• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davutoğlu kanlı meydanda oy isteyen Demirtaş'ı eleştirdi

Onlarda anladı aslında canım ama işte..anlamamaZlıktan geliyor...fikirlerimiz uyuşmayabilir ama ne demek "insan yerine koydum"hadsizlik diz boyu..

Duzgunce konstuk.ve senle.konu.dine geldi banlanmayalik dedim . Sorunnyok ondan sonra da baska.zaman deseydin sen dedin . Bende dedim.ki.o.zmn yeri ve zamaniymis demekki dedim . Bir sıkıntı yok.demi.? Sen gecip o guzel.knusmanin arkasina cevir kazi yanmasin dersen bende . Muhattap aldigma.pisman oldumu dile.getiririm .. baskalarida bu konuda banada ekmek.cikarmi baskalarina satasmak.diyip.hop atlıyorlar . Iki kisi konusurken 3. Kisi bi zahmet girmesin konusmaya alakasiz.laflariyla .

Hım peki peki o zaman mustafa kemal atatürk Kuran'ı kerimi türkceye çevirmiş...
Neden simdiye kadar tepki oluyor bu..
Amannn efendim nasıl türkce olur dinsiz kuranı kerim arapcadır gibi lafları kullananlar vardı tayyipe neden böyle büyük tepkiler gösterilmedi..

Atatürk kurani Türkçeye mi çevirmiş! !!
Valla cahilligin bukadarı. Atatürk kurani kerime meal yazdırdı canım. Hemde en güvenilir kaynak elmalı hamdi Yazır ın. Niye kızalım. Kürtçe yazılanda meal. Meal ne demek biliyosundur.

Atatürk kurani Türkçeye mi çevirmiş! !!
Valla cahilligin bukadarı. Atatürk kurani kerime meal yazdırdı canım. Hemde en güvenilir kaynak elmalı hamdi Yazır ın. Niye kızalım. Kürtçe yazılanda meal. Meal ne demek biliyosundur.
Atatürk saf, temiz ve sade bir din anlayışı istemektedir. Islam dinine sonradan girmiş her türlü safsata, hurafe ve boş inançlara karşı akılcı bir din anlayışını benimsemiştir. Bunun ilk adımını da Kur'an-ı Kerim'in milletin bütün fertleri tarafından okunup anlaşılabilmesini sağlamakla atmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan iki yıl bile geçmeden 21 Şubat 1925 tarihinde Meclis'teki bütçe müzakereleri sırasında Kur'an-ı Kerim'in meal ve tefsirinin, Hadis-i Şerif tercümelerinin devlet imkánlarıyla yaptırılması için talimat vermiştir.

Bunun üzerine mealin Mehmet Akif Ersoy, tefsirin Elmalılı Hamdi Yazır, hadis tercümelerinin de Kamil Miras tarafından yapılması kararlaştırılmıştır. Ancak, Mehmet Akif bilahare bu görevi bırakarak aldığı avansı iade etmiş, hem meal hem de tefsir yazma işi Hamdi Yazır tarafından yapılmıştır. Elmalılı HamdiYazır'ın hazırladığı 9 ciltlik tefsir 1935yılında, Kamil Miras tarafından hazırlanan "Sahih-i BuhariMuktasarıTecrid-i Sarih Tercemesi" isimli 12 ciltlik hadis tercümesi de 1928 yılında yayımlanmıştır.
Atatürk, Kur'an'ın Türkçe'ye çevrilmesinin şu gerekçeyle yapıldığını anlatıyor:
"Türk, Kur'an'ın arkasından koşuyor, fakat onun ne dediğini anlamıyor. Içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım, arkasından koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın." Ayrıca bu gerekçeyle hutbelerin de Türkçeleşmesini sağlamıştır. Ona göre hutbe demek, nasa hitap etmek, yani söz söylemek demektir.
"Minberler halkın beyinleri, vicdanları için bir iyilik, doğruluk ve bir aydınlanma kaynağı olmuştur. Böyle olabilmek için minberlerden yankılanacak olan sözlerin bilinmesi, anlaşılması, sanat ve ilim gerçeklerine uygun olması gerekmektedir. Değerli hatiplerin siyasi ve toplumsal olayları ve medeni durumları ve gelişmeleri her gün izlemeleri zorunludur. Bunlar bilinmediği takdirde halka yanlış bilgiler verilmiş olur. Bundan dolayı, hutbeler tamamen Türkçe ve çağın gereklerine uygun olmalıdır. Ve olacaktır" sözleri, onun bu düşüncesini yansıtmaktadır. Alıntıdır..

Duzgunce konstuk.ve senle.konu.dine geldi banlanmayalik dedim . Sorunnyok ondan sonra da baska.zaman deseydin sen dedin . Bende dedim.ki.o.zmn yeri ve zamaniymis demekki dedim . Bir sıkıntı yok.demi.? Sen gecip o guzel.knusmanin arkasina cevir kazi yanmasin dersen bende . Muhattap aldigma.pisman oldumu dile.getiririm .. baskalarida bu konuda banada ekmek.cikarmi baskalarina satasmak.diyip.hop atlıyorlar . Iki kisi konusurken 3. Kisi bi zahmet girmesin konusmaya alakasiz.laflariyla .

Ben herkesle "saygı"cercevesinde yazısıyorum..
Kalkıpta sana kötü bişey demedim o kelimeyide haketmedim..
Seni takip ediyordum..
Hatta bir kere profılinde yazışmıstık..
Ama bazı uyeleri siyasette tanıyacakmışız...

neye pes dedin, pardon?
eğer derdin PKK'yı destekleyenlere nasıl oy verirseniz ise PKK konusunda bu kadar hassas olmanız gözlerimi yaşartıyor, halbuki Habur'dan girerlerken kardeşlik türküleri söylüyordunuz

bu arada AKP bir politika olarak terörle mücadele yolu olarak bunu seçmiş, denemiş olabilir.
lafım buna değil.
bunu bir AKP eleştirisi olarak kullanmıyorum kesinlikle.
30 yıldır savaştık, konuşalım diyerek bu işe girildi.
eleştirim buna değil.
AKP meşru bir parti, HDP meşru bir parti ve bu 2 meşru parti, meşru sınırlar içinde kalmak koşuluyla her türlü adımı atabilirler.

sen imzanı atıyorsun da bak birileri(!) okumamış hala gidip başka başlıklarda PKK'ya güvensin onlar falan yazıyor :)

Canım cevap beklediğini bilmiyodum yoksa seni bukadar bekletmezdim. Bu cevabi sende vermişsin bende daha once bikaç kere cevapladım. oyüzden gerek duymamıştım sanırım.

Her neyse haburda alkışlayarak geldiniz meselesi duyan sanacakki bütün akp onları karşılamaya gittik. Alkışlayanlar yine kendi taraflarıydı. Kimse ses çıkarmadı çünkü ateşkes ilan edilmişti. Barış yapmıştık. Bu ayrımı inatla görmezden geliyosunuz. Bilinçlice konuyu saptırıyosunuz. Tekrar soruyorum artık kan dursun savaş olmasın ne istiyorsanız dağdan inin medenice halledin bu hareketin nesi yanlış?

Canım cevap beklediğini bilmiyodum yoksa seni bukadar bekletmezdim. Bu cevabi sende vermişsin bende daha once bikaç kere cevapladım. oyüzden gerek duymamıştım sanırım.

Her neyse haburda alkışlayarak geldiniz meselesi duyan sanacakki bütün akp onları karşılamaya gittik. Alkışlayanlar yine kendi taraflarıydı. Kimse ses çıkarmadı çünkü ateşkes ilan edilmişti. Barış yapmıştık. Bu ayrımı inatla görmezden geliyosunuz. Bilinçlice konuyu saptırıyosunuz. Tekrar soruyorum artık kan dursun savaş olmasın ne istiyorsanız dağdan inin medenice halledin bu hareketin nesi yanlış?

Dağdan inen ayıya medeniyet öğretilemez..
Her şekilde zarar verirler..
Düşmandan dost olmaz..

Dağdan inen ayıya medeniyet öğretilemez..
Her şekilde zarar verirler..
Düşmandan dost olmaz..

Evet onlarda bu dediğini göstermiş oldular. Ateşkes bozuldu. E simdi pkk şöyle böyle deyince ' haburda öyle demiyodun, burda şunu yapmiyodun' demek ne kadar gülünç.

ama başka başlıkta aynı şeyleri yazdığın için ben pek anlaşamamışız sandım, ondan.
bak orada ne yazdım, ben bunu bir AKP eleştirisi olarak söylemiyorum. çünkü ben bu sorunun silahla çözülebileceğine inanmıyorum.
bence AKP yanlış yollar da izledi ama doğru yollar da izledi.
ben tamamen AKP seçmeninden bahsediyorum.
Mesela Habur'da o dağdan inenlerin ayağına savcı gitti. en ufak bir tık duymadık, sizlerden, sizlerden derken seçmen kitlesinden.
2013-2015 yılları boyunca PKK eylemleri devam etti.
Doğuda yol kesiyorlar, kimlik kontrolü yapıyorlar dedik, barış istemeyen faşist olduk, Eski Türkiye'nin barışı sindiremeyen dinazorları olduk.
dedik ki barışalım.
barışmayalım demedik zaten.
ama sadece devlet barışırsa olmaz o iş, örgüt de başaracak.
2 yılda çıkarabildiler mi dışarı?
çıkmadı.
sonra öğrendik ki, meğerse 2 yılda adamlar asfaltların altını mayınla örmüşler.
böyle mi barış olur.
süreç bildiğin yürütülememiş işte.
hani siz Barış yaptık, diyorsunuz ya.
barışmış gibi yaptık, adamlar yolları mayınladılar, görmezden gelindi ama bu arada bu süreç oya çevrildi.
şimdi de ceremesini silah altındaki erler ödüyor. ama vatan haini terörist biz oluyoruz.
sizin bugün bir eleştiri getiriyor olabilmeniz için, önce dönüp başka şeyleri eleştirmeniz lazım.

Evet onlarda bu dediğini göstermiş oldular. Ateşkes bozuldu. E simdi pkk şöyle böyle deyince ' haburda öyle demiyodun, burda şunu yapmiyodun' demek ne kadar gülünç.

Bi ülkeye medeniyet teröriste gösterilen anlayışla olmaz..
Onca devlet yıkılmış..
Düşmana destek verilmez..
Elinden tutulmaz..
Düğününe gidilip altın takılmaz..
O takılan altınla çocuğun ölür bilmen gerek..
Terörist destek çıkıcağına doğuda ulaşımın kısıtlı olduğu, okulun, hastanenin olmadığı, doğudaki kürt vatandaşlara olanak sağlansa bu ülkeye onlarda ihanet etmez..
Ama bak teroriste bile olanak varken kendi vatandaşına bakmazsan dağa çıkar..
Kürtleri vatanına bağla ki onlarda dağa çıkmasın..
Herşeyi yalnis yollarla elde etmeye çalışmazlar..
Bu ülke kurulurken yanında olan kürtler neden simdi senden uzak..
Ona iyi davranan aklini çekmeye meyilli olana gidiyorlar..

Kim ne derse desin..
Düşmandan dost olmaz..
Bunu herkeste söyler..
Düşmanla kumar oynanmaz..
Yazı tura atılmaz...

ama başka başlıkta aynı şeyleri yazdığın için ben pek anlaşamamışız sandım, ondan.
bak orada ne yazdım, ben bunu bir AKP eleştirisi olarak söylemiyorum. çünkü ben bu sorunun silahla çözülebileceğine inanmıyorum.
bence AKP yanlış yollar da izledi ama doğru yollar da izledi.
ben tamamen AKP seçmeninden bahsediyorum.
Mesela Habur'da o dağdan inenlerin ayağına savcı gitti. en ufak bir tık duymadık, sizlerden, sizlerden derken seçmen kitlesinden.
2013-2015 yılları boyunca PKK eylemleri devam etti.
Doğuda yol kesiyorlar, kimlik kontrolü yapıyorlar dedik, barış istemeyen faşist olduk, Eski Türkiye'nin barışı sindiremeyen dinazorları olduk.
dedik ki barışalım.
barışmayalım demedik zaten.
ama sadece devlet barışırsa olmaz o iş, örgüt de başaracak.
2 yılda çıkarabildiler mi dışarı?
çıkmadı.
sonra öğrendik ki, meğerse 2 yılda adamlar asfaltların altını mayınla örmüşler.
böyle mi barış olur.
süreç bildiğin yürütülememiş işte.
hani siz Barış yaptık, diyorsunuz ya.
barışmış gibi yaptık, adamlar yolları mayınladılar, görmezden gelindi ama bu arada bu süreç oya çevrildi.
şimdi de ceremesini silah altındaki erler ödüyor. ama vatan haini terörist biz oluyoruz.
sizin bugün bir eleştiri getiriyor olabilmeniz için, önce dönüp başka şeyleri eleştirmeniz lazım.

Tamam hadi gel hükümeti beraber eleştirelim. Bu terör belasından artık bu ülke temizlensin yetti diyelim. Tamam biz bunlara bir şans tanıdık ama haketmediklerini gösterdiler. Icabina bakılsın diyelim.

Bi ülkeye medeniyet teröriste gösterilen anlayışla olmaz..
Onca devlet yıkılmış..
Düşmana destek verilmez..
Elinden tutulmaz..
Düğününe gidilip altın takılmaz..
O takılan altınla çocuğun ölür bilmen gerek..
Terörist destek çıkıcağına doğuda ulaşımın kısıtlı olduğu, okulun, hastanenin olmadığı, doğudaki kürt vatandaşlara olanak sağlansa bu ülkeye onlarda ihanet etmez..
Ama bak teroriste bile olanak varken kendi vatandaşına bakmazsan dağa çıkar..
Kürtleri vatanına bağla ki onlarda dağa çıkmasın..
Herşeyi yalnis yollarla elde etmeye çalışmazlar..
Bu ülke kurulurken yanında olan kürtler neden simdi senden uzak..
Ona iyi davranan aklini çekmeye meyilli olana gidiyorlar..

Kim ne derse desin..
Düşmandan dost olmaz..
Bunu herkeste söyler..
Düşmanla kumar oynanmaz..
Yazı tura atılmaz...

Devlet Kürtlere zaten hizmet götürdü. Batıya yapılan hizmetin aynısı doğuya da yapıldı. Pkk bırakmadı. Okulları karakolları yolları yaktılar yıktılar. Anadillerinde kanal açıldı. 15 yıl önce Kürtüm demek linç sebebiyken. Sorun zaten kürtlükte değil. Pkkda. Devletini seven bi çok kürt var karıştırmayalım

Devlet Kürtlere zaten hizmet götürdü. Batıya yapılan hizmetin aynısı doğuya da yapıldı. Pkk bırakmadı. Okulları karakolları yolları yaktılar yıktılar. Anadillerinde kanal açıldı. 15 yıl önce Kürtüm demek linç sebebiyken. Sorun zaten kürtlükte değil. Pkkda. Devletini seven bi çok kürt var karıştırmayalım

Karıstırmıyorum.
Kurt arkadaşım var benimde :)

Tamam hadi gel hükümeti beraber eleştirelim. Bu terör belasından artık bu ülke temizlensin yetti diyelim. Tamam biz bunlara bir şans tanıdık ama haketmediklerini gösterdiler. Icabina bakılsın diyelim.
ben eleştiriyorum, zaten. ama bak sen hala eleştirmiyorsun, "biz bunlara bir şans tanıdık ama hak etmediklerini gösterdiler."
onlar terörist, onlar hukukla bağlı değil.
ama
devlet de devleti yönetenler de hukukla bağlı.
o yüzden siz bugün Dağlıcadaki 16 şehidi, Iğdırdaki 14 şehidi, başına kurşun sıkılan 2 polisin hesabını sormuyorsanız, bu nasıl barıştır, barışta yollara mayın döşenmesine nasıl göz yumdunuz diye sormuyorsanız hükümete, gerisi laf-ü güzaf.

ben eleştiriyorum, zaten. ama bak sen hala eleştirmiyorsun, "biz bunlara bir şans tanıdık ama hak etmediklerini gösterdiler."
onlar terörist, onlar hukukla bağlı değil.
ama
devlet de devleti yönetenler de hukukla bağlı.
o yüzden siz bugün Dağlıcadaki 16 şehidi, Iğdırdaki 14 şehidi, başına kurşun sıkılan 2 polisin hesabını sormuyorsanız, bu nasıl barıştır, barışta yollara mayın döşenmesine nasıl göz yumdunuz diye sormuyorsanız hükümete, gerisi laf-ü güzaf.

Elestirdim burdada yazdım takip eden arkadaşlar bilirler. Çözüm sürecinde takipte tutulmalıydılar diye görüşlerimi belirttim. Bugünde hesap sonuna kadar sorulmalı kökleri kurumalı diyorum. Peki sen ne diyosun?

Back