Değisen yönetici ataması ve suya düsen hayallerim...

Bunların hiçbiri yönetmelik değişikliği değil, hepsi birer varsayım. Resmî MEB sayfası değil yani bunlar. Maddeler de uygulanabilir maddeler değil zaten.

Var,bütün ailem öğretmen benim. İşini iyi yapan insanlar her yerde iyi maaş alıyor. Düzgün bir kurum seçerseniz siz de görebilirsiniz bunu.
Hicbir özel okul kamu standardına o sartlara o maaşı vermez. 6 gün calışıp üzerine kurslarla cok yorulup belki kamu öğretmeni maaşi alır

Ve sinifcilar gercekten hem ucret olarak hem diger konularda 2.sınıf öğretmen muamelesi görüyor.
Sinif öğretmenleri bu konuda diğer öğretmenlerden avantajlıdır. Branş öğretmenleri ek ders olmadan maaşları düşük alıyorlar. 2 Yilda çocuk sesinden bıktın bravo. 2 yılda üstün hizmet verdin harikasın. :KK9:
Ayrıca resmilesmeyen bir durum için konu açman da her şeyi kanıtlıyor zaten.

Meb personel dediğiniz sayfayı personel.gov.tr ile karıştırıyor olmayasınız? Bunlar “haber” değil, çeşitli “varsayım”lar. Ciddiye alınacak şeyler değil.

Hicbir özel okul kamu standardına o sartlara o maaşı vermez. 6 gün calışıp üzerine kurslarla cok yorulup belki kamu öğretmeni maaşi alır
Yanılıyorsunuz işte bakın. Gördüğünüz kaç kurum var bu şekilde? Ben size en az 50 tane maaşları çok iyi özel okul sayabilirim. Türkiyenin her yerinden. Kötü örnekler yok mu,elbette var,asgari ücretin altında çalışanlar da var. Ama iyi örnekleri de görmek lazım bence.
Oğlum özel bir kolejde. Müdür yardımcısından müdürüne kadar herkesi tanıyorum,çünkü hepsi babamın eski öğrencilerinden. Beraber yıllarımız geçti,maaşlarına kadar biliyorum. Hepsi güle oynaya gidiyor okula. İnşallah darısı size olur.

Ama çocuk ve veli sesinden yıldıysanız idareci olmak çözüm değil. Çünkü idarecilikte bu sesleri daha çok duyacaksınız.

Meslekte yenisiniz anladığım kadarıyla. “Sorogretmenim” adlı bir sayfa var instagramda Twitter’da vs orayı takip edin. Tüm güncel yönetmelikler orda yer alıyor. İdareci olmak istiyorsanız mevzuatı iyi bilmelisiniz. Resmî gazetede yayımlanmayan şey için de “değişti” demeyin. Yıllarca görevlendirme idarecilik yapmış birinden tavsiye olsun.

Üstüne para verseler müdür yardımcısı olmak istemem, sen hayallerini kuruyorsun bir de. 🥴 Bu idarecilik ne bir başarı hikayesi ne de maaşı tatmin edici, o zaman bunun neresi yükselmek? Yenisiniz diye hevesleniyorsunuz herhalde böyle şeylere. Milli eğitimin hele de bulunduğun şehrin o eril ortamına bi gir de nasıl kaçıyorsun gör. 🥲

Ve sinifcilar gercekten hem ucret olarak hem diger konularda 2.sınıf öğretmen muamelesi görüyor.
Nasıl yani, sınıfçılar full ek ders almıyor muydu? Ben coğrafyacıyım, eşim tarihçi. Kaç senelik meslek hayatımızda bir kere bile sınıfçıların ek dersini almadık. 2. sınıf öğretmen muamelesini de anlamadım. Sınıfçılara kendi adıma çok saygı duyuyorum, her zaman da söylerim bunu. Bir çocuğun, insanın hayatındaki en önemli öğretmen onlar. İdareciler mi hakir görüyor sizi, nasıl bir muamele var ki?

meslekte daha yenisin, gelecekle ilgili kariyer planlarının olması güzel ama bunları idarecilikte gerçekleştirebilecğini düşünmen abes :KK70: devlette idarecilik=angarya. ful ek ders için çekilecek dert değil, tatil desen yok. herkesle muhattapsın, amirin yüzde 90 laftan anlamayan, liyakatsiz bir biçimde oraya gelmiş biri...yüksek lisans, alan değişikliği vs hedeflerin varsa ve bu kadar idealistsen özele geç? köklü kurumların iyi, kendini geliştirmiş öğretmenlere ödediği maaşlar devletten çok çok daha fazla. ayrıca bahsettiğin sistemin geleceğinin de garantisi yok. söylentiden ibaret.

MEBde çok çalışmadığım için fazla bilgim yok ama müdür yardımcıları bir şey almıyor ki, hadi müdür olsa neyse. İdari personeli köy okulunda düşündünüz sanırım da şehirde başa bela almaktan pek farkı yok. Yetişkinlerle uğraşmak daha yorucu. Müdürler tatilde de okulda.

Okulların disiplinsizleşmesinin önüne geçmek ve kalitesini arttırmak için müdür olmak isterdim.

Mülakat gelirse de bilgi soruları olur, madem yazılı kalkıyor. O da muhtemelen kayıt altına alınır. Tipe bakıp da alınacak hali yoktur.

Toplu cevap vereyim idarecilik kariyer degil. Ama sinif öğretmenlerinin normal sartlarda 30 saat derse girdigi için tezli yüksek lisans yapmasi imkansız,ikinci üniversite icin sinavlara gitmesi imkansız. Ayrica veli tarafindan cocuk bakicisi olarak gorüluyor. Actigi kurslardan brans öğrermeni gibi x2 ekders almıyor. Yurt nöbeti icin okullara basvuruya gidildiginde "sınıf öğretmeni istemiyoruz"deniyor.

Toplu cevap vereyim idarecilik kariyer degil. Ama sinif öğretmenlerinin normal sartlarda 30 saat derse girdigi için tezli yüksek lisans yapmasi imkansız,ikinci üniversite icin sinavlara gitmesi imkansız. Ayrica veli tarafindan cocuk bakicisi olarak gorüluyor. Actigi kurslardan brans öğrermeni gibi x2 ekders almıyor. Yurt nöbeti icin okullara basvuruya gidildiginde "sınıf öğretmeni istemiyoruz"deniyor.
Ayrica sube müdurlugü falan icin belirli yil idarecilik sarti araniyor

30 saat derse girene tezli yüksek lisans yapmak niye imkansız o kısmı anlamadım. Eşimin kardeşi Türkçeci, hem 30 saat dersi vardı, (hep var zaten) hem de yüksek lisans yaptı bitirdi. 30 saat olması buna engel değil ki? Liselerin de çoğunda dyk açılmıyor, açılan da hemen kapanıyor devamsızlık yüzünden merak etme. Branşçı da olsan o konuda pek hayır göremezdin. Yurt nöbeti istemen falan çok ilginç. İlk atandığım okul pansiyonluydu. Haftada bir mecburi görev alıyordum, işkence gibi geliyordu bana. Sanırım biraz parayı sevmekle alakalı. 😐 Size tek üzüldüğüm nokta veliyle fazla muhatapsınız. Allah sabır versin. Gerçekten bakıcı muamelesi görüyorsunuz ama bu bölümü seçerken düşünmeliydin bunu. Ben taa lisede diyordum sınıf öğretmenliği bana göre değil diye.

30 saat derse girene tezli yüksek lisans yapmak niye imkansız o kısmı anlamadım. Eşimin kardeşi Türkçeci, hem 30 saat dersi vardı, (hep var zaten) hem de yüksek lisans yaptı bitirdi. 30 saat olması buna engel değil ki? Liselerin de çoğunda dyk açılmıyor, açılan da hemen kapanıyor devamsızlık yüzünden merak etme. Branşçı da olsan o konuda pek hayır göremezdin. Yurt nöbeti istemen falan çok ilginç. İlk atandığım okul pansiyonluydu. Haftada bir mecburi görev alıyordum, işkence gibi geliyordu bana. Sanırım biraz parayı sevmekle alakalı. 😐 Size tek üzüldüğüm nokta veliyle fazla muhatapsınız. Allah sabır versin. Gerçekten bakıcı muamelesi görüyorsunuz ama bu bölümü seçerken düşünmeliydin bunu. Ben taa lisede diyordum sınıf öğretmenliği bana göre değil diye.
Brans ögretmeninin dersi yüksek lisansina gore ayarlanir yönetmelikte bile kolaylik saglanir diye geciyor. Ben köydeyim ve ders saatlerim belli. Ingilizce dersine de ben giriyorum. Yani idare istese bile bana kolaylik sağlayamaz. Burada dyksi kapanan görmedim hic 4 gün derse gidip 1 gün dyk acan cok. Nöbet meseleside tamamen hizmet puani ekders icin cekilecek dert değil yoksa bir yil nöbrt tutmam 1 yıl fazladan calismak gibi oluyor, ayda 1 bile vermiyorlar nöbeti.

Severek seçtim zaman icinde sogudum ve hep yukselme hayalim vardı
Bende bu mesleğin içindeyim ve nedense sınıf öğretmenlerince hep bir bıkmışlık alan değişikliği ya da idarecilik gibi durumlar söz konusu. Sanırım merkez bir yere evlilik olmadığı sürece tahin zor olduğundan. Sınıfçıların yer değişimi zor diye biliyorum. Ama bu şekilde ne kendinize ne çocuklara faydalı olabilirsiniz

Brans ögretmeninin dersi yüksek lisansina gore ayarlanir yönetmelikte bile kolaylik saglanir diye geciyor. Ben köydeyim ve ders saatlerim belli. Ingilizce dersine de ben giriyorum. Yani idare istese bile bana kolaylik sağlayamaz. Burada dyksi kapanan görmedim hic 4 gün derse gidip 1 gün dyk acan cok. Nöbet meseleside tamamen hizmet puani ekders icin cekilecek dert değil yoksa bir yil nöbrt tutmam 1 yıl fazladan calismak gibi oluyor, ayda 1 bile vermiyorlar nöbeti.
Ama sizin okulun şartları böyleymiş, belki başka okulda olsan yüksek lisans için daha uygun bir program hazırlanabilirdi. Açıkçası idarenin adamıysan her türlü ayarlanıyor, idare ediliyor, yeter ki onlara yakın ol. Maalesef böyle bir gerçek var. Bir de çoğu üniversitede yüksek lisansta devam zorunluluğu yok ki. Sadece sınavlara gidiliyor, onda da rapor alıyor uzaktan gelenler. Senin amacın o ortamdan kurtulmak, o yüzden çabalıyorsun bu kadar sanırım. Ben de olsam kaçmaya bakardım oradan. Yargılamıyorum seni. İnşallah daha medeni bir yerde, düzgün insanlarla mesleğini yapma fırsatı bulursun.

Bende bu mesleğin içindeyim ve nedense sınıf öğretmenlerince hep bir bıkmışlık alan değişikliği ya da idarecilik gibi durumlar söz konusu. Sanırım merkez bir yere evlilik olmadığı sürece tahin zor olduğundan. Sınıfçıların yer değişimi zor diye biliyorum. Ama bu şekilde ne kendinize ne çocuklara faydalı olabilirsiniz
Ya verdigimiz emeğin karsiligini alamadigimiz icin belki gerek kendi okulumda gerek tanidigim cevre arkadaslarda sinifcilar kadar fedakar, caliskan olup emeginin karsiligini almayan baska bir öğrrtmenlik grubu yok. Hem veli hem idare tarafindan cocukların her seyi bilmeleri gerektigi baskisi var. Kimse gelip x öğrencisi cok iyi ögrrtmen basarili demez herkes gelip y öğrencisi kötü sinif öğretmeni öğretememis der.

Özeldeki ogretmen maaşlarından haberiniz yok galiba.O zaman olmayacak şeyler için bdv kapansın.
Ben de ozelde sinif ogretmeniyim kurumsal okullarda calistim ama 5 senede psikolojim bozuldu sizi cok iyi anliyorum. Ama cocuklardan degil asla ben velilerden biktim. Bu sene de dinleneyim kafami toparlayim diye evde kpss calisiyorum

X