Değerli kadınlar kulübü üyeleri... Fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Bakabilir misiniz? (Konu din, kader ve sorgulama ile alakalı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konunuzun bu kısmı bana Ece Mv üyesinin açtığı Kızlara yalan söylemişler konusunu ve konusundaki bir kısmı hatırlattı. Konunun o bölümünü alıntıladım.

İlave edeyim; konu sağlık sorunu ve dahi zorlu hastalıklar olunca burada ayrı bir "Kader" oluyor bence. Tırnak içinde verdim, madem böyle adlandırıyoruz. Ben hasta olmayı seçmedim, yanlış tercihlerim beni buna sürüklemedi, bu benim genlerime işlenmişti, böyle doğdum ve elimde olmayan çevresel faktörlerle tetiklendi.

Kötü beslendim, midem bozuldu değil.
Deli gibi sigara içtim kanser oldum değil.

Bu noktada, nasıl bir düşünce beni hayatta tutardı?
Sürekli neden sorgusu mu? Sürekli bir şeyleri suçlamak mı? Herkesi suçladım, herkesle kendimi kıyasladım, kalbim taşlaştı. Hayatımın en güzel çağlarını hastanelerde geçirmek zorunda kaldım. Toplum tarafından en bozuk ve korkulası göreceğiniz hastaların kapatıldığı yerde kaldım. Sizin şu an şükrettiğiniz "Düşünsel bir engelim yok" dediğiniz yerden geçtim. İnsanlar tüm sağlık sıkıntıları için şu duayı ederler: Allah akıl sağlığı versin, akıldan etmesin de... En önemlisi o derler.

Geçtiğim yer tam olarak buydu, insanların her sağlık dolu duasının arkasına sıkıştırdığı şey. :)
Oturup kadere isyan mı edeydim? Buradan çıktım ki önce sürekli okudum, hastalığımı öğrendim, bir doktorla istişare edebilecek hale geldim. Sabırla, ilaçları bırakmadan kullandım, majör depresyonda psikolojik kas ağrıları yaşarken, istemezken "Hadi seni çıkaralım şu mağarandan" diyecek arkadaşlar edindim vs... Çeşitli kaynaklardan aklıma takılan türlü şeyleri okuyup sormak göbek adım oldu.

Nihayetinde "Bunların hepsi, benim kendimi anlamam için var-öğreniyorum kendimi" dedim. Her başıma gelen bana "Ne" olduğumu öğretiyor. Benim elimde olmayanlara verdiğim tepkiler de... Sizin de öyle. Siz, köşesinde -neden ben, onlar zenginler, onlar sağlıklılar- diye dövünen biri misiniz, böyle mi var olacaksınız hayatta?

Çeşitli inanç sistemleri var, hepsinin özünde bir felsefe barınıyor; çok kafanıza takılıyorsa buradan da okuyun ki bana bu dönemlerde bazı düşünce yönleri iyi geliyor, ihtiyacıma yönelik inanıyorum. Siz de bakın bakalım.

32 yaşındayım, kendimi genç kız gibi hissediyorum, 25 yaş nedir ki? Özgüven falan kalmamış sende, inanç yönü de zayıflamış, her şeyden u

Şimdi sizin gibi belli bir sebebe dayanmayan sonuçlar için bir görüş var. Hatta benim için bir inanış bu ama sizin için görüş olabilir inanmayabilirsiniz. Bu tarz sebep sonuç içermeyen durumların geçmiş enkarneden ve karmalardan geldiği söyleniyor. Yani şu ki siz bu hayatta enkarne olarak bedenlenmeyi seçerken yaşam planında bir hastalık ile mücadele etmeyi seçiyorsunuz. Seçiminizde yaratıyor. Belki araştırmak isteyebilirsiniz.

Aile dizimi calismalari bu dediginizle alakalı sanırım.

Ayaklarımın uzerinde duramadigim için geriye dondum yazmışsınız. Neden? Her yıl binlerce çocuk ailelerinden uzakta okuyor, kendi başlarının çaresine bakıp hayatta kalmayı öğreniyor. Biraz daha güçlü olmanız gerek. Aileniz her zaman yanınızda olamaz.

3 ay önce babamı kaybettim.
29 yaşında bekarım.
Kilo sorunum var.
İş yerinde değişik türden insanlarla uğraşıyorum.
Maddi olarak zorda sayılırım.
Hiç olmayacak bir sevdanın peşindeyim.
Vs. Vs. Vs.

Ama şükrediyorum gene de. Çünkü annem ve kardeşlerim var.
Sağlıklıyım.
İşim var.
Tembellik etmezsem atanma şansım da var.
İrademe hakim olursam kilo da verebilirim.
Allah nasip etmişse gönlüme göre biriyle evlenebilirim.
Gibi gibi gibi
Müslüman rahat olmaz bu dünyada. Şöyle ki Allah en sevdiği peygamberi bile çok zorlu sınavlara tabii tutmuşken bizler de elbette sınanacağız. Önemli olan Allah'a güvenip sorunların biteceğine inanmak.

Paranın, pulun, güzelliğin dinle ne alakası var? Hastalığınız yok, para derdiniz yok. Zaten okullar kapanınca üniversite öğrencileri memleketlerine gider. Diyetle sporla zayıflatabilirsin, saçların da kestir dökülmesi durur, yenileri çıkar. Genetik değilse, bir hastalık yoksa saçlar yeniden çıkar zaten.

Bunu daha önceden bir konuda yazmıştım sanırım "Aslında biz, ailemizi seçerek geliyoruz" diye; bu inanç sistemi şu an aile diziminde kullanıldığı gibi çok ilginçtir ki İslam inancının kalu bela tasvirinde de üstü kapalı var, tüm ruhların tanışık olduğu tanrının sorup söz aldığı ve sonradan unutarak geldiğimiz yer. Aynı şekilde ortak bilinç/bilinçüstü denilen bir kavram da var (Analitik psikolojide vardı sanırım Jung'un çalışmalarında ki karıştırıyor, yanlış hatırlıyor olabilirim. Tabii günümüzde bazı ekoller artık gülünç geliyor) mesela bebekler doğduğunda bu üstbilinçten hala tam kopmadığı için algıları farklı oluyor, çok açık ve sınırsız. Bu dünyaya fiziksel ve ruhsal adaptasyon arttıkça da sınırlanıp bu dünyanın gerçekliği içinde var olmaya başlıyorlar vs.

Çok var :)
Ancak inancın temelinde önünde sonunda kişisel bir ihtiyaç var takdir edersin ki. Ben inanmaya ihtiyaç duyuyorum (Bunun illa bir din ile verilmesi gerekmiyor, bazı duygularımı teskin etmesi yeterli), bunun çeşitli felsefelerde ortak bir paydası var, buralarda geziniyorum. Bu dünya için bunu seçtiysem, baya manyak biriymişim diyeyim. :))

Aile dizimi calismalari bu dediginizle alakalı sanırım.
tabi. özellikle nerden geldiğini bilmediğimiz kronik durumlar için birebir. epigenetik alan muhteşem açılıyor ve siz 3 ata öncesi amcanızdan neyi dna ile klonladığınızı görüyorsunuz.

En büyük sıkıntıları peygamberimiz çekmiş haşa Allah efendimizi sevmiyor mu.

Bana da hep çirkin olduğumu söylerlerdi evlendim şimdi eşimden duyuyorum. Hiç Allah beni cezalandırıyor mu diye düşünmedim. Bilmem belki de beni bilmediğim bir şeylerden kurtardı ya da kurtaracak. Bende bu konuda çektiğim sıkıntıya üzüntüye karşılık ,allahım cennetin en güzel kızı ben olmak istiyorum, diyorum

Aşırı yemek yiyip kilo alıp allahım beni sevmiyor musun demek ne kadar doğru. Halbuki Allah yemek konusunda ölçüyü koymuş
Depresyondayım diyorsun. Allah kalpler ancak allahı anmakla huzur bulur diyor. Ters istikamette gidip doğru yere varmayı bekleyemezsin. Ama yolun yanlış olduğunu öğrenip doğru tarafa yönelebilirsin

Evet yaptığımız günahlardan dolayı başımıza istemediğimiz şeyler gelir. Bunun nedeni Allah’ın bize kendini hatırlatmasından kulum bana yönel bana güven demesindendir. Yani Allah yine bizi sevdiği için yapar bunu.

Bir de inançsızlar için söylediğiniz şeye gelince bir video da sizin düşündüğünüz gibi düşünenlere karşılık şöyle deniyordu: Allah onların da rabbi

tabi. özellikle nerden geldiğini bilmediğimiz kronik durumlar için birebir. epigenetik alan muhteşem açılıyor ve siz 3 ata öncesi amcanızdan neyi dna ile klonladığınızı görüyorsunuz.
Son dönemde odaklanip arastirdigim bi konu, kesinlikle haklisiniz

Allah’ın en sevdiği kullar peygamberleri , velileri vs değil mi ? Peki onlar saltanat , şatafat içinde mi yaşadı ?
Allah’a inanıyorsan bu dünyadaki her şeyi geçici olarak iyice anlaman lazım , emanetin iyisi kötüsü olmaz . Can emanet , beden emanet . Tekamül yolunda elbette sıkıntı çekilecek . Belki en sevdiğin , en değer verdiğin şeylerle sınanacaksın . Nefsinle mücadele edeceksin .
Kimi zenginlikle kimi fakirlikle sınanır bu dünyada .
Sağlıklı beslen , aralıklı oruç tutmaya çalış , yürüyüş yap , üç beş pilates hareketi öğren evde onları yap . Derslerine çalışırken kendini geliştirecek kitaplar vs oku . Bunları yap ve sonucu Allah’a havale et .
Hakkında hayırlısını iste . Her şerde bir hayır vardır. Yazılıya çalışmayıp , dersi dinlemeyip , ödev yapmayıp 100 alamadım diye sızlanmakla aynı bence sizin durumunuz .
Bence şükredecek o kadar çok şey var ki hayatınızda . Sadece tembellik etmeyip plan yapıp uygulamanız lazım .

Konunun dinle alakasını anlayamadım. Ben hiçbir dine mensup değilim lakin birçok sağlık sorunum var, ekonomik ve aile problemlerim de var. Yani bunların sebebi dindar olup olmamak olamaz. Ancak inancımız, ideolojimiz ne olursa olsun yaşamaya devam etmek ve yarınki günleri bugünden daha iyi yapmak zorundayız. Aksi halde devam etmenin ne anlamı kalır? İnsanlar için yaşamak temelde aynıdır. Mutlu olmak isteriz, siz de mutlu olacağınız hayat için çabalayın. Zayıflayabilirsiniz, kolay değil ama yapan çok insan var. Atanabilirsiniz, insanlara biraz daha güvenmeyi deneyebilirsiniz. Sandığınız gibi herkes yargılayıcı ve art niyetli değil. Nasıl görünürseniz görünün sizin yanınızda olacak insanlarla tanışmak mümkün, siz de onları desteklediğiniz sürece.

Herkesin hayatı dışarıdakine güllük gülistanlık geliyor nedense sen bir de git o övdüğün insanlara sor bakalım bir dokun bin ah işitirsin.

Herkesin hayatı dışarıdakine güllük gülistanlık geliyor nedense sen bir de git o övdüğün insanlara sor bakalım bir dokun bin ah işitirsin.
Bu arada 23 yaşındayım hayatım dışarıdan o kadar senin yerinde olsam diyen insanlar var ki gel bir de bana sor öyle sağlık sorunlarım var ki acaba bu sefer ölecek miyim diye korkuyorum. İnsanlar bakınca yüzüme çok güzel bir evlilik yaparsın güzeller hemen evlenir der oysa saçmalık ailem hayatım dışarıdan güya çok iyi görünür her şey oysa ben her an ölüm korkusuyla yaşayan biriyim. Sence peygamberler o kadar acılar sorunlar yaşamış Allah onları cezalandırmak için mi bunları yaşamış ? Biraz vesveseye ve haşrde düşmüşsün gibi geldi buradaki yorumlar iyi gelir umarım

Tüm insanlar dünyaya geldiğinde tekamül süreci yaşar. Başımıza gelen hiçbir şey tesadüf olmadığı gibi hepsi de tekamülümüz için yardımcı deneyimlerdir.

Başınıza gelen olaydan ders çıkarıp, o konudan dolayı olgunlaştıysanız ne ala. Eğer gereken dersi almadıysanız, siz alana kadar benzer olayları hayatınıza çekmeye devam edersiniz.

Bakış açınızı bu şekilde değiştirirseniz, ki 2 paragrafa sığmaz, yaradılışınızın başka yönlerini de görerek, ok gereken dersi aldım diyerek hayat yolculuğunuzda 1 basamak daha yukarı çıkarak devam edersiniz.

Herkesin tekamül yolculuğu çok farklıdır. Eğer başkalarına bakıp kıyas yaparsanız, bu sizi bayağı bir gerilere götürür.

Her zaman için kalbimizin iyilikle titreşmesi lazımdır. Frekansınızı yükseltmeniz, bazı olaylarla daha kolay başa çıkmanızı sağlar.

Şimdi siz kendinizi toplarlayıp, geçmiş deneyimlerinizi “yaşamam gerekiyordu ve yaşadım, bu olay beni olgunlaştırdı. Şimdi daha güçlü olarak yoluma devam ediyorum” mantığıyla bakarsanız, hem bir sonraki boyuta geçmeniz kolaylaşır hem de geçmişin amacını öğrendiğiniz için keşke’lerinizden ve neden?’lerinizden kurtularak zihninizi ferahlatıp enerji alanınızı pozitife açmış olursunuz.

Şu an üniversitenin bitmesine 1 sene kaldı. O dönemde yaşadığım psikolojik rahatsızlık nedeniyle antidepresan hapı kullandım ve ileri derecede kilo alımı ve saç dökülmesi yaşadım.

Ne güzel bitirmenize az kalmış.Bunları yaşamanız çok normal çünkü doğruya adım attığımız başarıya yaklaştığınız an zorluk başlar.Kolaylık tehlikelidir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…