dayanamıyorum cok sıkıldım

AYNEN KATILIYORUM, BENİM KOCAMDA BENSİZ NE Bİ YERE GİDERDİ NE DE BENİ GÖNDERİRDİ..İLLA HER YERE BERABER GİDİCEZ.AMA BENDE ALIŞTIRDIM, ŞİMDİ YAVAŞ YAVAŞ DÜZENE GİRDİK:hooray:

naSIL DEGISTI PEKI YARDIM EDIN NOOLURKötü :sm_confused:

peki ikimizde biraz istedıgımızı yapalım derse ıpın ucu kacarmı sızce....oda ıstedıgını yapmaya kalkarsa her ıs cıkısı bıyerlere gıderse....

Güzelim anlatmak istediğimde buydu zaten. Evlilikte herkesin kendi kafasına göre takılması normal değildir. Evli bir arkadaşım eşiyle bu konuda anlaşmış ve herkes kendi istediğini yapar olmuştu. Çok uyarmıştım ama dinletemedim. Mesela arkadaşım kız arkadaşıyla hafta sonu tatillerine çıkardı, keza eşide öyle. Ben bunu yanlış bulurum. Ben tatile çıkacaksam eşimle çıkarım asla yanlız çıkmam. Sonuçta boşanmaya giden bir süreç yaşadılar ama çocuklar için vazgeçtiler.
Kendimden örnek verirsem, biz eşimle bekarken yaptıklarımızdan kısıtlama yaptık karşılıklı tabiki, eşim geçen sene belediyenin tertiplediği afyon gezisine katıldı sabah çıktılar ertesi gün öğlen geleceklerdi. Gideyimmi dedi git dedim. 50 kere aradı telefonla ertesi gün geldiğinde "yok olmaz ben siz olmadan gittiğim geziden bir şey anlamadım bir daha böyle bir şey istersem izin verme" dedi. İnan çok mutlu oldum o zaman. Çünkü birlikte yaptığımız şeylerden zevk almak daha güzel.
Benim evlilik hayatım böyle, 18 yıllık evliyim ve halada mutluyum.
Tabi bu bağımlılık olayını abartmamakta lazım, yani kısacası orta yolu bulmak çok önemli, her iki tarafında memnun olacağı bir orta yol olmalı bu.

peki ikimizde biraz istedıgımızı yapalım derse ıpın ucu kacarmı sızce....oda ıstedıgını yapmaya kalkarsa her ıs cıkısı bıyerlere gıderse....

ipin ucunu kaçırmazsınız olur biter,
size bağlı değil mi?
karşı tarafın haklarını helalder etmedikten sonra sorun yok
çıksın dışarıya ne var?
buluşsun arkadaşlarıyla?
yeter ki bilin nerede olduğunu, kiminle olduğunu, aradığınız zaman ulaşın,
benim eşimde gider arkadaşlarıyla ayda bir bazen iki,
ama bana sorar önce izin alır,
gelirim dediği saatte gelir, geç kalacaksa haber verir,
neden mani olayım ki ben şimdi bu adama,
bazen bende buluşurum arkadaşlarımla,
söylerim ama kızlarla hatta isimde veririm şuradayız derim
sonra geldik derim nasılsın diye ararım,
o saatte tek gelme ben alırım seni der,
hiç sorun yaşamadık bu güne kadar,
Bilemiyorum

ya oda istediğini yapsın
neden eşlerimizde arkadaşlarıylan takılmasın
arada sırada gidip onlarlan eğlenmesin?
ne mahsuru varki
bende arkdaşlarımlan akşamları çıkmak istediğim zamanlar oluyor
ben nasıl çıkıyorsam gayet tabii eşimde çıkabilir
birbirimize güvenimiz olduktan sonra neolabilirki?
gideceği yeri daha önceden bana söyledikten sonra benim için hiç sorun yok
herkes kafasına göre takılıyor anlamına gelmez bu
birbirimizden haberimiz olduğu müddetçe gayet normal
yapışık ikizler gibi gece gündüz beraber olmak ilişkiye yarardan çok zarar verir bence

ben gıtsem onun rızası olmadan oda aynısını yapar ve uzatır bılıyorum.aksamları a oda ceker gıder.bunu nasıl degıstırecem

canım rızası olmadan degılkı gıt dıyor ama aynı zamanda surat yapıyor tatlicadiarzu ınsallah hersey yoluna gırer ... galıba evlılıkte bır seylerın yerıne oturması ıcın uzun zaman ıhtıyac var ben 6 yıllık evlıyım bazı yonlerımızı daha yenı yenı ogrenıyoruz kafamçokkarıştı

bugün bu konuda sıkıntımı yazmak için gelmiştim konunu görünce daldım hemen durumumuz pek bi farklı değil sanırım bende beş yıllık evliyim başlarda bu konuda üzerine gitmedim zamanla yatışır diye ama ben sustukça o daha beter olmaya başladı kardeşime gitmem için bile olağan dışı bi sebep olması gerekiyo yoksa özlemek filan bahane olmuyo yani

benimki git de demiyo hem izin vermiyo hem surat yapıyo ya bu kıskançlık falan değil daha ötede psikolojik bişey bence çünkü hadi götürmüyo göndermiyo ama benimki yürüyüşe çıkmama hatta iki kızım var onları parka götürmeme bile izin vermiyo

bana karşı güvensiz olduğunu söylediğimde de dışarıya karşı olan bi güvensizlik olduğunu iddia ediyo am ne kadar inindırıcı artık bilemiyorum

ben gıtsem onun rızası olmadan oda aynısını yapar ve uzatır bılıyorum.aksamları a oda ceker gıder.bunu nasıl degıstırecem

demek ki eşin de senin rızan olmadan bi yere gitmiyor.. eğer bu karşılıklıysa , ben pek bir sorun görmüyorum burda.. ama abartılı bir şekilde engel oluyorsa sana , yapacağın tek şey izin alış tarzını ya da kullandığın sistemi değiştirmek.. insanlar bazı değişikleri başlarda kabullenemezler ama sonradan alışırlar.. sen her seferinde onun istediğini yapmışsın ki , o da alışmış bu duruma, gittikçe istekleri daha çekilmez hale gelmiş.. evlilik demek , kocanın her istediğini yapmak demek değil.. ama tabi ki herşeye karşı çıkmak demek te değil.. bunun ortasını bulduktan sonra da bi bakmışsın ki eşin soruyo sana , "bugün hep evde miydin" ...:1rolleyes:

bende aynı durumu yaşıyorum 7 senelik flört ardından evlendim demekki tanıyamamışım ..seni çok iyi anlıyorum karşındakini değiştirmek çok zor olacak :KK43:

şimdi başlığa göre cevap vermem gerekirse soruya soruyla cevap vericem...evlilik mahkumiyet midir..???tabiki hayır..evlenirken bazı alışkanlıklarınızdan tabiki vazgeçiyorsunuz zaten bunu bile bile evleniyorsunuz..biryerlere gitmek,yanlız dolaşmak tabiki hakkınız ama eşinizin huyunu bilmeniz gerekiyor..yani evlendikten sonramı değişti huyu,yada önceden nasıldı izin veriyormuydu...kısaca benim anladığım kadarıyla sizin eşinizle bir probleminiz yok sadece siz gezmk istiyorsunuz oda sizin yanlız gezmenize izin vermiyor..bunlar sorun bile değil..aranızda halldeceğiniz kadar basit gibi görünüyor..evliliğinize,eşinize sahip çıkın...
sevgiler...

ınanmıyorum demekkı benımkı gıbı esler var hı..yanı benı gercekten anlayan arkadaslar var.cunku bunu ancak yasayan bılır bence.sanırım zamanında cok buyuk konustum allah bana boyle bırını verdı.bu kadar ozgurluk asıgı bırı olarak:eek:klava::enbuyukkk:

pekı arkadaslar sımdı sız benım yerımde olsanız esınız ıstemedıgı halde veya habersız cıkıp gıdermıydınız gıdecegınız yere.aranıza buzlar gırecegını bıldıgınız halde.

merhaba canım ben izin aldığımda vermiyor. bende sormuyorum artık gidiyorum.çünkü onlar hiç istemezler

lütfen aynı sorun için sürekli yeni konu açmayın
hepsini birleştirdim bu başlık altından devam edelim

ya bu erkekler ne acayipler ya benim esimde ilk yillarda her giydigime karisirdi bende sinirlenir üzerimden cikardigimi cöpe basardim oda cöpten cikartir zorla giydirirdi

X