Değersiz olmaktan yoruldum bana yol gosterin

Nane sekeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
17
2
36
35
O kadar Üzgünüm ki tüm gece düşündüm arkadaşlar ben annemden hiç bir zaman değer görmedim yıllarca beni başka insanların önünde küçük düşürdü hep hataları herkeze anlattı şiMDI pismanmis Özür diledi ben onu affettim ama gene topluluk önünde beni durduk yere azarlar tersler ben alttan alırım ama bazen kuSüne adım sorun çıkardı olur bu arada evin en buyük çocuğuyum erkek kardeşime saygı duyarlar o agresiftir kor karlar ondan ben uyumluyum bu arada esimde bana başka insanların önünde çok bağırdı şimdi yapmıyor görüştüğümüz kimse yok ev hanimiyim bebeğim var eşim kimseyle ailece görüşmeyi sevmez erkek kardeşim eşimle kavga etti ailem beni disladı size bir örnek veriyim annem ben eda otururken annem gel eda ayağım izi suya batiralim dedi ben orda yokmuş gibi beni çağırmadi sonra gittiler eda tekrar yanıma geldi annem orda kaldı çok kaygı içerisindeyim arkadaşlar esime güvenim kalmadı anneme babam kardeşime çok saygı duyar önünde ayağa kalkar beni unutur çok yanlız hissediyorum evde kendimi dinlemekten kafayı yiyeceğim bu arada annem hergün beni arar saatlerce konuşur herseyi anlatır kapatamam telefonu .ben ve eşim aileme ne yapsak yaranamayız hiç memnun kalmazar ama diğer kardeşlerim hiç böyle değiller lütfen bana yardım edin

Alttan aldığın ve anlayış gösterdiğin için oluyor hep, annenle konuşmuşsun güzel, yine mı oldu uyar, birdaha uyar. Alttan alma bak altta kalıyorsun
Eşin mi, onu da uyar. Hele toplum içinde asla yapmasın, yarın çocuk büyüp aynını yapacak, inan evladının ki daha ağır gelir... Ne yap, et Önüne geç. Sonuna kadar mücadele et, kimsenin seni ezmesine müsaade etme, annen kocan da olsa haddini bildir, unutma; Tekdir ile uslanmayanın hali kötek'tir. Demiş atasözü. Uygula canım. Sevgiyle...

Allah razı olsun hep uyardı ama maddi özgürlüğüm yok 27 yaşında 2 çocuklu anneyim konuşacak bile kimse yok ikisinide uyardım annemi uyarınca bana bağırır kavga çıkartır herkes bana acıyarak bakar bu arada biz 4 kardeşim annem diğer kız kardeşime sarılır öpüşür ben hiç bir zaman bunları yaşamadım kalbim hEp eksik kaldı esimde beni çok kırdı çok mutsuzum

Bu arada ben Allah korkusuyla annemi Babami kırmak istemem kardeşim hakaretler eder hersey yapar ona çok saygı gosterirler

Bu arada ben Allah korkusuyla annemi Babami kırmak istemem kardeşim hakaretler eder hersey yapar ona çok saygı gosterirler annem beni hergün arar dedikodu yapar günü anlatır ben konuşmak istemiyorum ne yapayim

Anne baba hakkı ayrı biseydir eyvallah da evlat hakkı diye bisey de var.

Bana haksızlık yapan kim olursa olsun karşı çıkarım savunurum kendimi karşımdaki annem babam dahi olsa.

Bu yüzden uzun zamandır ikisiyle de konuşmuyorum görüşmüyorum. Ozlemiyorum sevmiyorum.

Evet doğru degil ama sizin yaşadıklariniza benzer şeyleri yaşadım sesini çıkarmadım sustum sustum bi yerden patladım pişman degilim.

Ben daha önce kavga ettim kustum de ama vicdan azabı çekip ben Özür Diledim annemle kavga etsem babamı doldurur oda bana sırtını döner gidip kendime dna testi yaptıracam nerdeyse

Kardesin gibi davran. Kim uzulurse uzulsun, niye hep sen uzulecekmissin? Annen baskalarinin yaninda asagilarsa da cevabini ver sustur. Rezil olmamak icin bak bir daha yapiyor mu.

Kimse kusura bakmasin da cahil insanimiz naif insan gorunce kaplan kesilir, biraz ariza birine rastlarsa kedi olur. Bunu gundelik hayatta da gormuyor muyuz? Isimizi hallettirmek icin kac defa insan gibi konusmamiz karetmedi, karsimizdakine sertlesmek zorunda kaldik. Madem karsinizdakiler oyle, sen de o sekilde davranacaksin.

Ben de evlenmeden once benzer bir durum vardi. Erkek kardesimin sozu gecerdi. Mesela kursa gittigim zaman duzenli olarak internet lazim olurdu ve modem ikidebir kopuyordu. Kardesimin "ben bilgisayardan anliyom ki" edalariyla bagladigi orumcek agina donmus kablolarin arasindan modemi bulup resetlemek zorunda kalirdim. Yeni modem almaya param da yoktu (evde oturan kizin neden paraya ihtiyaci olsun ki dimi ama). Modemi degistirin dedigimde de "kardesin halledecek" deyip dururlardi. Cunku o her isten anliyor. Cunku o erkek, ne zaman keyfi gelirse o zaman degistirilir. Bir gun yine proje yapiyorum, internet gidiyor, ikidebir modem resetlemekten fenalik geldi. Bi ara gozum dondu aldim modemi ayagimin altina aldim bir guzel parcaladim. Parcalarini da oylece biraktim. Normalde temizlik isi olunca en aranan kisi oldugum halde baktim annem usul usul temizliyor. Ertesi gun de baktim yeni modem gelmis. O gun hayatin sirrini ogrenmistim ve hic bir sey eskisi gibi olmadi

Bazen cırlamak gerekiyor.

Bu her yerde böyle midir yahu. Evin agresifleri baş tacı diğerleri ise tırt.

Benim abimlerde öyledir ama değerlidir. Bende babamdan değer görmem. Özellikle eşimin yanında rencide eder. Bir kurtulamadım ağır laflarından. Kısmetse bir kaç aya uzak bir yere taşınıyorum. Babamın eşimle aramı bozmasından da kurtulucam sanırım.

Bizde kv oğlunu doldurur sanırdım. Kv dem yetmiyor bide üstüne babam ekleniyor. İlllallahhh geldi resmen.

Anladım ki değer vermeyeceksin. Alttan almayacaksın işte o zaman kıymetli olunuyorsun.

kendini çok ezdirmişsin, dayılık yapanlar saygı görmüş, uyumlu olan sen hep ezilmişsin

o yüzden görüşmiceksin kıymet bilmeyen insanlarla, zaten emin ol ilerde orta yaşa doğru insan olgunlaşıyor ve ona değer vemeyenlere değer vermiyor, sen şimdiden başla bi sürü vakit kazan, çünkü genç olduğunu tahmin ediyorum, kimseye bi bedel ödetmemişsin kendini ezdirmeye devam ediyorsun çünkü
bayram seyran kandil o kadar, annenin her telefonunuda açma, derdini tasasını sorma, o sana bişey anlatınca sohbeti açacak bişeyler söyleme yani, hıım, tamam, oldu, kader, napcan vs diye konuşmayı kısa tut, yavaş yavaş elini eteğini çek
memuniyetsiz insanları memnun etmeye çalıştıkca tepene çıkarlar çünkü, madem kardeşlerin değerli takılsınlar onlarla işte

Haklısın dün annemle sakin sakin konuştum toplumda böyle yapma diye yine bağiri kavga çıkardı ben haksız oldum en iyisi mesafe ama görüşecek kimse yok eşimin ailesi de yok arkadaşımda yok bu arada 27 yaşındayım

Kusme tabiki ama mesafe koy ve seni toplum önünde küçük dusurmelerine izin vemre tepkini koy her zaman

Çocuklarımın gördüğü başka kimse yok ben ailemden kusunce onlarda yanlız kalıyorlar
Çocuklarınız yalnız kalacak diye düşünmeyin Siz yetersizniz.

Anneniz dahi olsa kimseye kendinizi değersiz hissetmenize sebep olacak kadar firsat vermeyin.
Hayirli evlat kadar hayirli anne-baba da olmak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…