il dısında istedigim sehirleri tercih vermek ... bunların hicbirini sınıf ögretmeni olarak yapamam. Zaten daha simdiden cocuk sesinden sorunlu velilerden bıktım. Daha üniversitedeyken bunların planını kurmustum ne zaman ortamda bir sohbet acılsa meslekte yükselmek istedigimi anlatırdım hep böyle kendimi gelistirefek projeler pesinde kostum şimdi ise brn neyi hedefleyeceğim bilmiyorum. Kendimi 10 yıl sonra hala sınıf öğretmeni olarak hayal edemiyorum.
Bu arada iddia ediyorum mevzuatı, okul yönetmeyi, mesleki bilgileri yıllanmıs idarecilerin yüzde ellisinden daha iyi bilirim.
hahahahaha hangi ülkenin öğretmenleri onlar 4 ay tatil yapıyorlarOgretmen 3ay tatilde kışın da ara tatil vb.1 ay ve dersin bitiyor yarim gun çalışıyorsun aksama kadar okulum yükünü mü cekeceksin biraz hayattan keyif al cocuklar minicik masum sinifcisin ne güzel. Sevmedigin bir meslegi seçmen üzücü ama çocuklar adina üzüldüm. Benim idareci arkadaşlarım pişman.
Merakımdan araştırdım ama böyle bişey göremedim. Şimdiye kadar duymadım daNerde söylemiş bunu bakan bey ben görmedim hiç? Ben de takip ediyorum idareciliği hiçbir yerde böyle bir haber görmedim.
Kolaylık sağlanır diyor ama bu kolaylığı sağlamak da idarecinin elinde. Yani istemezse o kolaylığı da sağlamıyorlar. Ayrıca ingilzce dersine bile giriyor olabilirsiniz ama zaten branşçı da girse siz yine o saatte okulda bulunmak zorundasınız. Yönetmeliğe göre ek dersini alıyorsunuz çünkü. Ha müdür idare eder gelme der o ayrı ama çoğu bunu da demiyor. Ayrıca dyklar artık eskisi gbi değil. Her okulda isteyen dyk açamıyorum. Dyk merkezleri seçildi komisyonlar tarafında ve yine burda her isteyen öğretmene dyk verilmiyor. Öğretmenleri de komisyon seçiyorBrans ögretmeninin dersi yüksek lisansina gore ayarlanir yönetmelikte bile kolaylik saglanir diye geciyor. Ben köydeyim ve ders saatlerim belli. Ingilizce dersine de ben giriyorum. Yani idare istese bile bana kolaylik sağlayamaz. Burada dyksi kapanan görmedim hic 4 gün derse gidip 1 gün dyk acan cok. Nöbet meseleside tamamen hizmet puani ekders icin cekilecek dert değil yoksa bir yil nöbrt tutmam 1 yıl fazladan calismak gibi oluyor, ayda 1 bile vermiyorlar nöbeti.
Türkiye Cumhuriyeti milli eğitim bakanlığına bağlı öğretmenim ama okadar tatil yapmıyorumhahahahaha hangi ülkenin öğretmenleri onlar 4 ay tatil yapıyorlar
ay ben deTürkiye Cumhuriyeti milli eğitim bakanlığına bağlı öğretmenim ama okadar tatil yapmıyorum
Yok çünkü öyle bir şey :)Merakımdan araştırdım ama böyle bişey göremedim. Şimdiye kadar duymadım da
Okulumuza koydukları uyduruk seçmeli dersler yüzünden benim 5 ya da 3 seçilebilen ve her yıl 5 saat seçilen seçmeli dersim bu yıl 3 saat seçildiği için norm fazlası durumuna düştüm. Bakana da sisteme de çok öfkeliyim. Okullari seçmeli ders çöplüğüne dönüştürduler...BIlmryenler icin mebde kadrolu idareci olmak için önce yazili sinava giriyordunuz sonra genellikle formalite olan bir mülakata girip acik normu olan okulları tercih yapıp yerlesiyordunuz bir müdür bir okulda 4+(uygun görülürse)4 yıl kalabiliyordu. Önce müdür yardimcisi olup 4 yıl sonunda tekrar mudürlük icin yöneticilik sınavına giriliyordu. Bu sinav icin en az 2 yıl mebde öğretmenlik yapma şartı olduğu için ben bu yıl basvurabilecektim ancak. Bakan Tekin açıklama yaptı. Artık yazılı sınav kaldırılacakmış. Tamamen mülakatla alım olacakmış. Mudür yardimcilarini da mülakatla müdür seçecekmiş. Yani herkes kendi tanıdiğını alacak. Benim bulundugum sehirde (ilceler,köyler dahil) zaten normaldede kadın idareci pek yok, toplasaniz 50 yoktur. Yani hicbir müdür bir kadını tanıdıgı değilse müdür yardımcısı olarak almaz. Ve müdurlerin gorev suresi uzatıldı 5+5 yıl olarak. Ben geleceğe dair tüm planlarımı idareci olmak uzerine yapmıstım. Yüksek lisansım, 2.üniversitem,alan degisikligi hayalim, milli eğitime yükselmek,il dısında istedigim sehirleri tercih vermek ... bunların hicbirini sınıf ögretmeni olarak yapamam. Zaten daha simdiden cocuk sesinden sorunlu velilerden bıktım. Daha üniversitedeyken bunların planını kurmustum ne zaman ortamda bir sohbet acılsa meslekte yükselmek istedigimi anlatırdım hep böyle kendimi gelistirefek projeler pesinde kostum şimdi ise brn neyi hedefleyeceğim bilmiyorum. Kendimi 10 yıl sonra hala sınıf öğretmeni olarak hayal edemiyorum.
Bu arada iddia ediyorum mevzuatı, okul yönetmeyi, mesleki bilgileri yıllanmıs idarecilerin yüzde ellisinden daha iyi bilirim.
İdarecilerin de sınıf öğretmenleri gibi düzenli okulda bulunması gerekmiyor mu? Müdür olup atlatıp gelmeyen var ama görev tanımına göre yasal olarak orada olması gerekiyor.Toplu cevap vereyim idarecilik kariyer degil. Ama sinif öğretmenlerinin normal sartlarda 30 saat derse girdigi için tezli yüksek lisans yapmasi imkansız,ikinci üniversite icin sinavlara gitmesi imkansız. Ayrica veli tarafindan cocuk bakicisi olarak gorüluyor. Actigi kurslardan brans öğrermeni gibi x2 ekders almıyor. Yurt nöbeti icin okullara basvuruya gidildiginde "sınıf öğretmeni istemiyoruz"deniyor.
Bizim öğretmene başarılı deniyordu, kendi kendinizi karamsar yapmayın.Ya verdigimiz emeğin karsiligini alamadigimiz icin belki gerek kendi okulumda gerek tanidigim cevre arkadaslarda sinifcilar kadar fedakar, caliskan olup emeginin karsiligini almayan baska bir öğrrtmenlik grubu yok. Hem veli hem idare tarafindan cocukların her seyi bilmeleri gerektigi baskisi var. Kimse gelip x öğrencisi cok iyi ögrrtmen basarili demez herkes gelip y öğrencisi kötü sinif öğretmeni öğretememis der.
E yılabilir bu normal bisi. Bankacida para saymaktan bikabilir. Ben muhasebeciyim rakamlarla uğraşmaktan bıktım diye konu acabilirim. Ressamim boya görmek istemiyorum diyebilirim. Teknisyenim kablolarla ugrasmaktan yildim. Garsonum tabak canak sesi sinirimi bozuyor. Avukatım artık suç dosyası okumak istemiyorum Her mesleğe bıkmak hak da ogretmenlere saglikcilara neden degil? Size veya ailenize birebir hizmet eden meslek olunca hizmet kalitesi düşer diye mi endişe ediyorsunuz?İdarecilik istiyorsanız özelde çalışabilirdiniz,böyle kural değişimi yok en azından. Çocuk sesinden yıldım deyince de pek hoş olmamış doğrusu. Sonra laf söyledi oluyoruz yani.
Bana veya aileme hizmet eden insanların hizmet kalitesinin düşeceğini hiç aklıma getirmedim doğrusu. Sanırım sizin aklınızda bu var ki başkalarına da bunu söylüyorsunuz. Aslında öğretmenleri “bana ve aileme hizmet ediyorlar” şeklinde tanımlayamam,yüzüm kızarır şahsen. Siz nasıl da rahatça yazabilmişsiniz şaşırdım. Toplumun temel taşı olan bir meslek hakkında bu şekilde düşünmüyorum ben. Öğretmenlik benim gözümde çok farklı ve ayrıcalıklı bir meslek. Sınıf öğretmeni bir anne ve branş öğretmeni bir babanın kızıyım. Aynı zamanda da Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan bir anneannenin de torunuyum. Doğrudan masum çocukları etkileyen bir mesleği yapan kişinin onların seslerinden yılması sizin için bir şey ifade etmeyebilir ama benim için çok şey ifade ediyor. Doğrudan insan hayatı,doğrudan davranış temelini etkileyebilecek bir durum çünkü. Sizin ilkokul öğretmeninizin sesinizden bıkması sizin için bir şey ifade etmiyor mu anlayamadım.E yılabilir bu normal bisi. Bankacida para saymaktan bikabilir. Ben muhasebeciyim rakamlarla uğraşmaktan bıktım diye konu acabilirim. Ressamim boya görmek istemiyorum diyebilirim. Teknisyenim kablolarla ugrasmaktan yildim. Garsonum tabak canak sesi sinirimi bozuyor. Avukatım artık suç dosyası okumak istemiyorum Her mesleğe bıkmak hak da ogretmenlere saglikcilara neden degil? Size veya ailenize birebir hizmet eden meslek olunca hizmet kalitesi düşer diye mi endişe ediyorsunuz?
Uzucu bir durum tabiki ama sunu da soylemeden gecemeyecegim. Mevzuatı bilmek de elbette onemli. Fakat yöneticilik için çok da önemli değil bence. Yönetme yeteneği, liderlik çok başka... siz iki yıl zor dayanmissiniz. O sorunlu veliler ve çocuk sesi idaredeyken de olacak. Hele velilerle daha çok uğraşacaksınız. Yine de umarım bir çıkış yolu bulursunuz.BIlmryenler icin mebde kadrolu idareci olmak için önce yazili sinava giriyordunuz sonra genellikle formalite olan bir mülakata girip acik normu olan okulları tercih yapıp yerlesiyordunuz bir müdür bir okulda 4+(uygun görülürse)4 yıl kalabiliyordu. Önce müdür yardimcisi olup 4 yıl sonunda tekrar mudürlük icin yöneticilik sınavına giriliyordu. Bu sinav icin en az 2 yıl mebde öğretmenlik yapma şartı olduğu için ben bu yıl basvurabilecektim ancak. Bakan Tekin açıklama yaptı. Artık yazılı sınav kaldırılacakmış. Tamamen mülakatla alım olacakmış. Mudür yardimcilarini da mülakatla müdür seçecekmiş. Yani herkes kendi tanıdiğını alacak. Benim bulundugum sehirde (ilceler,köyler dahil) zaten normaldede kadın idareci pek yok, toplasaniz 50 yoktur. Yani hicbir müdür bir kadını tanıdıgı değilse müdür yardımcısı olarak almaz. Ve müdurlerin gorev suresi uzatıldı 5+5 yıl olarak. Ben geleceğe dair tüm planlarımı idareci olmak uzerine yapmıstım. Yüksek lisansım, 2.üniversitem,alan degisikligi hayalim, milli eğitime yükselmek,il dısında istedigim sehirleri tercih vermek ... bunların hicbirini sınıf ögretmeni olarak yapamam. Zaten daha simdiden cocuk sesinden sorunlu velilerden bıktım. Daha üniversitedeyken bunların planını kurmustum ne zaman ortamda bir sohbet acılsa meslekte yükselmek istedigimi anlatırdım hep böyle kendimi gelistirefek projeler pesinde kostum şimdi ise brn neyi hedefleyeceğim bilmiyorum. Kendimi 10 yıl sonra hala sınıf öğretmeni olarak hayal edemiyorum.
Bu arada iddia ediyorum mevzuatı, okul yönetmeyi, mesleki bilgileri yıllanmıs idarecilerin yüzde ellisinden daha iyi bilirim.