35 yaşındayım ve şuan ilk çocuğuma 8 haftalık hamileyim. Eşimle ocak ayında denemelere başladım ve mayıs ayında hamile kaldım ve bu süreçte buradan sürekli hamilelik belirtileri okudum. Yardımcı olması adına şimdi kendi deneyimlerimi eklemek istiyorum. Öncelikle sevişme sonrası ayaklarını tavana dik ve bir süre bekle methodu kesinlikle doğru olmayan bir bilgi ki ben bu yöntem yüzünden üşütme kaynaklı vajinal enfeksiyon geçirdim ve doktorum bu şekilde davranmama oldukça kızdı. Eğer kadında enfeksiyon var ise spermler daha giriş kısmında ölüyormuş ki sadece enfeksiyon yüzünden 2 ay filan hamile kalamadım. Hamile kaldığım ay ben üstteydim yani hamile kalmanın pozisyonla hiç ama hiç ilgisi yok. Şimdi gelelim belirtilere; 12 Mayıs son regli günümdü ve 29 mayıs kahverengi sümüksü küçük bir parça kan geldi. Çamaşırımda lekelenme yoktu yalnız tuvalete çıktığım esnada geldi ve ertesi günde mm boyutta küçük küçük parçalar şeklinde devam etti ve geçti. Yerleşme kanaması için çok erken bir tarih olduğundan dolayı hamilelikten şüphelenmedim fakat bir hafta sonra önce sağ sonra sol sonrada her iki kasığımda ağrılar başladı ve reglime 4 gün kala erken test ile öğrendim. İlk gün çok çok silik çıktı belli belirsiz görünüyordu resmen mikroskopla baktık diyebiliriz ama reglime kadar her gün yapmaya devam etti ve test çizgisi gittikçe koyulaştı. Başkada hiçbir belirtim olmadı göğüslerim de bu haftaya kadar pek bir değişiklik olmadı ve mide bulantısı, yorgunluk vs gibi şeyler de yoktu. Hamile kalmak için ise doktor ile birlikte yumurtalık günleri takip ettik ve doktorun dediği tarihlerde birlikte olduk. Bu yöntemi 2 ay denedik ve 2.cisinde hamile kaldım. Umarım dileyen herkes bebeğine sağlıkla kavuşur.
Son düzenleme: