Daire karşılığı arsa

İnşaat balonu söneli çok oldu. İnşaat maliyetleri artan dövizle uçtu gitti. Haliyle o %50 imkansız.
Piyasayı az buçuk bilen biri olarak 40 zorlanabilir ama 50 falan hayal.
Kesinlikle. Onceden olsa İstanbul oldugu icin 50 olmalı derdim ama suan mümkün degil bence. 40 zorlanabilir

şimdi şöyle açıklayayım sizin bu konuda yanılmamanız için en az 2-3 müteahitle görüşüp hatta o şehirde bir mimarla görüşüp arsanızın hesabın yaptırın.
Yani benim pek o şehire gitme ihtimalim yok aslında. Bildiğim bir yer değil. Ama gitmeden, görmeden de olmayacak sanırım. Üç müteahhit var şu an görüştüğümüz ama hangisine nasıl güveniriz bilmiyorum.

Kesinlikle. Onceden olsa İstanbul oldugu icin 50 olmalı derdim ama suan mümkün degil bence. 40 zorlanabilir
İstanbulda değil. Küçük bir şehirde. Lokasyonu iyi. Bizde nispeten ufak bir yer var ama diğer hisselerle birleşince büyükçe bir site yapılabilir. Şehrin genişlediği yönde olduğu için değer kaybetme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. O yüzden bekleyeceğiz bir süre daha sanırım. Bu süreçte piyasaya daha hakim oluruz belki.

Çok iyi bir konumda olsa bile en fazla vereckleri %40 dır .%50 yaparım diyenlere inanmayın bence çünkü inşaaat maaliyetleri arttı . Kaç metrekare olacagını imar çapı alarak yada parsel sorgulamadan toplm inşaat alanını kaç metrekare yapılacagını ögrenebilirsibiz

Çok iyi bir konumda olsa bile en fazla vereckleri %40 dır .%50 yaparım diyenlere inanmayın bence çünkü inşaaat maaliyetleri arttı . Kaç metrekare olacagını imar çapı alarak yada parsel sorgulamadan toplm inşaat alanını kaç metrekare yapılacagını ögrenebilirsibiz

En başta dedim ya bence 30’lar bile çok büyük rakamlar zaten. Çok mantıklı gelmiyor 50’ler falan. Ama biraz daha bekleyip piyasayı takip edeceğiz sanırım. Tek başıma karar veremiyorum maalesef.

3+1 ve 4+1 olacakmış. O şehirde büyük daireler tercih ediliyormuş. Kat sayısını biliyoruz bir katta kaç daire olur tahmini onu bilemedik.

Muhakkak müteahhitin karı daha fazla olacak. Oturduğum yerden iş yapan adamdan daha fazla kazanmayı planlamıyorum tabi ki ama değerinin altında da gitsin istemiyorum.
Görüştüğünüz müteahhitleri araşıtırın küdra.
Çok ciddi sorunlar yaratabiliyor bazısı.
Aceleniz var mı, az düzlüğe çıkma beklense ne kadar beklenir bilmiyorum ama en azından arsa değerlenir ya da belki iyisi bulunur.

Görüştüğünüz müteahhitleri araşıtırın küdra.
Çok ciddi sorunlar yaratabiliyor bazısı.
Aceleniz var mı, az düzlüğe çıkma beklense ne kadar beklenir bilmiyorum ama en azından arsa değerlenir ya da belki iyisi bulunur.

Acelemiz yok tabi de ben bildim bileli bekliyoruz. Artık iyice gelişti bölge, bizim arsanın etrafında siteler falan oldu, şimdi zamanıdır diyoruz. Ki biz daha adım atmadan müteahhitlerin araması da zamanı olduğunu gösterir diye düşünüyorum. Başka arazilerimiz de var, onlar daha bekleyecek zaten.
Şu süreçte zaten gidip gelme imkanı olmadığı için mecbur bu durumlar geçene hayat normale dönene kadar bekleyeceğiz. Ama bu yıl çıksın elden istiyorum artık. Ne gelecek ne gidecek bilelim, ona göre yatırım yapalım. Bilmemkaç bin km uzakta bir yerlerdeki mal mülk bir işe yaramıyor.

%35 alabileceğiniz en iyi rakam bence fazlası olursa mütahitin fazla bi kârı olmaz başka taraftan size çakmaya kalkar yada kısmaya kalkar bizde %35den verdik ama ankastremize varana kadar taktı kombi ankastre işte iskan parası bu tarz ayrıntıları mutlaka konuşun alacağınız daireleri sizmi seçiceksiniz onlarmı istediklerini vericek bunlar önemli birde burda kandırılanlarda oldu mütahitle anlaşıp yerin tapusunu verip basıp gidenler oldu piyasa şuan baya durgun küresel kriz var salgından dolayı dahada durgunlaşacakçünkü asıl kriz salgından sonra bunları da hesap edin güvenilir insanlarla anlaşın önceki yaptıkları işlere bakın yaptıkları inşaatların ruhsatlarını iskanlarını almışlarmı kontrol edin

İstanbulda değil. Küçük bir şehirde. Lokasyonu iyi. Bizde nispeten ufak bir yer var ama diğer hisselerle birleşince büyükçe bir site yapılabilir. Şehrin genişlediği yönde olduğu için değer kaybetme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. O yüzden bekleyeceğiz bir süre daha sanırım. Bu süreçte piyasaya daha hakim oluruz belki.
Himm nedense İstanbul gibi anladim yorumlari okuyunca. Eger buyuksehir vs degilse 40 ı zorlayin ama ustu olmaz bence.

Valla bizde de vad öyle bir arsa.. çocukluğumdan beri değerlenecek %50verecekler mutlaka vermeyelim diye bekledik.. Evlendim çocum oldu hala %50 verecekler diye bekliyoruz 😂😂😂😂 En fazla %42ye çıktılar.. Sanırım torunumu görünce %50 olur 😁😁

%35 alabileceğiniz en iyi rakam bence fazlası olursa mütahitin fazla bi kârı olmaz başka taraftan size çakmaya kalkar yada kısmaya kalkar bizde %35den verdik ama ankastremize varana kadar taktı kombi ankastre işte iskan parası bu tarz ayrıntıları mutlaka konuşun alacağınız daireleri sizmi seçiceksiniz onlarmı istediklerini vericek bunlar önemli birde burda kandırılanlarda oldu mütahitle anlaşıp yerin tapusunu verip basıp gidenler oldu piyasa şuan baya durgun küresel kriz var salgından dolayı dahada durgunlaşacakçünkü asıl kriz salgından sonra bunları da hesap edin güvenilir insanlarla anlaşın önceki yaptıkları işlere bakın yaptıkları inşaatların ruhsatlarını iskanlarını almışlarmı kontrol edin

Bize düşen dairelerde yaşamayı ya da kiralamayı düşünmüyoruz, hepsini temelden satmayı düşündüğümüz için ayrıntıları çok umursamıyoruz açıkçası. Ama yine de iyi malzeme olması bizim daha iyi fiyata satmamız demek, dikkate alacağım söylediklerinizi. Teşekkürler.

Biz 3 sene onda buyuk bir arsamizi verdik yuzde 50'ye. 15 daire bize 15 obur tarafa kaldi baya da iyi kar ettiler. Daha once bize de 30 40 la geliyorlsrdi zaman gectikce arsanin degeri artti. Arsanin pek zarari olmaz, yattikca kalir degerlenir. Akari kokari kiracisi vs de yok.

Biz 3 sene onda buyuk bir arsamizi verdik yuzde 50'ye. 15 daire bize 15 obur tarafa kaldi baya da iyi kar ettiler. Daha once bize de 30 40 la geliyorlsrdi zaman gectikce arsanin degeri artti. Arsanin pek zarari olmaz, yattikca kalir degerlenir. Akari kokari kiracisi vs de yok.
Acele etmeyin diyorsunuz yani. Bekleyelim madem biraz daha.

Şimdi, sorularım şunlar;

*1 dönüm araziye 500 metrekare blok ve 500 metrekare yeşil alan, otopark vs. olmak üzere tek blok yapılabiliyormuş, bu doğru mu?
*500 metrekarelik alana yapılacak bir blok ortalama her katta kaç daireli olur? 2-3-4???
*arsa karşılığı daire alma oranı nedir?
*emlak piyasası bence patladı patlayacak şu dönemde mantıklı bir iş mi bu?

1. Arsaya göre "şuna şu olur, buna bu olur" dendiğini hiç duymadım ben, imar yönetmeliğinde de böyle bir maddeye rastlamadım. Önemli olan arsanın imar durumu.
Mal sahibi ya da vekalet verdiği kişi (müteahhit) gider imar durumu alır belediyeden. Orada hem toplam metrekareyle ilgili hem taban oturumuyla ilgili oranlar yazar, çekme mesafeleri, kat yüksekliği bilgisine bakılır ve proje buna göre hazırlanır.

2. 1. maddede dediğim gibi, belediyeden imar durumu alınır, mimar oradaki oranlara göre çizer projeyi. Toplam inşaat alanı kaç metrekare olacaksa, müteahhit ve mal sahibi kaçar metrekarelik daireler istiyorsa ve yasal sınırlar nelerse proje buna göre şekillenir.

3. Arsa karşılığı daire konuma ve şehire göre değişir. %60 da olur %30 da olur. Çok kar getirecek bir yerse müteahhit 30'a bile razı olur. Benim gördüğüm hep 50'ydi. O yüzden civardaki arsa sahipleri ne yapmış araştırın bence.

4. Bu maddeyi bilemiyorum. Piyasa kötü ama kendine güvenmeyen müteahhit de şu dönemde kolay kolay bu işe girişmez. Müteahhiti de iyi araştırın.

Back
X