Daha önce hic uyuz oldunuz mu ?

Ben olmuştum ufakken.Genellikle karın,eklem yerleri,parmak araları çok fazla kaşınır uyuz da.Kaşınan yerlerde minnacık sivilce tarzı ama sivilce olmayan kbartılar oluyor.Sadece kremle geçmesi çok zor.Ayrıca şampuan kullanmıştım ben.Hergün yıkanıyordum diye hatırlıyorm onnla 10 gün kadar.Birde bütün kıyafetlerimi kaynar suya falan basıyodu annem snra yıkıyodu.Birde o kremi banyodan snra sürerdim iyice kurulandıktan snra.

Ben Doğuda görev yaparken uyuz salgını olmuştu. Okullar öğrencilere tatildi ama biz tabi üvey evlat... mikrop yuvasına her gün gidiyorduk öğrenci yokken. Teşhis konmamıştı bize öyle yaralarımız yoktu öyle ama Eczaneden losyon gibi bir şey almıştık hepimiz arkadaşlarla. Sağlık müdürlüğü açıklıyor tabi bunları. Her gün banyo yapıp bütün vücuda sürülüyordu. Bir de en önemlisi bütün kıyafetlerimizi poşetleyip ağzını sıkı sıkı bağlamamız söylenmişti. Uyuz mikrobu öyle ortamda ölüyormuş. Nevresim ve iç çamaşırlarını yüksekısıda yıkayıp ütülemek de gerekiyor.

Oldumm evcil hayvanimdan bulasti çok fazla dusa girme

Hangi bölgeler kaşınıyor acaba ?
Bi kaç gündür kol sırt boyun gögüs kafesimde küçük noktalar ve kaşıntı varda acaba uyuz mu korkuyorum ?

Kol kol ati boyun bendede vardi kucuk sivilceler gibi
Hangi bölgeler kaşınıyor acaba ?
Bi kaç gündür kol sırt boyun gögüs kafesimde küçük noktalar ve kaşıntı varda acaba uyuz mu korkuyorum ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…