- 16 Haziran 2011
- 14.686
- 60.396
-
- Konu Sahibi isimsizdiss
Merhaba kadınlarkulubü nün değerli üyeleri.
Kendimden kısaca bahsetmek istiyorum.
Ben 25 yaşında bir bayanım.
Üniversiteyi ailemden uzak bir şehirde okurken kendi ayaklarımın üzerinde duramadığım için memleketime dönmek zorunda kaldım.
Şu an üniversitenin bitmesine 1 sene kaldı. O dönemde yaşadığım psikolojik rahatsızlık nedeniyle antidepresan hapı kullandım ve ileri derecede kilo alımı ve saç dökülmesi yaşadım.
Yaşıtlarım meslek sahibi olup para kazanırken, evlenirken ben geride kaldım.
Vücudum, bedenim eskisi gibi değil.
Fiziksel görüntümden ve özgüvenimi kaybedişimden dolayı asosyal bir insan oldum.
Bu yaşıma kadar inançlı biri olmaya devam ettim, fakat yaşadığım bu kötü şeyler neden benim başıma geldi diye sürekli düşünüyorum. Sorguluyorum.
Yanlış yaptığım şeylerden, işlediğim günahlardan dolayı rabbim tarafından cezalandırıldığım için ve aynı şeyleri tekrar yapmamam gerektiğini öğrenmem gerektiği için mi bunları yaşadım?
Ya da ben ve ailemden nefret eden birisi bize büyü mü yaptı bunun sonucunda mı kötü şeyler yaşadım ben?
Ben müslümanım arkadaşlar, inançlarımdan hiçbir zaman vazgeçmedim
Ama Allah'a inanmayan ve benden çok daha zayıf, çok daha güzel, çok daha başarılı, çok daha zengin arkadaşlarım var.
Ve benden çok daha özgüvenli, sosyal ve mutlular.
Bazen günlerin boşuna geçtiğini düşünüyorum, fakat hep aynı şeyler, evdeyim, ders çalışıyorum, yemek yiyorum, canım isterse geziyorum öyle işte.
Üniversiteyi bitirip 2024 lisans kpss ile atanmaya çalışıyorum
Atanmak istediğim maaşı iyi bir kurum var
Çok şükür düşünsel bir engelim yok, anne babam kardeşim sağlıklı, evimiz, arabamız, yiyecek ekmeğimiz, geçinecek kadar bütçemiz var ama ben düşünmeden edemiyorum.
Bu fiziksel değişimi neden yaşadım? Allah'ımın benim ders almam ve aynı hataları yapmamam için bana vermesi gereken bir ders miydi? Benim imtihanım bu mu arkadaşlar?
İyi ya da kötü düşüncelerinize ihtiyacım var.
Çok teşekkür ederim, sağlıklı ve güzel bir gün diliyorum.
Yaşım 37. Aynada yüzüme baktığımda, kavgadan çıkmış boksör gibi bir surat görüyorum. Lise ve üniversite yıllarımdaki güzel gözler ve bebek gibi yüz gitmiş, erkeklerin peşinde koştuğu o kız gitmiş, yerine korku filmlerinde gibi bir hortlak kalmıştı.
O dönemde yaşadığım psikolojik rahatsızlık nedeniyle antidepresan hapı kullandım ve ileri derecede kilo alımı ve saç dökülmesi yaşadım.
32 yaşındayım, kendimi genç kız gibi hissediyorum, 25 yaş nedir ki? Özgüven falan kalmamış sende, inanç yönü de zayıflamış, her şeyden u
Şimdi sizin gibi belli bir sebebe dayanmayan sonuçlar için bir görüş var. Hatta benim için bir inanış bu ama sizin için görüş olabilir inanmayabilirsiniz. Bu tarz sebep sonuç içermeyen durumların geçmiş enkarneden ve karmalardan geldiği söyleniyor. Yani şu ki siz bu hayatta enkarne olarak bedenlenmeyi seçerken yaşam planında bir hastalık ile mücadele etmeyi seçiyorsunuz. Seçiminizde yaratıyor. Belki araştırmak isteyebilirsiniz.İlave edeyim; konu sağlık sorunu ve dahi zorlu hastalıklar olunca burada ayrı bir "Kader" oluyor bence. Tırnak içinde verdim, madem böyle adlandırıyoruz. Ben hasta olmayı seçmedim, yanlış tercihlerim beni buna sürüklemedi, bu benim genlerime işlenmişti, böyle doğdum ve elimde olmayan çevresel faktörlerle tetiklendi.
Kötü beslendim, midem bozuldu değil.
Deli gibi sigara içtim kanser oldum değil.
Bu noktada, nasıl bir düşünce beni hayatta tutardı?
Sürekli neden sorgusu mu? Sürekli bir şeyleri suçlamak mı? Herkesi suçladım, herkesle kendimi kıyasladım, kalbim taşlaştı. Hayatımın en güzel çağlarını hastanelerde geçirmek zorunda kaldım. Toplum tarafından en bozuk ve korkulası görüleceğiniz hastaların kapatıldığı yerde kaldım. Sizin şu an şükrettiğiniz "Düşünsel bir engelim yok" dediğiniz yerden geçtim. İnsanlar tüm sağlık sıkıntıları için şu duayı ederler: Allah akıl sağlığı versin, akıldan etmesin de... En önemlisi o derler.
Geçtiğim yer tam olarak buydu, insanların her sağlık dolu duasının arkasına sıkıştırdığı şey. :)
Oturup kadere isyan mı edeydim? Buradan çıktım ki önce deli gibi okudum, hastalığımı öğrendim, bir doktorla istişare edebilecek hale geldim. Sabırla, ilaçları bırakmadan kullandım, majör depresyonda psikolojik kas ağrıları yaşarken, istemezken "Hadi seni çıkaralım şu mağarandan" diyecek arkadaşlar edindim vs...
Nihayetinde "Bunların hepsi, benim kendimi anlamam için var-öğreniyorum kendimi" dedim. Her başıma gelen bana "Ne" olduğumu öğretiyor. Benim elimde olmayanlara verdiğim tepkiler de... Sizin de öyle. Siz, köşesinde -neden ben, onlar zenginler, onlar sağlıklılar- diye dövünen biri misiniz, böyle mi var olacaksınız hayatta?
Çeşitli inanç sistemleri var, hepsinin özünde bir felsefe barınıyor; çok kafanıza takılıyorsa buradan da okuyun ki bana bu dönemlerde bazı düşünce yönleri iyi geliyor, ihtiyacıma yönelik inanıyorum. Siz de bakın bakalım.
Aile dizimi calismalari bu dediginizle alakalı sanırım.Şimdi sizin gibi belli bir sebebe dayanmayan sonuçlar için bir görüş var. Hatta benim için bir inanış bu ama sizin için görüş olabilir inanmayabilirsiniz. Bu tarz sebep sonuç içermeyen durumların geçmiş enkarneden ve karmalardan geldiği söyleniyor. Yani şu ki siz bu hayatta enkarne olarak bedenlenmeyi seçerken yaşam planında bir hastalık ile mücadele etmeyi seçiyorsunuz. Seçiminizde yaratıyor. Belki araştırmak isteyebilirsiniz.
Şimdi sizin gibi belli bir sebebe dayanmayan sonuçlar için bir görüş var. Hatta benim için bir inanış bu ama sizin için görüş olabilir inanmayabilirsiniz. Bu tarz sebep sonuç içermeyen durumların geçmiş enkarneden ve karmalardan geldiği söyleniyor. Yani şu ki siz bu hayatta enkarne olarak bedenlenmeyi seçerken yaşam planında bir hastalık ile mücadele etmeyi seçiyorsunuz. Seçiminizde yaratıyor. Belki araştırmak isteyebilirsiniz.
tabi. özellikle nerden geldiğini bilmediğimiz kronik durumlar için birebir. epigenetik alan muhteşem açılıyor ve siz 3 ata öncesi amcanızdan neyi dna ile klonladığınızı görüyorsunuz.Aile dizimi calismalari bu dediginizle alakalı sanırım.
Son dönemde odaklanip arastirdigim bi konu, kesinlikle haklisiniztabi. özellikle nerden geldiğini bilmediğimiz kronik durumlar için birebir. epigenetik alan muhteşem açılıyor ve siz 3 ata öncesi amcanızdan neyi dna ile klonladığınızı görüyorsunuz.
Aynur tümeni araştırın lütfen. instagramdan videolarını izleyin. Biraz tuzludur ama işinin ehlidir hep söylüyorum bu işin şaklabanı çok malesef.Son dönemde odaklanip arastirdigim bi konu, kesinlikle haklisiniz
Konunun dinle alakasını anlayamadım. Ben hiçbir dine mensup değilim lakin birçok sağlık sorunum var, ekonomik ve aile problemlerim de var. Yani bunların sebebi dindar olup olmamak olamaz. Ancak inancımız, ideolojimiz ne olursa olsun yaşamaya devam etmek ve yarınki günleri bugünden daha iyi yapmak zorundayız. Aksi halde devam etmenin ne anlamı kalır? İnsanlar için yaşamak temelde aynıdır. Mutlu olmak isteriz, siz de mutlu olacağınız hayat için çabalayın. Zayıflayabilirsiniz, kolay değil ama yapan çok insan var. Atanabilirsiniz, insanlara biraz daha güvenmeyi deneyebilirsiniz. Sandığınız gibi herkes yargılayıcı ve art niyetli değil. Nasıl görünürseniz görünün sizin yanınızda olacak insanlarla tanışmak mümkün, siz de onları desteklediğiniz sürece.Merhaba kadınlarkulubü nün değerli üyeleri.
Kendimden kısaca bahsetmek istiyorum.
Ben 25 yaşında bir bayanım.
Üniversiteyi ailemden uzak bir şehirde okurken kendi ayaklarımın üzerinde duramadığım için memleketime dönmek zorunda kaldım.
Şu an üniversitenin bitmesine 1 sene kaldı. O dönemde yaşadığım psikolojik rahatsızlık nedeniyle antidepresan hapı kullandım ve ileri derecede kilo alımı ve saç dökülmesi yaşadım.
Fiziksel görüntümden ve özgüvenimi kaybedişimden dolayı asosyal bir insan oldum.
Bu yaşıma kadar inançlı biri olmaya devam ettim, fakat yaşadığım bu kötü şeyler neden benim başıma geldi diye sürekli düşünüyorum. Sorguluyorum.
Yanlış yaptığım şeylerden, işlediğim günahlardan dolayı rabbim tarafından cezalandırıldığım için ve aynı şeyleri tekrar yapmamam gerektiğini öğrenmem gerektiği için mi bunları yaşadım?
Ya da ben ve ailemden nefret eden birisi bize büyü mü yaptı bunun sonucunda mı kötü şeyler yaşadım ben?
Ben müslümanım arkadaşlar, inançlarımdan hiçbir zaman vazgeçmedim
Ama Allah'a inanmayan ve benden çok daha zayıf, çok daha güzel, çok daha başarılı, çok daha zengin arkadaşlarım var.
Ve benden çok daha özgüvenli, sosyal ve mutlular.
Bazen günlerin boşuna geçtiğini düşünüyorum, fakat hep aynı şeyler, evdeyim, ders çalışıyorum, yemek yiyorum, canım isterse geziyorum öyle işte.
Üniversiteyi bitirip 2024 lisans kpss ile atanmaya çalışıyorum
Atanmak istediğim maaşı iyi bir kurum var
Çok şükür düşünsel bir engelim yok, anne babam kardeşim sağlıklı, evimiz, arabamız, yiyecek ekmeğimiz, geçinecek kadar bütçemiz var ama ben düşünmeden edemiyorum.
Bu fiziksel değişimi neden yaşadım? Allah'ımın benim ders almam ve aynı hataları yapmamam için bana vermesi gereken bir ders miydi? Benim imtihanım bu mu arkadaşlar?
İyi ya da kötü düşüncelerinize ihtiyacım var.
Çok teşekkür ederim, sağlıklı ve güzel bir gün diliyorum.
Bu arada 23 yaşındayım hayatım dışarıdan o kadar senin yerinde olsam diyen insanlar var ki gel bir de bana sor öyle sağlık sorunlarım var ki acaba bu sefer ölecek miyim diye korkuyorum. İnsanlar bakınca yüzüme çok güzel bir evlilik yaparsın güzeller hemen evlenir der oysa saçmalık ailem hayatım dışarıdan güya çok iyi görünür her şey oysa ben her an ölüm korkusuyla yaşayan biriyim. Sence peygamberler o kadar acılar sorunlar yaşamış Allah onları cezalandırmak için mi bunları yaşamış ? Biraz vesveseye ve haşrde düşmüşsün gibi geldi buradaki yorumlar iyi gelir umarımHerkesin hayatı dışarıdakine güllük gülistanlık geliyor nedensesen bir de git o övdüğün insanlara sor bakalım bir dokun bin ah işitirsin.