• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Dax/Sinameki

hazalice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
2
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Bir iki gün önce kuaförün azizliğine uğradım ve güzelim saçlarım gitti :( 5 ay gibi bi sürede mümkün olduğunca uzatmam lazım mezuniyet için. Sinameki kürüne başlamayı düşünüyorum ama dax daha hızlı uzatıyo diyorlar. Hangisinden daha çabuk verim alabilirim? Ve daxla saç uzatma nasıl yapılıyor, daxı nereden alabilirim, fiyatı falan nedir?

Bir de dax ya da sinamekiyi uygularken mayalı sütü içsem, şampuanıma da çam terebendi atsam hepsi aynı anda problem yaratır mı?
Yardımcı olursanız sevinirim :)

Merhaba arkadaşlar. Bir iki gün önce kuaförün azizliğine uğradım ve güzelim saçlarım gitti :( 5 ay gibi bi sürede mümkün olduğunca uzatmam lazım mezuniyet için. Sinameki kürüne başlamayı düşünüyorum ama dax daha hızlı uzatıyo diyorlar. Hangisinden daha çabuk verim alabilirim? Ve daxla saç uzatma nasıl yapılıyor, daxı nereden alabilirim, fiyatı falan nedir?

Bir de dax ya da sinamekiyi uygularken mayalı sütü içsem, şampuanıma da çam terebendi atsam hepsi aynı anda problem yaratır mı?
Canım o dax ı salla gitsin sen şampuanının içine çam terebenti atma çam terebentini saçına masj yap banyo olmadan yarım saat önce sonra normal banyonu ol çık yalnız çam terebenti saç dökülmesini önler uzatır ama badem yağı daha çok uzatıyor ve gür yapıyor sonra moralini bozma saç mutluluktan uzar ve şampuanlar çok kimyasal ürün barındırıyor bana güven içine çok az su katıp çalkala azaltmış olursun bir de çok gerekmedikçe banyo olma yıpratır sıcak su saça zararlıdır ılık su ile yıka sonra saçına kibar davran önüne geleni sürme saçın yağlanır mezuniyette kafanda kepekle gezersin acele de etme 5 ay da uzar inş. ben sana yardım ederim saçını yıkama isteği duyduğunda hemen şampuana sarılma mayıs ayında papatya toplayıp 1hafta kurutup kaynatıp saçına dökebilirsin saçını besler ve uzatır yağmur suyu da saçlarını uzatır saçını sürekli ör veya topuz yap saçlarını çok sıkı bağlama :)

sinemakiye başlamalısın bnce gerckten iyi sonuçlar elde etcegine inanıyorm.ve saç baglanmadan uzamaz diyolar ya gerckten dogru evde oldugn sürece at kuyruğu yap bagla veya ör. inş sonuç alırsın ve 5 ayda çok güzel saçlarn olr :)

ikisinide kullanmış biri olarak yorum yapıcam

sinameki benim saçımı cok güzel onardı. ama öyle aman aman uzatmadı malesef. hemde tam kuralına uygun uyguladım tüm kürleri. ama olmayınca olmuyor işte.

dax sinamekiye göre uzatma konusunda daha memnun kaldım diyebilirim. hala da devam etmekteyim 2 ay aralıksız devam edicam sanırım :46:

sinamekiyi kullananlar cok memnun, daxta hatrı sayılır iyi yorumlar almış, sana hangisinin daha iyi geliceğine malesef saçın karar vericek canım. denemeden bilemezsin. :51:

Ben geçen sene 4 ay boyunca haftada bir gün sinameki kürü bir günde dax yaptım yani ikisini birlikte denedim ve saçlarım hızlı uzamaz ama göğsümün biraz üstünde olan saçlarım göğsümün altına kadar inmişti 4 ayda. Ben ikisini birlikte kullan derim.

Son zamanlarda da 3 ay sadece sinameki yaptım, sinameki etkili önceleri saçımın uzaması durmuştu 2 yıl hiç kestirmememe rağmen saçlarım göğüs hizzasında kalmıştı hiç aşağı inmiyordu sinameki ile ilk defa altını da görmüştüm. Ama bence dax da etkili. Şimdi de sadece dax bir ayda ne kadar uzatıyor görmek için onu kullanıyorum. Haftada 3 günden 4 haftada 12 kürü tamamlayacağım daxta da. Sonucu da paylaşırım burada.

Daxın fiyaatı da 20-25 lira arası bir şey olması lazım. Parfümerilerden alabilirsin, büyük marketlerde de bazen oluyor. Ama onu kullanırken dikkat etmen gereken unsur, çok az süreceksin saç diplerine. Parmaklarının uçlarını 3-4 kere kreme dokundurup saç diplerine masajla yedirceksin ve de 10 dk boyunca masaja devam etmen gerekiyor. Eğer dediğim miktardan fazla sürersen saçından çıkaramazsın 4-5 kere şampuanlasan bile çıkmaz. Bazıları kafamdan çıkmıyor kafam yağlı kaldı diye şikayet ediyor bu yüzden. Sorun kremde değil, fazla sürüldüğü için bu sorun oluyor. İlk zamanlar bilmeden aynı durumu bende yaşamıştım. Zaten kutunun üstünde de parmak uçlarına az miktarda alın yazıyor.

Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun seninle benzeri durumu bende yaşadım 3 ayda4 kere kestirmiştim arakatlı hemde :/ baya şey denedim onun için. Rutinede bağlayabildim şükür maskeleri . meselaki şöyle pazar günleri dax çarşamba sarımsak ezip bekletmiş olduğum zeytinyağ cuma günüde sinameke yapıyorum. normalde ben bemiks b pantane evigen 3 lüsünden çok menunumdur ama zaten yeteri kadar şey yaptığımdan zeytinyağ ve sinameke kürüne katıyorum ampüllerden bi hafta zeytinyağına kattıysam öbür hafta sinamekeye. gerçi okullar açılnca bu yoğun bakıma devam edilrmi bilmemde tatili saçlarım açısından iyi değerlendirdm :)) dax ın bulablirsen ufak boylarıda oluyormuş mennun kalırsan devamında alırsın gerçi bana hiç denk gelmedi ama. birde bence çamtrebtini şampuana kat hem yağın kolay arınmasını sağlar hemde yumuşak yapar yani bende böyle yapıyor bazı zamanlar çok üşeniriz birşeyler yapmaya ama saç zaten genelde 2 günde 1 yıkanıyor en basit bi şampuanlama işlemnde bile saçına bakım yapmış olacaksın bana öylesi daha makbul geliyor :)

ben dax a basliycam ama sinameki de yapiyorum ya öyle bi deniycem sankii 2 hafta var bu cuma birde diger cuma sonra dinlenme dönemine giriyorum 2 hafta....dax i ozaman mi denesem acaba :( bi fikir vereniniz varmi acaba

Ben sinemaki kürünü kullandım bir sitede okuduğuma göre 4 kullanımda kesin sonuçlar veriyordu ve ben 8 kullanım sonucunda saçlarımın normal şekilde uzamasından farklı bişey göremedim yani söylenenler kadar işe yaramadı maalesef :((

ben dax a basliycam ama sinameki de yapiyorum ya öyle bi deniycem sankii 2 hafta var bu cuma birde diger cuma sonra dinlenme dönemine giriyorum 2 hafta....dax i ozaman mi denesem acaba :( bi fikir vereniniz varmi acaba

Bence ikisini aynı anda kullanma canım aynı anda bir sürü şey zararlı olabilir :)

7.kürümü yaptim dün. haftaya 8.ve son kür sonra dinlenme iste ozaman daxi yapicam :) saclarim degisiyor gercekten ama cok kafaya takmamak lazim saclari kendi haline birakincada uzuyorlar aslinda...birde yazin saclar daha cabuk uzuyor kisin yavaslama oluyor :) bilginize

bende sinamekide 3 gün sonra 10. kürümü yapıcam yaklaşık 10 cm uzama oldu saçımda, sonra 2 hafta ara vericem o 2 haftada dax uygulamayı planlıyorum sonra ki 1 hafta hiçbirşey yapmıycam sonra tekrar devam edicem sinamekiye. Ben sinamekyi kullanmadan önce dax kullanmıştım yaklaşık 2 ay boyunca, 10 cm e yakın bir uzama oldu. Sinameki ile dax arasındaki fark sinameki kürü yapılırken uzama gösteriyor fakat dax kullanmayı bırakıncada uzatıyor bir süre içinde. Yani dax dinlenme döneminde daha çok uzatıyor bende böyle oldu kızlar herkeste böyle olacak diye bir kural yok sadece sizi bilgilendirmek istedim =* =))

bende sinamekide 3 gün sonra 10. kürümü yapıcam yaklaşık 10 cm uzama oldu saçımda, sonra 2 hafta ara vericem o 2 haftada dax uygulamayı planlıyorum sonra ki 1 hafta hiçbirşey yapmıycam sonra tekrar devam edicem sinamekiye. Ben sinamekyi kullanmadan önce dax kullanmıştım yaklaşık 2 ay boyunca, 10 cm e yakın bir uzama oldu. Sinameki ile dax arasındaki fark sinameki kürü yapılırken uzama gösteriyor fakat dax kullanmayı bırakıncada uzatıyor bir süre içinde. Yani dax dinlenme döneminde daha çok uzatıyor bende böyle oldu kızlar herkeste böyle olacak diye bir kural yok sadece sizi bilgilendirmek istedim =* =))
dax ı bi türlü bulamıyorum :((

Back