• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damlaya damlaya göl, artıra artıra birikim olur:)

selam tutumlu ve tutumlu olmaya niyet eden hanımlar :KK68:
10 günlük gelinim. çocukluğumdan beri hep tutumluydum, hep birikim yaptım. çok şükür bir kuruş borcum olmadan, birikimimde de sıfırı tüketmeden evlendim. aynı şekilde eşim de böyle. şansımız k.pederimin ev vermesi oldu. içini de eşim gönlümüze ve bütçemize göre yaptırdı, borçsuz bir şekilde eşyalarımızı da aldık. allah'a ne kadar şükretsem az.

ama burdan okuduğuma göre, hanımlar bütçe konusunu tamamen erkeklere bırakmamalı. bu çalışsa da çalışmasa da galiba geçerli. H Hayat ne garip seni hem üzülerek, hem ibretle okudum.:KK61: bir ara eşim nasıl olsa hesabını biliyor, ben hiç kafa yormayım diyordum. seni okuduktan sonra, her kuruşun nereye gittiğini bilmemin iyi olacağını düşündüm. allah yardımcın olsun canım. umarım en kısa zamanda işler yoluna girer, rabbim azın bereketini verir. kaybettiklerini yeniden kazanır, yaparsınız. yeter ki sağlık, huzur olsun.

hepinizin birikimleri bereketli olsun. :KK51:

insalhhh hadi bakalım canım sağlıgımız yerinde olsun calısalım hersey olur tabi dikkat etmek lazım harcamalara .ben alıskanım bu konuda zorlanmam.her daim herseyin indirimde olanını alırım.makete gidince gerekli b,irseyse alırım.fazla bişeyi asla evime sokmam.kalabalık etmem.evim cok sade ve zarif dösenmiştir.
yemeden içmeden asla ucuza kaçmam kalite olarak az alırım temiz alırım icabında en iyi kahvaltılık en iyi sucuk en iyi sebzeyi almaya calısırım.peyniri köyden yaptırırım yaglı peynr kısın yeriz tuzlu güzel.kışlık hazırlık yaparım.sebze meyve köyden ara sıra aslında kayınvalideyle su olaylar yüzünden aramız acık köye sık gitsem neler yaparım daha ama neyse.
kışlık soğan patates alırız cuvalla kurutmalık sebze yaparım erişte keseriz corbalık keseriz.dolaba buzluga mantı yapar atarız yaprak sarıp koyarım.recellerimi kendim yapar yediririm yavruma.kızımın doğum günü pastasını hiçbir zaman hazır almadım kendim yaparım.40 kişi köyde evimiz büyük parti verdim yas pastasını ben yaptım butik pasta.ve börek kurabiyeler hazırladım .geçen seneler böyle kutladık bu senede evde burada sehirde yapacagm.arkadaslarıyla.bakalım .
işte böyle kızlar ben böyle böyle idare ederim.kendime üst baş fazla almam az temiz alır kombin yaparım canta tutkum yok.ayakkabı sevdam yok.kaşımı kendim alırım bıyıgımı.saçımı evde boyarım.işte böyle fedakarım.bayramda maasımın yarısını kızıma ve esime kıyafet alarak geçirdim kendime bir pantolon aldım.sadece.aman bende böyleyim işte

10 günlük gelinim. çocukluğumdan beri hep tutumluydum, hep birikim yaptım. çok şükür bir kuruş borcum olmadan, birikimimde de sıfırı tüketmeden evlendim. aynı şekilde eşim de böyle. şansımız k.pederimin ev vermesi oldu. içini de eşim gönlümüze ve bütçemize göre yaptırdı, borçsuz bir şekilde eşyalarımızı da aldık. allah'a ne kadar şükretsem az.

ama burdan okuduğuma göre, hanımlar bütçe konusunu tamamen erkeklere bırakmamalı. bu çalışsa da çalışmasa da galiba geçerli. H Hayat ne garip seni hem üzülerek, hem ibretle okudum.:KK61: bir ara eşim nasıl olsa hesabını biliyor, ben hiç kafa yormayım diyordum. seni okuduktan sonra, her kuruşun nereye gittiğini bilmemin iyi olacağını düşündüm. allah yardımcın olsun canım. umarım en kısa zamanda işler yoluna girer, rabbim azın bereketini verir. kaybettiklerini yeniden kazanır, yaparsınız. yeter ki sağlık, huzur olsun.

tşk ederim insalhh en kısa sürede kendimizi toparlarız bizimde evimiz ve arabamız olur.sağlıkla yasarız.yüce rabbim bizi maddiyatla sınadı işte bu yolda mücadele veriyoruz.
bide sunu eklemek istedim ben hiçbir zaman kumbara da para biriktiremem böyle alışkanlıgım yok cünkü oraya konacak atılacak paralarla evde idare ediyorum.kızımın var ona ellemiyoruz ekliyoruz ekliyorlar

H Hayat ne garip fedakar anne fedakar eş cennetlik kadın grurulu kadın...bizler isteyince herşeyi yaparız. Hep mutlu olman ve hayatın bundan sonra sana gülmesi dileği ile.
cok sagolun iyi dilekler için .inanın annemde böyleydi fedakardı bizide kendi gibi yaptı.kızımın bişeyi eksik olmasın mutlu olsunda ben dahada mutlu olurum arabayıda kendim için değil inanın onun için istiyorum yavrum rahat gitsin gelsin.ben zaten işe servisle gidip geliyorm.bir hafta sonu binersem

ayyyyy Janita Janita m evlendin mi sen hayırlı olsun canım daha taze gelinsin yani ne güzel allahim ağız tadı versin inşallah :halay::KK68:

kışlık soğan patates alırız cuvalla kurutmalık sebze yaparım erişte keseriz corbalık keseriz.dolaba buzluga mantı yapar atarız yaprak sarıp koyarım.recellerimi kendim yapar yediririm yavruma.kızımın doğum günü pastasını hiçbir zaman hazır almadım kendim yaparım.40 kişi köyde evimiz büyük parti verdim yas pastasını ben yaptım butik pasta.ve börek kurabiyeler hazırladım .geçen seneler böyle kutladık bu senede evde burada sehirde yapacagm.arkadaslarıyla.bakalım .
işte böyle kızlar ben böyle böyle idare ederim.kendime üst baş fazla almam az temiz alır kombin yaparım canta tutkum yok.ayakkabı sevdam yok.kaşımı kendim alırım bıyıgımı.saçımı evde boyarım.işte böyle fedakarım.bayramda maasımın yarısını kızıma ve esime kıyafet alarak geçirdim kendime bir pantolon aldım.sadece.aman bende böyleyim işte

Canım tebrik ederim seni maşallah cok becerikli cok tutumlusun inanıyorum bu zor günleri güclü duruşun sayesinde atlatıcaksın :sampiyon:

Bende evde yapababilecgim biseyi hazır almama taraftarıyım fabrikasyon ürünlere mesafeliyim biraz acıkcası hemde evde yapınca böyle şeyleri hem daha ekonomik oluyo hem eğleniyorum stres atıyorum mutfakta vakit geçirmeyi sevdiğden sanırım hemde ne yediğimizi içinde ne olduğunu biliyoruz nasipse bu sene daha fazla kışa hazırlık yapıcam dostlar :hamarat::halay:

ayyyyy Janita Janita m evlendin mi sen hayırlı olsun canım daha taze gelinsin yani ne güzel allahim ağız tadı versin inşallah :halay::KK68:

Canım tebrik ederim seni maşallah cok becerikli cok tutumlusun inanıyorum bu zor günleri güclü duruşun sayesinde atlatıcaksın :sampiyon:

Bende evde yapababilecgim biseyi hazır almama taraftarıyım fabrikasyon ürünlere mesafeliyim biraz acıkcası hemde evde yapınca böyle şeyleri hem daha ekonomik oluyo hem eğleniyorum stres atıyorum mutfakta vakit geçirmeyi sevdiğden sanırım hemde ne yediğimizi içinde ne olduğunu biliyoruz nasipse bu sene daha fazla kışa hazırlık yapıcam dostlar :hamarat::halay:
ben asla acil misafirimde gelse hemen evde kek yaparım param varsa dahi almam dısardan hepsi uyduruk en iyi yer bile bazen savsaklar pastane falan.hemen yumusacık kek yaparım o an ne malzemem varsa yoksa bir kosu alırım eksiğimi erinmem temiz temiz yapıp agırlarım misafirimi.benim ilği alanım pasta işleri hamur işi.ablamda ailece var bizde.dolba cok yaptımsa atarım yoksa taze pişirmeyi severim bu tür seyleri.her aciliyete uyacak tarifim mutlaka vardır.kek ve yaş pastalarım meshurdur

kışlık hazırlık iyi oluyor.yeşil fasulye kurutmasını seviyorum biber kurutması yapıcam.patlıcanı eşim sevmez hiçbir türünü malesf onun dısında koyarm dolaba.recel mürdüm eriği reçeli favorımdır.seftali receli yapıcam kayısı marmelatı yaptım.su an aklımdakiler bunlar sizler neler koyarsınız planlarınız neler kızlar

kışlık hazırlık iyi oluyor.yeşil fasulye kurutmasını seviyorum biber kurutması yapıcam.patlıcanı eşim sevmez hiçbir türünü malesf onun dısında koyarm dolaba.recel mürdüm eriği reçeli favorımdır.seftali receli yapıcam kayısı marmelatı yaptım.su an aklımdakiler bunlar sizler neler koyarsınız planlarınız neler kızlar
ellerine sağlık. allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. :nazar: bizimkiler de düğünden önce bizim için fırınlanmış ve normal mantı , yufka böreklik, erişte yaptılar, dondurucuma attım. ayrıca bamya, barbunya, taze fasulye, dilimlenmiş şeftali, vişne de hazırlayıp attık. şeftali marmelatı, çilek reçeli de yaptık. biraz da mürdüm eriğinden yaparız. ağustosta da tophane patlıcanlarından musakkalık kızartıp atacağım. uzun patlıcandan da karnı yarıklık kızartıp atarız.közlenmiş patlıcan ve yağ biberi. yağ biberi turşusu, karışık turşu ve olmazsa olmazımız tarhana yapılır. şeker fasulye, gelin ayşe fasulyesi de hazırlarız. bunlar dışında domates sosları, küp küp doğranmış yemeklik domates konserveleri, melemenlikler de yaparız.

karıncalar gibi kilerleri doldurunca kışın rahat ederiz inşallah:nazar:

Seninkinden ayrıldığım yok canım Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim :KK50: ben bi kac tane takip ediyorum da cogu tek tuk yaziliyo ondan bana böyle akıcı topikler lazım fazla tecrübe göz çıkarmaz :halay:
Başlarda öyle olur canım... Benden sonra kaç kişi açtı tutmadı. İnşallah burası devam eder.

Mrb kizlar bende ufak tefek birikimler yapiyorum sadece esim caliSiyorr iste elimden ne gelitse ufak tefek stiyorum iste bide 2 bucuk aylik bebegim var onunda kumbarasi var onada atiyorum bir deyler

1 aya kadar koye gidecegim kisliklarimi annem ve kayinvalidem gonderiyo sag olsunlar baklagillerimi salcalarimi eristemi unumu kuru maydonoz ve kuru nanemi vsoganimi patatesimi sarimsagimi her seyimi yani peynir tereyag yogurt bu yonden cok rahatim
evim kira deil sukurcama bizimde deil kayinvalidemlerin onlar koydeler kisin gelirler yanimiza

Tasarruf etmeyr israf etmemeye ozen gosteririm oyle cok kiyafet almam evde suya elektirige dogalgaza dikkat ederim

Kislik olarakta kahvaltilik sos domates sosu koz biber patlican koyarim bezelye barbunya koyarim visne ve cilek koyarim kompostoluk mantimi kisin yaparim kayinvalidemle birlikte recellerimi kayinvalidem yapar cilek visne seftali armut ayva mevsimine gore
oyle iste kizlar rabbim hepinizin gonlune gore versin insallah bu arafa cimri deilim yemeden temizlikten asla kismam

Mrb kizlar bende ufak tefek birikimler yapiyorum sadece esim caliSiyorr iste elimden ne gelitse ufak tefek stiyorum iste bide 2 bucuk aylik bebegim var onunda kumbarasi var onada atiyorum bir deyler

1 aya kadar koye gidecegim kisliklarimi annem ve kayinvalidem gonderiyo sag olsunlar baklagillerimi salcalarimi eristemi unumu kuru maydonoz ve kuru nanemi vsoganimi patatesimi sarimsagimi her seyimi yani peynir tereyag yogurt bu yonden cok rahatim
evim kira deil sukurcama bizimde deil kayinvalidemlerin onlar koydeler kisin gelirler yanimiza

Tasarruf etmeyr israf etmemeye ozen gosteririm oyle cok kiyafet almam evde suya elektirige dogalgaza dikkat ederim

Kislik olarakta kahvaltilik sos domates sosu koz biber patlican koyarim bezelye barbunya koyarim visne ve cilek koyarim kompostoluk mantimi kisin yaparim kayinvalidemle birlikte recellerimi kayinvalidem yapar cilek visne seftali armut ayva mevsimine gore
oyle iste kizlar rabbim hepinizin gonlune gore versin insallah bu arafa cimri deilim yemeden temizlikten asla kismam
günaydın hepinize
maşşallah güldanee sanada agız tadıyla yiyin.
kikiko szde agız tadıyla yiyin kıslıklarınızı
hepinize slm lar

bende tarhana yapıcam turşu yaparız karnıyarık ve musakkalık koyarım buzluğa küpküp domates doğrarım kışın yemeklere on numara oluyor ama domates sosunu bilmiyorum Janita Janita tarif verirse ondan da hazırlarım çilek reçeli yapmıştım kış gelmeden bitti :d az yapmışım. annem kiraz ve vişne reçeli yapmış o var reçel yeter olmazsa kışın ayva reçeli yaparım. Mantı yaz kış sürekli yapıp buzluğa atarım zaten birde sulu köftelik kuru köftelik yapar koyarım arada çok arahat olur taze fasulyeyi domatesle kavurur koyarım. çalıştığım için nohut k.fasulye ve buğday haşlayıp koyarım k işten gelince hazır olsun diye eriştem boncuk mantım birtanecik annemden (tontiş kaynanacığımdan:KK49::hamarat:) işte bendeki hazırlıklar da böyle

işte ben yazın köyü bundan seviyorum kendi ektiğin sebzeler yaptıkların doğal dogal yeee.hem yaz boyu kızımın okulu kapanınca ceker gideriz eşimde hafta sonu gelir hep.okul acılana kadar ugrasırız köyde
köy ekmeği falan peynirler hep kendimiz yapar.sebzeleimizi kendimiz yetiştiririz:dondurma::spor:
ikinci en güzel ve en önemli hedefte bu benim için bakalım kısmet:nazar: oda olur insalhh

Back
X