Değerli kadınlar kulübü üyeleri... Fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Bakabilir misiniz? (Konu din, kader ve sorgulama ile alakalı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama Allah'a inanmayan ve benden çok daha zayıf, çok daha güzel, çok daha başarılı, çok daha zengin arkadaşlarım var.
Siz inanmayan arkadaşlar diyorsunuz da bakın onların rengi belli. İnanmıyor. Ama sizin renginiz belli değil farkında mısınız? inançlıyim deyip inanmayan biri gibi sorgulama yapıyorsunuz. Allah'ın ayetlerinden bir habersiniz. İsra suresi ne diyor. Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. Siz çaba sarfettiniz de mi böyle konuşma hakkına sahip oluyorsunuz. Herkesin inancı kendine. Herkese kendi çalıştığının karşılığını verir Allah. Bu Bana inanmıyor diye ayırmaz. Ama amellerin hesabı ahirette zaten görülecek. Ama emek verene Allah niye vermesin. Çünkü Allah'ın adaleti böyle işliyor. Lütfen kul kafasıyla düşünmeyin.

Şimdi bu konuyu dini yorumlara kaydırmadan yorumlamak zor ve buradan polemik çıkması da çok olası. Ayrıca forumda dini konular ve yorumlar da yasak, konuyu açmadan önce kuralları okuma zahmetine girseydiniz iyi olurdu.

Şöyle söyleyeyim; inancınızca sizin ilk düşünmeniz gereken "İmtihandan geçiyorum" olmalı. Bir sabır, Allah'a dua ile bir yakınlaşma vesilesi vb olarak görebileceğiniz, imanınızın test edildiği bir yoklama, "Hayatta mısın, canlı mısın?" silkelemesi, "Kıymetini bildin mi sağlığının?" hatırlatması vb şeyler... İnancınız (Müslümanım demişsiniz), bu gibi durumlarda bu yönde düşünmenizi öğütler. "Birileri büyü mü yaptı, cezalandırılıyorum" dediğiniz kısım ise suistimale açık, hurafelere geçit tanıyan bir yöndür.

Bu "Neden ben?" sorgusu da çok normal ancak uzamasın, psikolojik destek alın, self help kitaplardan faydalanın. Çünkü uzadıkça, sizi daha çok yoracak, nitekim "Neden?" sorgusu sonu olmayan cevapları verir. Tonlarca "Çünkü" bulursun ancak hangisidir bilemezsin. :) Neden doğuştan kolu bacağı yokken o kızın, senin var? Neden bilmem kim zenginlikler içinde yüzerken, bir ailede bebek açlıktan öldü? ... İnancın "Senin değil" diyor. Aldığın nefes de dahil sana ait değil, tanrının sadece sana sunduğundan ibaret. O halde neyin hesabını soruyorsun tanrıya? Onun olanın hesabını mı? :)

Siz inandığınız dinin felsefi yönünü araştırma zahmetinde bulundunuz mu hiç? Madem bu kadar sorguluyorsunuz, bir bakın neye inanıyormuşsunuz temelde. (Banlanmam inş. ashsh)

Diğer şeyler için neler yapabileceğiniz belli; kilo mu? Diyet-spor. Kaldıracaksınız o nazik totonuzu çalıştıracaksınız bedeninizi.
Saçlarınız aşırı mı dökülüyor, doktora gidecek ve ilacın yan etkilerinin zorlayıcı olduğunu söyleyecek, değiştirmesini talep edeceksiniz, bunu doktorunuzla istişare edeceksiniz ve saçlarınızı tekrar gürleştirmek için iç-dış kürler uygulayacaksınız vb.

Cezalandırıldığınız falan yok. Millet bebek yaşta acılar çekip ölüyor. Dünya ceza/ödül prensipiyle çalışan bir yer değil. Başınıza gelen kötülüklerin bazılarının sorumlusu siz, bazılarının sorumlusu da dışarısı. Bu kötülüklere karşı ne yapacağınız tamamen sizin elinizde.

Siz inançlısınız diye hayatta kayrılmayı beklemeyin. İnanç insanın içinde, kişiye özel bir durum. Sizden inançlı/inançsız her zaman çok daha iyi olan ve çok daha kötü olan insanlar olacaj. Bakış açınız çok garip.

Büyü müyü de yapılmadı. Saç dökülmesi, kilo alımı için önce doktora gidin değerlerinize baksın. Hastalık yoksa hem psikiyatriden yardım alın hem diyetisyene gidin. Merak etmeyim eski halinizden çok daha iyi olursunuz. Geçmiş olsun.

O dönemde yaşadığım psikolojik rahatsızlık nedeniyle antidepresan hapı kullandım ve ileri derecede kilo alımı ve saç dökülmesi yaşadım.
Bu ara bunu çok duyuyorum ya antidepresanlar kilo mu aldırıyor? Ben 3 aydır kullanıyorum bu arada kilo da vermeye çalışıyorum 3 ayda 6 kg falan verdim. Bilen varsa bir yeşillendirse sevinirim?

Dini konu yasak. Dinle alakası yok ayrıca olanların. Acil psikiyatriye git

İnançlı olmak bize hiçbir zaman daha güzel daha iyi daha zengin daha daha vs.. olmayı vaadetmez inanç bizim psikolojik esnekliğimiz içindir. Benzer sorunlar yaşamışız ben kendi adıma örnek vereyim . Mesela yaşadığım bazi depresif şeyler sonucu yaşadığım şeylere çok takıldım arkadaşlarım mesleklerini oturturken ben iş hayatına onlardan azami 6 sene önce başlamış olmama ragmen-ki 6 sene profesyonelleşmek için yeterli bir süre-mesleki olarak istediğim stabilite de değilim . İleri seviye yabancı dilim ve birikimim onlardan kat be kat fazla olmasına rağmen hemde.Mesleklerini oturttukları içinde özel hayatları benim gibi dalgalı kur değil. Suç kaderin mi? Hayır ben savrulmayı tercih ettim. Saçlarım yaklaşık 5 senedir dökülüyor artık bu sene ciddi bir tedaviye başladım elhamdülillah topladım da lakin mali olarak bu enflasyonda ödediğim ücret-ki nerdeyse asgari ücret kadar bir ödeme- belimi büktü. Suç kadern mi? hayır. zamanında paramı çar çur etmeyip lokal müdahalelerle bu durumun önüne geçebilirdim ama ben parayı havaya atmayı tercih ettiim.
Hayat bize bazı kırılma noktaları sunar o noktalarda şayet doğru hamleyi yaparsak bir üst levele çıkarız yanlış hamle ise bizi 2 veya 3 basamak aşağı yollar. Nerelerde hata yaptınız? Bunları bir düşünün. Mesela maddi zorluklar nedeni ile okulu bırakmışsınız. Belkide kader sizden diretip inat edip işe girip çalışıp okulda kalmanızı istedi. Bu ve benzer şeyler. Sorumluluğunuzu alın ve kendi merkezinizde merkezlenin ivedi olarak. Birde Allaha bol bol dua edelim yol ayrımlarında doğru kararları vermek için.

'Çok şükür düşünsel bir engelim yok, anne babam kardeşim sağlıklı, evimiz, arabamız, yiyecek ekmeğimiz, geçinecek kadar bütçemiz var.'

Allah seni annene babana ve kardeşine sağlık verdiği için mükafatlandırmış aslında :)
Aile her şeydir onlar sağlıklı hayatta olsunlar senin sağlığın yerinde olsun gerisi gelir.
Sor o güzel gördüğün kişilere ne dertleri var. Bilemezsin.

32 yaşındayım, kendimi genç kız gibi hissediyorum, 25 yaş nedir ki? Özgüven falan kalmamış sende, inanç yönü de zayıflamış, her şeyden umudu kesmişsin. Bence bi durmalı, gerekirse psikolojik destek almalısın.

Hisleriniz inançtan değil, inanç eksikliğinden olabilir.
İnanmak bahsettiğiniz gibi bir şey değil çünkü.

Biraz daha maneviyata yönelebilir, daha hakiki kitaplar okuyabilirsiniz.

Bu kıyas sizi çıkmaza sürüklemiş..

Tekrar ediyorsa hayatın sorduğu soru'nlara istenen cevabı/davranış biçimini verememişsinizdir.

Başkalarının üzerinden kendinizi kıyaslamanız sizi karanlığa götürür.Emin olun kim (hakikatte) başarılı,mutlu, ya da sağlıklı ise muhakkak haketmiştir o soruları geçmiştir ve çok emek vermiştir.
İlahi sistemde hata aramayın.

Siz kendi sorularınıza doğru cevap verebiliyor musunuz?

Bu noktada şunu bilmek önemlidir. İnsana seçme hakkını Allah vermiştir. Bir şekilde kötülüğü seçen kimseye Allah kötülüğü yaratır. İyiliği seçen kimseye ise Allah iyiliği yaratır. Aslında yapılan her seçim için atılan her adım için, insanın iradesi devrede olduğu için kişi tüm olanlardan kendisi sorumludur. Kader anlayışı insanın iradesini yok sayan bir anlayış değildir.

Allah kimseye dermansız dert vermesin boşluktan ne dusunceginizi şaşırmışsınız gidin bir hastaneye onkoloji bölümüne sonrada elinizde olanlara ve sagliniza sukredin insanlar kilo alabilir aşırı zayıf olabilir çözülemeyecek şeyler değil heleki bu yaşta..

Konu tam olarak bu

Böyle sorgulamalara girmek size hiçbir şey kazandırmaz ama onu söylüyeyim, kimsede net cevapları olmayan sorular soruyorsunuz kendinize.
Bunu düşünmeyi bırakıp kendinizi geliştirin maddi manevi sonrası zaten geliyor. Özgüveni ve maddi gücü yerinde olan kadının aurası, ışığı bambaşka oluyor. Dünya güzeli olmasa bile insanlara alımlı, güzel ve hoş geliyor. Sosyal hayatı da yerinde oluyor, hayattan zevk almayı da biliyor.
İş bir şeyleri Allah, evren, yaratıcı artık neye inanıyorsanız ondan beklemeden kendinize yatırım yapmaktan geçiyor.

Güzel kardeşim, bu dünya iyiler ile kötülerin yaşadığı ve savaştığı bi yerdir.

Fakat sizin kendinize dert ettiğin şeyler nedir biliyormusun; biz insanlar tekamül içindeyiz.
Siz daha nasıl enerjisel bir varlık olduğunuzun, 3. Boyutta yaşadığınızın farkında değilsiniz.
11. boyuta çıkmak için kendi madde aleminde değil mana aleminin farkına varman gerek.

Kuranı Kerim aslında bize dayatılan tercümesi nedir ki, kuran da boyut kapıları yaradılış ve insanın kendini bulma farkına varma kitabıdır. Aç oku ama ben bunu anlamadığım dediğin konuda kuran yanlış değildir, tercümesini kelimenin ilk kökenini vs araştır. Kendini bulup farkina varırsın.
Prof dr Gazi Özdemir’in kitaplarını oku.

Araştır Marduk, enki, enlil, orion takım yıldızı, sirius takımı yıldızı, Türk ırkı, damarlarındaki asil kanın anlamını öğren.
La ilahe illallah ne demek araştır.

Bak bakalım senin dertlerin nedir ne değildir.

Kendi sorumsuzluğumuzu yada seçimlerimizden kaynaklanan sorunlarla referansını yükselterek enerjini pozitife çevirerek kurtulursun.

Bizler Allah’ın yarattığı pozitif varlıklarız fıtratımıza uygun olmayan ne varsa bizi mutsuz.

Depresyon ilaçları saç döker bunu sizde biliyorsunuz kendinizi iyileştirerek hem ruhunuzu hem saçlarını iyileştirirsiniz.
Bu platformda %85 kadınlar ne acılar yaşamış ne dibe vurmuş insanlarız. Düştün mü kalmasını da bileceksin. Aaaa ben düştüm diyip yolun ortasına yatarsan gelip birinin sana vurması an meselesidir. Hepimiz zorluk yaşıyoruz.

Kac tane konu var platforma birinde geyik yapıyor, birinde akıl veriyoruz, birinde bilginiz var ise yazıyoruz vs vs. Tek bi kanala bağlı kalıpla kendini dertlere sürükleme…
Kalk ve silkelen gücünün farkına var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…