Değerli kadınlar kulübü üyeleri... Fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Bakabilir misiniz? (Konu din, kader ve sorgulama ile alakalı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

isimsizdiss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2022
372
169
27
Merhaba kadınlarkulubü nün değerli üyeleri.
Kendimden kısaca bahsetmek istiyorum.
Ben 25 yaşında bir bayanım.
Üniversiteyi ailemden uzak bir şehirde okurken kendi ayaklarımın üzerinde duramadığım için memleketime dönmek zorunda kaldım.
Şu an üniversitenin bitmesine 1 sene kaldı. O dönemde yaşadığım psikolojik rahatsızlık nedeniyle antidepresan hapı kullandım ve ileri derecede kilo alımı ve saç dökülmesi yaşadım.
Yaşıtlarım meslek sahibi olup para kazanırken, evlenirken ben geride kaldım.
Vücudum, bedenim eskisi gibi değil.
Fiziksel görüntümden ve özgüvenimi kaybedişimden dolayı asosyal bir insan oldum.
Bu yaşıma kadar inançlı biri olmaya devam ettim, fakat yaşadığım bu kötü şeyler neden benim başıma geldi diye sürekli düşünüyorum. Sorguluyorum.
Yanlış yaptığım şeylerden, işlediğim günahlardan dolayı rabbim tarafından cezalandırıldığım için ve aynı şeyleri tekrar yapmamam gerektiğini öğrenmem gerektiği için mi bunları yaşadım?
Ya da ben ve ailemden nefret eden birisi bize büyü mü yaptı bunun sonucunda mı kötü şeyler yaşadım ben?
Ben müslümanım arkadaşlar, inançlarımdan hiçbir zaman vazgeçmedim
Ama Allah'a inanmayan ve benden çok daha zayıf, çok daha güzel, çok daha başarılı, çok daha zengin arkadaşlarım var.
Ve benden çok daha özgüvenli, sosyal ve mutlular.
Bazen günlerin boşuna geçtiğini düşünüyorum, fakat hep aynı şeyler, evdeyim, ders çalışıyorum, yemek yiyorum, canım isterse geziyorum öyle işte.
Üniversiteyi bitirip 2024 lisans kpss ile atanmaya çalışıyorum
Atanmak istediğim maaşı iyi bir kurum var
Çok şükür düşünsel bir engelim yok, anne babam kardeşim sağlıklı, evimiz, arabamız, yiyecek ekmeğimiz, geçinecek kadar bütçemiz var ama ben düşünmeden edemiyorum.
Bu fiziksel değişimi neden yaşadım? Allah'ımın benim ders almam ve aynı hataları yapmamam için bana vermesi gereken bir ders miydi? Benim imtihanım bu mu arkadaşlar?
İyi ya da kötü düşüncelerinize ihtiyacım var.
Çok teşekkür ederim, sağlıklı ve güzel bir gün diliyorum.

Bu fiziksel değişimi neden yaşadım
Bunca paragraf bunun için miydi? 25 yaş hiçbir şey için geç kalınmış bir yaş değil. O yaştayken ben de bekardım ve benim de saçlarım dökülmeye başlamıştı genetik olarak. Hayatı sorgulamaya değecek bir dert gibi gelmedi bana. Allah dermansız dert vermesin.

Dini konu yasak arkadaşım. Ayrıca inancınla bütün bu anlattıklarının ne alakası var anlayamadım.

Saç diplerini tırnağımızla kazısak saçımız çıkar mı samantha?

Yani ?
Sence bunları sahip olmanın yolu ; mensup olduğun dine olan bağlılığını azaltmaktan mi geçiyor.
Sitemin kime burada ?
Ben anlayamadım seni..
Amacın Tanri'nin adaletini sorgulatmak mi bize ?
Onlara verdi,bana vermedi sorusu mu bu..
Öyle bir durum var ise yanlış yerdesin..

Yürüyüş ve diyetisyen eşliğinde gayet güzel kilo verip sağlıklı zayıflayabilirsiniz.
Saçlarım çok dökülüyor (du) mis gibi kısacık kestirdim saç bakım yaşları aldım bakım yapıyorum.
Lise mezunuyum azim gösterip üni okumadım çünkü tembellik yaptım.
Kısacası cezalandırılmadım aklımı işime geldiği gibi kullandım

Spor yapıp az yerseniz zayıflarsınız. Kilo almakta sizin elinizde zayıflamakta bunun dinle ne alakası var. Sizin sorununuz başkalarının başarılarını çekememek ve onları kıskanmak bu kafayla giderseniz asla mutlu olamazsınız.

Bir kere bu düşünce baştan beri yanlış . Ofsayt bir düşünce. İnançlı bir insanım diyorsunuz. Bence önce bir kime inandığımız,tevekkülünüzü sorgulayın. Sizi bu düşüncelere iten şey iman zayıflığınız. Herkesin kendine göre imtihanı oluyor. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez. Size gelen imtihanları bir nimet olarak bilip hayatınıza öyle devam etmelisiniz. Daha çok gençsiniz. Bir şeye de geç kalmamissiniz. 30 yaşa kadar 5 sene var. Bu 5 sene de çok şeyler yapabilirsiniz. Ama görüyorum ki mental olarak da güçlü değilsiniz. Bu işler büyü falan değil. Kendinizi kandırmayın. Tamamen sizin iradenizle olan şeyler. Allah buyuruyor. Başınıza gelen şeyler sizin ellerinizle yaptıklarınızdandir diyor. Evet aynen öyle. Uzak şehre okumaya gidip dönmek isteyen de siz olmuşsunuz hikaye böyle başlamış zaten. Bunları size feleğin çemberinden geçmiş. Uzak şehirde okumuş. Başına birçok imtihan geçmiş bir kişi olarak yazıyorum. Kendinize gelin. Önce fikirlerinizi temizleyin. Bakış açınızı düzeltin. Tevekkül sahibi olun. Burası imtihan yeri. Zaten harika olsaydı ahiret diye bir yerin anlamı kalmazdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…