dayanamıyorum cok sıkıldım

dolphins

gelecegi görebilsem
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
270
0
arkadaslar evlenelı dort yıl oldu ama hala hersey aynı.bıryere gıdecegımı soyledıgım zaman esıme bıseyler oluyor sankı.hıcbıryere gıtmemeı ıstemıyor.bende hersey dagılmasın dıye gıtmekten vazgecıyorum.soylemeden gıtsemde olmaz.anneme bıle gıderken sorun cıkarıyor.beaber gıderız sonra gıderız falan..artık cok sıkıldım duvarlar uztume gelmeye baskladı artık.onun dısında melek gıbı ...ama bu davranısı ondan hergun uzaklasıp sogumama neden oluyor.ne yapmalıyım cok sıkıldım

Vallaha dört yil iyi sabretmissin güzelim, bende olsam cok sinir olurum, evlendik diye köle gibi izin almak zorunda degiliz, tabikide kocana canim ben suraya yada buraya gidiyorum diye söylemelisin ama karsi taraf böyle gidemessin beraber gideriz falan filan gibi laflar söylerse bir yerden sonra sIkmaya baslar.

Esin neden böyle sebebi nedir bilmemem tabiki ama büyük ihtimalle senin kendine bir cevre edinmeni istemiyor arkadas ortami kurmani ailenle sIk sIk görüsmeni görüssen bile onunla beraber olmani istiyor.

Benim eltim bunun aynisini kaynima yapiyor sürekli dizinin dibinde istiyor kocasini buraya abisine bile gelse 5 dakika sonra cebini arayip eve gelmesi icin bahaneler buluyor, asiri derecede kiskanc ve kocasina hic güveni yok ve sürekli onunla beraber olmak istiyor ki kimse onu kurnazlastirmasin akil vermesin oda herseyden haberdar olsun.

Belki senin esininde böyle kaygilari vardir, yinede konusmaya calis ve yavas yavas özgürlügnü geri kazanmaya bak bu cekilmez böyle.

Sevgiylea.s.

canım yazın ıcın cok tesekkurler.esımde oylew akıl verırler gıbı bı kaygı yok.aslında hıcbır sebep yook.zaman la duzelır dıyıp zaman a bırakıyorum ama degısen hıcbırsey yok.bıraz ınatcı..bende ınat edıp haberız veya o ıstemeden cıksam herseyın dagılma noktasına kadar gıtmesınden korkuyorum .bu kadar sacma bır sey yuzunden bu kadar sorun yasıyoruz.bılmıyorum ya..ne reye kadar gıdecek..

bence sizi çok seviyor ve çok kıskanıyor öyleki tek başınıza dışarı çıkmanıza bile izin vermiyor..ama yine iyisiniz ki beraber gideriz diyor..demeyenlerde çok....
sevgiler

4 yılmı bu ne yaaaaaaaaa
bence bir an öncetavrını koy cnm
sonra sen alışırsın onsuz bir yere çıkamazsın
ayaklarının üzerinde duramazsın
ilerde eşin olmayınca ne yapacaksın allah korusun ama herşey olabilir
özgüvenini yitirirsin bide

onunla tanıstıgımda calısıyordum ve gayet kendıme guvenen kendı ayakları uzerınde duran bırıydım.onsuz da olsam zaten ozguvenım var.hıcbıryere gıtmekten cekınmem.acaba onun aklında olan herzaman bu mu evlenmeden oncekı ozgurlugumdenmı korkuyor

Eşlerin gideceği yerler konusunda birbirini haberdar etmesi çok normal,izin isteme ya da alma şeklinde algılamamak lazım bunu.
Eşim bir yere gideceği zaman hem haber verme hemde gönül rızamın olması konusunda çok dikkatli davranır. Aynı şekilde bende bir yere giderken hem haber veririm hemde rızası varmı diye sorarım.. yani izin ama şeklinde hem değil hemde öyle...
Mesela "Aşkım arkadaşlarla okul çıkışı yemeğe gidicez olurmu canım" hem haber verme hemde olur alma o da aynı şeyi yapar....
haa her defasında hayır eve gel dese bende sizin gibi düşünürüm beni çok sıktığını ve hayatımın kısıtlandığını düşünürüm. bu durumdada hislerimi ona anlatırdım, uygun bir dille.

peki o da senden izin alıyomu yani aynı kısıtlamaları kendine de uyguluyomu???
bence bunun 2 nedeni var birincisi seni çok seviyor dışarıya güvenmedigi için sana bir zarar gelir diye seni dışarı tek çıkarmıyor yada acı ama benim aklımdaki bu sana güvenmiyor yani senin dışarda ne yaptıgından süpeleniyor belki çok abarttım ama aklıma bunlar geldi

nasıl başlarsa öyle gider diye bir söz var..bu çok doğru..siz mücadelenizi en başında vermeniz lazımdı..artık çok geç gibi görünüyor.ama iş işten geçmiş değil..bence oturup etraflıca konuşun.....kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamaz bence bu kıskançlık güvensizlik ten de daha başka birşey..kendisnin psikolojik sorunları olabilir...çevresinde gördüğü duyduğu olaylardan etkileniyor olabilir...sizde belki yanlış birşey yaparsınız diye düşünebilir.

arkadaslar evlenmeden once cok rahat ıstedıgım herseyı yapabılıyordum.ama artık esıme bıryere gıdecegımı soyleyınce baska bır ınsanla konusuyorum sankı.bıryere gıtmemı ıstemıyor.ama onun dısında butun huyları cok ıyı kendısıde sureklı bıryerlere gıden bırı degıl.evıne ve bıze baglı.sımdı sorum su...SADECE OZGURLUGUMU GERI ALMAK ICIN onun butun ıyı huylarını gormeyıp aramıza bı bosluk gırecegını bıldıgım halde ISTEDIGIMIMI YAPMALIYIM yoksa onun guzellıkleri hatrına beklemelımıyım duzelır dıye...ama aradan zaman gectıkce bende ben bıtıyorum...

canım bence onunla konuşarak içindekileri paylaşarak bi girişimde bulun, madem herşeyi iyi gülü seven dikenine katlanır derler. hem madem seni kısıtlıyor kendisi gezdirsin o zaman yerimseniben

evlilik veya özgürlük diye bir soru yoktur bence
evli bir insan köle değildir
özgürlüğünü kayıpetmez kayıpetmemeli
eşin seni bu konuda bunaltıyorsa eminkimki bu konuda onunla uzun uzun konuşmusundur?
senin böyle davranışlar hoşuna gitmediğini biliyordur?
buna rağmen seni üzüyorsa ozaman sende onu üzersin
sen köle değilsin
hür iradeye sahip bir bireysin
biyere giderken tabiki eşine ben şuraya gidicem diyerketen haber vermelisin ve onun gitme başka zaman gidersin birlikte gideriz gibi laflarına kulak asmamalısınki yoksa herzaman böyle gider
kaç senedir değişmemiş bundan sonra sen tavrini koymasan hiç değişmez

Evlilik artık tek değil iki kişiyle yaşanan bir olay, yani kimse kendi kafasına göre takılamaz. Özgürlüğünüzü istiyorsanız evlenmeyeceksiniz, yok ben hem evlenip hemde özgürlüğümü bırakmam diyorsanız işte o zaman bu evlilik uzun sürmez bir yerde yıkılır.
Evlilikte her iki tarafta fedakarlık ve kısıtlama yapmak zorundadır. İki farklı insan bir müddet sonra ortada bir yerde buluşması lazım. İşte o orta noktayı bulursanız evliliğiniz devam eder.
Eğer ben istediğim yere giderim derseniz eşinizde karşınıza çıkıp bende arkadaşlarımla eğlenmeye, dağıtmaya gidiyorum hatta zamparalığa gidiyorum buda benim özgürlüğüm diyiverir.
En iyisi siz gezmelerinizi biraz kısıtlayın eşinizde biraz evden çıksın ortayı bulun. Sonuçta çözülmeyecek bir sorun değil.
Ayrıca size mutluluklar diliyorum.

Ben evliyim ama gayette özgürüm.
Kendi kafamıza göre de takılmıyoruz ama hayatlarımıza da müdahale etmiyoruz,
Eşimi mutlu edecek her şey bana zarar vermediği müddetçe beni de mutlu eder,
İş eşler de bitiyor bence evlilikle sinir çizmeyin hayatınıza,
Eşinizle konuşun,
Evlilik mi bekarlık mı derseniz
Hiç düşünmeden evlilik derim,
Evlilik mi özgürlük mü derseniz
Özgürlük derim,
Özgürlüğüm olmadan ben ben olamam çünkü,

peki ikimizde biraz istedıgımızı yapalım derse ıpın ucu kacarmı sızce....oda ıstedıgını yapmaya kalkarsa her ıs cıkısı bıyerlere gıderse....

arkadaslar evlenelı dort yıl oldu ama hala hersey aynı.bıryere gıdecegımı soyledıgım zaman esıme bıseyler oluyor sankı.hıcbıryere gıtmemeı ıstemıyor.bende hersey dagılmasın dıye gıtmekten vazgecıyorum.soylemeden gıtsemde olmaz.anneme bıle gıderken sorun cıkarıyor.beaber gıderız sonra gıderız falan..artık cok sıkıldım duvarlar uztume gelmeye baskladı artık.onun dısında melek gıbı ...ama bu davranısı ondan hergun uzaklasıp sogumama neden oluyor.ne yapmalıyım cok sıkıldım

canım benım esımde boyleydı malesef bır yere gıdıcegımı soyledıgım zaman hemen suratı degısır rengı atardı tabı bende gıtmekten vazgecıp otururdum... sonra baktımkı bu boyle olmayacak bır omur boyle gıtmız sımdı bır yere gıdıcegımde gıt dıyo ama yınede suratı asılıyo bende onun o halını gormezlıkten gelıyorum ve gıdıyorum... emınımkı zamanla oda alısıcak ben surat assamda bu kadın gıdıcek en ıyısı ben surat yapmıyım dıye dusunecek yanı ben oyle umut edıyorum :sm_cool:

o kadarına da müsaade etme canım. istediğini yapmaktan kasıt o değil ki. eve tıkılıp birbirinizi sıkboğaz edip bunalmaktansa doğru düzgün konuşup rahatça dolaşabilmek daha iyidir bence...

ben asla izin almam mesela çünkü istemez. gideceğin yeri söyle yeter der, hani ben evde değilim diye bilsin istiyor. ama kendi de mutlaka söyler çünkü öyle olması gerekir.

yok erkek istediğini yapar, yok haber vermez, yok izin almaz!!! oldu canım başka bi emriniz var mıydı!!

canım benım esımde boyleydı malesef bır yere gıdıcegımı soyledıgım zaman hemen suratı degısır rengı atardı tabı bende gıtmekten vazgecıp otururdum... sonra baktımkı bu boyle olmayacak bır omur boyle gıtmız sımdı bır yere gıdıcegımde gıt dıyo ama yınede suratı asılıyo bende onun o halını gormezlıkten gelıyorum ve gıdıyorum... emınımkı zamanla oda alısıcak ben surat assamda bu kadın gıdıcek en ıyısı ben surat yapmıyım dıye dusunecek yanı ben oyle umut edıyorum :sm_cool:

AYNEN KATILIYORUM, BENİM KOCAMDA BENSİZ NE Bİ YERE GİDERDİ NE DE BENİ GÖNDERİRDİ..İLLA HER YERE BERABER GİDİCEZ.AMA BENDE ALIŞTIRDIM, ŞİMDİ YAVAŞ YAVAŞ DÜZENE GİRDİK:hooray:

ben gıtsem onun rızası olmadan oda aynısını yapar ve uzatır bılıyorum.aksamları a oda ceker gıder.

ben gıtsem onun rızası olmadan oda aynısını yapar ve uzatır bılıyorum.aksamları a oda ceker gıder.bunu nasıl degıstırecem

X