- Konu Sahibi cimcimegfb
-
Şehit tabutuna elini koyup, mikrofonu alıp dakikalarca 400 milletvekili ve başkanlık sistemi ile ilgili konuşmuştu biri ama kimdiiii kimdiiii hmmm hatırlayamadım. Akp ile hiç alakası yoktur herhalde o kişinin :)
Astrolog anıl chp savunur,akp veryansın eder,lakın seçim ertesi şöle bir tweet attı,chpliler akp düşmanlığı yuzunden öcalanın partısını meclise soktunuz dıye bır serzenişte bulundu,kı akp ye grm sevmez,sağduyulu chplileri alkışlıyorumEzbere konuşuyorsun resmen. O cenazede Şehitliğin mertebelerinden pkk dan bahsetti. Neden kasıtlı olarak saptiriyosunuz?
Sağolsun bikaç arkadaş hdp zaten bu konuda konuşmaya değmez ama akpde... falan tarzında şeyler yazmışta içim rahatladı.
Yoksa insanları akp düşmanlığı pkkyi savunmaya kadar götürdü diye çok üzülüyorum.
Ezbere konuşuyorsun resmen. O cenazede Şehitliğin mertebelerinden pkk dan bahsetti. Neden kasıtlı olarak saptiriyosunuz?
Sağolsun bikaç arkadaş hdp zaten bu konuda konuşmaya değmez ama akpde... falan tarzında şeyler yazmışta içim rahatladı.
Yoksa insanları akp düşmanlığı pkkyi savunmaya kadar götürdü diye çok üzülüyorum.
Bak haklı olabilirsin, belki 400'ü o konuşmada telaffuz etmemiştir birebir hatırlamıyorum kelimelerini. Ama daha önce defalarca söylediğine şahidim ve kendisini şehit cenazesinde konuşturan şeyin duyduğu derin üzüntü olmadığını bilecek kadar da tanıyorum 13 yıldır, cidden sen tanıyamadın mı hala?
Gel açık açık söyle, Hdp'den zaten hoşlanmıyorum ama bu çırpınışlarımın en büyük sebebi tek başına iktidar olma sevdasıdır de vallahi tebrik edeceğim seni. Bak ben çekinmeden yazıyorum Chp'ye oy vereceğim ama Hdp baraj altında görünürse anketlerde, Hdp'ye veririm diye. Benim için en kötü senaryo Akp'nin tek başına iktidarı ve başkanlık sistemi. 70-80 Hdp milletvekili uzun adamın sonsuz sefahatından iyidir.
Sen "hayır benim derdim iktidar falan değil, vatan vatan!!Teröristlere yenilmeyeceğiz" diyeceksen de Akp'ye oy vermeyeceksin o zaman. Şu an etekleri tutuştuğu için milliyetçilik gazına sığınıyor ama 2002'den beri bayağı içli dışlılar senin desteklenmesine çok üzüldüğün Pkk ile. Hdp ile Dolmabahçe görüşmelerine gireli 1 yıl oldu daha, hatta oldu mu o kadar? Ne zaman Hdp seni başkan yaptırmayacağız dedi o zaman bozuldu işler. Aman bilmiyorsunuz sanki, anlatıyoruz işte. Neyse yazdığım iyi oluyor kendinizi kandırabilirsiniz ama bizi kandırdığınızı sanmayın en azından.
Takıldığın yer varsa gel konuşuruz yine.
ismimmelek , ne yapalim sen söyle ? hdp baraji gecemezse AKP tek basina iktidar ? Ne yapailm canim ? Bir akil ver bana ?
Eger hdp baraji gecemez gibiyse ve AKP tek basina iktidara gelmesini istemiyorsam, oyumu kime kullanayim ?
Bu soruyu tüm elestirenlerde cevaplayabilir, cözüm nedir ? Nasil davranalim.
Elestirmek cok kolay, ama baska bir cözüm kim sunacak bakalim ?
yani ciddi ciddi HDP'ye HDP %20'ye varana kadar "destek" oy çıkacağını düşünüyorsun, öyle mi?Hdp barajı zaten geçiyor onların geçmemek gibi bir dertleri yokki. Onlar yüzde on oyu kendi taraftarlarından haydi haydi alıyorlar. Onların sayfasını takip ediyordum.aynen şöyle paylaşmışlar '% 30 chpye hiç bişey kazandırmaz ama % 20 hdpye çok şey kazandırır, Erdoğan'ın oyununu bozar' adamlar yükselmenin derdinde ve böyle sizin oylarla basaracaklari aşikar. Oyun kimden geldiklerinide açık açık söylemişler yani.
Be diyimki şehitlerimize ayrı üzülüyorum ailelerine ayrı. Içiniz rahat nasıl oy vereceksiniz benim aklım almıyor. Kabullenemiyorum pkklı olmayıp pkkyı desteklemeyi. Karar sizin.
yani ciddi ciddi HDP'ye HDP %20'ye varana kadar "destek" oy çıkacağını düşünüyorsun, öyle mi?
anladım, biz hakikaten boşuna yazıp çiziyoruz. çünkü okumuyorsunuz.
tamam ismimmelek.
aynen anladığınız gibi. yorulduk yav.
yani ciddi ciddi HDP'ye HDP %20'ye varana kadar "destek" oy çıkacağını düşünüyorsun, öyle mi?
anladım, biz hakikaten boşuna yazıp çiziyoruz. çünkü okumuyorsunuz.
tamam ismimmelek.
aynen anladığınız gibi. yorulduk yav.
Tamam, o Zaman oyum her zamanki gibi CHP `ye. Peki sen kime vereceksin ?Hdp barajı zaten geçiyor onların geçmemek gibi bir dertleri yokki. Onlar yüzde on oyu kendi taraftarlarından haydi haydi alıyorlar.
senin düşüncen bu yönde değilse neden paylaşıyorsun?Sen okuduğunu anladın mı şimdi!
Hdp kendi sayfasında paylaşmış diyorum. Benim düşüncem diyemi yazmışım?
Barajı geçsin dite veriyorsunuz ya Göya onların öyle bir derdi yok gördüğün üzere diyorum ama umarım anlatabildim.
senin düşüncen bu yönde değilse neden paylaşıyorsun?
baraj dertleri olmadığı için mi %13 aldılar? hesap açık. gayet baraj sorunları vardı. evet onlar şimdi her normal parti gibi oylarını yükseltme derdinde ama kimse %15 almış bir HDP'ye gidip aman baraja takılmasın diye vermez, insanlar gidip MHP'ye baraja takılmasın diye oy veriyor mu? MHP'nin kendi seçmeni veriyor, çünkü MHP'nin baraj sorunu yok.
eee
HDP'nin ülkedeki kendi kemik seçmeni belliyken, şu şartlarda HDP'nin %20 alması imkan ve ihtimal dahilinde bile değilken, onlar isterse, CHP %50 alsa da bi bok olmaz ama biz %50 alsak bu ülkeyi uçururuz yazsa ne?
kalkıp oy mu verecek millet HDP'ye
iki tane siyaset bilgisinden yoksun ergen facebook admini kalkıp abuk sabuk şeyler yazıyor, açıklaması bize düşüyor.
neye pes dedin, pardon?Pes dedirttin şuan. Halbuki okadarda tane tane yazmıştım
neye pes dedin, pardon?
eğer derdin PKK'yı destekleyenlere nasıl oy verirseniz ise PKK konusunda bu kadar hassas olmanız gözlerimi yaşartıyor, halbuki Habur'dan girerlerken kardeşlik türküleri söylüyordunuz
sen istediğin partiye oy verirsin. onlar da verir.Şöyle birşey var..
Haburdan gelenlerle türkü söyleyen partinin söz hakki sahipleri..
Partiyi tutanlar değil..
Desteklediğini haburdan el ele geldi desen bende arkandayim..
Ben HDP ve AKP te oy verenlerin ya çok iyi niyetli saf olduğunu düşünüyorum araştırmalarda kandirilmaya müsait yada bakar kör ama hepsi bir değil..
Siyasette zaten herşey paça kurtarmaya yönelik..
Ben AKP iktidar olmasın diye SP te oy veririm adini bile duymadigim partiye veririm oy boşa gitmesin ama teröristlere de gitmesin diye..
sen istediğin partiye oy verirsin. onlar da verir.
kimsenin hangi partiye niye oy verdiğini sorgulamadım, sorgulamam. beni ilgilendirmez de zaten.
iyi niyetliler mi farkındalar mı o da beni ilgilendirmiyor, hayatta üzüleceğim ve düşüneceğim çok şey var, onları düşünecek ne enerjim var, ne de halim.
söylediğim çok basit.
bu dediğim oldu mu?
yalan var mı?
yok.
bu arada AKP bir politika olarak terörle mücadele yolu olarak bunu seçmiş, denemiş olabilir.
lafım buna değil.
bunu bir AKP eleştirisi olarak kullanmıyorum kesinlikle.
30 yıldır savaştık, konuşalım diyerek bu işe girildi.
eleştirim buna değil.
benim eleştirim şu:
eğer HDP ya da PKK varlığına tahammülleri yoksa o zaman da olmamalıydı.
eğer şimdi bu antipatiyi geliştiriyorlarsa samimi bulmuyorum.
ya yaşadıkları ülkeden ve izlenen siyasetten bihaberler
ya çok unutkanlar.
ya da işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar
4. bir seçeneğimiz yok.
yaptığım bir AKP eleştirisi değil, seçmen güdümü eleştirisidir.
AKP meşru bir parti, HDP meşru bir parti ve bu 2 meşru parti, meşru sınırlar içinde kalmak koşuluyla her türlü adımı atabilirler.
ben AKP'liler terörist demedim.Bende diyorum ki üyeye siz haburdan beraber geldiniz deme.
Bu yolu izleyen kimse o geldi.
Akpliler de terörist değil zaten.
Benim söylediğim tutulan partide,yapılan bisey icin, destekleyenler eleştirilmemeli..
Ha destekleyeni rengi bellidir tamam ama bu durumda iyi değil.
Ben atatürkçüyüm..
Atatürk içinde alkolik diyorlar ama o beni baglamiyor.
Alkolikse kendine alkolik..
Ülkemde annem babam belli mi ?
Bi çok hakak sahip miyim evet..
Ama bana kimse Atatürkçüler alkoliktir deme hakkina sahip değilse durum aynı..
ben AKP'liler terörist demedim.
bunu düzeltelim.
neden tutulan partide yapılan bir şey için destekleyeni eleştiremiyorum?
haaa kendileri çıkar bu yanlıştır ama ben şu şu şu sebeplerle bu partiye oy vermeye devam ediyorum der, eyvallah, eleştirmem.
ama onlar partinin icraatını eleştirmiyorsa, ben onların onu onayladığını varsayarım.
onaylıyorsa da
o zaman dün onayladığını bugün eleştirirse bunu onun karşısına koyarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?