• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

kesinlikle
ayrıca konu çok başka yerlere kayıyor ama çoğu anne misafir evinde ki rahatlığı kendi evinde yapmıyor ,bir çok kişi buna da kızıyor
misal bizim eve komşu çocuğu gelmişti tuzluğu almış döke döke evin içinde dolaştırıyor
evin her yerini tuz veya şeker döktü o zaman ki evimiz ilk kat yeni temizlenmiş halıdan şeker nasıl temizleyeceğiz diye bakıyorduk karınca gelecek diye ödümüz koptu
kadın ne bir dur dedi ya bu hep öyle ya durmuyor falan dedi gitti
sonra bir gün evine gittik kadının her yer derli toplu olabilir temizlemiştir dedik
sonra çocuk anne bu bibloyu alayım mı dedi kadın öylesi bir bakış attı ki çcuk bibloyu bırakıp gerisin geri odasına gitti bizim evde döke döke tuzluk götürmesine bir şey yok kendi evinde bibloyu yerinden kaldırtmadı
insanların bunları görmediklerini zannediyorlar sanırım

ayrıca arkadaşın dediği gibi bu tür konular çok iyi oluyor bir çok insan ne kadar kişinin rahatsız olduğunu anlıyor
evli bekar yeğeni var kardeşi var hatta çocuğu var fark etmez
Benim başıma geldi aynısı. Kv nin oğlu biz evlendiğimizde ilk okul 1 e gidiyor. Diğer torunları 2 şer yaş ondan küçük. Bu hatunlar eltim ve kv mutfakta sigara keyfi bende onlara hizmet derdinde. Benim pek zeki kocam çocuklara bir kutu çikolata bayram için olır ya o hemen eriyenler :(((

Odada bir ses bir gürültü. Bir girdim halı kaldırılmış. Köşe koltuk bir parça bir duvarda bir parça diğer duvarda atlamak içşn ayırmışlar kaldırıldı dediğim halı ikiye katlı arasında çikolatalar koltuğun üstü. Ben de bağırdım çocuklara. Kv Ayy gel oğlum burası senin babanın evi değil. Ulan o çocuklar senin evinde diken üstünde oturuyor. Tam 1 yıl bize gelmedi k üstü. Sonra malesef geldi barıştı. Bigün oğlu koridorda almış kırlent leri top oynuyor. Dedim anne senin oğlun evde nasıl kırlentlerle top oynuyormu. Bu arada kv oğlunu görmüyor tabi. Yooo dedi canım bizim evimizin kuralları var. Peki içeride beim kırlent lerimle neden oynuyor ozaman dedim. Ama kadın pişkin. Eltimin çocukları koltupumun deri kollarını delik değişik ettiler. Buz dolabımı yamulttular.

kesinlikle
ayrıca konu çok başka yerlere kayıyor ama çoğu anne misafir evinde ki rahatlığı kendi evinde yapmıyor ,bir çok kişi buna da kızıyor
misal bizim eve komşu çocuğu gelmişti tuzluğu almış döke döke evin içinde dolaştırıyor
evin her yerini tuz veya şeker döktü o zaman ki evimiz ilk kat yeni temizlenmiş halıdan şeker nasıl temizleyeceğiz diye bakıyorduk karınca gelecek diye ödümüz koptu
kadın ne bir dur dedi ya bu hep öyle ya durmuyor falan dedi gitti
sonra bir gün evine gittik kadının her yer derli toplu olabilir temizlemiştir dedik
sonra çocuk anne bu bibloyu alayım mı dedi kadın öylesi bir bakış attı ki çcuk bibloyu bırakıp gerisin geri odasına gitti bizim evde döke döke tuzluk götürmesine bir şey yok kendi evinde bibloyu yerinden kaldırtmadı
insanların bunları görmediklerini zannediyorlar sanırım

ayrıca arkadaşın dediği gibi bu tür konular çok iyi oluyor bir çok insan ne kadar kişinin rahatsız olduğunu anlıyor
evli bekar yeğeni var kardeşi var hatta çocuğu var fark etmez
malesef böylleri de var sonrada gelip senin anneliğini çocugunu eleştirebiliyorlar yani kişi kendini göremiyor bazen

Allah Allah benim de akademik bilgim var, ne olacak şimdi? Vah vah, birimizden birine yanlış öğretmişler galiba. Haha. Komik. Konunun id, ego, superego terimleriyle ilgisi yok, bunlar bambaşka terimler ayrıca. Ha yine bağlantı kurduysanız anlatabilirsiniz de yani, kafam karışmaz. 12 aylik çocukla 18 aylık çocuk fiziksel olarak birbirine benzer, boy kilo olarak yakın olurlar. Bunun için mi 18 aylık çocukları bebek sanmanız?
Şimdi hanfendiciğim, kitaplara dayanarak yazmıyorsanız, buradakiler anlasın diye kendinize göre bir şeyler yazıyorsanız ve hatta size göre/bana göre diye ayırıyorsanız, yorumunuza bilimsel gerçek diye bir etiket koymayacaksınız. Önce burada bir anlaşalım. Yazdıklarınız doğru bilgiler değil çünkü, buna bilimsel gerçek derseniz, bu konuyu bilen biri size kaynak sorar. Burda hepimiz fikir yazıyoruz, onda sorun yok. Ama fikri, hele hele yanlış bir bilgiyi bilimsel gerçek diye satmak etik de değil zaten. Ben bildiklerimi çalıştığım kitaplarımdan aldım. Hemşireyim, ve bebek hemşiresiyim. Yüksek lisansla birlikte 7 yıllık üniversite eğitimimde bunları okuduğum kitaplarım oldu. Hemen şimdi netten bakıp yazmadım, zaten bildiğim şeylerdi bu. Yanlışınızı öyle belirledim yani.
Saldırgan veya agresif de değilim ayrıca. O sizin alınganlığınız.

Uzun uzun anlatamayacağım özetle şöyle süyleyeyim o halde bir ara öğrenme psikolojisi, gelişim psikolojisi gibi derslerinize tekrar çalışın olur mu? Ya da boşverin çalışmayın çocuk olunca hatırlatır zaten size tatlı bir tebessümle... İd ego ve süper egoyla bu konunun alakası yok diyorsanız vay halinize... Bu arada benimde akademik eğitimim 7 senemi aldı... Ya da hastanede hemen bir psikiyatrist arkadaşa soruverin biz yazarak her halde yanlış anlaşıyoruz bu konuyla id ego ve süper egonun ne alakası var diye...

ne çocukmuş...ne anaymış...ne ev sahibiymiş...ne kahvaltı masasıymış...onu geçtim ne salatalıkmış beeeeeeeeeeee

hepiniz kontessiniz demi...puhaaaaa üzerinde pijama olup ter içinde saçı vıcık vıcık olanları görelim..hadi kuzularım bi koşu banyoya..sanalda olsa mide bulandırıyor..klavye başında midem bulandıyla olmuyor bu işler....:KK70::KK70::KK70::KK70:
Midesi bulananlardan biri de benim. Sorun midemizin bulanması mı oluyor ki görüp bir fikrinizin dahi olmadığı kişiler hakkında böyle saçma imalarda bulunuyorsunuz. Bende şimdi sırf hamilesiniz yada ilerde çocuğunuz var diye hakkınızda görmeden atıp tutsam ne kadar doğru olur leş gibiler ıyy diye. Olmaz değil mi. Lütfen sizde burada görmediğiniz kişiler hakkında böyle gereksiz yorumlarda bulunmayın lütfen.

Bunun örneğini bende yaşıyorum komik bir şey gibi gülüp seyrediyor karşımdaki , benimse iştahım yerle bir oluyor.

Ebeveynlerin çok dikkat etmesi gereken konu , tamam o çocuk senin canın ciğerin ama karşındaki de insan be kardeşim

İğrenç olan bebeğin yemek yemesi değil ki yahu neden böyle hassaslaşıp olayı saptırıyor anneler. Ben ki ıslak ekmek parçasına bile dokunamam kaldı ki masada bir kadın bebeğinin ağzından çıkardığı afedersiniz ama vıcık vıcık şeyi ağzına soksa öğürürüm bile. İlla ki ay ne hoş demek zorunda mı bu inalar anlamıyorum. Çok mide bulandırıcı geliyor, evde istediğini yapsınlar başkalarının yanında ne hakları var içimizi dışımıza çıkarmaya. Diğer konuyada gelirsek olay yine sizin dediğiniz gibi bebeğin dökmesi değil annenin ayy bunlar hep böyle hihihi diyip kenara çekilmesi. Eline bir bez, süpürge almaya yeltense bile ev sahibi yaptırmaz sanıyorumki.
Bebeğinin ağzındaki şeyi yiyen biri olarak cevap veriyorum çiğnediği vıcık vıcık olan şeyi tabi ki yemem ağzına aldığı yiyeceği hemen attığı zaman ben de alıp yiyorum örneğin bir muz dilimini ağzına verdiğim gibi atıyorsa onu yiyorum

ne çocukmuş...ne anaymış...ne ev sahibiymiş...ne kahvaltı masasıymış...onu geçtim ne salatalıkmış beeeeeeeeeeee

hepiniz kontessiniz demi...puhaaaaa üzerinde pijama olup ter içinde saçı vıcık vıcık olanları görelim..hadi kuzularım bi koşu banyoya..sanalda olsa mide bulandırıyor..klavye başında midem bulandıyla olmuyor bu işler....:KK70::KK70::KK70::KK70:

Çok güldüm ya, süper olmuş :KK70::KK45::KK70::KK45:

çok büyütülmüş bir konu
o misafri ayda yılda bir geliyorsa evinize bunun lafını bile yapmamanız lazım o onun seçimi
çocuğunu nasıl büyütmek isterse öyle büyütür kimsede karışamaz
çok istemiyosan çağırmazsın evine olur biter
çocuk konusunda herkez bir olamaz ki o çocuk değil daha bir bebek ondan midemi bulanır ya
çoıcuk olsa kıırıp dökse laftan anlasa anneside bişi demese anlarım kızma nedeenlerini ama bebek için hiçte anlamam yani

Çocuğun ağzından çıkanla doydu , ben 7 yaşımdayken kardeşim oldu ama annemin ne dışarda ne evimizde hiç böyle davranışını görmedim /: ağzından çıkanı yutmak.

Bazılarını anlamak mümkün değil benim bir arkadasta sofra yanında çocuğun altını değiştirdi sonra yemegine devam etti o ellerle çocuğuna doyurdu o_O

Bebeğinin ağzındaki şeyi yiyen biri olarak cevap veriyorum çiğnediği vıcık vıcık olan şeyi tabi ki yemem ağzına aldığı yiyeceği hemen attığı zaman ben de alıp yiyorum örneğin bir muz dilimini ağzına verdiğim gibi atıyorsa onu yiyorum
Benim o da midemi bulandırıyor ne yazık ki. Söylediğim gibi ben ne ıslak ekmek elleyebilirim ne de ıslak bir zemine basabilirim. Ciddi anlamda midemi bulandıyor. Konu sahibide salatalığı emip emip bebeğin çıkardığından ve annenin yediğinden bahsetmiş benim için korkunç bir sahne. Ben dayanamıyorum napabilirimki böyle bir durumla karşılaşcak olursamda başımı çeviriyorum ama resmen titreme geliyor iğrenmekten. Buradaki annelerde ne olacak canım demektense başkalarının yanında özen gösterse daha doğru olmaz mı? Günün en güzel öğününde keyifli keyifli kahvaltımı yaparken ne hakla evindeki rahatlığı buraya taşıyorsun ki.

İki tane oglum var. Haliyle yaramazlar. Egitim vermeye calisiyorum elimden geldigince. Oglum catalla ye, elinle yeme, evde top oynanmaz, sofra bezi sererim üstünde ye oglum dolaşarak yenmez vs.

Haliyle cocuk arada kaçırıyorlar sonucta evimde olsun diyorum. Cogunlukla misafirlige gitmem. Gitsemde oglumu ikaz ederim yeri heldigin de.

Dun hastanedeydim. Yanimda oturan bayanin kizi, ordaki cicekleri kopartti, bagiriyor, kosuyor, cocuk cildirdi resmen. Annesi istifini bozmadi hic. Hastanede ki calisan 4 kere annesi kim dedi. Dilinin ucuyla ben dedi. Cocugunuza sahip cikin dedi. O da yapma kizim dedi o kadar. Kizi yine devam etti. Benim oglum yerinden bile kalkmadi.

Neymis efendim. İki buyuk cocugu varmis. Bu ucuncu kiz olan 15 sene sonra olmus simartmismis da, cocuklar oynamasinmiymis da falan filan bayaa saydi. Adami cildirttilar. Uyarsa nafile. Kadinin umrunda degil. Bende dayanamadim burasi hastane oyun parki degil.

Kadinin kizi ne kiymetli kimseye taviz vermedi kadin. Guldu durdu. Ne genis insan dedim yarabbbimmm.

Yok bende cildiriyorum bu genis annelerden.

45 sayfa olmuş aradan seçtim okudum ancak kk hatunlarinin yanlışı doğru biçimde savunma becerilerine hastayım.

Burada konu açanin şikayet ettiği olay ne bebek ne bebeğin yiyecekleri ağzından çıkarması ne yeri kirletmesin değil bebeğin annesinin rahatlığı. Ama bizim duygusal hanimlar ay bu ne biçim insan küçücük bebeğe kızmış bla bla diye saymış durmuş:KK70:

3 çocuğum var şu anda k.validemin evindeyim yere bişey dökücekler çocuklar etrafı pisletecek sofrada milleti igrendirecek herhangi bir durum yapacaklar diye tedirginim hep.ben cocugumun ağzından çıkanı yerim zerre igrenmem de yanimdakiler buna tanık olmak zorunda değil. Abartmayin lütfen.

Benim o da midemi bulandırıyor ne yazık ki. Söylediğim gibi ben ne ıslak ekmek elleyebilirim ne de ıslak bir zemine basabilirim. Ciddi anlamda midemi bulandıyor. Konu sahibide salatalığı emip emip bebeğin çıkardığından ve annenin yediğinden bahsetmiş benim için korkunç bir sahne. Ben dayanamıyorum napabilirimki böyle bir durumla karşılaşcak olursamda başımı çeviriyorum ama resmen titreme geliyor iğrenmekten. Buradaki annelerde ne olacak canım demektense başkalarının yanında özen gösterse daha doğru olmaz mı? Günün en güzel öğününde keyifli keyifli kahvaltımı yaparken ne hakla evindeki rahatlığı buraya taşıyorsun ki.
Maalesef empati kuramamaktan kaynaklı o durum iki tarafta da hata var ev sahibi sofra bezini serse istersen burada rahat yedir dese misafirin sorun yapacağını ya da yanlış anlayacağını sanmıyorum bebeğin karnı doyduktan sonra kendisi de rahat yiyebilirdi kimsenin de midesi falan bulanmazdı. i

45 sayfa olmuş aradan seçtim okudum ancak kk hatunlarinin yanlışı doğru biçimde savunma becerilerine hastayım.

Burada konu açanin şikayet ettiği olay ne bebek ne bebeğin yiyecekleri ağzından çıkarması ne yeri kirletmesin değil bebeğin annesinin rahatlığı. Ama bizim duygusal hanimlar ay bu ne biçim insan küçücük bebeğe kızmış bla bla diye saymış durmuş:KK70:

3 çocuğum var şu anda k.validemin evindeyim yere bişey dökücekler çocuklar etrafı pisletecek sofrada milleti igrendirecek herhangi bir durum yapacaklar diye tedirginim hep.ben cocugumun ağzından çıkanı yerim zerre igrenmem de yanimdakiler buna tanık olmak zorunda değil. Abartmayin lütfen.
Anlatamazsınn. Anlatamazsın kadesa. Biz 45 sayfadır anlatamadık, sen tek yorumla anlatamazsın. :))
"Bebek senin gibi mi yesin, bebek buu, böyle yer, çocuğu niye suçluyorssuun" diye alıntılarlar yazını mazallah. Fitil oldum burda. Ama laf anlatmaya pes ettim. Pff

Her gördüğümde önce bir tıpışlıyorum yanaklarını sıkıp doya doya sarılıyorum zaten. Maşallah öyle zeki öyle akıllı ki... Hele yemek yemesi iştahı... Bol bol kınıyorum (kınayınca başa gelir derler ya) Ama ailesi her zaman, büyük insan gibi tane tane konuşuyor, herşeyi anlatıyor, ekstra bir sabırları var. Mesela çocuk renkli peçete paketlerini dolabın içinden getirmiş, annesi "çocuk peçeteyle oynamaz" diyip eline vurup kızmadı. Eğer istiyorsan içinden bir tane verebilirim dedi, 1 tane verdi, sonra bir tane daha istedi annesi "bu desenden sana verdim başka desen istiyorsan ondan verebilirim" dedi, başka desenli peçetedende aldı "hadi bakalım geri kalanları yerine koy" dedi, çocuk o 2 peçeteyi aldı oynadı geri kalanları da götürdü konsolun içine koydu. Bütün bunlar sessiz sakin bir şekilde oldu, sadece uzaktan gözlemledim. Ay bir de öyle tatlı ki o ufak boyuyla, babasının hangi benzinlikten benzin aldığını, dedesinin nereden aldığını öğrenmiş onları söylüyor bize de soruyor siz nerden alıyorsunuz diye .:KK68:
Ohh maşallah rabbim nazarlardan kem gözlerden korusun..:nazar::nazar:

Midesi bulananlardan biri de benim. Sorun midemizin bulanması mı oluyor ki görüp bir fikrinizin dahi olmadığı kişiler hakkında böyle saçma imalarda bulunuyorsunuz. Bende şimdi sırf hamilesiniz yada ilerde çocuğunuz var diye hakkınızda görmeden atıp tutsam ne kadar doğru olur leş gibiler ıyy diye. Olmaz değil mi. Lütfen sizde burada görmediğiniz kişiler hakkında böyle gereksiz yorumlarda bulunmayın lütfen.
üstüne neden aldın canımcım...azcık dikkatli okusan ne demek istediğimi anlardın:KK53:

üyenin biri özelden mesaj atmış reel ilişki ister misin diye reel ilişki ne ya erkek üye galiba

Ama Misk yorumunda "olanları görelim" demiş. Hepiniz böylesiniz dememiş ki.

bir de şu var tabi.. Konuda yer yer okudum da "çocuğuma gerekli terbiyeyi veriyorum. yavrum çatalla ye, yere dökme, önüne peçete ser" bu mudur ki terbiye ve eğitim vermek. diş fırçalamayı bilen anne babanın çocuğu direk ve otomatik olarak diş fırçalar. Ekstra fırçalama eğitimine gerek yoktur. Çünkü çocuğun gözü alışır. Evde "lütfen, özür dilerim" kelimeleri kullanılıyorsa çocuk bunları kelime hazinesine katar. Ama kullanılmıyorsa çocuğa "arkadaşından özür dile" demek kocaman boş bir cümledir.
O yüzden önce herkes kendini sorgulasın şurayda klavye arkasından döktürmeden önce.

Back
X