daha ne kadar savaşmam lazım pes etme vakti geldi sanırsam

Aynen noktasından virgülüne kadar herşeye katılıyorum . evet yaşlılar ama karı koca tatile çıkıyorlar tek gelen kadınlar bile var yaşı 60 olmuş ama gezip görüyorlarr.
çocukları ayaklarının üstünde durmayı başardı mı onlar kendilerini kendi hayatlarını yaşamaya başlıyorlar bizde ise tam tersi
ben çok ters biri deiğilimdir hatta evlenmeden önce herkes bu kız kendini koruyamaz bunun ensesine vur ağzından ekmeğini al çok ezdirir kendini diyordu çünkü çok sessiz bir yapıya sabihimdir yani evlenmeden önce öyleydim. eğer bana bu kadar baskı uygulayıp kendilerinden soğutmasalardı haftada 2/3 gün birlikte yemek yerdim yemekte yapardım hatta şimdi bile yaptığım yemeklerdfen veririm bunca şeye rağmen ama bir kere yaranılmıyorsa bir daha da yaranılmıyor

annem bu kadar blimiyor işte benimde ayaklarımı yıkıcan vs dediğini annem azıcık babamdan çekiniyor. babam ilk başta kızım sen yapamazsın demişti ama baba ben yaparım kendimden eminim diyorsan birşeyde demem sana demişti.
annemi tembihledim babama son durumları anlatmaması için çünkü hasta oluyor ya
ayyy ne güzel nerde burda öyle şeyler olacak . gerçi olsa da gene oğla kıza sarılılır Türkiyede bundna eminim benim kv gayet dinç daha 50 yaşında edğil kendi işini gücünü yapar ayrıca çalışır ama iki lafından biri bana şimdi bakmayan ilerde hiç bakmaz bana hiç yardım etmiyorsunuz ben tek başıma ev temizliyorum bu arada kendi kızını gezmeye yollar sonra bana laf sokar ona yardım etmiyorum diy =)

Anlıyorum, çünkü bende öyleyim
Emri vakiye gelemem, içimden gelerek veya rica ile yaparım ancak
Biri bana yap derse, yapacağım varsa da o işi yapmaktan vazgeçerim

Türkiye de maalesef bu böyle anne 50 sine gelmeden bile daha oğlu ufacıkken aşılamaya başlıyor
İlerde bana sen bakacaksın, bana güzel gelin getir..
Bana hiç annem ilerde bana sen bakacaksın kızım, bana yakışıklı bi damat bul demedi mesela
Erkek anneleri durumu fazla abartıyor, kocası sağken bile oğluna böyle söylemlerde bulunuyor
Çok takıntıdan mıdır nedir bizimkiler erken çöküyor

Turistler hiç böyle olaylara girmiyor, 18 yaşından sonra çocuğuna hesap bile sormuyor ( çok aşırı serbestlikten de yana değilim tabi )
Yaşını başını alsalarda ülke ülke tatile gidiyorlar ve gayet fitler, dip boyalarına kadar bakımlılar

Yani yaş hikaye demek ki ne umduğun neyi çağırdığın önemli..
Elin ayağın tutuyorsa kendi kendine bakabilir hatta tatil ve bakım bile yapabilirsin kendine..
Ama yok daha 30 yaşında ben yaşlanıcam diye düşünüp oğlunu tembihlersen 40 tan sonra çökersin tabi bunları düşüne düşüne

aynen bana da bunu yapcan deyince geri tepiyor çünkü hiçbir zorunluluğum yok onu yapmaya karşı ama eğer yapar mısın dese işim bile varsa onu bir araya sıkıştırır yapardım. bunu yavaş yavaş anladı gibi :s ilk zamanlar haftasonu bir yere gitme beraber evi temizleyeceğiz kız gezmeye gidecekmiş ben kendim yapamam . 1 benim evimin işi var mı sormuyor 2 belki ben planımı çoktan yapmışımdır onu da sormuyor.
ayyyyyyy keşke yabancı amat bulsaydım
kendi böyle çektim ya ilerde kendi çocuğum olursa gelinime benim çektiklerimi çektirmicem. onu da oğlumu da kendimden soğutmucam tabi Allah nasip kısmet ederse.
çalışıp emekli olcam birikim yaptıklaırm ve emekli maaşımla gidebildiğim yerleri gitcem eşimle ya da eşsiz artık nasıl oalcağını gelecek gösterecek bizlere

Hani inanç vs. farkına takılmasak belki olabilir

Şaka bir yana günümüz Türkiyesinde sıkça yaşanan sorunlar hep bu sebeplerden
Düzelir evet ama yıllar yıllar sonra , sen ve senin gibi düşünenler kaynana olduktan sonra belki
O zaman da dört dörtlük memnun olunmaz tabi
İnsanoğluyuz gözümüz doymaz
Bir de kul her zaman bi sebepten imtihan edilir, bu da belki senin imtihanın..

neyse bizden geçti artık o durum =)
evet yavaş yavaş düzeliyor zaten seneler önce gelinler daha çok ezilirmiş evet şimdi de ezilenler var ama ezilmeyenlerin sayısı da hafife alınacak gibi değil .
tabiki olunmaz insaoğluyuz hep bir tarafımız doyumsuz bazen hep daha da fazlasını isteyebiliyoruz.
ama en azından şu erkek çoğu gelinden kıskanma ve paylaşamama sorunu biter onunda bir yuvası olduğunu kabul etme dönemi kısalır. böylelikle hiç çatışma o mu olmadan mutlu mutlu yaşanılır.

evet geçen akşam ki kavgamızda eşimin yüzüne söyledim ben bunu herkes bu hayatta birşeyler sınanır imtihan edilirmiş ya benim imtihanım sizle ben bunu anladım dedim öyleee baktı suratıma sadece mesajı aldı sanırsam :44:

Babanneye bu konuyu cinlatsan kendi gelinin kulağını cekemezmi acaba
Bu arada canım, sen nerdeyse boşuna çalışıyorsun, inşallah daga iyi bir iş bulurda, eşine destek vere bilirsin.
Ben şuan yol param ödeniliyor, ama ekmeyimi yada yemeyimi kendim yapar getiririm. Zaten çıkıp bir yemeye gidecek zamanım yok. Belki sende evde hazırlar, yemek paranida harcamaz, biriktirirsin...

çekiyorlar ama işe yaramıyor.
boşuna değil ama bence evle ilgili hemen hemen herşeyi karşılıyorum
arada sırada bende evden götürüyorum ama tabi her zaman olamıyor bu ama gene de tabiki daha iyi bir iş olursa çıkıcam.

geçen eşim yemek için bizim müdürlüğe geldi ben arkadaşım o yemek yedik bitirdik, tam kalkarken annesi aradı, benimlede konuşmak istedi bende o sırada arkadaşıma balayına gidemedik otel buldum diye anlatıyodum netten mekanın resimlerini gösteriyodum, napıyosunuz iş yoğunmu dedi kv, bende yok çalışmıyorum şu an, yazın tatil için mekan buldum onun resimlerine bakıyoduk dedim, nereye gidiyoruz dedi, o an gidiyoruz lafını farketmemiş gibi yaptım ama eve gidince eşime söyledim dil sürçmesi olarak kabul ediyorum bunu dedim lafı bile olmaz dedi,bizle balayına gelcek heralde kadın, tatile bile niye onlarla gideyimki

hahahahahha gelde gülme şimdi buna ya hiç ses etmeseniz gelirdi herhalde gelmem diyeceğini zannetmiyorum. bizimki biz yürüyüşe gittik oldu ya sonra dondurma istedi canımız dondurma yedik onlara paket yaptırdık diyelim onları niye çağırmamışızda paket yaptırmışız diye söylenebilir =) yaz için tatil planı bile yaptı eşimlerin pasaport süre uzatması için yurtdışına gitmesi lazım yıllık izninde onu yapıp gelelim diyor kv. yıllık izinde ben ne yapcam belli değil bende herhal ev beklicem hiç sana da pasaport için başvuru yapalım sen de bizimle gel denmiyor

Ay hepsi çeşit çeşit gel de deli olma
Yok bana anası,babası,kardeşi olmayan biri gerekmiş meğer

şu adamların annelerinin dolduruşuna gelmeleri delirtiyor beni..senin yaşadıgın şeylerin benzerini çok yakın arkadaşım yaşıyor şuan tıpa tıp diyebilirim hatta..ayrılıyorlar henüz dava açılmadı ama öyle bi adamla ömür boyu yaşayamıcagını anladı..sen yuva kuruyosun tamam annen baban kardeşin önemlide karın var senin bundan sonra ailen o işte bunu düşünemiyorlar köle arıyorlar annelerine kardeşlerine ailelerine !!!!!!!!! birde ne demek annenin evine git kafanı topla gel..evi nasıl geçind,yosan geçindir ne soguktamı oturucakmışsın ! senin çalıştıgın paranın bi kuruşuna bile dokunulmamalı dogru olan normalde bu! boşan arkadaşım annen babanla konuştugunda direk git çocugunda yokmuş gençsin ilerde karşına sana deger biri çıkar elbet yol yakınkan bitir derim ben

konu sahibi eşini seviyo, içinde düzeleceğine dair hep bi umut var benim anladığım bu

Arkadaşınız kurtuluyormuş benim durumumda arkadaşımın bir arkadaşı vardı o da boşandı ben daha cesaret edemiyorum bunun nedeni ne bilmiyorum ama .
biraz babamın kabul etmeden önceki konuşmaları var galiba gerçi tabi gitsem kapısını bana asla açmamazlık yapmaz ama işte ne bileyim.
eşime şu an çok doluyum mecbur kalmadıktan sonra tek kelime etmiyorum. onunda konuşmaya yüzü yok belli oluyor.
evimde soba da yakmıyorum elektrikli sobam var kendime çeviriyorum oturuyorum ben ısınıyorum o donuyor hiçte üzülmüyorum .
cesaret edemiyor olmamım bir kaç nedeni daha var tabi mesela biri kv ve görümce 2 hafta tatile gittiler yazın bizim eşimle en ufak laf çarpmamız bile olmadı birbirimize. onlar geldiler biz başladık. hani içimde hep bir umut var acaba o evden çıksak herşey düzelir mi diye.
galiba o evden taşınıp başka bi yerde yaşamayı denemeden o umudum ölmeyecek.

şimdilik hiç konuşmuyoruz mecburi hariç bakalım daha ne kadar gidecek

'bundan sonra evine kömür alana kadar soba yakmayacaksın dedi. bende kusura bakmada kömür almak senin iişin dedim. yüzüme baktı öyle '

En çok bu kısmına delirdim,bence çok iyi demişsin kömür almak senin işin diye,bence bir an önce kurtar kendini,ailesinin eline ağzına bakan adamdan koca olmaz.

Bende altlı üstlü oturuyorum..Seni çok iyi anlıyorum..İnsan eşinin ailesine ancak eşinden destek görebilir ise katlanır..Ben de çok ciddi sorunlar yaşadım eşimle ailesi yüzünden..Daha sonraları oğlum sebebiyle..

İşin çok arkadaşım..Eşlerimiz keşke bizleri biraz daha anlayabilseler..Gözlerinin önlerindeki perdeler kalksa da ailelerinin gerçek yüzlerini görseler..Ama zor İşte..Rabbim yardımcın olsun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…