Davet edilen ama cevab vermeyen misafir

Davet ettiğim misafir gelip gelmeyeceğini haber vermiyor.Anlamadim gitti.

• Bi daha ararim

OY: 12 16,7%
  • Ararmam

OY: 60 83,3%

• Ankete Katılan
    72

Burcuu78

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2007
119
17
623
Arkadaşlar merhaba,çarşamba gününden bir aileyi arayıp yemeğe davet ettim.Ne zaman gelelim diye sordu.ben de cuma cumartesi olur sizin için hangi gün müsaitse dedim.o da bana biraz işler vardı bizim ben eşimle bir konuşayım dedi.cuma oldu ses yok cumartesi ses yok.Bu nasıl iş anlamadım.Ilk defa karşılaşıyorum böyle biriyle.Gelmek istemiyorsan işimiz cıktı gelemiyoruz diye bir mesaj atmaya bile tenezzül etmedi yaa...çok incindim,çok üzüldüm.. Siz olsaydınız tekrar arar miydiniz..Ben aramamayi düşünüyorum.

o da bana biraz işler vardı bizim ben eşimle bir konuşayım dedi
Bildiğin "gelemeyiz"in uzun versiyonu.
Gerçekten işi olan bi eşimle konuşayım sana döneyim ben der ve döner.
Bi daha arama elbette.
Neden illa yemeğe almak istiyorsun bu aileyi.

Evet samimi sayılmayız,ama ısrarla ben aradım onu ve cuma ya da cumartesi gelin dedim.Esiyle konuşup su gun gelebiliriz diye haber vermesi gerekirdi diye düşünüyorum.Bilmiyorum belki de gelmek istememiştir

Ben cuma günü yine arardım geliyor musunuz karar verdiniz mi diye. İnsanımız davet edilirken ısrar bekler. Tek aramayla ya da bir kez teklif etmeyle olmuyor genelde. Çok samimi olmadığınızı varsayarak söylüyorum. Bir şey ikram ederken bile ye hadi bak ölümü gör diye ısrar eden milletiz. İlk seferde alırsak/ gelirsek görgüsüzlük olarak düşünülür.

Benzeri bizede oldu canim esimin is yerinden bi arkadasi vardi.nişanlısı geldi evlerini falan tutmuslardi düğüne yakın.evlerinde esya falan pek yoktu bizde yemeğe cagiralim onlara kolaylik olsun diyr düşündük.eşim bi ara demiş bize gelin yemeğe (oturdugumuz yerde lokanta vb pek yoktu onun icin çağırdık ) tamam falan demiş.ses seda yok sonra eşim aradi aradi açmadı geride dönmedi.sonra işe başladığı zamanda kusura bakma falanda dememiş yogundum falan demis arada ondan sonra o kadar sogudum ki insanlardan arayip isim var diyebikirdi kimse kimseyi merakli degil yemege çağırmaya sirf onlari düşündüğümüz icindi benimde basima boyle bisey geldi umarim sizinkilerin onemli bi nedeni vardir

Bi daha arama elbette.
Yok
Bi daha arama elbette.

Ben de aynen senin gibi düşündüm,illa almak istediğimden değil,eşimle karşılaşmışlar iş yerinde benim hemşehri,gidelim gelelim demiş eşim de çağıralım onları dedi.Hepsi bu,Hayatımda çok misafir ağırladım,çok da gittim böyle birşey ilk kez başıma geldi tuhaf geldi açıkçası,aksaan insanları anlamak zor bazen işte.

Hakli olabilirsin,bu da ayrı bir bakış açısı,ısrar ettiğimi de düşündüm hatta o telefonda çok teşekkür ettiğini söyledi,ben de ısrar edip insanları zorlamayı sevmiyorum işte,gelmek istemezse zorla davet etmişim gibi hoşuma gitmiyor

Bence bu yapılan saygısızlık görgüsüzlük gibi geliyor,bütün gün hali hazırda onları mi bekliycez hazırlık yapıcaz ona göre hiç hoş bulmadım bir msj atabilirdi gelemiyoruz diye

Ben olsam carsamba konustuktan sonra perşembe veya cuma sabahtan bidaha arr geliyormusunuz diye teyitleşirdim

Ben aramazdım. Ha çat diye gelirlerse de gün söylemediniz ben de işiniz var sandım hazırlık yapmadım der Allah ne verdiyse önlerine koyar yedirirdim.

Ben olsam aramam. Nezaketsizlik yaptıkları. O an için işleri olsa bile kusura bakmayın diye sonra haber verebilirlerdi. Ucu açık bırakılan randevuları sevmiyorum. Bakarız, ben seni ararım vb. cevaplardan hoşlanmıyorum ben. Bana net bir cevap verki bende ya gelirse ya ararsa diye bütün planımı senin keyfine göre ayarlamak zorunda kalmayayım.

Ben olsam carsamba konustuktan sonra perşembe veya cuma sabahtan bidaha arr geliyormusunuz diye teyitleşirdim
Kendisi eşimle konuşayım haber veririm dediği için bi daha da dönmediği için,gelmeyecekler ama yüzüme söyleyemiyor kırmamak için diye düşündüm sanirim. O yüzden bi daha aramadım.tuhaf bisey oldu işte.bi daha da görüşemeyiz sanirim

İnsanlık hali belki o an bişey oldu unuttu ne bileyim bende bazen cok önem vermedigim birinin dediği bişeyi unutabiliyorum :)
Bidaha sorsaydınız siz haklı bi sekilde görüşmemek isteyebilirdiniz simdi o bi acıklama yapıp ama sende bi daha aramadın sende cok istemiyormussun demekki derse üste cıkabilir

Siz davet etmişsiniz gelmek işlerine gelseydi Öğün haber verirlerdi demek ki canları davet edilmek istemiyormuş sizden çıkmış zaten

Çok önem vermediği biriysem ki bu yanlış oldu,hiç önem vermediği biriysem yemek davetimi iyi ki kabul etmemiş bence
Böyle tuhaf başlayan bir ilişki olmaz olsun zaten, ne gereği var ki...

Çok önem vermediği biriysem ki bu yanlış oldu,hiç önem vermediği biriysem yemek davetimi iyi ki kabul etmemiş bence
Böyle tuhaf başlayan bir ilişki olmaz olsun zaten, ne gereği var ki...
Aynen isabet olmus
Tabi gecerli bi acıklaması yoksa

Insanimiz ne kadar hevesli kestirip atmaya. Yorumlardan onu okuyorum.
Hep bi taraftan dinlemek olmaz mevzuyu.
Belkide telefon ucundaki bayan sorsak yada buraya konu acsa" burcuu78 dilinin ucuyla teklif etti, bence gelmemizi istemiyor ne yapsam ki kizlar" diye. Bizim kk geri soyle bi yorum yapar 80%:dilinin ucuyla cagirmis, burcuu78 sizi gercekten isteseydi arardi diger gunler gelip gelmediginizi sorardi" der.
Konu sahibi mevzu senin dilin ucuyla sorup sorman degl tabiki. Ama belki ufak bi cumlenden oyle anladi karsi taraf. Her neyse.
Benim bildigim ev sahibi en sevecen haliyle tekrar arar ve seve seve misafir olrak agirlamak istedgini belirtmelidir. Ailelerimizden aldigimiz orf ve adet bunu gerektirir. Bunu yaptin ve yinede ayipmi ettiler? Hayat guzel, kafa yorma..positif dusun: evin kose bucak temizledim artik 1 hafta temizlik gerekmez oh mis, yemeklerde kaldi, yarin icin yemegim hazir ohh. Ogrenilen derste: bu aileye mesafe koymak lazim( bunu bi kac cabadan sonra kesinlestir)

Ben de zaten olayı anlayamadığım için olduğu gibi dürüstçe anlatıp, bir taraftan da nerede hata yapmış olabilirim diye de düşünüyorum. Israrla davet ettim,hatta bir hafta önce aradım açmadı sonra mesaj attım burcu ben dedim,telime dönmedi.İşleri yoğundur görmemiştir diye düşündüm aradım ve davet ettim. İstemesem ne diye davet edeyim deli miyim ben o kadar hazırlık yapıcam. Tuhaf bir durum.Bir kere tanıştık, gıcık oldu herhalde bana diye düşünmeye başladım artık.Bi taraftan da eşime gidelim gelelim diyor.Garip...

Vallahi canim eskiden olsa haklisin bu yorum için insanlar oyle olmuş ki unutmasi imkansiz bence Allah korusun başında kötü bi olay varsa 4 saniyesini almaz msj atmasi gelemicez kusura bakma diye .görmüş gecirmis biri olarak söylüyorum bunu gercekten onemsese haber verir.etrafimda sunu bile duydum israrli cagiriyor ondan görüşüyorum yoksa onu sevmiyorum diyen insanlar gördüm o yüzden kadıncağız ne yapsin davet etmis.açık ve net agiz ucuyla davet etme olur mu durduk yere aramis davet etmis istekli oldugu belli yani cagirmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…