• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum..

tulipa

ΛŁŁ -SТΛЯ başlangıç 66; güncel 62; hedef 60
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8.139
4.871
373
merhaba...Bir süredir misafir olarak takip ediyordum,bugün üye oldum.Bir konuda değerli fikirleriniz almak istiyorum.Akıl aklıdan tecrübe tecrübeden üstündür.Hemen konuya gireyim.
8 aydır görüştüğüm biri var.Ayrı şehirleyiz.ilk etapta benden daha çok o istiyrodu evlenmeyi,acele ediyordu.Ben bu konuda yüreğim bir kez yaralanmış olduğu için güven için bekledim,zaman istedim.Buna ara ara daraldı ayrılma krizlerine girdi birkaç kez.Bende oan yeterli güvenim gelişmemiş olsa bile onda birşeyler beni çekiyordu.Ben de istemedim ayrılmayı dmeekki o da istemediki fazla uzatmıyordu.....Bunun haricinde güzel gitti'kafama uygun diyebiliyordum.Birkaç kişilik uyuşmazlığı haricinde.Onu da hazmediyordum.Söylemlerimize göre ben de bırakamıyordum o da..Onun bendeki istedği şey daha çabuk güvenmemdi'yaşımız geçtiği için bir an önce evlenmemizdi.

Ben onu tam benimsemiştimki yurt dışı başvurusu kabul edildi.Ben vazgeç burda kazandığımız yeter ben de çalışıyorum''desemde vazgeçmedi'ben üstelemedim karralıydı.Buna rağmen ben ondan hemen vazgeçmedim o da vazgeçmedi 'seni de götürürüm diyordu.Ben ise isteksizdim.Amerika bizim ayrılık sebebimiz olacak sanırım diyordum arada üzülüp.Başak taliplerim olduğu halde o belki bir aksilik olur da gidemez diye onu bekliyordum bir umut.Yada belki zayıf bir ihtimal çılgınlık yapar yurt dışına onunla bir bilinmezliğe giderim diyordum ondan ayrılmak istemediğim için...8 ayda 3-4 kez benim bulunduğum şehire geldi.tlf da hergün güzel güzel konuşmalarla geçti.
Geçen hafta ailesini görmeye gittim gayet güzel geçti.Sonra Onun çalıştığı şehre gezmeye gittim .Gündüz şehri gezdik akşam da akrabalarıma gittim.Bilmediğim bir şehirde bana destek olması beni koruması onu bana daha da sevdirdi.Korunmak güzel birşeymiş bunu hissettim.Arada küçük anlaşmazlıklara rağmen yanında yine de mutluydum...
Bir ara Benim alışveriş yapmam bunu biraz sıktı'ben de anlayış göstermesini çalıştığım için alışverişe fırsat bulamadığımı değişik yerkerden değişik şeyler almak istediğimi söyledim.Benle beraberken işlerini aksattığını söyledi surat astı.(Yoğun bir işi yok'dışardan hallediyor herşeyi).Böyle olacaksan istemiyorum tripleri yaptı.Oysaki onu hiçbirzaman maddi külfete sokmadım'her masrafı paylaştım.(maaşı iyi değil).Yıılda bir kez gelmişim o şehri gezmeye'ilgilenmeye üşenmesi beni üzmüştü. Ayrılığı sessizce kabul ettim gurur yapıp.Hiçbirşey söylemedim.Sonra gönlümü aldı hemen....

Döndüm kendi şehrime; bunda bir soğukluk seziyorum.Beni sevmiyorsan istemiyorsan söyle dedim.sevmiyorum dedi.sanıırm o şehirde bana çok vakit ayırması sıkmış onu hissettim.sonra benim kötü olduğumu hissettiğindne midir nedir yok o söylediklerime bakma ;doğru değil ;şimdi işim var dedi kapattı.Bilmece gibi.(Arada böyle bilmece gibi oluyordu)Ben iyice konuşamadan kapattık.

Biriki saat sonra tekrar aradım.Benim aklıma şüphe düştü haliyle.Beni sevip sevmediğini sordum yine.''sevmiyorsam ne olacak'' dedi.''Beni sevmeyen biriyle birlikte olmak istemem'' dedim onurumu korumaya çalışarak..''Sen bilirsin'' dedi.''zaten ayrılacaktık'yurt dışına gidişim bizi ayıracaktı zaten'' dedi.''O benim bileceğim iş ''dedim.''Ben seni ozamana kadar bekliyordum ''dedim.''Ben bilmezmiyim ayrılmayı ''dedim.
''Nezamnadan beri sevmiyorsun'' dedim'.'Baştan beri ''dedi.''sana acıyordum'' dedi.''Acıdığım birini sevemem'' diye aşağılama bombardmanı yaptı.(haksızca aşağılamayı birkaçkez daha yapmıştı sonra ayrılacağımı anlayınca gönlümü almıştı.Biraz akıllı davranıyordu.Benim onu sevdiğimden emin oluyordu gönlümü almadan önce) ....''Acınacak bir halim yoktu benim dedim hiç acıma bana''... ''Ama asıl şimdi acı; neden bana ümit verdin neden yanılttın sevdiğini söyleyerek dedim.Ben bunu hakedecek ne yaptım.Bizi ancak yurt dışı ayıracaktı ben okadar sağlamlaştığımıza inanmıştım dedim.Millet seviyor seviliyor sevdiğiyle evleniyor ;ben bunları duyacak kadar alçakmıyım'' dedim.Ben ağladım.O ise tlf kapattı.Tekrar aradım'' ağladığımı duymak istememiş.Halbuki ağladığıma kıyamazdı(birkaçkez)..Bunları söyleyincemi nedendir bilmem kalbi yumuşadı.Sesi yumuşadı;severken söylediği hitapları söyledi.''Az önce böyle söylemiyordun ama'' dedim ben hangisine inanayım''.''Lütfen dedim ayrılsak da beni böyle aşağılayarak kötü birşekilde ayrılma.Ben senin yurt dışına gidişine kadar bekliyorum son bir umut kalana kadar;oysaki senin davranışına bak.Ne olur beni hayattan soğutma''' dedim..T''amam canım vs ''dedi yumuşak bir sesle....

Bugün ararmı bilmiyorum ben aramayacağım kendimi tutmam lazım...Arasa kafam karıştı;aramasa daha beter üzüleceğim.Bir anda onsuz kalmak zor oldu.Olacak da..Keşke tanışmasaydım varlığını bilmeseydim.Sevmek ne zormuş böyle..sanırım o benimkadar dolu hislerle sevmiyor.Ne kötü..Y
üreğime nasıl taşlar bassam'ararsa ne desem...
Tezcanlı olduğundan mı yoksa biraz merhameti az oluşundan mı anlamadım..
Tecrübesizlik de var 2 kişi tanımakla da olmuyor.Herkes ayrı bir dünya..

Yorumlarınıız bekliyorum..Dinlediğiniz için teşekür ederim.
Biraz ayrıntılı gibi oldu.Ama tam ayrıntısıyla anlatmak mümnün değil aşağı yukarı özeti böyle.
(şahsımla ilgili onur kırıcı konuşulmazsa memnun olurum;zaten moralim iyi değil)

Son düzenleme:
Yorumlarınıız bekliyorum..Dinlediğiniz için teşekür ederim.Biraz ayrıntılı gibi oldu.Ama tam ayrıntısıyla anlatmak mümnün değil aşağı yukarı özeti böyle.Yazımı bir süre sonra sileceğim.Şimdiden kusuruma bakmayın.ilk defa böyle şeyler yazdığım için sürekli durması beni rahatsız eder.(şahsımla ilgili onur kırıcı konuşulmazsa memnun olurum;zaten moralim iyi değil)

Öncelikle konunuzu silmenin yasak olduğunu hatırlatayım...

Erkekler bağlanmak, evlenmek istediklerini kadınlardan daha sık söyler ama hiçbiri bunu bir kadının içtenliğinde ifade etmez, çok azı bunu hayata geçirir zaten... Kadın bunu kalbiyle, erkek diliyle talep eder ve kadın söylerse çok büyük bir olay olmadan caymazken erkek ilk sıkıntıda başından atmak ister "evlenmek istediği hayatının kadınını"... :delphin:

Size bir sürü şey söylenecek

"Üzerine gitme o arasın, ilgiden bunalmış...

Bundan hayır gelmez, dengesiz adam...

Olacağı varsa olur o ararsa cevap ver, sen arama..."

vs.

Bense genelgeçer durumu ifade edeyim; Erkeklerde sözlere değil icraatlere bakılmalı... Siz onun için sevdiklerinizi, memleketinizi arkada bırakmayı düşünürsünüz o ise "Gittiği yere kadar, ölemem ya" rahatlığını gösterir... O nedenle icraate dökülmeyen, lafta kalan durumlara bel bağlayarak kimse için umut beslenmemeli... Bunu söylemek kolay, yapmak kolay mı? Belki hayır... Fakat bunu yapmayanların hali ortada... Maalesef en az erkekler kadar kadınlar da duygularını rafa kaldırıp öncelikli olarak kendilerini düşünmeli... Bu bencillik değil... Hayatınızı adayacağınız adam karşınıza çıktığında sadece sözde değil, özde sevgisini de hissedersiniz, ciddi adımlar atılır o zaman ömrünüzü vakfedersiniz ona... Bunun dışında her şey masal, dünya hayal... Hepimiz biliyoruz ki beyaz atlı prens elinde ayakkabısıyla kapımızı çalmayacak, öyle değil mi? sengözlerimebaksanab

Değerli yorumunuz için teşekür ederim.Faydalanıyorum.Biz bayanlar daha içten seviyoruz beyler öyle değil.O anlaşılıyor artık buradaki arkadaşların da anlattıklarından;yaşadıklarımdan..Ama zor bir durum.Biz nasıl duygusuzlaşacağız onlar gibi orası da ayrı bir dert..Diğer arkadaşların da yorumlarını yine bekliyorum.

Arkadaşlar lütfen fikirlerinizi bekliyorum..Onsuz günler zor geçiyor.Hep uyumak istiyorum.Uyanınca yine uyumak unutmak istiyorum..Çalışıyorum leyla gibiyim işyerinde..Oysaki ben yeni toparlanmıştım..Yine aynı şey..

Son düzenleme:
Biraz ağır olucak belki ama ben bu adamın sizi sevdiğine inanmıyorum(anlattıklarınızdan yola çıkarak)
Seven adam her türlü zorluğa göğüs gerer, sevgisine sahip çıkar, mesafeleri ayrılık olarak görmez, sevdiğini aşağılamaz..Aklıma gelenler bunlar..

Önce siz kendinizi sevin ve sizi kendinden çok seveni hayatınıza sokun..Herşey gönlünüzce olur umarım..

Yorumunuz için teşekür ederim.İnsan sevince gözü kör oluyor işte.Bunları duymak iyi oluyor bana..Gerçek bir seven bulamayacak mıyım ona yanıyorum..

Durumumuz belli değil henüz.Aramız soğuk şekilde konuşuyoruz..(not:.Bir ara seni düzelteceğim deyip duruyordu.Düzeltecek de neyim varsa(kişiliğine uymayan birkaç şey mesela o alışveriş olayı).O konuda benden uzlaşma görecek olursa (bir daha yapmayacağım ''dersem)devam edecek gibi.Ne bileyim öyle gibi birşey.Hatam varsa tabi düzeltirim de anlayamıyorum hislerini.Bir de elimi verirsem kolumu kaptırırım gibi hissediyorum.Beni avucunda istiyor;sevgimi kullanmak istiyor..Yada öyle biriyle birlikte olmak istiyor.Koşulsuz biriyle..Gel de yüreğe anlat işte..
Arkadaş olarak mı görüşmeyi teklif etsem.Bir anda onsuz kalmak zor oluyor..

Son düzenleme:
Yaşlarınız kaç?
Alışveriş olayı çok saçma bir kere..
Bu adam ne istediğini bilmiyo ya da sizin sevginizi kullanmak istiyor yanılmıyorsam..

O 31 ben 32...
.....................................

sana acıdığım için beraber oluyoru kelimesi aşağılayıcı küçümseyici bir kelime acınacak durumda değilsinizsi sadece onu çok seviyorsunuz sevmek acınmak anlamına gelmemeli evet bir erkeğin icraatlarına davranışlarına bakmalı çünki davranışlar yalan söylemez davranışları ile konuşmaları tutarlı değilse bir erkeğino dürüst değildir onunla aman yurt dışına gitmeyin nacizane yine hayat yolunu siz tercih edeceksiniz ama sadece bir tavisye yurt dışında sizi ortada bırabilir canım sizi açık değil sizin sevdiğinizi bildiği için sevginizi kullanıyor ayıca ben şahsen sizi yerinizde olsam onun ipiyle kuyuya inmem şehir dışına onu ve ailesini ziyarete gidiyorsunuz ve sıkılıyor alış veriş yapmanızdan sıkılıyor ben bir evlilik trapistinden duymuştum evlenmeden önce çıktığınız erkeğin kötü davranışları alışkanlıkları varsa bilinki evlendikten sonra bu alışkanlıklar 5 katlanıyormuş bence çok üzülmeden kendinizi koruyun derim

Hak vermemek elde değil.Ona inancım zayıfladı..
Keşke ona duyduğum heyecanı başka birine de duyabilsem..Herkese duyulmuyor ki bu heyecan..

Son düzenleme:
Hak vermemek elde değil.Ona inancım zayıfladı..
Keşke ona duyduğum heyecanı başka birine de duyabilsem..Herkese duyulmuyor ki bu heyecan..

Böyle ön yargılı olmayın. Hayatınız ondan ibaret değil .. yasakkelime

Evet..Ama bu yaştan sonra ne olur bilmiyorum..25lik gibi göstersem ne fayda.Şans yokki..Bende de öyle bir kalp var ki;kolay sevemiyor..Kimse olmasa da sadece kendimle yaşamaya devam etmeliyim..Oysa ben onu geleceğimde öyle güzel düşlemiştim ki..Hep yanımda olsun istemiştim..

Arada görüşüyoruz,ama tabi eskisi gibi değiliz.Benim kurcalamam sonucu beni çok sevmediğini ama sevmek istediğini,buna rağmen benimle evlenmek istediğini itiraf etti.Ben gayet sakin davrandım.Acımı belli etmedim.Acı duyduğumu anlasa kendini kıymete bindirecek çünkü(yapısının öyle olduğunu anladım)Bne asla birine acı vermeyi istemem oysaki.Ben 'beni gerçekten seven biriyle evlenmek isterim;o halde arkadaş kalalım ''dedim.Şaşırdığını hissettim.''Bu kadar kolay mı?Herşeyi bir anda attın ha''dedi. (Bilmediğim konulardaki yardımlarını kastediyor olmalı,emeklerinin boşa gitmesini hiç sevmez,riski göze almaz,bencillik var biraz,bunun haricinde güzel anlaşıyorduk,enerjilerimiz birbirine yakındı,sevgim de vardı,hala da var,olmaz olsun,biranda silemiyorum).Aslında buraya geldiğindeki hareketlerinden biraz soğudum ben''dedi(alışveriş olayı;onun vaktini almam dolayısıyla işlerinin birkaçgün biraz aksaması,dolayısıyla az para kaybetmesi,yurt dışına gidecek ya para biriktitiyor.Ama ben oraya ilk defa gelmişim ve sadece 3 tam gün ve 2 yarım gününü aldım,bir hafta da memleketine gitmişti,bunları kendisi anlatmadı,ben anlıyorum,kendisi alışveriş dedi durdu.Oradayken de ben senle alışverişe gitmem haberin olsun''demişti.Ben de ''herzaman gelmezsin,arada gelirsin diye anlayış göstermiştim.Normalde bundan hoşlanmasa bile orada bitirmeliydi,neden uzattı anlamadım).Ben de'' Bukadar pamuk ipliğine mi bağlı senin sevgin''dedim.''Ben seni niye sürekli affettim ozaman ''dedim.İnsanlara değer vermelisin;bütün insnalar değer verilmek ister;hele de seni seven,sana değer veren daha çok değer görmek ister''dedim.Bne sana çok değer vermiştim;ama sen vermedin''dedim sakince.Anlar mı bilmem..Daha fazla kendini bana açmamak için tlf kapatmak istedi.ikimiz de sonra görüşürüz diyerek kapattık.Ben ondna uzak kalmaya dayanabilsem aslında hiç görüşmeyeceğim ama şimdilik böyle arkadaş fikrini buldum.Arkadaş olarak görürsem ondan bir şey beklemem ve bir tutku haline dönüşmez diye düşündüm..Ona güvenim sarsıldı;benle görüşüyor ama güvenimin sarsıldığını pek umursamıyor.Sanırım yurt dışına gideceği için içi biraz rahat ,gidemezse diye beni elde tutuyor galiba;artık öyle anlıyorum..Bir erkeğin sevdiğine,tatlı sözlere uzun bir süre inanmamak lazımmış.Ben de hemen inanmamıştım ama yine de böyle oldu.Kadın erkek ilişkilerine inancım hiç kalmadı butürler yüzünden..Doğru düzgün sevilemeyecekmiyim anlamadım..

Sizce doğru hareket ediyormuyum kızlar?Fikirlerinizi bekliyorum.Lütfen bakıp geçmeyin..

Son düzenleme:
Pek güven veren biri değil gibi görünüyor...
Bence üstüne düşmemek gerek. Gerçekten seviyorsa kendi dönecektir bir şekilde. Arkadaşlık olayı bana çözüm gibi gelmiyor. Yalnızca biraz sabır. :delphin:

Bugünkü görüşmemizde ''senin için yurtdışı için form'' doldurayım dedi.Ben ''beni svemeyen birinin peşindne gitmem ''dedim.''Yok bazen kızıyorum oan sevmiyorum ama;sevdiğim özelliklerin de var''dedi....Ama artık ona güvenim yok...Pek sevmiyor ama evlenmek için elinde tutmaya çalışıyor..Soğumam gerek..

Son düzenleme:
Arada görüşüyoruz,ama tabi eskisi gibi değiliz.Benim kurcalamam sonucu beni çok sevmediğini ama sevmek istediğini,buna rağmen benimle evlenmek istediğini itiraf etti.Ben gayet sakin davrandım.Acımı belli etmedim.Acı duyduğumu anlasa kendini kıymete bindirecek çünkü(yapısının öyle olduğunu anladım)Bne asla birine acı vermeyi istemem oysaki.Ben 'beni gerçekten seven biriyle evlenmek isterim;o halde arkadaş kalalım ''dedim.Şaşırdığını hissettim.''Bu kadar kolay mı?Herşeyi bir anda attın ha''dedi. (Bilmediğim konulardaki yardımlarını kastediyor olmalı,emeklerinin boşa gitmesini hiç sevmez,riski göze almaz,bencillik var biraz,bunun haricinde güzel anlaşıyorduk,enerjilerimiz birbirine yakındı,sevgim de vardı,hala da var,olmaz olsun,biranda silemiyorum).Aslında buraya geldiğindeki hareketlerinden biraz soğudum ben''dedi(alışveriş olayı;onun vaktini almam dolayısıyla işlerinin birkaçgün biraz aksaması,dolayısıyla az para kaybetmesi,yurt dışına gidecek ya para biriktitiyor.Ama ben oraya ilk defa gelmişim ve sadece 3 tam gün ve 2 yarım gününü aldım,bir hafta da memleketine gitmişti,bunları kendisi anlatmadı,ben anlıyorum,kendisi alışveriş dedi durdu.Oradayken de ben senle alışverişe gitmem haberin olsun''demişti.Ben de ''herzaman gelmezsin,arada gelirsin diye anlayış göstermiştim.Normalde bundan hoşlanmasa bile orada bitirmeliydi,neden uzattı anlamadım).Ben de'' Bukadar pamuk ipliğine mi bağlı senin sevgin''dedim.''Ben seni niye sürekli affettim ozaman ''dedim.İnsanlara değer vermelisin;bütün insnalar değer verilmek ister;hele de seni seven,sana değer veren daha çok değer görmek ister''dedim.Bne sana çok değer vermiştim;ama sen vermedin''dedim sakince.Anlar mı bilmem..Daha fazla kendini bana açmamak için tlf kapatmak istedi.ikimiz de sonra görüşürüz diyerek kapattık.Ben ondna uzak kalmaya dayanabilsem aslında hiç görüşmeyeceğim ama şimdilik böyle arkadaş fikrini buldum.Arkadaş olarak görürsem ondan bir şey beklemem ve bir tutku haline dönüşmez diye düşündüm..Ona güvenim sarsıldı;benle görüşüyor ama güvenimin sarsıldığını pek umursamıyor.Sanırım yurt dışına gideceği için içi biraz rahat ,gidemezse diye beni elde tutuyor galiba;artık öyle anlıyorum..Bir erkeğin sevdiğine,tatlı sözlere uzun bir süre inanmamak lazımmış.Ben de hemen inanmamıştım ama yine de böyle oldu.Kadın erkek ilişkilerine inancım hiç kalmadı butürler yüzünden..Doğru düzgün sevilemeyecekmiyim anlamadım..

Sizce doğru hareket ediyormuyum kızlar?Fikirlerinizi bekliyorum.Lütfen bakıp geçmeyin..

Bence yanlış bir düşünce. Arkadaş olarakta görüşsen, sonuçta görüşmüş olcaksın. Bu şekilde nasıl ondan bir şey beklememiş olcaksın, nasıl soğumuş olcaksın :uhm:

Bugünkü görüşmemizde ''senin için yurtdışı için form'' doldurayım dedi.Ben ''beni svemeyen birinin peşindne gitmem ''dedim.''Yok bazen kızıyorum oan sevmiyorum ama;sevdiğim özelliklerin de var''dedi....Ama artık ona güvenim yok...Pek sevmiyor ama evlenmek için elinde tutmaya çalışıyor..Soğumam gerek..

Soğumaya karar verdiysen ardına bakmayıp bu kararını uygulamalısın biran önce. a.s

sevmemek,çookk deli gibi sevmemek,sevmeye çalışmak buna rağmen evlenecek olmak..
bu düşünce ve duyguda olan insanla gelecek olur mu ki..

evlenmeyin derim ben..

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...

Son düzenleme:
arkadas olarak kalmak suan ıcın bu durumunuzu daha iyi bir hale getirmez sadece sürümcemede bırakır.arkadas olarak görüşmeye harcayacagınız zamanınızı ve enerjınızı kendınız ıcın bıseyler yapmaya harcasanız daha ıyı olur.mesela yaralarınızı iyileştırmek ıcın bişeyler yapın,onu düşüneceginize kendımı ıyı hıssetmek ıcın neler yapabılırım dıye dusunun.alısvrısı sevıyorsunuz anladıgım kadarıyla alısverıs yapın baska ugraslar bulun.bılıyorum söylemesı kolay gelır ama ınanınkı unutmak okadar zor degıl.evlılıgın, heleki idareten yapılmıs, mecburıyetler karsısında kurulmus bir yuvanın devamını getırmek kadar zor degıldır emınım.sonucta evlılık bır omur boyu beraber olmak ıcın yapılıyor.ve gercekten de demırden leblebi..sevilmeden bu yükü ne kadar tasırsınız bılemıyorum.bahtınız acık olsun

Back