Kusura bakmayın, sorun okuyum derde derman olmayı becerir fakat kendi sorunlarımı dile pek getiremem.Biraz karışık anlatmışsın .
Ben olsam anneme hakaret eden kişilerle asla görüşmem.
Bende işte sorunum olmayan ile irtibat a gireyim diyorum. Çünkü aile akrabasızlık da biryere kadar koyuyor insana. O Anaları olacak şahısı görmek istemem, yoksa kendimi kayıp etme riski varKuzeninizle bi sorununuz yoksa çağırın. Hatta hepsini çağırın gelirse gelir gelmezse gelmez. Sonra da adınız çağırmadı olur. Siz gerekeni yapın.
Evet o derecede düşündüm, ama günahlar onların boynuna ben yinede vazifemi yapayım diyorum işte ama kararsızlık başa bela.Gerek yok bence
Bu zamana kadar onlar olmadan yaşamışsınız.
Hayatınızda çok da önemli, olmazsa olmazsa bir yere sahip olmadıkları belli
Size mutluluk yerine üzüntü verme ihtimalleri daha yüksek.
Yok annemi ettirmek istemediğin kişileri çağırmak istemem. Geçenlerde sordum ne yapsam diye sen bilirsin kızım diyor. Hani sonuçta benim duygusal damarımı kendisinden başkası anlayamaz. Elbet ona karşı terbiyesizlik yapanlarıda çağırmayacağımı bilir ve o nedenle sorun da etmez diye düşünüyorumTabi ki etmeyin. Bu yaşınıza kadar sizi arayıp soran olmamış, üzerine bir de hakaret yemişsiniz. Onlara ihtiyacınız eskiden de yokmuş kendi kendinize yetebilmişsiniz, şimdi hiç yok. Annenizi bu insanlarla muhattap etmeyin.
Yara her zaman yerinde aynı duruyor. Heleki sözlümün ailesi ile içli dışlı olmaya başlayınca, onu ve kuzenlerini görünce içim gitmiyor değil. İstemeyerek aklım gidiyor.. birde babamın hatrı var artı nedense sülalede birbirini kıran çok yeri geldi öfke nedeniyle benim de demediğim kalmamıştır, hani kusursuz insan yoktur ama işte alakası olmayan, şimdiye kadar sessiz kalıp hiç bir işe burnunu sokmadan mesafe tutan kuzenim ile irtibata girme hevesine kapıldım.Yarayı tekrar bı yerden kaşımaya başlayıp buyutmenın anlamı yok.Bence zorlamayın. Nişanınızda, düğününüzde hayırlı uğurlu olsun..
Orası öyle canım, zaten hakaret ve anmaya bile değeri olmayan birinin dahil olmasını istemem ve bunu da muhtemelen kuzenlerimde biliyorlar. Bir son olay da açık ve net bağırarak dile getirmiş oldum bunu. Ve çağırsam da sadece terbiyesini koruyan birini davet etmeği tercih ediyor gibiyim. Sonuçta amcaları - yani babam ile kardeş gibi büyüdüler.Annemi saymayan,anneme hakaret eden karsimda duramaz
Net!
Haklısınız, yani kendime yazdığınız soruları ve kıyaslama cümlelerin bile sormuşumdur, fakat hani analarından başka görmedikleri için insaniyetin ne olduğunuda bilemeyecek derecede olduklarını da biliyorum.Biraz karışık anlatmışsınız ama anladığım kadarıyla hatır gönül bilmez ve işleri düşünce bir arada olacak türden insanlar.
En zor zamanlarınızı yalnız geçirmişsiniz, o insanların zor zamanlarında yanlarında olmuş ve fakat bir de triplerini çekmişsiniz. Annenize de küfür edilmiş...
Özür dilendi mi?
Arayıp gönül alındı mı?
"Şaşkındık o zaman, ne yaptığımızı bilemedik" deyip mahcup olduklarını belli ettiler mi?
Olaylarla ilgisi olmayan kuzeniniz, en azından "Kusura bakmayın" diyebildi mi?
Bazen bazı durumlarda sessiz kalmak da taraf olmaktır.
Aradan da 3 sene geçmiş bir de.
Şu durumda çağırmayın nişana filan, hayatınızda olmayı hak eden insanlar değil hiçbiri.
Hem gelip huzur bozmayacakları ne malum?
Sallayın gitsin.
Haklısınız, yani kendime yazdığınız soruları ve kıyaslama cümlelerin bile sormuşumdur, fakat hani analarından başka görmedikleri için insaniyetin ne olduğunuda bilemeyecek derecede olduklarını da biliyorum.
Misal tek o bir kuzen ile irtibat a girsem önce sorgulama aşamasına girilecek gibi bir aşamadayım. Hani şimdiye kadar neden bu duruma geldi? Niye ses seda çıkmadı ve neden ben en küçükleriniz olarak adım atmak zorundayım gibi sorular var içimde. Bunlardan da kurtulma çabasındayım. Davetiye vermeden verilip vermeme kararını kılmadan birde içimdekileri dökememe sorunları da var. Aradan 30 Yıl da geçse yine tazelenir. Tatil'e Köye gitmek bile bana zor gelir, küslük bıktırır oradaki aile akraba nedeninş bilmeden isimlerini anarlar. Birde bu durumda boğdu beni. Artık ne olursa olsun noktasına geldim. Yara istemeden de tazeleniyor ve bende kısadan dalayım mevzuya diyorum.
Yara her zaman yerinde aynı duruyor. Heleki sözlümün ailesi ile içli dışlı olmaya başlayınca, onu ve kuzenlerini görünce içim gitmiyor değil. İstemeyerek aklım gidiyor.. birde babamın hatrı var artı nedense sülalede birbirini kıran çok yeri geldi öfke nedeniyle benim de demediğim kalmamıştır, hani kusursuz insan yoktur ama işte alakası olmayan, şimdiye kadar sessiz kalıp hiç bir işe burnunu sokmadan mesafe tutan kuzenim ile irtibata girme hevesine kapıldım.
Evet o derecede düşündüm, ama günahlar onların boynuna ben yinede vazifemi yapayım diyorum işte ama kararsızlık başa bela.
Aynen öyle en azından hani baktım insaniyet yok, içimi döker ve noktayı ben koyarım. Çünkü annem gibi hep dinledim sustum ve hiç bir zaman herşeyi dile getirmeye fırsatım doğmamıştı.Canim anlasilan cagirmazsan ici e dert olacak. Omur boyu keske diyecegine en azindan seninle bag kurmaya calisan kuzenini davet edebilirsin.
Pek de dert olmaz, tam tersi olur.. onlarında huzuru bozuluyor birden kaçamak aradıkları nokta silinip gidiyor. Bu Ramazan aylarında da tatsızlık yaşanacaksa, onu d yapmış olurlar.Ne geregi var dertsiz basiniza dert aramayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?