• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damla mı, yuvarlak mı?

aranızda hiç göğüs dokusu olmayan yani 75 bile olmayan ama boyu kilosu çok yerinde kimse var mıydı anatomik taktıran? yani benim bildiğim hiç dokusu olmayana yuvarlak iyi olur ama dr anatomik diyor ???

Canım benim göğüs dokum 0 'dı ve 6 dr görüşmesi yaptım.6 dr nin 5i kesinlikle anotomik dedi ve ortak noktaları hem meme dokusunun olmayışı hemde üst lobun olmayışı....:(
(kafanda daha rahat canlandırman için örnek:küçük oğlan çocuğu gibiydim;) ) 173cm 45kg, 70A beden sütyen kullanıyordum.....Sadece 1 hekim yuvarlak dedi ona Neden diye sordum bütün hastalarımda yuvarlak uyguladım ben öyle tercih ediyorum demesi...(şaka gibi bir dr, onun tercihi yani benim tercih hakkım yok! burnum içinde benim ne istediğimi dinlemedi ben ne yapacağımı bilirim dedi!kısacası adama uyuz oldum ve çıktım polikliniğinden)
gelelim yuvarlak mı ,damlamı? yuvarlak protezi hekimler genellikle göğsün üst lobu dolu ise tercih ediyor böylece takıldığında top gibi durmayıp doğal bir görünüm veriyor,eğer üst lobu boş ise damla tercih ediliyor nedeni damla aşağı dpğru dairesel oluyor yani boş tarafı yavaş yavaş genişliyor böylece doğal görünüm sağlıyor..aslında bu iki örneğe uygun iki ünlü ismi verebilirim; Hande Ataizi damla model silikon taktırmıştı,Victaria BECKHAM ise yuvarlak model tercih etmiş internetin görsellerinden incele istersen;)sonra nasıl bir görünüm istediğine karar ver;)ben Victaria bekcham göğsünü hiç sevmedim top koymuşsun gibi(çünkü üst lob boş) üst lobu dolu olanlarda yuvarlak inanılmaz güzel duruyor üst lobu olmayanlarda daha sexy gözükmesini istersende yüksek profil düşün ;) ama unutma bunlar benim yorumlarım yine de iyice araştır ne istediğine karar ver öyle ameliyat ol tatlım umarım yardımım dokunmuştur....;)

not: bu arada benim ki damla model,yüksek profil,290cc,50 gün oldu ameliyat olalı şeklinden çok memnunum sadece kapsül olayı beni zorluyor(hem damla da ,hem yuvarrlakta olur bu durum masajla geçiyor)Kıvamıda şimdiden doğala yakın,yatarkende gayet doğal görünüyor...:))

Son düzenleme:
aranızda hiç göğüs dokusu olmayan yani 75 bile olmayan ama boyu kilosu çok yerinde kimse var mıydı anatomik taktıran? yani benim bildiğim hiç dokusu olmayana yuvarlak iyi olur ama dr anatomik diyor ???

sen dogru bılıyosun.ustler bos kalır dıye cogu cerrah damla yapmıyo.. benım doktorum acıklamıstı bunu bana.
ha o top gıbı goruntu eger hıc meme dokun yoksa ve dırek kasustune senın memenın alabılcegınden daha buyuk protez konursa oluyo ama kasustunde durum boyle.
sımdı cerrahlar 0 meme dokusu olanda dual plan yontemını uygulayarak o goruntuyude yok edıyolar.
benım oyle oldu mesela. 0 meme dokum vardı.dırek kasustune koysa buyuk protez ıstedıgımden o top gıbı goruntu olacaktı ama ben oyle bı goruntu ıstemedıgım ıcın dual plan yontemıyle amelıyat yaptı.
ben amelıyat olmadan once bu forumda herkes yuvarlak onerıyodu kı dekoltesı daha guzel ve daha dırı duruyo dıye. doktorumda hep yuvarlak kullanan bırısı hastası damla ıstemedıkce..o yusden sen de ıyı arastır oyle karar ver

boyum 167 kilom 46 boyum kilom yerinde mi bilmem ama 75 i doldurmayan goguslerim vardi 3oo cc damla takildi
bi cok doktorla gorustum hic biride sana yuvarlak olur demedi.. ucreti biraz dusurme konusmasi yaptigimda damla yerine yuvarlak olsun konusmasi oldu... yeterli gogus olmayanlara tavsiye edilen saniyorum ki damla.. dogal duruyor bu olmus iyi ki konusmasi yapmam icin coook erken haziran 1 de oldum ameliyatimi ama konusulanlara gore ortak fikir kucuk goguslere damla takilmasi..

Başta casper 20, pinkpanter33 ve gizeml olmak üzere cevap veren, uzun uzun açıklayan herkese çook teşekkür ederim. Duygulandım. Burası resmen bir aile olmuş. Herkes kendi bildiğince birbirinin yardımına koşuyor. Zamanım gidiyor, ne çıkarım var ki demeden uzun uzun yazıyor. Sizi tanımadan seviyorum. Önceleri sadece okurdum ama artık bir parçanız olmaktan son derece gururluyum. Teşekkür ediyorum hepinize. Ayrıcaaa Arzum77 hayranınım.

ben 2 sene önce dr. ufuk bilkaya ameliyat oldum.yuvarlak protez kondu.damla protezin dönme riski olabiliomuş.ama yuvarlakta çok güzel çok duruyo ;)

Merhaba,
Ben 1.60 boyunda ve 54 kiloyum. Tahta göğüs tabir edilen hatun cinsiyim :) yani bırak göğüsü, dokusunu, hiç ama hiç gelişme olmadığı için göğüs kafesim bile daracıkmış. Doktorum neden sonuç ilişkisi ile yuvarlak ve damlayı anlattı. Öncelikle öğrendiğim en önemli husus şu oldu, göğüsü o veya bu nedenle alınmış ya da hiç göğüs dokusu ve göğüs ile ilgili en ufak bir belirti olmayan kadınlara çoğunlukla damla model öneriliyor. Aslında damla demek anatomik demek değilmiş. Sonuçta yuvarlak protez de bir süre sonra az da olsa damla formunu alıyormuş.
Yuvarlak protezin bende çok belirgin olabileceğini bu yüzden damla takılmasını önerdi doktorum. Tabi damla nın kendi içinde büyük riskleri var. Zaten bundan da bahsediyor doktor. En büyük risk dönme riski. Ben şimdiye kadar 'benim protezim döndü' diyen birine rastlamadım internette. Ama iyileşme süreci bile yuvarlağa göre daha meşâkatli. Ameliyatımın 18.günü ve hâlâ yan yatmam yasak. Daha ne kadar da devam edecek bilmiyorum.
Geleyim sonuca, gerçekten kendi göğüsüm gibi. Ki ödemler olmasına rağmen. Bence doktorun ile iyice konuş. Ama sana eğer ki damlayı öneriyorsa ve açılamaları seni tatmin ettiyse hiç kafanı karıştırma. Sonuçta ben de aynı şeyi düşünüyorum, bizler doktorların eserleriyiz. Hiç bir doktor, ilerde ayaklı gazete şeklinde olan bizleri müşkül duruma sokup kendi ismini kötüye çıkartmak istemez.
Şimdiden hayırlı olsun :)

Kızlar 5 gün sonra ameliyat oluyorum :) Doktorum damla protezden yana. Ama şimdi bu bölümde okuduklarımda da damla protez taktırıp pişman olanlar var.. Ben büyük yaptırıcam biraz. O yüzden doktorum damla yı önerdi. Siz ne düşünüyorsunuz? :44:

Bende damla protez taktırdım.Çok memnunum.Doktorunuz damla'yı önerdiyse size onu uygun gördüğü içindir.Ben Doç.Dr.Serkan Yıldırım'a ameliyat oldum gayet memnun kaldım.

Ben de yeni ameliyat oldum. Bugun 6. Gun. Anatomik 270 cc kasustu. Ben 1.68 boylarinda 55 kg biriyim ve 80 b cup sutyen kullaniyordum. Ust kismi ve yanlari bosalmisti goguslerimin. Ama gogus dokum bir hayli vardi. Dogal durmasi dusuncesiyle anatomik yaptirdim. Su an sonuctan memnunum. Ancak 1 sene sonra durum ne olur bilmiyorum. Su donme konusu da canimi sıkti. Oyle birseyin olusma ihtimali nedir acaba? Forumlarda dönme sorunu yasayan birine rastlamadim.. Dr a sordum. Kisiler asiri masaj ve memeyi zorlayan egzersiz yaparak protezin kondugu cebi genisletirse donme olabilir dedi. Ama bunun kendiliginde olma ihtimali pek yok dedi.. Yine de huzursuz oldum. Bilgisi olan varsa paylasmasini rica ederim. Sevgilerimle

Back