Daha önce antidepresan kullanımı

lovelydreamer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
99
38
Merhaba ben 2.kez majör depresyon geçirmeye başladım. Daha yeni muayene oldum ve fonksera 10 mg diye bir ilaç başlandı. Daha önce kullananlar memnunlar mı acaba ? Hakkında pek birşey bulamadım.
Ve hangi ilaçlarda plasebo etkisi bulunuyor? Bilen birileri yardımcı olabilirler mi lütfen inancım azalıyor git gide..

(2 sene önceki tedavimde kullandığımda ilaçlar efexor brintellix cipralex duxet prozac desryel)

Merhaba ben 2.kez majör depresyon geçirmeye başladım. Daha yeni muayene oldum ve fonksera 10 mg diye bir ilaç başlandı. Daha önce kullananlar memnunlar mı acaba ? Hakkında pek birşey bulamadım.
Ve hangi ilaçlarda plasebo etkisi bulunuyor? Bilen birileri yardımcı olabilirler mi lütfen inancım azalıyor git gide..

(2 sene önceki tedavimde kullandığımda ilaçlar efexor brintellix cipralex duxet prozac desryel)
Efexor
Stabina
Sulinex
Risperdal
Rixper
Ben bunları kullandım ve birden bıraktım. Kanımda lityum seviyesi çok düşüktü sinir stresten uzak dur başka bir şeye gerek yok İnan ki. Olumlu düşün. Lityum seviyen kaç e nabızdan bakabilir misin ?

Ay çokta belirtim var ama maalesef lityuma daha önce hiç bakılmadı. Söylemeli miyim o şekilde
Şikayetlerim;
Bazı şeylere kendimi inandırır etrafa patlama. Ben mutlu olamazsam kimse olmasın. Yatarken birdaha uyanamayım diye niyetlenip yatmak sürekli ani çıkışlar takıntılar ağlama krizleri en ufak şeylerde sürekli huzursuzluk endişe hali kimseye güvenemeyiorum aylardır günlük işleri göremez hale geldim kalabalıktan nefret ediyorum çoğunlukla yanlız kalıyorum vücut ağrılarım çok

Ay çokta belirtim var ama maalesef lityuma daha önce hiç bakılmadı. Söylemeli miyim o şekilde
Şikayetlerim;
Bazı şeylere kendimi inandırır etrafa patlama. Ben mutlu olamazsam kimse olmasın. Yatarken birdaha uyanamayım diye niyetlenip yatmak sürekli ani çıkışlar takıntılar ağlama krizleri en ufak şeylerde sürekli huzursuzluk endişe hali kimseye güvenemeyiorum aylardır günlük işleri göremez hale geldim kalabalıktan nefret ediyorum çoğunlukla yanlız kalıyorum vücut ağrılarım çok
Evet benimki de majör depresyon,yaygın obsesif bozukluk ve bipolar teşhisi kondu 2 sene önce. Psikiyatri servislerinde çok zamanımı geçirdim. Çok yattım yataklı servislerde. Kan daha önce alınmıştır muhakkak yakın zamanda. LTY yazan lityumdur merak ettim kaç oldugunu. Şu an kullanmıyorum ilaç falan beslenmeme çok dikkat etmeye başladım stresten uzak durdum çok şükür iyiyim. Umarım iyileşirsiniz🙏🏻

Geçmiş olsun sizlere de. Valla tekrar baktım hiç bakılmamış en kısa sürede baktırmalıyım o zaman. Aslında bu süreçte top 3-4 farklı hastane tecrübem oldu ama hiçbiri ne sordu ne yaptı.

Geçmiş olsun sizlere de. Valla tekrar baktım hiç bakılmamış en kısa sürede baktırmalıyım o zaman. Aslında bu süreçte top 3-4 farklı hastane tecrübem oldu ama hiçbiri ne sordu ne yaptı.
ben çok agresiftim hep. Haklıyken haksız duruma düşecek kadar elim ayağım kitlenir felçli gibi kalırdım dolmuşta yanımda ki adama babamı arattırırdım ağzım yok olurdu oynatamazdım. Sadece anlatabildiğim kadar anlatır arattırırdım müsait bir yerde diyemezdim babam her dolmuşu durdurur içine bakar ben varsam kucaklayarak eve götürürdü. Bizim ev çok stresli ve kavgalı o kadar alışmış ki vücudum kardeşime en ufak olayda bıçak çekiyordum ve normal sanıyordum bunu. Meğer sinir stres kanda lityum seviyemi düşürmüş o düşünce depresyon şizofreni kaçınılmaz. Şu an normal seviyede ama ilaçlardan değil. Hayatımı çok değiştirdim. Bir gün uzun süre çalıştığım iş yerinde senemin dolduğu gün bana tazminat vermemek için beni hırsızlıkla suçladılar polisi arayacaz dediler bütün çalışanlar beni hırsız bildi o gün. Taa ki ben sizden maaş istemiyorum burdan çıkmak istiyorum diyene kadar. Bunu bekliyorlarmış zaten kendi isteğimle çıkmamı. Yaşadığım yer köydü müdürüm de akrabamdı üstelik. Herkes duydu bunu evime giremedim bir süre adım atamadım mahalleme. Sonra film koptu bende. Psikologla ilk konuşmam da benim seni direkt yatırmam lazım demişti acele bir şekilde. İyi ki yatmışım iyi ki doktorum beni dinledi diyorum şimdi.

Geçmiş olsun canım hayatımı değiştiremiyorum çok uzaklara herşeyden uzak istiyorum herşey batar oldu hiçbir şeye heves kalmadı. benzer durumdayım en kısa sürede komple bir tarama testi birşey yaptırıcam daha önceki antidepresanlar dan pek fayda göremedim açıkçası belkide sebebi budur. Doktor da o kadar fark ediyor ki inşallah bu sefer iyi olur herşey şikayet gibi değil ama çok sıkıldım herşeyden hayattan

Geçmiş olsun canım hayatımı değiştiremiyorum çok uzaklara herşeyden uzak istiyorum herşey batar oldu hiçbir şeye heves kalmadı. benzer durumdayım en kısa sürede komple bir tarama testi birşey yaptırıcam daha önceki antidepresanlar dan pek fayda göremedim açıkçası belkide sebebi budur. Doktor da o kadar fark ediyor ki inşallah bu sefer iyi olur herşey şikayet gibi değil ama çok sıkıldım herşeyden hayattan
Bende senin gibiydim çok intihar ettim seni en iyi ben anlarım. Bir çukurdasın ve o çukurdan asla çıkamayacakmışsın gibi hissettiriyor adama.. kurtuluş olarak intiharı seçiyorsun. Çevremdekiler normal olarak bana nasihat verirlerdi ama ben onları duymazdım beni anlamıyorsunuz artık hayatım hep bok gibi olacak derdim.. yaşamayan bilemez. Evlendim ben öyle hayatım değişti zaten tüm bunlar olurken yeni nişanlanmıştım sağolsun hiç yalnız bırakmadı eşim ilk önce o arardı odamı. Ziyaret saatimi aksatmazdı. Evlendikten sonra çok değiştim bir insan tarafından sevilmek seni iyileştiriyor. Hiç bir şeyin kalmıyor. Benim aile ortamım kasvetliydi belki de o yüzden çabuk toparladım kendi hayatıma geçince. Lityum seviyesi farketmez eğer olması gerekenden düşükse dikkat et çoğu doktor bunu bilmez bile. Sen söylesen bile saçmalama der. Ama ben doktoruma güveniyorum araştırınca da gerçekten doğru söylediğini anladım zaten. Hayat herşeye rağmen çok güzel bunu unutma.

Birkaç senedir o çukurdan çıkamıyorum bende. Herkes takma kafaya, ne yaşadın da böylesin zorla sosyalleştirmeye çalışmalar ama böyle şeyler olunca daha da kötüye gittim hep. Nasıl olacak bilmiyorum hiç iyi olmayacakmışım gibi hissediyorum. Çok sağol değerli yorumların için bu arada bu süreçte kimse destekçim değil eşim dahil saniyorlar ki şımarıyorum kimseye anlamaya çalışmıyor destek olmuyor çok zor gerçekten resmen yardım edin diye haykırıyorum kimse duymuyor . yeter artık düzel demeyi biliyorlar fakat kimse köstek olmak yerine destek olmayı denemiyor. Senelerdir bu durumumu atlatamıyorum kendimden nefret eder oldum insanlar böyle tepki gösterdiğine göre ben demekki çok kötüyüm hiçbirşeye layık değilim diye düşünüyorum saat ortada onlar fosur fosur uyurken ben tedavimi araştırıyorum sabah kim bilir kaçta uyuyacağım belkide hiç uyuyamıyacağım. Birde sende sorun var diye söyleyip farkında olup böyle davranıyorlar bu daha çok koyuyor

Birkaç senedir o çukurdan çıkamıyorum bende. Herkes takma kafaya, ne yaşadın da böylesin zorla sosyalleştirmeye çalışmalar ama böyle şeyler olunca daha da kötüye gittim hep. Nasıl olacak bilmiyorum hiç iyi olmayacakmışım gibi hissediyorum. Çok sağol değerli yorumların için bu arada bu süreçte kimse destekçim değil eşim dahil saniyorlar ki şımarıyorum kimseye anlamaya çalışmıyor destek olmuyor çok zor gerçekten resmen yardım edin diye haykırıyorum kimse duymuyor . yeter artık düzel demeyi biliyorlar fakat kimse köstek olmak yerine destek olmayı denemiyor. Senelerdir bu durumumu atlatamıyorum kendimden nefret eder oldum insanlar böyle tepki gösterdiğine göre ben demekki çok kötüyüm hiçbirşeye layık değilim diye düşünüyorum saat ortada onlar fosur fosur uyurken ben tedavimi araştırıyorum sabah kim bilir kaçta uyuyacağım belkide hiç uyuyamıyacağım. Birde sende sorun var diye söyleyip farkında olup böyle davranıyorlar bu daha çok koyuyor
Benim ailem doktor bana yatış verdiğinde anladılar durumumun ciddiyetini. Seni çok ama çok iyi anlıyorum. Eşini al karşına anlat bütün hissetiklerini. Senden ilgi beklemiyorum ama bana yardımcı ol de. İntiharı düşündüğünü söyle gerekirse. Sonra destek al ama çocuğun yoksa ilaç kullanma derim çünkü hiç olmaz zaten o ilaçlarla. Kişisel gelişim kitapları oku bu arada. Hayatında ki güzel şeylerin farkına varmaya çalış elinden geldiğince olumlama yap. Eşinin sana destek oldugunu gördüğün an herşey değişecek senin için eminim

Tabii ki. İlaç kullanma vücudundan atılmasını bekle. Ne zaman konuşmak istersen bana yaz mutlaka 🙏🏻
nasıl bu kadar net şekilde ilaç kullanma diyebiliyorsunuz. antidepresanların kanıtlanmış böyle bir özelliği mi var sizin bildiğiniz. evet çocuk istemesi normal bir kadının ama siz ilaç kullanmasın çocuğu olmaz diyemezsiniz. dr musunuz hastayı gördünüz mü tedavi size mi kaldı. oldu ki hanımefendi sizi dinledi ilaç almadı gelisim kitabı falan okudu ki depresyona gelişim kitabının iyi geleceğini düşünmeniz. hamilelikteki lohusalıktaki hormon değişimlerinin nasıl olacağını niliyo musunuz? önce kendi akıl ve ruh sağlığı sonra bebek çünkü bebeklerin sağlıklı anne babaya ihtiyacı var. kimseye ilaç konusunda tavsiye vermeyin siz

nasıl bu kadar net şekilde ilaç kullanma diyebiliyorsunuz. antidepresanların kanıtlanmış böyle bir özelliği mi var sizin bildiğiniz. evet çocuk istemesi normal bir kadının ama siz ilaç kullanmasın çocuğu olmaz diyemezsiniz. dr musunuz hastayı gördünüz mü tedavi size mi kaldı. oldu ki hanımefendi sizi dinledi ilaç almadı gelisim kitabı falan okudu ki depresyona gelişim kitabının iyi geleceğini düşünmeniz. hamilelikteki lohusalıktaki hormon değişimlerinin nasıl olacağını niliyo musunuz? önce kendi akıl ve ruh sağlığı sonra bebek çünkü bebeklerin sağlıklı anne babaya ihtiyacı var. kimseye ilaç konusunda tavsiye vermeyin siz
Hasta mısın kardeşim ya nerenle okudun da anladın?..
Ben ilaçları kullanmadığımı belirttim ve kullanmayarak neler yapabildiğimi de söyledim.
Kadın şizofreni hastası değil bir şey değil.. tipik depresyon belirtiler oldugunu söylüyor sadece.
Ki doktoru da belli ki bir şey yok diyip gönderiyor. Sanırsın kadın şizofren psikoz falan da ben ona ilaç kullanma dedim..
Depresyondan sadece ilaçlarla çıkılabileceğini size kim inandırdı cidden??
Bebeklerin sağlıklı anneye babaya ihtiyaçları var eeee? Kullansın o zaman ilacı bıraktığında da çocuğunun altını değiştirmeyi mi unutur yoksa çocuğu mu bi yerde unutur yoksa zarar mı verir ne yapar attık orası meçhul.
Sanıyorsun ki ilaçlar çok güzel. Alıştığın an bittin başka kurtuluşun yok onlarla yaşayacaksın. Lohusalık yok bilmem ne demişsin e zaten depresyonu şu an atlatsa o an yenileyecek ?
En ufak bir olayda yenileyecek ne konuşuyorsun cidden ya ne anlatıyorsun? Yok ilaç kullanma diyemezsin yok bilmem ney yapamazsın

Son düzenleme:
Hasta mısın kardeşim ya nerenle okudun da anladın?..
Ben ilaçları kullanmadığımı belirttim ve kullanmayarak neler yapabildiğimi de söyledim.
Kadın şizofreni hastası değil bir şey değil.. tipik depresyon belirtiler oldugunu söylüyor sadece.
Ki doktoru da belli ki bir şey yok diyip gönderiyor. Sanırsın kadın şizofren psikoz falan da ben ona ilaç kullanma dedim..
Depresyondan sadece ilaçlarla çıkılabileceğini size kim inandırdı cidden??
Bebeklerin sağlıklı anneye babaya ihtiyaçları var eeee? Kullansın o zaman ilacı bıraktığında da çocuğunun altını değiştirmeyi mi unutur yoksa çocuğu mu bi yerde unutur yoksa zarar mı verir ne yapar attık orası meçhul.
Sanıyorsun ki ilaçlar çok güzel. Alıştığın an bittin başka kurtuluşun yok onlarla yaşayacaksın. Lohusalık yok bilmem ne demişsin e zaten depresyonu şu an atlatsa o an yenileyecek ?
En ufak bir olayda yenileyecek ne konuşuyorsun cidden ya ne anlatıyorsun? Yok ilaç kullanma diyemezsin yok bilmem ney

X