- Konu Sahibi karakartal35
-
yaa ben şöyle düşündüm. hani geçici olarak gitseniz, boşanma dolayısıyla değilde, aklı başına gelir belki diyerek gitseniz daha iyi olur sanki
hani en azından şart koşarsınız, taşınacaksak herşeyi unutalım falan diyip, bir kere daha denemiş olursunuz. boşanmak üzücüdür, kolay değildir netiecede.
ama baba da gurur yapar normaldir, bir daha göndermem demiş.. abla kardeş falan yok mu babandan habersiz gitsen bir süre orada kalsan???
Çok pardon ama bu durumda baban seni evine götürmemeliydi
Eşin gelip binbir özürle kendisi almalıydı babanın evinden seni
Şehir dışından döndüğünde
En azından benzer bir durum olursa o adımı siz atmayın, kendisi gelsin şart şurt varsa da paşa paşa kabul etmek kaydıyla kabul edilsin özrü..
yanlış anlaşıldı galiba zaten ailem eşimle yaşadığım evden aldılar beni şehirdışından eşim gelip babamla konuştu ondan sonra baba evimde eşime teslim edildim bir defa daha
Senin eşin normal değil canım o nedemek ölümüz çıkar!? Sanki ortada bir namusuzluk var!daha önceki durumlar olmasydı babam belki birşey demezdi ama şuan biraz orda kaldıktan sonra beni geri onlara teslim edeceğini zannetmiyorum zaten ilk gittiğimde de sadece eşim geldi beni almaya :s yok hayır hepsi berkarlar benimse seninde bu evden anca ölülerimiz çıkar diyor taşınma muhabbeti çıktığında
yalnız kalmam için onu evden göndermem lazım :2:
amin hayır çocuk düşünmüyorum ve olmaması için gelimden geleni yapıyorum zaten eşim korunmayı kabul etmiyor ben de iğne ve ilaçlar dokunduğu için takvim uygulaması ile korunuyorum. ama b sinirle ben onunla özel birşeyler yaşayamam zaten benim sinirimde kolay kolay geçmiyor
Canım benim zaten herzaman durumların buraya geleceklerini tahmin edemediğinizden, yada ben yaşaya bilir geçine bilirim diye kabul ediyorsunuz..
nedense sayipsiz sanetikleri için gelinlere bu şekilde saldırıyorlar allahdan korkmazlar
canim ben aileni kv gelip konuşsunlar demek istemedim, eşinle gelip konuşmalarını kast ettim.
Boşanmak istemediğini söylemiş, bedava evde oturmakta keyfin/ işine geliyor olmalı, birde Ailesi'de yardım etiği için onların sözünde çıkmıyor, tehlikeleri görmüyor olmalı. Sen kendin ne yapmayı düşünüyorsun ? Ailene bildir lütfen, korkma, çekinme! Onlar sana kol kanat olacaklardır!
eşin sana inanmıyor, seni suçluyor, huzursuzluk veriyor ve sorun olan yeri terketmekde istemiyor... Sence ne yapar ne edersen belki durumunuzu değiştire bilir? Eşin karşı tarafda şisiriliyor ve belki senden kopartiliyor. Onun bir ailesi varsa, seninde var! Eyer anne yada babandan çekiniyorsan, amcan veya dayında olabilir..
Evet yanlış anlamışım pardon
Şu an ne yapmayı düşünüyorsun peki?
Senin eşin normal değil canım o nedemek ölümüz çıkar!? Sanki ortada bir namusuzluk var!
Ozaman kessin bu bosanirsanda aynı şekilde seni tehdit ediyordur...
Tamtatam'a katıldığım kısımlar var aslında
Çünkü bazı erkekler göz dağı görmeden düzelmiyor
Ancak bu arkadaşının ya da ablanın evinde değil de babanın evinde olursa çok daha iyi olur.
Nasıl olur bilmiyorum önce de gittiğimden babam göndermez diyorsun ama şart koşup o şartların yerine getirilmesini bekleseniz garanti veremem ama çok büyük bir ihtimalle o şartları yerine getirip sizi almaya gelir eşiniz..
Bazıları konuşmaktan, nasihatte anlamıyor
İlle de bir musibet görmeleri gerekiyor..
Ama bu nokta da annesi yapar oğlunu ne derece etkiler, oğlu da eğer etkilenmeye razıysa daha kötü sonuçlar doğuradabilir.
Bu kararı sen kendi başına vermelisin
Şimdi buradan karakterleirn hiç birini tanımazken olayların gidişatına göre ne yapar nasıl tepki verirler biz kestiremeyiz..
Anladim canim,ama takvim yöntemi pek güvenilir degil,,dogum kontrol hapi ic bence...bu boyle nereyekadar gider ki,,ne bicim insanlar bunlar..esinde ailesinin doldurusuna gelmiycek o zaman,annesinin agzina bakipta evinin huzurunu bozmayacak..ne demek git annenlerde kal bir muddet...sende ona de ki ben bu evde siginti degilim gidersem tam giderimbir daha asla donmem,ama buna sendegil ben karar veririm de...bak canim cocuk oldugu zaman dönülmesi zor bir yola giriyor insan,isin icinden cikamiyorsun sonucta ortada gunahsiz ortak bir cocugunuz olmus oluyor...o yuzden cocuk yapma dedim..ok.
Adam hem işsiz kalmış, kaç ay eve senin ve kayınvalidenin parasıyla bakılmış,
şimdi utanmadan konuyu sadece maddiyata getirip sana kömür yok sen kendin alacaksın bundan sonra diyor.
Peki kendinin o evdeki vasfı ne acaba? Faturalar kayınvalideden, kredi kartları senden kaç ay ev çevrilmiş,
bir de seni maddiyatla vurmaya kalkıyor. Pes yani. Sen yine de ona gerektiği kadar sert tepkiyi vermemişsin, buna şükretsin o.
Bir insan işsiz de kalabilir ama bu kadar minnetsiz davranamaz, kayınvaliden sanki sadece senin kara kaşına kara gözüne mi o yardımları yapıyor?
O evde onun evladı var, işsiz kalmış. Eşin annesinin laflarını mantık çerçevesinde derleyemediğinden olsa gerek çok saçmalamış.
Sizin çözümünüz ayrı ev, ancak senin ailen ayrı evi şart koşarsa ve siz de maddiyatı toparlarsanız ancak böyle olabilir bana göre. Ailende yardım ederse çok güzel olur.
Yoksa kayınvalidenin eline bakarken mümkün değil sorunlarınız çözülsün. Maddi yardım yaptığı için istediği gibi hükmediyor size.
Allah yardımcın olsun canım, zor bir aileye düşmüşsün gerçekten.
Bir süre babanın evine git o ortamdan uzaklaş
o da otursun düşünsün taşınsın
bu baskı böyle devam etmez
gerekirse senin annen baban konuşsun
biz kızımızı sana üzmen için vermedik desinler
erkek olduğunu, eve bakma sorumluluğunun onda olduğunu unutup sana hadi bakalım nasıl yetişeceksin tarzı bi rest çeken adam sorunludur canım, eşim sorunlu demedim hepsi sorunlu demişsinya baş sorunlu eşin, eşimi dolduruyolar lafını kabul etmiyorum ben, dolmasın kardeşim, bana annem eşimle ilgili ne derse desin ben dolmam yani, gördüm tanıdım sevdim evlendim ne zamanki kendim bi yamukluk görürüm o zaman ayrılırım bu kadar, eğer bi adam bu kadar çabuk dolduruşa geliyo üstelik senin onca lafına rağmen bu gaza geliyosa sorun ondadır, 1.5 sene kimilerine göre az kimilerine göre çok bu göreceli, bence evet ben evliyim demek için gayette ideal bi süre, şimdi senin vereceğin karar şu: bu ilişki düzene girer mi, ilişki düzene girsin diye ben olmaktan çıkmayı göze alıyo muyum, bu sorulara vereceğin cevaba göre hayatını şekillendir
kesinlikle haklısınız bizim aramıza mesafe koyan ve yemeklerimizi kendi evimizde yememiz zaten babam evime götürüldüğüm için oldu eşim ondan sonra annesine biz kendi evimizde yemek yiyeceğiz dedi .
Adam aylarca işsiz kalmış, anasıyla kız kardeşiyle oturup seni çekiştireceğine, anasının parasını yiyip seni hayvan terbiye eder gibi soğukla açlıkla terbiye etmeye çalışacağına sahip olduğu cinsiyetin hakkını ekmeğini taştan çıkarmakla vermeye çalışsaydı, orgnla erkeklik, kocalık olmaz. Ne terbiyesizlik, seviyesizlik böyle... Yürüsün gitsin anasının eteğinin altına.. Kusura bakma çok sinirlendim
Offf Offf efkarlandım konunu okuyunca..
Eşinle ailesi yüzünden kötü olmak nasıl duygu iyi bilirim.
Ama bir gerçek var ki bizim eşlerimiz de sorunlu tipler..
Boşanalım yok,taşınalım yok eee çözüm öner yok!
Pardon çözüm önerileri: Ailemle iyi ol,küçüksün sen saygılı ol.
Sen kendini düzelt her şey düzelir..
Benim annem fırçaladıktan sonra benimki bir toparlandı gibi..
Allah'ın emriyle verdiysem üzüyorsun madem almasını bilirim.
Boşanmak kötü bir şey değil kızımın arkasında değilim sanma deyince
Benim eşim ne oluyoruz yahu dedi sanırsam
Annen ya da baban eşine bir fırça çeksin diyorum canım bu arada gitme bir yere aynen
Tek bir sorun var eşinin işsiz olması, kv'de bu yüzden sana böyle davranıyor, oğlunun eksik tarafını böyle bastırıyor, tam tersi olması gerekirken, sen çalışıyorsun diye evde hakim konuma geçme diye ahhh bu ekonomik sorunlar para olsa iş olsa bak ne güzel geçinilir, yine kavga olur tabii olmaz mı eşler, kv gelin ama binersin arabana gidersin haftasonu bir yerlere enerji dolarsın batmaz kimse. Amannnnn boşver, evlilikte eşini seviyorsan savaş, yok bu adamla geçmez diyorsan sen bilirsin.
yine aşırı aileci kişiliği oturmamış evliliğin anlamını bilmeyen bir erkek modeli dahamaalesef kocanın tanımı bu canım.sen her yolu denemişsin zaten bu nedenle sana ne desem bilemedim ama boşanmayı düşünmüyorsan evini terketme eşine de git falan deme.evliliğin oturuna kadar çocuk da yapma.umarım yakın zamanda o evden taşınırsın kocan da aklı başına toplar canım
eşinle eğer bu şartla evlendiysen canım taşınmanız zor hakikatten.
Artık ailenin erkeği sensin, karını buldun bizi bıraktın gibi damar laflardan sonra eşin istesede kendine yedirip oradan ayrılamaz kolay kolay.
Üstelik bu tip sürtüşmelere şahit oldukça sana daha da diş bileyecekler. Durumun çok zor gerçekten.
Sabredebilirsen biraz zamana bırak diyeceğim.
Belki babanla erkek erkeğe bir konuşma yapmaları da iyi olur. Öyle kafalarına göre at koşturamayacaklarını anlar
Allah tez zamanda kurtarsın seni arkadaşım..
Iyi de, aslinda esim böyle degil hep onu dolduruyorlar düsüncesi dogru mu? Hic mi egriyi dogruyu görmüyor bu adam, hep baskasinin düsüncesiyle baskasinin agzindan konusuyor. Kayinvalideniz kadar esiniz de hatali. Böyle problemlerde kimin ailesiyse o kurmali dengeyi. Sen annemsin o da esim demeli. Babasi onlari esinize emanet etmis, sizin babaniz sizi kime emanet etmis?
Bu durumun böyle olacagi belliymis. Yani aile yasantilari, gelenek görenek aliskanliklari belliymis yazdiginiza göre. Evlenmeden önce konusulmadimi bunlar? Yani annem ne derse ne zaman ne isterse o olacak demedi mi bu adam? Annesinin zamaninda öyleymis diye gelin simdi de mi kul köle olacakmis?
Yanlis demeyim de biraz gözü kapali bir evlilik yapmissiniz. Sizin sartlariniz aliskanliklariniz böyle mi, kusura bakmayin cogu bana uymuyor. Ben evlenince bunu sunu kabul ederim bunlari etmem deyip garantileseydiniz haklarinizi. Bu evden ölümüz cikar da ne demek? Esiniz cok egoist biri. Annem 10 kere de cagirsa gideceksin zihniyetiyle ne kadar savasirsaniz savasin. Bu isi simdi cözmeniz, esinize hop dur bakalim restini cekmeniz lazim. Bir daha genc olmayacaksiniz, giden yillari geri getiremezsiniz, ömrünüz esiniz ve annesinin yaptiklariyla heba olur.
Ev kayinvalidenin, faturalari masraflari ödeyen kayinvalide, nereye nasil ve ne zaman gidemeyeceginizi söyleyen kayinvalide evinizin icinde bile ne yapacaginiza karisan kayinvalide. Esiniz neci oluyor bu durumda? Sanki daha ailesinden harclik alan lise ögrencisi. Artik annem hic yardim etmeyecek deyip sizi mi cezalandiriyor, utanmasi gerekirken bu durumdan.
Esinizi alin karsiniza ve cok ciddi bir tonda durum bu deyin. Isine geliyorsa sorunlari rahatsizliklari konusup cözer mutlu oluruz. Ama yok isime gelmiyor, annem ne derse o, simdi neyse bundan sonra da ayni olacak hersey derse, orta yolu bulmaya hic yanasmazsa ona göre kararinizi verin. Durumunuz düzelmeden sakin ama sakin cocuk yapmayin dertleriniz ikiye katlanir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?