• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dedem bizde kaliyor !

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
73
- Yurtdışı
selam..cok düsündüm tasindim ve artik sizin düsüncelerinizide istiyorum bu konu ile ilgili.
simdi benim annemin babasi yani dedem, bizde kaliyor. anneanem 12yil önce vefat ettigi icin dedem bize geldi bizde yasadi.
ev kücük oldugu icin erkek kardesimin odasini ona verdiler ve kardesimde benim odama gecti. yaslarimiz o zamanlar ufakti tabi.
Sonra bundan 2 yil sonra annem ile babam bosandi dedemin yüzünden anlasamiyorlardi. dedem yilda 3 ayligina köye gidiyordu sonra yine gelirdi bize.
ama asil sorun bu: annemin 3kardesi daha var ama bu güne kadar hic kimse ona bakmadi.. sadece gelirlerdi ayda birdefa misafirlige ve yine giderlerdi cokta yakin oturuyorlar hepsi.
ha unutmamak lazim üstelik anneme hep laf atarlardi evin kirli banyon kirli ( dedem banyoyu pek temiz kullanmiyor ve daginiktir biraz) ve hep kizarlardi anneme babamiza iyi bakmiyorsun diye neden öksürüyor gibi seyler. kendileri babalarindan igreniyorlardi onun üzerine sakalar yaparlardi ama bizde bi saka yapalim derken hemen atliyorlardi üstümüze ayip nasil dersin böyle sey falan. Ama kendileride hic ilgilenmiyorlardi sadece misafirlige gelirlerdi ve derlerdiki hep"gerekirse bizde bakariz babamiza" diye. Annem kendisini savunamayan biri oldugu icin hickimseye birsey demezdi yillarca böyle cekti. bende o zamanlar daha anlamazdim ne oldugunu cünki öyle o durumda büyüdügüm icin normaldi benim icin. yillar gecti ve gecti taaki 2yil öncesine kadar 18 yasindaydim bana icini döktü agladi "kimse ne cektigimi bilmiyor üstelik dahada üstüme geliyorlar laf atiyorlar" ben bu haksizligin farkina varmistim önceden ama sölemedim daha cok kücügüm diye düsündüm. sonra durum dahada zorlasti dedem yaslandikca dahada zor oluyordu ona bakmak ve bu hakaretlerde devam ediyordu.ama hicbiri bilmiyordu zor oldugunu onlar sadece oturmaya gelip dedemi sorup gidiyorlardi vicdanlarini öyle rahatlatiyorlardi sanirsam ama biz dedemle yasiyorduk en cok biz onu biliyorduk taniyorduk. Sonra annem bi karar verdi tasinacakti onlardan biraz uzak ve kücük eve gececektiki kardesleride babalarina baksin görsünler nekadar zor oldugunu diye. tamam ve tasindikk bu gecen yaz. ve ben 20yasindayim suan.Tasindigimizda hepsi ayaklandi artik babamiz ne olacak düsüncelerine kapildilar ama hickimse birbiriyle bu konu ile ilgili konusmaya cesaret edemiyordu..cünki hic kimse dedemi istemiyordu ama acik acik diyemiyorlardi bunu biliyorum. olduki dedem 1 ay oldu geleli o bir teyzeme gitmisti. tabi 2hafta gecmedi teyzem arayip agladi ev düzenim bozuldu esimle aram bozuk evim kirleniyor diye. acikca bunlari diyebildi ama annem bunlari zamaninda acik demek istediginde izin vermiyorlardi kücümsüyorlardi ve sonunda ANNEME HAK VERDI ÖZÜR DILEDI. ama yinede dedemi caktirmadan bize yolluyor evde kücük oldugu icin zor oluyor. o 2.teyzem tüm aile ile bagini kesti sirf babasina bakmamak icin. ve o 3.de evi tamirdeymisde sonradan alabilirmis babasini.
bunlari düsünmekle kötü insanmiyim bilmiyorum. dedem bikac gündür bizde yine..
ama ben anneme cok üzülüyorum bel sorunu yasiyor ve emekli.. ve bence 12 yil yasadi bunlari karsiliginda birsey almayarak.. birazcik anlayis bile yeterdi. ve artik onlarin cekmesini istiyorum
dedeme karsi birsey degil bunlar canim dedem. ama prensip meselesi! biraz uzun oldu biliyorumm...

sizler ne yapardiniz ne düsünüyorsunuz??

Böyle bir durumda dedemi yada babami bas taci ederdim,
dönüp dolasip size geldigine göre demek rahat ettigi yer sizin eviniz
kimsenin ne bakmasini nede yanina almasini düsünürdüm
en üzüldügüm de bir baba yada anne 10 cocuguna bakiyorda 10 cocuk bir araya gelip bir anneye /babaya bakamiyor
sizin dedenizde o evlatlari kim bilir ne zorluklarla büyütmüs ama simdi yazdiginiz duruma gelmis..

bunca yil bakmissiniz bundan sonrada sizlanmayin yasli insanlara hurmet saygi evinizde bolluk bereket getirir.
unutmayalim bizlerde birgun yaslanacagiz.ne olacagimiz belli degil hicbirseyimizin garantisi yok azicik daha sabredin mukafatini kat kat alirsiniz.

cok güzel dediniz o sözü.
bende bugün annemle bunu konustum ve inanki cok üzülüyoruz bu duruma
ama mesele onun zor olmasi degil sadece o kardeslerin hepsinin bunu yasamasi onca yil okadar laf hakaret...

Kimse bakmıyorsa siz bakın;aman ha ona hissettirmeyin ;bizler d eyaşlanacağız çocuklarımız böyle birbirinin üstüne atarlarsa nasıl üzülürz;hem yaşlılık ..düşünsenize... kendinizi;ömürünüzün sonuna yaklaşıyorsunuz;vücudunuz eskiyor;arıza vermeye başlıyor;sağlık sorunları baş gösterirse evlatlar birbirne atıyor;istenmeme hissi;of düşündüm de..yaşlılıkta depresyon bile görülebilir;onun yerine koymak lazım kendimizi..Hatta onu bu son dönemlerinde mutlu etmek evlatlık görevimiz olmalı..Güzel bir aile yaşlı dedelerle nenelerle anlam bulur..Türk ailesinin en güzel özelliğidir bu..
Benim annemin de yaşı fazla;anneanne konumunda;ablam ve çocuklarıyla yaşıyor;sağlığı iyi;torunları hayran ona.Dedeleri sağlıksızdı;ama yine de onların içinde yetişmek onlara (torunlara)ayrı bir huzur veriyordu;seziyordum..
Herşeyi bırakın;Allah rızası için..Bir hadis var;''Annesi babsı yaşlanıp da bakmayan evladın burnu yere sürtünsün''mealinde..Sırf bu hadis bende yer ettiğinden (hem de babamı sevdiğimden) yatalak olduğunda hiç yüksünmeden babmın altından bile aldım;bebğim gibi gördüm onu....Alllah dedenizin evlatlarına şefkat ve insaf nasip etsin;ev kirleniyormş;yaşlı insanlar bugün var;yarın yok;yarın bir gün dedeniz öldüğünde hiç mi bu sözleri aklıllarına gelip içleri yanmayacak..İnsanlar nasıl kendi evlatlarına; bebeklerine binbir özenle bakıyorlar da ;atalarına neden böyle yapıyorlar anlamıyorum..Yaşlandığında da onlar bizim bebeklerimiz olmalı halbuki..

Son düzenleme:
bunu okudum hüzünlendimm..
yok zaten asla ama asla his ettirmemeye calisiyoruz yazdiklarinla cok haklisin hepimiz yaslanacagiz ama öyle demeleri cok kötü gercekten 1.kardes az kalsin diyordu git evimden diye ama zor tuttuk iste
ve yarin öbür gün öldügünde cokta pisman olacaklar hepsi.

anane sağ olsa dede bunların hiçbirini yaşamazdı..
dedeniz bütün çocuklarına bakmış, ama kaç çocuk bir araya gelip bir babaya bakamıyorlar..
yazık..kaç günlük ömrü var ki dedenin, gerçi sırayla değil bu işler...
allah elden ayaktan düşürüp, kimseye muhtaç etmesin..

seni o kadar iyi anlıyorum ki
arkadaşlar burda bu arkadaşı bakmak istemiyor diye ayıplamayın bu o kadar zor bir durum ki bakmak hizmet etmek zor değil gerçekten zor olan şeylerden biri diger evlatların! yani (biz buna komşu veya yakın akraba desek belki daha doğru olur çünkü anca o kadar yakın oluyolar) arkadaşın dediği gibi gelip senin hakkında ahkam kesiyorlar sen hayatını evdeki büyükler göre ayarlıyosun hiç bi özel yaşantın kalmıyor karşılığında manevi açıdan çok şey kazanıyorsun ama yeri geliyo sinirleniyorsun ve büyüklere sinirlendiğin için vicdan azabı çekiyosun o senin o kadar psikolojini bozuyo ki bide bunun ağırlığını yaşıyosun ...aman ne varmış diyorlar diger evlatlar ama bigün yanlarına alsalar ikinc güne surat asmaya başlıyolar sonra sen üzülüyosun tekrar onlara kötü davranıyolar diye böyle bi duygusal karmaşa yaşıyosun..bence her evlad bu sorumluluğu eşit yüklenmeli

Canım bak bizde de buna benzer bir durum oldu. Annemle babam anneanneme ve dedeme yıllarca baktılar (kendi evimizin içinde değildi bir alt katımızdı ve orasıda bizim kendi evimizdi), severlerdi de ikisini de 10 sene gibi bir süre baktılar ettiler dayım (annemden yaşça büyük en küçükleri annem) bayramdan bayrama gelirdi bazen karısı bile gelmezdi yarım saat oturup kalkardı yazık anneannemde pencerenin önünde beklerdi onları bayramda olsun gelsinler diye bayram sabahı otururdu cama, teyzem çok yakındı neredeyse hergün gelirdi bir kaç işlerini yapardı ama o da fesatlık peşindeydi. Benim anneminde beyin damarlarında problem vardı sürekli baş ağrısı halsizlik, kireçlemesi vardı vücudu ağrırdı zaman zaman hareket edemezdi ama yine de baktı etti. Hastalanırlardı ablam götürürdü doktora oğlu aramazdı bile. 3 sene evvel anneannem vefat etti ondan sonra sorunlar başladı dedemi doldurdular doldurdular annemle konuşmamasını sağladılar sözde hiç bakmamış annem onlara. Dedem konuşmazdı annem babamdır diye devamlı giderdi yine kapıdan kovdular bacadan girdi bacadan kovdular kapıdan girdi şimdi artık baktı çare yok artık annemde aramıyor gitmiyor. Teyzem yanına almış dedemi (o da alt katına) adamı doldurdukça dolduruyor her seferinde başka başka şeyler duyuyoruz. Dayımda hiç iş yok anneannem sağ iken bir kaç kere mecburiyetten anneannemle dedemi evine götürmek zorunda kalmıştı yine dayanamayıp ertesi güne geri getirmişti.

Sonuç: Kardeşler yüzünden kopan bağlar birbirini çekememezlik, kıskançlık, hasetlik, fesatlık, arkadan iş çevirme, yalan söyleme kısacası kardeşler arasında olmaması gereken bir sürü şeyden ötürü artık hiç biriyle görüşmüyoruz. Annem üzülüyormu elbet üzülüyor ama en azından hakaret işitmediği için morali bozulmadığı için daha iyi durumda.

Yani bazen ne yapsan olmuyor şekerim birşeyler olacaksa oluyor akışına bırakmanız lazım, zaman göstericek. Annem dedeme bakarken biricik kızıydı şimdi utanmaz kızı oldu. Sen düşün artık :26:

zor tabi ya uzaktan konusmak kolay insanlar baslarına gelince aaa demekki boyleymis diyorlar yıllarca anneniz bakmıs onların nesi babası degilmi nasıl sacma birsey madem bakıma muhtac kardesler belli surelerde bakmak zorundalar herkesin esi var coluk cocugu var bir kisinin uzerine yuklenmek olurmu annenizde bel sorunu varmıs kolay degil onada ne desem bilmem cok haklısınız:26:

Son düzenleme:
Yalanınca bir gün bizde mi böyle olacağız

Gözünün içine bakıp büyüttüğümüz çocuklarımız tarafından istenmeyecekmiyiz.

Allahım kimseye evlada bile muhtaç etmesin.:50:

Sizin konunuza gelirsek aslında mantıklı olanı kardeşlerin belli donemler arasında ortak bakmaları lazım.

Yıllarca bir kişinin bunu üstlenmesi:19:,evet babadır bakılır lafı olmaz

Fakat gelipte teyzelerinin buna laf söylemeleri felan çok abes.

Yorumlari okumadan yorum yapiyorum, biraz tepkili olabilirim size karsi ben yaslilar konusunda hassas birisiyim,
ayni syleri tipkisinin ayni seyler bizim ailede de yasandi:20:
Bu insanlar neden bu kadar wicdansiz, nasil bu kadar cani olabiliyorlar anlayamiyorum:19:

Annen de sende hakli olabilirsin, zorunuza gidiyor olabilir tek ewladi biz miyiz bizi enayi yerine koyuyorlar, bizi kullaniyorlar, onlar neden bakmiyor diye
dusuncelere kapilmaniz belki bir derece normal ama dusunce sekliniz bence yanlis:19:

Teyzeleriniz wicdansizlik yapiyor diye sizde adamcagizi kapiya koyun o zaman hem bosuna dememisler
ana-baba yeri gelir 5 cocuga bakar buyutur ama
o 5 cocuk bir ana babayi barindiramaz, bakamaz diye:44:

Nacizane fikrim onlarin yaptigini siz yapmayin, birakin bakmasinlar aramasinlar sormasinlar,
siz sicak yuwanizi acin ona yasli diyorsunuz, bugun war yarin yok, fani dunya kimse kimseye yuk degil, yarin gocup gidecek
we herkesin yaptigi yanina kar kalacak, iste o zaman baslayacak wicdan azaplari, bireysel huzursuzluklar we sunu unutmayin ki herkes ektigini bicecek!

seni o kadar iyi anlıyorum ki
arkadaşlar burda bu arkadaşı bakmak istemiyor diye ayıplamayın bu o kadar zor bir durum ki bakmak hizmet etmek zor değil gerçekten zor olan şeylerden biri diger evlatların! yani (biz buna komşu veya yakın akraba desek belki daha doğru olur çünkü anca o kadar yakın oluyolar) arkadaşın dediği gibi gelip senin hakkında ahkam kesiyorlar sen hayatını evdeki büyükler göre ayarlıyosun hiç bi özel yaşantın kalmıyor karşılığında manevi açıdan çok şey kazanıyorsun ama yeri geliyo sinirleniyorsun ve büyüklere sinirlendiğin için vicdan azabı çekiyosun o senin o kadar psikolojini bozuyo ki bide bunun ağırlığını yaşıyosun ...aman ne varmış diyorlar diger evlatlar ama bigün yanlarına alsalar ikinc güne surat asmaya başlıyolar sonra sen üzülüyosun tekrar onlara kötü davranıyolar diye böyle bi duygusal karmaşa yaşıyosun..bence her evlad bu sorumluluğu eşit yüklenmeli

ah canim sonunda beni anlayanlar cikti okadar rahatladimki.bu konuyu buraya yazarken cekinmistim acikcasi.
ama cok dogru diyorsun insan hayatini evdeki büyüklere göre ayarliyor özel hayatin kalmiyor ve insanin ister istemez ruhu yaslaniyorr.. cünki kendine dorgu dürüst birsey yapamiyorsun
disardan hep kolay görünür dedemin üstü basi temiz diye. ama evdeki yasami hic kimse bilemez gercekten cok zor cokk..
daha fazla birsey söyleyemicem cünki okadar güzel anlatmissinki olanlari.. tsk ederim

Canım bak bizde de buna benzer bir durum oldu. Annemle babam anneanneme ve dedeme yıllarca baktılar (kendi evimizin içinde değildi bir alt katımızdı ve orasıda bizim kendi evimizdi), severlerdi de ikisini de 10 sene gibi bir süre baktılar ettiler dayım (annemden yaşça büyük en küçükleri annem) bayramdan bayrama gelirdi bazen karısı bile gelmezdi yarım saat oturup kalkardı yazık anneannemde pencerenin önünde beklerdi onları bayramda olsun gelsinler diye bayram sabahı otururdu cama, teyzem çok yakındı neredeyse hergün gelirdi bir kaç işlerini yapardı ama o da fesatlık peşindeydi. Benim anneminde beyin damarlarında problem vardı sürekli baş ağrısı halsizlik, kireçlemesi vardı vücudu ağrırdı zaman zaman hareket edemezdi ama yine de baktı etti. Hastalanırlardı ablam götürürdü doktora oğlu aramazdı bile. 3 sene evvel anneannem vefat etti ondan sonra sorunlar başladı dedemi doldurdular doldurdular annemle konuşmamasını sağladılar sözde hiç bakmamış annem onlara. Dedem konuşmazdı annem babamdır diye devamlı giderdi yine kapıdan kovdular bacadan girdi bacadan kovdular kapıdan girdi şimdi artık baktı çare yok artık annemde aramıyor gitmiyor. Teyzem yanına almış dedemi (o da alt katına) adamı doldurdukça dolduruyor her seferinde başka başka şeyler duyuyoruz. Dayımda hiç iş yok anneannem sağ iken bir kaç kere mecburiyetten anneannemle dedemi evine götürmek zorunda kalmıştı yine dayanamayıp ertesi güne geri getirmişti.

Sonuç: Kardeşler yüzünden kopan bağlar birbirini çekememezlik, kıskançlık, hasetlik, fesatlık, arkadan iş çevirme, yalan söyleme kısacası kardeşler arasında olmaması gereken bir sürü şeyden ötürü artık hiç biriyle görüşmüyoruz. Annem üzülüyormu elbet üzülüyor ama en azından hakaret işitmediği için morali bozulmadığı için daha iyi durumda.

Yani bazen ne yapsan olmuyor şekerim birşeyler olacaksa oluyor akışına bırakmanız lazım, zaman göstericek. Annem dedeme bakarken biricik kızıydı şimdi utanmaz kızı oldu. Sen düşün artık :26:

sizinkide ayni bizimki gibi canim ya bukadar benzeyemez..
bizimkilerde dedemi hep doldururdu 'neden aksamlari cocuklar senin yaninda oturmuyor hepsi odalarindalar ayip degilmi' gibi ve daha fazla seyler.
hem doldururlardi ve bize yollarlardi. dedemde konusmazdi bizle bazen birkac gün. ve bir catiyi paylastigin biri ile konusmamak inanilmaz cok kötü birseyy..
ama simdi dedemin kalacagi 'belli' bir yeri olmadigi icin kimse artik birsey demiyor diyemiyor cünki korkuyorlar onlrin evine gelir diye..

biz ona kesinlikle bunu his ettirmemeye calisiyoruz.
insanlar neden böyle ? nasil kendi babalarina bunlari diyebiliyorlarki.. 1.teyzem zaten onu evinden kovacakti yüzüne söyliyecekti ama zor engel olduk
biz onu zaten asla kapiya mapiya atmayiz tek istedigimiz tekrar diyorum herkesin görmesi yasamasi ..
bana anlayis gösterenlere tsk ederim bu arada.

ah canim sonunda beni anlayanlar cikti okadar rahatladimki.bu konuyu buraya yazarken cekinmistim acikcasi.
ama cok dogru diyorsun insan hayatini evdeki büyüklere göre ayarliyor özel hayatin kalmiyor ve insanin ister istemez ruhu yaslaniyorr.. cünki kendine dorgu dürüst birsey yapamiyorsun
disardan hep kolay görünür dedemin üstü basi temiz diye. ama evdeki yasami hic kimse bilemez gercekten cok zor cokk..
daha fazla birsey söyleyemicem cünki okadar güzel anlatmissinki olanlari.. tsk ederim

ben kendimi bildim bileli büyüklerle yaşıyoruz yani benim dedemler daha 40lı yaşlardayken bizle oturmaya başlamışlar babamlar evlendi evleneli ve eskiler ş,imdiki kayınvalide kayınpeder gibi değiller gayet otoriter devamlı itaat etmeni isteyen eşinden degilde onlardan izin almanı isteyen tarzdan. daha yeni evlenmişsin insan yanlız kalmak ister ama yok ve başında otoriter bi kaynana kayınpeder hayatı burnundan getiren derecede onlarla beraber bunları çeken çocuklar...ve birçok psikolojik rahatsızlık...bakarsın bigün ilgi gösterme surat ederler ama sende yıllardır yıpranmışsındır...digerleri aman parası var işte onu yiyorlar tabi bakacaklar derler ozaman sen bak al parasını ye dersin umrunda olmaz..halbuki bu bütün evlatların görevi olsa her evlatta kalsalar insan onlara daha özenli bakar ayda yılda bir geliyorlar diye herkes rahat eder...yani tepki gösterilmiş ama yaşamayan bilmez bu büyüklere bakmanın zorluğu değil kesinlikle bakın benim annem ve babamın hiçbir özel hayatı yok istedikleri gibi oturamazlar gezmeye gidemezler annemin eşi dostu gelemez ve annem babam sinir hastası

sizinkide ayni bizimki gibi canim ya bukadar benzeyemez..
bizimkilerde dedemi hep doldururdu 'neden aksamlari cocuklar senin yaninda oturmuyor hepsi odalarindalar ayip degilmi' gibi ve daha fazla seyler.
hem doldururlardi ve bize yollarlardi. dedemde konusmazdi bizle bazen birkac gün. ve bir catiyi paylastigin biri ile konusmamak inanilmaz cok kötü birseyy..
ama simdi dedemin kalacagi 'belli' bir yeri olmadigi icin kimse artik birsey demiyor diyemiyor cünki korkuyorlar onlrin evine gelir diye..

Evet canım. Bizde anneannem sağ iken problem yoktu aynı evin içinde değildik biz. Ama ne zaman anneannem öldü dedemi doldurmaya başladılar ne diyim insanı çocuğuna düşüreni Allah bildiği gibi yapsın. Zaten taşındık ordan da ordaki evlerimizi kiraya verdik şimdi kafamız rahat arada arkamızdan konuştuklarını duyuyoruz annemde uyuz oluyor tabi o da Allah'larında bulsunlar diyor geçiyor. Boşver canım kafana takma gerçekten insanın siniri bozuluyor bir yerde senin durumun daha kötü çünkü aynı evdesiniz, siz değil dedeni dolduranlar düşünsün boşverrrr :42:

terraroza
haklisin canim agzindan inanki bal damliyor annemle konustuklarimizi sen diyorsun . aynen her cocuk görevlense daha özenle bakilir suratta asilmaz
insan morali bozulmaz. bu konunun piskolojiyi bozacagini hic ummazdim

zaten hemen hemen kendimi bildim bileli bizde oldugu icin normal geliyordu bana hic bunlari aklimin ucundan bile gecirmiyordum
ama demek yillar gecince insan anliyor haksizlik oldugunu.
biz bunun karsiliginda para mara da almadik, verselerdi kabul etmezdikte.
ama onlar yinede cok vicdansizlik yaptilar..yapiyorlarda hala
sanirsam dedem fark etti durumu sorun yapildigini cünki bugün cok sessiz sakindi ve üzgün gözüküyordu :( cok üzgünüm

Benim akli dengesi bozuk bir amcam var rahmetli olmadan önce dedem bakıyordu simdi ise 5 kardes babamlar sırayla bakıyorlar. Yası 50' ye yakın o kadar caresiz ki?
Yani bilmiyorum asla kıyamıyorum kimseye de izin vermiyorum bu konuda.
Bosverin kim bakmazsa bakmasın siz bakın, rahat ettirin yalnız, baskasını müdahale ettirmeyin eviniz hakkında konusturmayın.
Hem bakmıycaklar, hemde herseye bir laf söyleyecekler hic hakları yok efendim böyle birseye.

Son düzenleme:
benimde annem yok, babam felçli ama çok şükür yatalak değil. işlerini kendi görüyor ama felçli sonuçta. biz 3 kardeşiz ve abim çekti gitti bayramda babamı arar sorar. kardeşimde evlendi. babamla ilgilenmiyor. benimde bebeğim var şuan 1,5 yaşında. neyse babam 75 yaşındaki hasta babaannemle aynı evde yaşıyor. babaannemde sürekli babanınızı siz bu hale getirtiniz sizin yüzünüzden felç oldu diye bizi suçlar durur ama diğer kardeşlerim uzakta olduğu için hep ben dinlerim bunları. bebekle babamlara gidip gelmek zor oluyordu. bende eşimle konuştum babamların evini bizim mahalleye taşıdım. yürüyerek 15 dk da gidiyorum. işlerini görüyorum. maaşını çekiyorum kiralarını faturalarını ödüyorum. alışverişlerini yapıyorum. babamı fizik tedaviye yazdırdım oraya götürüp geliyorum. tüm bunları yaparken eşimden, kızımdan , evimden çalıyorum. yetişmeye çalışıyorum.

demem o ki... mecburiyette değil ama farklı birşey. biz evladız. bakmakla yükümlüyüz. yapacak birşey yok arkadaşım. benim babamda dağınıktır. balkona çıkar içeri girer aynı terliklerle. halılar pis olur , kırıntı döker vs. ama bunlar küçük ayrıntılar. Allah gecinden versin babama birşey olursa , ben babama bakamadım diye vicdan azabı çekmeyeceğim çok şükür. bebeğimle gidip geliyorum zor oluyor ama babam kızımı gördükçe mutlu oluyor. yaşam enerjisi oluyor babama. diğer 2 kardeşimde bakmazsa bakmasın. herkes ettiğini bulur arkadaşım. ne doğrarsan aşına o gelir kaşığına. ilerde belki bizde felç geçircez belki yatalak kalcaz hiç belli olmaz hayat bu. bizede evlatlarımız bakacaklar. biz büyüklerimize ve muhtaç olanlara merhamet edelimki Allahta bize merhamet eylesin. deden dağınıkta olsa, piste olsa, akside olsa onu başınızın tacı yapın. bugun varlar yarın yoklar. diğer teyzenlerlede kes bağlantını ailece kesin. ahirette onlar babalarını istememenin vebali altında ezilirken, size belki cennetin kapıları açılır. Allah yardımcınız olsun. hepimizin yardımcısı olsun.

Back
X