- 16 Eylül 2017
- 7.418
- 13.759
BIlmryenler icin mebde kadrolu idareci olmak için önce yazili sinava giriyordunuz sonra genellikle formalite olan bir mülakata girip acik normu olan okulları tercih yapıp yerlesiyordunuz bir müdür bir okulda 4+(uygun görülürse)4 yıl kalabiliyordu. Önce müdür yardimcisi olup 4 yıl sonunda tekrar mudürlük icin yöneticilik sınavına giriliyordu. Bu sinav icin en az 2 yıl mebde öğretmenlik yapma şartı olduğu için ben bu yıl basvurabilecektim ancak. Bakan Tekin açıklama yaptı. Artık yazılı sınav kaldırılacakmış. Tamamen mülakatla alım olacakmış. Mudür yardimcilarini da mülakatla müdür seçecekmiş. Yani herkes kendi tanıdiğını alacak. Benim bulundugum sehirde (ilceler,köyler dahil) zaten normaldede kadın idareci pek yok, toplasaniz 50 yoktur. Yani hicbir müdür bir kadını tanıdıgı değilse müdür yardımcısı olarak almaz. Ve müdurlerin gorev suresi uzatıldı 5+5 yıl olarak. Ben geleceğe dair tüm planlarımı idareci olmak uzerine yapmıstım. Yüksek lisansım, 2.üniversitem,alan degisikligi hayalim, milli eğitime yükselmek,il dısında istedigim sehirleri tercih vermek ... bunların hicbirini sınıf ögretmeni olarak yapamam. Zaten daha simdiden cocuk sesinden sorunlu velilerden bıktım. Daha üniversitedeyken bunların planını kurmustum ne zaman ortamda bir sohbet acılsa meslekte yükselmek istedigimi anlatırdım hep böyle kendimi gelistirefek projeler pesinde kostum şimdi ise brn neyi hedefleyeceğim bilmiyorum. Kendimi 10 yıl sonra hala sınıf öğretmeni olarak hayal edemiyorum.
Bu arada iddia ediyorum mevzuatı, okul yönetmeyi, mesleki bilgileri yıllanmıs idarecilerin yüzde ellisinden daha iyi bilirim.
Bu arada iddia ediyorum mevzuatı, okul yönetmeyi, mesleki bilgileri yıllanmıs idarecilerin yüzde ellisinden daha iyi bilirim.